icon

Vyradenie z úradu práce

lila8686
22. aug 2022

Dobry den,bola som na vyberovom konani na ktore ma poslali z uradu prace.Dana pozicia mi nevyhovovala z dovodu,ze je to 2 zmena prevadzka a nastup mal byt od 1.9 ale ja mam 2 male deti 3 a 11 rokov takze ich nemam kam dat a tak tiez som slobodna s detmi.Ale aj napriek tomu ma prijali od 1.9 do prace ked som sa ohradila,ze ci mi vedia ponukunt pracu len od 7:30 do 15:00 vraj nie ale ze deti su prekazkou neni ze si to mam zariadit ak nemam ziadny zdrav.problem.Tak som to teda uviedla,ze odmietam prijat pracu z dovodu,ze nemam kam dat deti a nevyhovuje mi 2 zmena prevadzka.Tak moja otazka znie,ci ma aj napriek logickemu pre mna dovodu mozu vyhodit z uradu prace ked teraz poberam davku v nezamestnanosti,ze nastupit nechcem ? Dakujem

mandzula
23. aug 2022

@nikaeli ked som sa hlasila na UP, sama uradnicka ma pri vypisovani vstupnych papierov upozornila, aby som ako pozadovanu pracu dala taku, ktoru chcem naozaj robit, a to prave z dovodu, aby ma vzhladom na vzdelanie a prax neposlali na pohovor do zavodu k pasu. Na zaklade tejto informacie som usudila, ze vyberaju podla vzdelania a praxe. Ale teda evidentne ma kazdy urad svoje pravidla.

poleva
23. aug 2022

@lila8686 nedajte sa...zienky radia dobre..napisat odvolanie...sa divim ako vam nejaka matka moze napisat ze ste tu pracu mala prijat? A kde date 3 rocne dietatko? Ani 11 rocne nema co byt same doma a cakat mamu na okne? Sa spamätajte ženy co tu niektore pisete ..ale zrejme len taka vam napise co ma doma manzela , babu, deda, stryka, ujca...mate deticky nie ste povinna prijat pracu na take zmeny a este ste aj slobodna matka...drzte sa a napiste ako ste dopadla 🙂

lila8686
autor
23. aug 2022

@poleva no prve komentare ma veru zneistili kedze vlastne to bude moja chyba,keby ma vyradia.Ale som rada,ze aj ine zeny zdielaju rovnaky nazor ako aj ja a hlavne logicky uvazuju.

77katarina
23. aug 2022

@poleva 👍 presne, úplne súhlasím 👍 taká ktorá má moc od druhých iba tá môže napísať takúto blbosť....

77katarina
23. aug 2022

*oprava: pomoc od druhých ....

zmrzlinka2021
23. aug 2022

@poleva človek čo nemá čo do úst, bere všetko, aby mal kde bývať, čo jesť

@lila8686 reálne máš náhradnú prácu? Alebo ako skoro ju budeš mať? Nemôže sa o deti starať ich otec? Svokrovci? Rodičia? Ak nebudeš zarábať, nebudeš sa vedieť o tie deti postarať. Zaplatiť energie, stravu

maciatkolulu
23. aug 2022

@mandzula tak to sa mýliš úplne v pohode pošlú Ing.na pozíciu vrátnika, predsa potrebuje prácu, nevie si ju nájsť sam potrebuje sanzivit, tak snáď mu nebude štát hľadať Traumjob, kým to nebude vyhovat. Takže áno, úrad práce posiela mirnix dirnix.

maciatkolulu
23. aug 2022

@poleva keď niekto potrebuje peniaze a tobôž samozivitel, tak sa hold musí obracať a vždy sa dá nájsť spôsob, vždy. Výhovorka, som matka uz malo kde obstojí. Jednej to vyhovuje tak, druhej onak, tretej hentak a to ideál do 18 a viac rokov. Proste keď nemáš z čoho žiť, musíš a vieš si poradiť a matka o to viac.

mandzula
23. aug 2022

@maciatkolulu tak to možno potom závisí aj od toho, ako dlho je človek evidovaný.

marryen
23. aug 2022

@maciatkolulu som bola prekvapená, že aká debata a komentár takého typu sa tu ešte neobjavil......a predsa to prišlo. 😂 Pochopím na jednu smenu, keď skončí , vyberie ich v meste vascinou do 17.00, tak v pohode to sa dá. Ale kam sakra ich má dať keď bude na poobednej do 22.00 , prípadne 21.00? Keď nemá k dispozícii nikoho, kto by jej pomohol? Kto nezažije nepochopí.....

poleva
23. aug 2022

@zmrzlinka2021 nie pri maloletych detoch bez pomoci

poleva
23. aug 2022

@maciatkolulu pani ma malolete deti, je slobodna matka...nepiste co sama neprežívate...radí sa najlahsie...

