icon

19 mesiacov, 14,8kg, 88cm. Je to veľa?

lienka2602
10. sep 2010

Moja skoro 19 mesacna dcera sa stale v noci budi na papanie, niekedy aj kazde 4 hodiny, nechce caj, len mlieko.. Nevadi mi, ze musim k nej vstat, ale bojim sa, aby nebola moc pevna.. Ma 14,8 kg(narodila sa 4kg a 53cm), vazena bola aj s oblecenim a papuckami. A meria 88cm. Kolko vase deticky vazia okolo 18 mesiacov? A ako ju mam podla Vas odnaucit v noci od mlieka, ked nechce caj? Ked jej ho aj dam alebo jej nedam nic, tak je umrncana alebo place.. Teraz jej davam Nestle od 1 roka, skusala som uz aj od 2 rokov, ale ziadna extra zmena.. Dakujem za vsetky rady...

u2jana
10. sep 2010

... ahoj, tiez este bojujeme s nocnym mliekom (1x150ml), a to uz ma dva roky.
Ked som jej ho nedala, ten rev sa nedal vydrzat, niekto povie, ze treba dat vodu, alebo nechat poplakat, ale ja fakt neviem.

s tou vahou, je to asi individualne, nasa sa narodila 50cm, 3,2kg - teraz v dvoch rokoch ma 98cm a 12,4kg - takze je vysoka a chuducka, ale ona je od narodenia slaby jedak.

stvura
Odpoveď bola odstránená
katecameron
10. sep 2010

moj syn ma 3.5roka a vazi 16kg je taky akurat svagrina ma 6.5rocneho syna a ten vazi 15kg to uz je podla mna extrem dieta vyzera velmi zle ale kedze podla ich doktorky je to ok tak nech v tom ziju nadalej myslim si ze 19mesacne dieta s pomaly 15kg je riadna hrca odporucam viac pohybu a casom sa to urcite zmeni

adka12
10. sep 2010

kukni sem: http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
ale každé dieťa je iné, takže je to individuálne. Je vyššia, takže si nemyslím, že tá váha je až taká strašná. Mám kamošku, malá váži 13kg a meria 85cm a je úplne v pohode, ani náznak tučnoty!!! Je to aj stavbou tela, takže ty musíš vedieť, ako malá vyzerá a či jej treba dávať menej papať. Ale to mlieko v noci by som ja radikálne zrušila. Už je veľká a musí vydržať celú noc. Ja dám malej večer kašu a do rána nedostane nič! Nanajvýš cumel 😀
Takže ja by som toto nočné papanie ihned zrušila, zo začiatku bude plač, ale to prejde, treba len vydržať. A hlavne sa poradiť s doktorkou, čo ona povie!

jaaty
10. sep 2010

lienka, podľa mňa je to dosť a mala by si obmedziť to nočné mliečko. Neviem, čo papáte cez deň, možno sa treba pozrieť aj na to a určite aj na množstvo.
Naša Hanka mala pri narodení takmer 4200 gr., v roku cca 9 kg, v dvoch rokoch 12 kg, teraz má 3 aj štvrť a váži necelých 15 kg. Tiež nie je veľký jedák, ale keď pozriem na fotky, vyzerá akurát a hlavne je absolútne zdravá a neuveriteľne pohyblivá.

matenka
10. sep 2010

váži veľa, 19 mesačné dieťa už nepotrebuje v noci jesť, už musí vedieť prespať celú noc - je to len zlozvyk, tak prajem pevné nervy, nám to pri prvej dcére trvalo skoro mesiac 😉 odnaučiť ju od nočného papania

denduska
10. sep 2010

pozri si grafy hmotnosti a vysky tuna http://www.rastametabolizmus.sk/rastametabolizm...
ak si si pisala od narodenia ako rastla a priberala tak si to porovnaj - dieta ma sledovat svoj rastovy kanal medzi 3. a 97.percentilom. Pozeram ze BMI jej vychadza 19,1 to je akurat horna hranica 🙂

zalezi aj na vas, na rodicoch aki ste vysoki...my sme dost vysoki (ja 175 cm a mm 198 cm), nasa mala v 12.mes vyse 11 kg a 82 cm...a kazdy vravel ze je tucniak, pritom nic nejedla). Teraz ma 2 roky a 15 kil.

berika
11. sep 2010

Moja dcérka má 2 a pol roka, 100 cm a 15 kíl, nie je chudá, je tak akurát. To mlieko kludne nechaj, len jej dávaj málo do flaše, ona sa časom odnaučí sama od seba. to ti vravím z vlastnej skúsenosti. Každé dieťa má iné potreby

zuzul1310
11. sep 2010

Súhlasím s @berika podľa mňa to závisí od predispozície a nikto nemá právo povedať, že je to veľa alebo málo, každé dieťa je iné a tiež by som to mlieko v noci odúčala postupne, nie zo dňa na deň s plačom, lebo sa nevyspíš ani ty ani malá. Ona postupne prestane pýtať v noci mliečko, chce to len čas a pokiaľ to tebe nevadí, tak v čo je problém? 🙂 Ty si matka a je to tvoje dieťa, len ty vieš čo je pre dcérku najlepšie lebo len ty ju poznáš.

