Pooperačný priebeh - diastáza a pruh verzus abdominoplastika
ahojte baby. mam pruh aj diastazu. a riesim dilemu ci ist na klasicku chirurgiu kde mi zoperuju len pruh a diastazu alebo ked uz mam ist pod noz tak poriesit abdominoplastiku. zaujimalo by ma ci je velky rozdiel po operacii v oboch pripadoch. pri abd. som si nasla ze co a ako po operacii ako to prebieha ale ci aj pri pruhu a diastaze sa dava korzet, ci tiez treba dodrziavat setriaci rezim a ako dlho a ci je to rovnako bolestive, tak to neviem. bola niektora z vas na operacii pruhu a diastazy? ked zosili tie brusne svaly - mali ste brucho nad pupkom mensie? ci to nema vplyv ziaden? kebyze nemusim ist na operaciu tak ziadnu abd. neriesim, ale uz ked ma maju rezat tak nech z toho uz aj mam nieco - a sice krajsie brusko, lebo po 4 porodoch, nemusim vam vraviet ako vyzera.
dakujem za kazdy nazor
@meryjaane ako to prebiehalo myslim, po operacii čaka ma to rovno v septembri na plastickej chirurgii, musim riešit aj diastazu aj pupočný pruh, mam rovno strach, kedže mi to primár rovno hovoril, že to nebude take lahke a mam sa pripraviť, že 6 týždnov ma to vyradí zo života toto si neviem predstaviť, kludne aj do správy mi napíšte ako to cele prebiehalo dakujem krasne za odpoved
Ahojte aj ja sa chystám na operáciu, potrebovala by som vedieť čo má čaká za realita, ako dlho sa zotavuje, aké to je, ale najmä by ma zaujímalo, či ste boli spokojné s výsledkom, či už esteticky alebo funkčne a že v akom stave je potom brušné svalstvo, či sa človek môže vrátiť k športu a či je to svalstvo funkcnejsie ako pred operáciou a tak... Ďakujem za akúkoľvek info!
Dobrý deň, ako Vam prosím dopadla operacia pruhu a diastazy? Ako dlho ste boli PN? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂
skvelé ja som nad mieru spokojná, a PN cca 3 týždne aj s pobytom v nemocnici
@ivasyc ahoj, Tebe operovali herniu súčasne s diastazou? Dali Ti aj sieťku? Mňa čaká operacia za tri týždne, celkom sa toho bojim
@bambulka_28 sieťka žiadna pekne z vnútra zašívane brucho, som nad mieru spokojna, že pri tých komplikáciach čo som mala sa to dokonalé podarilo a bez komplikácii
@ivasyc ako dlho si nebola schopná fungovať? Nemyslím PN, myslím skôr bolesti a kedy si začala znova normálne fungovat
Tak po 3 týždňoch som už sedela v robote s pásom. Ešte zohnutá trocha tým, že zašíval cele brucho z vnútra tak to ťahalo. Ale už ma nebolelo ani kýchanie a ani zakašľanie
@ivasyc moc ďakujem. Dúfam, že to zvládnem tiež v pohode.
@ivasyc ahoj, teraz som čítala, že po operácii diastazy Ti môže ostať koza povolená, je to pravda?
@bambulka_28 aka koža ja mam pipinu vytiahnutu , kožu mam krasne zrezanu a nič mi netrči ak mozem pošlem sukromnu foto brucha
@ivasyc ďakujem, posli prosim
@lili91 Ahoj, môžem sa spýtať koľko ta to vyšlo?
@filipko_nelinka už sa ani nepamätám, bolo to pred 11 rokmi.
@filipko_nelinka Ja som 2 týždne po abdominoplastike s diastázou a 2 brušnými herniami a ovisom.A nakoľko som už chcela vyzerať pekne, tak som si radšej priplatila aj 360 stupňovú liposukciu. A vyšlo ma to 5900€ aj s nocou navyše na klinike, s liekmi, 2x pooperačné prádlo, anestézia.

@ivasyc a čo potrebujete vedieť, kľudne sa opytajte