poleva
23. aug 2022

@marryen uplny suhlas s vami

martul
23. aug 2022

@maciatkolulu ja by som len chcela vedieť, keď máš také ,,dobré" rady, či si ty tiež sama ako autorka a robíš na dve smeny tak ako by mala ona. Vyskúšala si si to? Je to reálne možné?
Fakt ma to zaujíma, keď nemá pri sebe nikoho, kto by jej pomohol.
Nechala by si ty svoje deti v takom veku same?!!!!

zuzu188
23. aug 2022

Nevyradia ťa. Tiež ma raz poslali na pohovor do trojzmennej prevádzky, prijali ma a ja som to odmietla. Dôvod som napísala, že mi nebude umožnené sprevádzať dieťa do 10r do a zo školy. Dôvod na odmietnutie mi uznali

maciatkolulu
23. aug 2022

@poleva duša zlata, bola som rozvedená s dvomi malymi detmi a musela som sa obracať
@martul prepáč, da sa vždy dohodnúť, vždy sa dá niečo nájsť, jednoduché je sedieť pol roka doma, všakže a čakať na zázrak. Vieš kolko matiek si vie a musí poradiť? Aj ja som si musela a ono to išlo, ver mi. Ty si to niekedy skúsila, lebo si musela? Ak nie, tak nevieš o com píšeš. Keď jednoducho musíš platiť, musíš život, tak ideš a hľadáš, makáš, cesta sa nájde. A trojročné a 11 ročne nie sú už bábätká. Celkom neverím, že je to tak ako píše autorka, lebo ktorá firma by chcela mať na krku matku, čo im i tak zdrhne. V rakúsku ta úrad práce ani neprijme ak nepreukážes, že máš celodennú starostlivosť o deti. Proste smola. Na sk sa ešte pekne maznaju.

poleva
23. aug 2022

@zuzu188 presne tak...

martul
23. aug 2022

@maciatkolulu chcela som od teba konkrétne. Namiesto toho, zase len frázy.
čo to znamená ,,vždy sa dá dohnodnúť"....akože odíde skôr z poobednej? alebo?
,,vždy sa dá niečo nájsť".......ona niekde píše, že nehľadá?
Pýtam sa konkrétne, čo má robiť. Poraď jej.
To ani nemôžeš myslieť vážne, čo si napísala, že 3 a 11 nie sú už bábätká. No wau, to si teraz vymyslela? My to vieme už dávno. Ale stále sú to malé deti, ktoré nemôžu byť proste same v takú hodinu.

lila8686
autor
23. aug 2022

@zmrzlinka2021 Ja som neni ziadny flakac ja od svojich 15tich pracujem ci brigada alebo TPP takze ja sa nemienim dlho zdrzat na urade prace a moja otazka nebola kde si mam hladat pracu.A za dalsie hadam nenastupim niekde kde mi to vobec nevyhovuje a nemam kam dat deti.A ano chystam sa najblizsiu dobu zamestnat ale do prace ktora mi bude aj casovo vyhovovat.

loginexistuje
23. aug 2022

Nemozes hladat pracu od 7:30 do 15:00 lebo to nesplna ani zakladny casovy fond pre plny uvazok
ak si osamela matka tak im proste daj prehlasenie a priloz rozsudok (prednu stranu ) o zvereni deti (ale pozor mozu urobit kontrolu ci si naozaj osamela) a odvolaj sa na to ze ide o dieta predskolaka a teda nemozes pracovat na dvojsmennu prevadzku

maciatkolulu
23. aug 2022

@martul 11 ročne je malé dieťa? No dobre... Co konkrétne? Otvoriť ústa a namiesto MK komunikovať s nádejným zamestnávateľom napríklad. Ďalej na miesto dovolenky si hľadať zamestnanie. Hmmm, ja ako sama s oveľa mladšími deťmi som bola rada ze mam zaplatené ucty😉. A mám prácu, ale že úplne mimo môjho vzdelania. Opäť píšem, že nepri klad keď si vedená v rakúsku na AMS nemôže odísť nikam do zahraničia na dovolenku, čo ma aj logiku, nemáš prácu, štát ta snáď ne dotuje na to, aby si sa valala na plazí a mala 6 mesiacov voľno a odmietala zamestnania, lebo si co? Matka? Ako fajn🤪👍. Každopádne ten kto chce si nájde prácu aj s dvoma a viac deťmi a oveľa menšími, píšem ten kto chce. Ten kto nie, tak nie. A úrad práce vidí a aj pristupuje konkrétne. Vid aj skúsenosti tu. Ale ja sa hádať nebudem. Kľudne môže ostať doma ďalší rok, alebo si platiť sama všetko. Každého vec. Úrad práce robí svoju prácu. Kebyže ma non stop pozerať, že matka že 50tnii,ze chorpavy človek, tká nerobí fakt nikto. Každý by len ten hnat natrcal a čakal a čakal a ideál na dovolenke na pandemickom rodičaku s ockom na materskej a babkou na úrade práce 🤣🤣🤣🤣

lila8686
autor
23. aug 2022

@maciatkolulu Ja som si vasu radu neziadala a ani mi veru neplatite ucty a vlastne ste vobec nezodpovedali moju otazku.Ja nepotrebujem citat ziadne kazne.