sssimi
11. sep 2010

Ja si myslím, že je to úplne normálna váha. Moja suseda má chlapca 19 mesačného a má skoro 15 kg. Nič mu nechýba. Je šikovný. Nikdy by som mu nepovedala, že má 15 kg. Je to proste stavbou tela. Má to krásne všade rozložené. Tiež ešte papáva v noci 1x kašu, ale to až skoro nad ránom.
Moja malá má 15 mesiacov a možno niečo máličko cez 9kg. Niekedy mám pocit, že zje aj mňa. Papá skoro nonstop celý deň a všetko.Lenže nepriberá lebo miluje ovocie a zeleninu. Takže ku každému jedlu sa naprace vitamínmi a dosť veľa kaka. Všetky detičky sú individuálne. Naozaj by som váhu neriešila. Zamerala by som sa len na to nočné papanie. Myslím že to bude prospešné pre vás obe.

livia76
11. sep 2010

lienka, treba to prebrať s detskou lekárkou,všetko záleží od toho, či je zdravá,veselá, pohybovo zdatná-atď 😉 skús posledné večerné mliečko zameniť za kašu,možno ju zasýti na dlhší čas, naša keď merala 90 cm mala 12kg,ale ona je skôr taký krpček,v novembri bude mať 4 roky a teraz má 15kg a 102cm 😀 😀 od 2 rokov detičky priberajú omnoho pomalšie 1-2kg za rok, takže sa to ustáli, neboj.
Ak ste s manželom vysokí, mala to po kom zdediť, a kilečká za chvíľku vybehá,ani si nevšimneš 😵

atrami
11. sep 2010

Tiež si myslim, že váha je vporiadku. Nič by som na Tvojom mieste nemenila. Neviem ako spáva cez deň. Prostredný syn spával 2 krát za deň, keď spával len raz. Večer zalomil, tak, že spal ako poleno a na mlieko si ani nespomenul. Ak vám to takto vyhovuje, tak to nerieš. Možeš jedine dávať redšie mlieko, ale asi by sa nič nezmenilo. Moj syn mal v tomto veku okol 16 kg.

anjelicek26
11. sep 2010

Nasa mala ma 4 roky a 96 cm/14 kg... na 19 mesacne DIEVCATKO sa mi zda 14 kg vela...nema na to vysku...

maggie2
11. sep 2010

@lienka2602 ja naopak si myslím že pri výške 88 cm je váha 14,8 kg aj s oblečením a papučkami na daný vek stále v NORME. (Tabuľky to tiež potvrdzujú) Pozdravujem a všetko dobré želám

butrus
11. sep 2010

moja dcerka mala 14 kg, ked mala 18 mesiacov a nikto na nu nepovedal, ze je tlsta, ona je takej postavy, ma siroke plecia a je "husta" 🙂
ak mas pocit, ze by bolo lepsie, keby v noci nepila mliecko, tak s tym skonci ty, necakaj, ze si prestane sama pytat. nie kazde dieta sa vie zrieknut tohoto prijemneho spestrenia noci 🙂
kedze bola moja dcerka velky papkac, tak som vedela, ze v noci nie je hladna, ze je to len zvyk, pytat si mliecko. odnaucili sme sa od neho tak, ze sme ho prestali davat, dieta si bude pytat dovtedy, kym nepochopi, ze nedostane a hotovo. bude mrncat a plakat, ale zvykne si, moja si zvykla takto za dve noci, zobudila sa, pytala si mliecko, povedala som, ze nemame, mrncala, plakala, ale vydrzali sme to a potom si uz ani nespomenula na mlieko v noci.
znama ma dcerku 2 a pol rocnu a ta si pyta mliecko kazdu noc, nedokaze ju od toho odnaucit, lebo ona je uz "mudrejsia" a vie, ze mliecko maju v chladnicke. 🙂 takze si myslim, ze pokial ju chces odnaucit, tak cim skor tym lepsie
tolko moja skusenost
vela trpezlivost 🙂

sue
12. sep 2010

@lienka2602 ja si myslím, že hmotnosť aj výška je v poriadku - najdôležitejšia u detí je rastová krivka, podľa toho sa posudzuje či dieťa správne prospieva a nie podľa toho, že susedine dieťa v jeho veku meralo a vážilo inak... susedino dieťa malo totiž aj inú pôrodnú hmotnosť, jeho rodičia majú inú fyziognómiu atď...

