Vydrží vaše ročné dieťa hore cez deň dlhšie ako 2 hodiny?
Ahojte mamicky,
mame 1 rocnu dcerku a zda sa nam, ze nato, ze ma uz 1 rocik , vydrzi byt hore cez den velmi malo. Len 2 hodiny.
Je dost aktivna. Malokedy len sedi, vacsinou lozii, stoji s niecim sa zabava, chodi hore dolu...... Hopka si v ohradke alebo v postielke. Niecim sa zapodieva.
Aj ked sa kojime, kopka ma nozkami, s rukami nieco docahuje. ....🙂
V podstate ma cez den 3 a niekedy ked sa zobudi uz 5:00 rano tak aj 4 spanky za den. Na noc ju ukladame cca 20:00 a vydrzi spinkat do tej 6:00.
Stale sa kojime a z tuhej stravy spapa podla mna velmi malo. Ale ked jej ponukam jedlo, vrti hlavou a vypluva.
Ked bola 6-8 mesacna, spapala prikrmu cca 200ml. Teraz sotva polovicu, ale mliecko by si dala pokazde. Vie si ho uz uz aj samam vypytat. No stava sa, ze ked sa jej snazim dat prikrm, pyta si mlecko a trucovito sklana hlavku dole a nechce jest. Uz som rozmyslala, ze ju aj odstavim......ved z mliecka uz nemoze mat plne brusko....
Mate niektora z vas podobny problem? Nemozem s nou ani nikam ist, a aj ked idemem len na prechadzku, tak sme vonku sotva 45 minut.
Podla man by uz 1 rocne dietatko malo mat menej
dennych spankov....
vdaka za vase rady
moni_naty
ahoj, moja staršia dcéra spala často. A potom zrazu už ani neviem kedy sa to začalo meniť, stačili jej dva spánky, týždeň nato u stačil len jeden spánok cez obed.
Neviem ako dlho ti spí. Skús naťahovať čas schválne. V kočiari ti nepospí?
A čo sa jedenia týka, keď jej stačí, tak jej stačí. Dohliadni len aby mala pestrú stravu, hoci len zopár lyžičiek zeleniny a mäska, ona si postupne privykne. Ešte sa ťa spýtam, nemá ekzém, alebo bolesti bruška, mali ste koliky keď bola malinká?
ja by som sa prisposobila babatku a jeho biorytmu, ono sa to zas o chvilku uplne zmeni. mozes sa ju pokusit stabilizovat na tie 3 spanky, stale v rovnakom case, aby si zvykla na presny rezim, ale urcite by som jej to od zakladov neburala. kludne s nou mozes ist kam chces, vezmi kocik, nech sa v nom nauci spinkat, alebo do nosica (manduca, ergo, mei tai) a sup s nou na chrbat. aj tam si pospinka.
ja si pamatam ze ani nas maly dlho nevydrzal, cca 3 hodiny stacili, mal asi 2 denne spanky a vecer zaspaval okolo 18.30-19.00
mozno skus skor ukladat. mne sa zda 20.00 na tak male babo fakt neskoro, kludne moze ist 18:30
ked uz ma rok, mozes ju naucit na stabilne dojcenie, iba v noci, rano a vecer, a cez den nedojcit, ale to je podla mna skoda. z mliecka sa pekne napapa aj rocne dietatko a navyse je to pre nu to najlepsie.
s prikrmami sa to tiez stale meni - ked idu zubky, co nemusis zachytit tak niekedy babo vobec papat nechce.tiez ale pomaha mat stabilne urcene jedla dna
nas bude mat rok, a malo spi aj v noci, sa budi casto, asi koli zubkom a cez den spinkame 2x po cca pol hodiny, raz doobedu v postielke a potom na prechadzke v kociku,, tiez by som bola radam,keby spinkal viacej a najma dlhsie, najma v noci,,, 🙂
podla teba by malo mat, ale je to jeho rezim.....nas spava kazde dve hodiny.....vstava o siestej, o osmej zas spi....zdriemne na 30min a zas vydrzi len 2 hodky......prisposob sa ty jemu a nie ono tebe.....co na tom, ze ste len 45 minut vonku.....