martul
23. aug 2022

@maciatkolulu bože, ty si úplne mimo. To čo tu trepeš o rakúsku, o pandemickom rodičáku, kto chce si prácu nájde, .......Tu sa bavíme konkrétne o autorke! Niekde napísala, že nechce robiť? Že chce byť doma? O pandemickom píše kde? Kde chce ona len hnáty natrčať? Bavme sa konkrétne a nie si tu vylievať nervy a zlosť za ostatné baby, ktoré fakt sedia doma na riti a keď bol covid len špekulovali ako ostať doma.
Opakujem milióny krát? Kde má dať deti? Ty si zase vytrhla z kontextu 11 ročnú.....a to sa má starať táto o to mladšie dieťa? Poobedná začína napr. o 14tej....To mi chceš povedať, že keď príde táto staršia napr z družiny má ísť pre ňu po meste do škôlky, zobrať ju domov, dať jej jest, hrať sa s ňou, večer ohriať večeru umyť a dať ju spať? Lebo mama končí o 22.00 a ešte kým príde domov? Toto myslíš vážne?!
Akú si mala ty pracovnú dobu a kde si mala deti keď si ostala rozvedená sama?

martul
23. aug 2022

@lila8686 Kašli na ňu, mudruje tu o ničom, konkrétna rada žiadna od nej. Len sa tu chvastá čo ona dokázala, ale keď som sa jej dvakrát opýtala ako konkrétne by ti poradila a kde máš dať deti to nie...

neznamaznama
23. aug 2022

@maciatkolulu málokedy sa zapajam, väčšinou len sledujem, ale nedá mi to. Možno neviem čítať, ale ak som správne pochopila, ona sa s budúcim zamestnávateľom snažila dohodnúť, jeho odpoveď bola, že si to má zariadiť. Ako inak podľa teba mala ešte komunikovať? Naozaj, ak máš radu, rada si ju prečítam a určite aj veľa ďalších žien, ktoré majú podobný problém. A prosím ťa, kde si hľadá ona dovolenku namiesto práce? Mňa by tiež zaujímalo, akú konkrétnu radu a typ máš na to, čo má spraviť s deťmi, keď bude na poobednej, alebo kam ich dá cez víkend ak nemá nikoho, kto by jej pomohol. Lebo ver, sú aj také ženy. Možno ešte tak nejaká pomoc, ktorá by deti strážila, ale tej by musela platiť a je otázne, či by na to zo svojho platu mala. Lebo toto je jediné riešenie, ktoré mne napadlo, ale ty máš určite aj ďalšie nápady, tak prečo sa o ne nepodelis? Vieš, niekedy sa človek potrebuje len posťažovať a pocit, že v tom nie je sám a niekedy potrebuje konkrétne rady. A toto je tá druhá možnosť a ty si nedala žiadnu radu.

neznamaznama
23. aug 2022

@lila8686 držím palce, aby to dobre dopadlo. Viem presne, čo prežívaš. U mňa to vyriešila šťastná náhoda, Pán Boh, osud, hovor tomu ako chceš. Verím, že aj u teba to dobre dopadne.

martul
23. aug 2022

@neznamaznama tak, tak, o tomto aj ja celý čas píšem a tiež ma jediná možnosť napadla, zaplatiť pani na stráženie......ale z čoho ju zaplatí.....

darina14m
23. aug 2022

@lila8686 nečítala som všetky komentáre...ja len ze ak nepomôže odvolanie, prijmite to...to môže byť posledná záchrana...nastupite na 1 deň a hneď potom dáte výpoveď...to znamená z upsvar vas vyradia na základe prác.zmluvy a hneď deň na to sa zaevidujete a budete opäť na úrade....budu to opletacky na viac-aj nanovo požiadať na soc.poisťovni o dávku v nezamestnanosti.. ale tak stále lepšie ako byť vyradená na pol roka a ešte si aj platiť zdravot.poistenie a nedostávat podporu keď máte na ňu nárok

lila8686
autor
23. aug 2022

@neznamaznama Dakujem aspon par,normalnych zien sa tu naslo

neznamaznama
23. aug 2022

@darina14m teraz len zo zvedavosti. Nie je to problém? Neskúma to SP, alebo UP ako niečo špekulatívne a pod.? Lebo už som tu túto radu párkrát čítala, ale neviem, či to boli reálne skúsenosti, alebo len teórie.