S nočným papaním - môj syn doteraz pije v noci 2-3x mlieko z fľaše. Priznám sa, že mi to vadí nakoľko vstávam ráno do práce a on do škôlky, ale nemieniem to nejak siliť... nie je dôvod. Keď je príliš unavený a cez deň veľa papá, tak v noci nemá potrebu piť 🙂

Btw 32.mesiacov cca 100cm, 15kg a je tak akurát, skôr chudší 🙂 ale najmä spokojný 🙂

nsoci
12. sep 2010

Moj maly ma 19 mesiacov o par dni, vazi takmer 14kg a ma 90 cm... a nevyzera vobec tucny. Tak sa netrap.

megi93
12. sep 2010

Naša dcérka má 20 mesiacov, 91cm a necelých 16kg. A nie je tučná, ani nejaká veľmi pevná. Nie je to žiadna cintľavka, ale máme pár nohavíc, čo sme jej museli zužovať, takže si myslím, že je taká akurát. A aj to o nej každý hovorí, aj detská lekárka, že nie je podvýživená, ale ani tučná. 😵 takže toho by som sa nebála. A s tým jedením v noci, ja som malej začala dávať vodu. Ani čaj, ani mlieko, len vodu. Keď mrnčala, zase som jej ponúkla len vodu. Ale ja si myslím, že pokiaľ ti to vyslovene nevadí a nemáš s tým problém v noci vstávať, tak jej kludne to mlieko daj. Ona si sama reguluje. Alebo jej daj normálne mlieko, nie tie umelé, pretože od klasického mlieka by nemala priberať. 😉

dai
12. sep 2010

pozri lienka - ja mam 162 cm a mam 51kg... a pride mi ze som taky normal... vidim ine dievcata s tymi istymi rozmermi a su stihlunke... ale uz som videla aj take iste dievcata a boli vyslovene tucne... Takze si myslim ze vaha a vyska az tak nevypovedaju o tom ci je clovek tucny alebo stihly... skor ide o stavbu tela, ako je hmotnost rozlozena, ci je clovek pohyblivy, zdravy...
moja dcera ma 3 roky a nieco, 98 cm a 14kg - pride mi normalna, ani chuda ani tucna... papa velmi vela, noc mi prvykrat prespala ked mala 2,5 roka, pritom mlieko v noci nepije od cca. 1,5 roka 🙂 neoblomna som nebola, vyplakavat som malu nenechala, myslim ze aj vdaka tomu mam doma veselu , spokojnu a sebavedomu skolkarku... 😉 takze teorie o tom dokedy sa nieco musi,ma a podobne moc neuznavam - skor chcem spokojne a stastne dietatko...osobne neviem ako sa dieta uci spat 😎 ani ja kazdu noc neprespim a to mam 30 a v noci mlieko nepijem 😝
lienka ak je tvoje dietatko zdrave a pohyblive primerane veku tak to neries. Moze byt ze nasledujucich 10 mesiacov nepriberie ani gram len sa potiahne do vysky... Deti v tomto veku uz tak rychlo nepriberaju, skor rastu... Ak by dalej priberala, tak to potom zacni riesit a zrus nocne mliecko - vymen to za dzusik zmiesany s vodou - to jej bude chutit a lahsie pristupi na tu zmenu... nasledne presadaj pomaly na cistu vodu ( menej a menej ried dzusom )....

opica
13. sep 2010

joj, bud kludna. nas spunt ma 14 mesiacov, 12,5 kg a 86 cm ;) kazde dieta je ine

sonicka25
13. sep 2010

Nasa ma 10,5 kilo,92cm a to ma dva a pol roka 😀 Pri narodeni mala 2700g a 48cm 😉

katuskad
13. sep 2010

moja dcérka má dva a pol roka, 11 kg a 87 cm, takže všetky deti sú iné.

babullka1
3. okt 2010

Moj maly ma 14 mesiacov a vazi 13,7kg.....a nie je tucny...

nika251
3. okt 2010

Ahoj. Moj starsi syn mal v 18 mesiacoch okolo 90cm a tiez okolo 14kg. Ale bol len svalnacik, tucko nie. Teraz ma 34mesiacov, 106cm a 19kg. Je to proste rodeny ,,atlet,,. teda postavou. Neboj sa, ak je vysoka, tak k tomu musi aj vazit. Pozri si percentilove grafy a k tej vyske si pozri priemerny vek a vahu. Ja som vzdy pozerala vahu k vyske a nie k veku. Som to ale pomotala ale snad si pochopila co chcem tym povedat 😀

kejtty
3. okt 2010

Nas synator mal uz v 7.mesiaci 10kg a 73cm, tak neviem co z neho bude ked bude mat 18.mes. 😀 ale nieje ziadny tucko 😅

janka5861
3. okt 2010

MOj syn ma 100cm /16kg a 3 roky.........

juliagregor
3. okt 2010

na jej výšku je ťažká...
nočné pitie..pomaly ju obmedzuj, dávaj jej menšiu dávku, ona si skôr potrebuje niečo pocuckať ako sa najesť...
džúsy by som v žiadnom prípade nedávala, nie je to dobré na zubky...to už len čajík alebo vodu...
skôr by som riešila zmenu stravy cez deň, obmedzila by som jej tučné jedlá, smotanové jogurty, miláčiky...dala by som viac zeleniny, namiesto cestovín ryžu a veľa ovocia....
a pohyb, neviem ako chodí skúsiť nevoziť v kočíku ale chodiť...