icon

Pooperačný priebeh - diastáza a pruh verzus abdominoplastika

zuzulik27
14. mar 2015

ahojte baby. mam pruh aj diastazu. a riesim dilemu ci ist na klasicku chirurgiu kde mi zoperuju len pruh a diastazu alebo ked uz mam ist pod noz tak poriesit abdominoplastiku. zaujimalo by ma ci je velky rozdiel po operacii v oboch pripadoch. pri abd. som si nasla ze co a ako po operacii ako to prebieha ale ci aj pri pruhu a diastaze sa dava korzet, ci tiez treba dodrziavat setriaci rezim a ako dlho a ci je to rovnako bolestive, tak to neviem. bola niektora z vas na operacii pruhu a diastazy? ked zosili tie brusne svaly - mali ste brucho nad pupkom mensie? ci to nema vplyv ziaden? kebyze nemusim ist na operaciu tak ziadnu abd. neriesim, ale uz ked ma maju rezat tak nech z toho uz aj mam nieco - a sice krajsie brusko, lebo po 4 porodoch, nemusim vam vraviet ako vyzera.

dakujem za kazdy nazor

meryjaane
18. mar 2021

@ivasyc a čo potrebujete vedieť, kľudne sa opytajte

ivasyc
19. mar 2021

@meryjaane ako to prebiehalo myslim, po operacii čaka ma to rovno v septembri na plastickej chirurgii, musim riešit aj diastazu aj pupočný pruh, mam rovno strach, kedže mi to primár rovno hovoril, že to nebude take lahke a mam sa pripraviť, že 6 týždnov ma to vyradí zo života toto si neviem predstaviť, kludne aj do správy mi napíšte ako to cele prebiehalo dakujem krasne za odpoved

breza231
4. apr 2021

@ivasyc môžem sa spýtať ku komu idete? Mňa to tiež čaká, tak zisťujem infošky ohľadom plastických chirurgov. Predsa nejde o jednoduchý zákrok.

ivasyc
5. apr 2021

@breza231 primár plastickej chirurgie

gemelos
22. apr 2021

@ivasyc
@breza231
baby prosím Vás platí sa za to? neviem kde mám začať.... ísť k obvodnej?

ivasyc
23. apr 2021

@gemelos obvodná papier musi napísať na plasticku chirurgiu a tam zhodnoti chirurg či je to na operáciu alebo ako to riešiť

magda22
29. apr 2021

Ahojte aj ja sa chystám na operáciu, potrebovala by som vedieť čo má čaká za realita, ako dlho sa zotavuje, aké to je, ale najmä by ma zaujímalo, či ste boli spokojné s výsledkom, či už esteticky alebo funkčne a že v akom stave je potom brušné svalstvo, či sa človek môže vrátiť k športu a či je to svalstvo funkcnejsie ako pred operáciou a tak... Ďakujem za akúkoľvek info!

magda22
29. apr 2021

@meryjaane ahoj, posielala do nejaké info cez súkromnú správu? Ďakujem!

breza231
14. okt 2021

@ivasyc myslela som meno lekára. Primár PCh môže byť Homola, Bakoš, bárs kto...

@gemelos áno, treba ísť k obvodnej, tá ťa odošle k obyč. chirurgovi a na sono.

ivasyc
14. okt 2021

@breza231 ja som bola pri prednostovi kliniky BB plastika

breza231
14. okt 2021

@ivasyc vďaka.

oriesok72
17. nov 2022

@ivasyc
@breza231
Ahojte, ak teda mám pupočnú herniu a aj diastazu, mám ísť za obvodným a pýtať sa ku klasickému alebo plastickej chirurgovi?

ivasyc
17. nov 2022

@oriesok72 obvodný na chirurgiu a potom k plastickemu ťa odporučí chirurg

ellwie5
6. mar 2024

Dobrý deň, ako Vam prosím dopadla operacia pruhu a diastazy? Ako dlho ste boli PN? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

ivasyc
7. mar 2024

skvelé ja som nad mieru spokojná, a PN cca 3 týždne aj s pobytom v nemocnici

bambulka_28
25. apr 2024

@ivasyc ahoj, Tebe operovali herniu súčasne s diastazou? Dali Ti aj sieťku? Mňa čaká operacia za tri týždne, celkom sa toho bojim

mirkaz156
25. apr 2024

@zuzulik27 určite by som išla na odbornú konzultáciu k viacerým ľuďom a nielen k dr. ale najmä k fyzioterapeutkám napr. k Monike Šrenkelovej, ktorá sa tomuto odborne venuje a má výborné výsledky.

ivasyc
26. apr 2024

@bambulka_28 sieťka žiadna pekne z vnútra zašívane brucho, som nad mieru spokojna, že pri tých komplikáciach čo som mala sa to dokonalé podarilo a bez komplikácii

bambulka_28
26. apr 2024

@ivasyc ako dlho si nebola schopná fungovať? Nemyslím PN, myslím skôr bolesti a kedy si začala znova normálne fungovat

ivasyc
29. apr 2024

Tak po 3 týždňoch som už sedela v robote s pásom. Ešte zohnutá trocha tým, že zašíval cele brucho z vnútra tak to ťahalo. Ale už ma nebolelo ani kýchanie a ani zakašľanie

bambulka_28
4. máj 2024

@ivasyc moc ďakujem. Dúfam, že to zvládnem tiež v pohode.

ellwie5
6. máj 2024

@ivasyc Ahoj, prosím Ťa, ako dlho si lezala v nemocnici po zákroku? Ďakujem 🙂

bambulka_28
7. máj 2024

@ivasyc ahoj, teraz som čítala, že po operácii diastazy Ti môže ostať koza povolená, je to pravda?

ivasyc
8. máj 2024

@ellwie5 v stredu ma operovali a dreny tiekli este v piatok ale v sobotu som uz išla pekne domov

ivasyc
8. máj 2024

@bambulka_28 aka koža ja mam pipinu vytiahnutu , kožu mam krasne zrezanu a nič mi netrči ak mozem pošlem sukromnu foto brucha

bambulka_28
8. máj 2024

@ivasyc ďakujem, posli prosim

filipko_nelinka
22. máj 2024

@lili91 Ahoj, môžem sa spýtať koľko ta to vyšlo?

lili91
23. máj 2024

@filipko_nelinka už sa ani nepamätám, bolo to pred 11 rokmi.

alexa1289
27. máj 2024

@filipko_nelinka Ja som 2 týždne po abdominoplastike s diastázou a 2 brušnými herniami a ovisom.A nakoľko som už chcela vyzerať pekne, tak som si radšej priplatila aj 360 stupňovú liposukciu. A vyšlo ma to 5900€ aj s nocou navyše na klinike, s liekmi, 2x pooperačné prádlo, anestézia.