icon

Ako dlho trvajú intenzívne bolesti po otoplastike?

26. mar 2026

Ľudia, ako ste vydržali tie bolesti po otoplastike? 😫😫😫 ja keby viem, čo ma čaká, tak nikdy do toho nejdem. Som 4 deň po zákroku, boelsti od prvého dňa 10/10, sem tam to klesne na 8-9/10, ale stále hrôza.
Predvčerom som bola na klinike lebo mi krytie pretieklo, vymenili. Včera som bola opäť u dr, ktorá zákrok vykonala práve kvôli neznesiteľným bolestiam. Žiadne lieky ako novalgin, paralen, Ibalgin, flector absolútne nefungovali, predpísala mi tramal, ten mi včera zabral jedine na to, že som si po ňom dokázala aspoň trochu pospať, čo sa týka boelsti, tak absolútne. Na klinike mi dr dala dolu krytie a pozrela uši, či bolesti nespôsobuje komplikácia, ale uši vraj vyzerajú úplne v poroadku, tak neviem.
Ako dlho vám trvali fakt intenzívne boelsti ?? Ľudí z okolia, ktorých som sa pytala to vraj držalo tak 1-2 dni😭😭 nechápem ako vydržím čo i len ďalší deň, najhoršia bolesť v živote uff.

alexxxx111
26. mar 2026

@anonym_autor fuu, tak to je veľmi zvláštne, nášmu synovi 6 ročnému robili otoplastiku, už má 2 mesiace po a bolesti nemal vôbec žiadne. Nemuseli sme dávať ani nič od bolesti. Dokonca ani prvý deň. Tak neviem od čoho to závisí.

autor
26. mar 2026
@alexxxx111

@anonym_autor fuu, tak to je veľmi zvláštne, nášmu synovi 6 ročnému robili otoplastiku, už má 2 mesiace po a bolesti nemal vôbec žiadne. Nemuseli sme dávať ani nič od bolesti. Dokonca ani prvý deň. Tak neviem od čoho to závisí.

@alexxxx111 deti to vraj znášajú lepšie, ako my. Vraj tam nieje ešte úplne vyvinutá chripavka a preto to nieje také bolestivé, ako u dospelého, kde už je tvrdá a celá. Aspoň tak som to čítala. 🤷🏼‍♀️

alexxxx111
26. mar 2026
@anonym_autor

@alexxxx111 deti to vraj znášajú lepšie, ako my. Vraj tam nieje ešte úplne vyvinutá chripavka a preto to nieje také bolestivé, ako u dospelého, kde už je tvrdá a celá. Aspoň tak som to čítala. 🤷🏼‍♀️

@anonym_autor aha, môže byť. No ešte mi napadlo, že od prvého dňa užíval antibiotiká Zinnat, možno aj to dopomohlo.

autor
26. mar 2026
@alexxxx111

@anonym_autor aha, môže byť. No ešte mi napadlo, že od prvého dňa užíval antibiotiká Zinnat, možno aj to dopomohlo.

@alexxxx111 mne antibiotiká nedali. Takže je to možné 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ dr mi včera povedala, že na infekciu je ešte skoro a po prezretí povedala vraj to vyzerá všetko úplne v poriadku takže antibiotiká ani nenavrhla. No uvidím snáď to čím skôr prejde a bez komplikácií😖😫

anonym_5f9f74
26. mar 2026
@anonym_autor

@alexxxx111 mne antibiotiká nedali. Takže je to možné 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ dr mi včera povedala, že na infekciu je ešte skoro a po prezretí povedala vraj to vyzerá všetko úplne v poriadku takže antibiotiká ani nenavrhla. No uvidím snáď to čím skôr prejde a bez komplikácií😖😫

@anonym_autor Ja si pamatam, ze este aj po par tyzdnoch ma riadne usi boleli niekedy z tych obvazov. Ale bola som na tom fakt davno. Ale odhadom mesiac sa nosi ta celenka z obvazov? Lebo fakt uz nepamatam ako dlho. Tak az kym mi ju dole nedali mavala som bolesti. Drzim ti palce, aby ta to cim skor prestalo boliet. A uz len si sa tesila z krasnych usi 🙂.

anonym_613124
26. mar 2026

Daj si pre istotu spravit niekde crp, hoci aj u vseobecneho lekara alebo v lekarni kde to robia. Mojej dcere po inom chir. zakroku tiez tvrdili, ze netreba a veru bolo treba a zbytocne sme sa trapili niekolko dni.