mozes byt rada, ze tolko spi 😉
skús jej upraviť ten spánok.prebaviť ju ten čas,čo by chcela ísť spať.mne síce v roku tak často nespávala a ani tak dobre v noci,ale ked som chcela prejsť na spánok jeden krát za deň,čo mi určite viac vyhovovalo,tak som ju zobrala von doobeda,lebo vnutri by mi zaspala.čiže určite sa to dá upraviť tak,aby ti to vyhovovalo.
ako by som čítala o našom synčekovi 🙂 aj on spí 3x za deň, vychádza to, že cca po 2 (2 a 1/2) hodinkách chodí spinkať..začne si chytať uško, pretierať očičká, je taký vláčny..tiež som nad tým rozmýšľala či to nie je veľa, či mu niečo nechýba (napr. železo), ale už to neriešim..nechcem ho ťahať po doktoroch, keď ešte nebol chorý, niečo "hľadať"..Máme, tak ako radí @tea333 zaužívaný rovnaký čas spánkov (vstáva o 6..o 8-9 spánok, o 11:30-13:30 spánok, o 16-17 spánok, a večer chodí o 19:30). Jediný rozdiel od Vás je, že keď sme vonku, vydrží dlhšie - všetko ho zaujíma, ak už nevládze - zaspinká v kočíku..dúfam, že som ťa ukľudnila 🙂
nám povedala doktorka, že každé dieťa má individuálnu potrebu spánku. 😉
ja by som si to s tebou hneď vymenila, keď bol syn malý. ako novorodenec spal cez deň max. 20 minút a od cca pol roka cez deň nespával vôbec. a v noci to tiež nebolo terno - do cca 7 rokov sa budil niekoľkokrát za noc - že vyspatý.
poznám mamičky s takými deťmi ako je tvoja dcérka, nič im nie je. skrátka si potrebujú pospať. dokonca má jedna dvojičky a dievčatko spať nepotrebuje a chlapček spí presne ako tvoja. 🙂
ahoj, ja mam rocnu Zaru, a ona vydrzi byt hore aj 8 hodin 😠 spi len raz do dna a to niekedy max 1 hodinku a bolo aj take ,ze spala len 40 minut a potomisla spat az vecer. aj ked som ju ukladala nic ,nechcelo sa jej. v noci od narodenia zle spi.
moja starsia Sofi od narodenia prespala noc, ale cez den spala max 45 hodi. a od 2 rokov nespala cez den vobec
ale obe chodia naraz spat uz o 19ej starsej sa to ziada a mladsia uz musi ist s nou.
fuha - no my mame zasa opačny problem - niekedy je to tak že rano o 8 vstane a cely den je hore a ide spať až o 10 večer, a tiež cely den neposedi, beha, skače, kričí, proste aktivita na hovado ale spať nie. 😒
Ahoj, väčšina rieši opačný problém. Záleží od dieťaťa, ale úprimne zdá sa mi to na veľmi veľa spánku. Skús ísť k dr, či nemá anémiu (vtedy sú deti viac unavené). My sme v roku už len raz spávali (obaja chalani), cca. po štyroch - piatich hodinách šantenia zaľahli.
moji obaja spavali od 11mesiacov len jeden krat cez obed....kazde dieta si vyzaduje inak,no..niekto viackrat po polhodkach,niekto jeden krat 3 hodinky naraz....
Každé dieťa je iné, ale vylúčila by som aj iné príčiny, napr. málo železa. Daj jej urobiť krvné testy pre tvoj kľud na duši.
tak moj spaval 2x za den asi od 8-11 mesiaca,potom uz len raz..aj na spanie 2x som ho musela nejak nastavit-aj ked bol unaveny sme sa zabavali a dala som ho spat ako som chcela ja,aby nam to vyslo..ale väcsinou spat uz potom nepotreboval,tak som to zredukovala od 11.mesiaca na spanie 1x za den..skus ako ti radia dat urobit krvne testy-moze byt anemicka a preto je unavena..ale zase ked pises ze je hyperaktivna,nie je malatna,neposedava iba..neviem..skus sa poradit s lekarkou..
moj malý v roku spal 3 krát, vydržal iež len 2 hodky hore, trvalo to do 15 mesiacov, potom presiel na 2 spánky a od 17 mesiacov spí len poobede a to celé 3 hodky a v noci od20:00 do 7:00
ja mam 10 mesacnu dcerku a ta mi ide cez den spat raz doobeda,potom naobed a vecer spat a vydrzi mi dlhsie hore nez 2hodiny
ahoj, ked mal syn 1 rok prechadzal na 1 denny spanok, rano vstaval cca o 7mej, spanok cca od 13 do 15 a vecer max do 20:30-21:00
upravil si rezim sam.
Och, brala by som🙂
Mala ma 13,5 mesiaca, vstava o 7:30, spi bezohladu na dennu aktivitu (ma jej pozehnane) 1,5hod na obed doma, vonku v kociari 45min.
Vecer ide spat o 20:00.
Na druhej strane zaspi v sekunde a bez zobudenia spi celu noc.
Pamätám si presne, keď môj mal rok. Vstávali sme okolo 7.00. O 10.30 spal do-obedný spánok (cca 1-3 hodky). Okolo 13.00 obedoval. Potom chodil spať okolo 15.30 (cca 1-2 hodky) Spával tak 5 hodín denne. Večerný spánok sme začínali okolo 20.00. V lete okolo 20.30.
Máme 21 mesiacov a len nedávno prešiel na jeden spánok denne. Stále rád spinká. Dnes sme náhodou vstali okolo 9.30 (inak okolo 8.00). Spať šiel o 14.30 (zvykneme o 12.30). Spal do 17.00 a teraz o 21.00 zaľahol úplne unavený. Sám sa pýtal.
Moja dcérka má 9 mesiacov a vydrží hore 4 až 5 hodín 🙂 ale doobeda si musí pospať minimálne dve hodiny 😉
Nasa 14 mesacna spi asi od 11 mesiacov iba raz denne, ale zato potiahne doma aj tri hodinky, v kociku sotva jednu, ale viac spat nechce a tiez je velmi ziva, neposedi, odkedy zacala chodit, tak len chodi hore dole. Na tvojom mieste by som to ako tragediu nebrala, myslim, ze je dolezite ake dlhe tie spanky su, kedy rano vstava (podla mna dost skoro, takze je normalne, ze aj viac spi, nasa vstava okolo osmej vacsinou), a v neposlednom rade, kazde dieta je ine, a ma ine potreby.
Pre pokoj duse by som jej dala skontrolovat krvny obraz, ci jej fakt nechyba zelezo, je to len maly vpich do prsteka, ziadne chodenie po lekaroch, a vylucis tak jednu moznu pricinu. Na druhej strane, ak bola vzdy taky spachtosko, tak to vobec nemusi mat zdravotnu pricinu.
A preco by si nemohla nikam chodit? Ved vezmem kocik a ked je unavena, tak si pospi, ty ju nenechavas vonku spat, alebo chce spat iba doma? Netvrdim, ze netreba brat ohlad na dieta, ale preco by si mala byt takto obmedzovana? Tiez som radsej ked sa mala vyspi doma, ale ked mam iny program, tak je dobry aj spanok v kociku.
nasa mala ma 11 mesiacov a spi tak 2x denne-cca 1,5hodinu doobedu a 1hodinku poobede,ale ked sme na navsteve a ma vela podnetov tak vydrzi byt hore aj bez poobednajsieho spanku co je mozno aj 8 hodin.vecer ide spat okolo 20-20:30 a spi tak do 6:30-7.
myslim ze tvoja dcerka je ok,len je spachtos.skus jej mozno poskytnut nejake nove podnety,aktivity.ale ked je unavena a hned sama zaspi tak to asi potrebuje.popripade pre pokoj duse o tom povedz detskej...
Aj moj syn - 14mes. spinka zu o 19h vecer a a rano o 6h je hore, potom ranajky, stvornozkovanie, státie...🙂 knihy, hracky a o 9h die spinkat na h. Potom po obede okolo 12h ide spinkat na 1-2 h a niekedy nevydrzi do 19h, tak ide si oddychnut o 16h este na pol hodinu, hodinu..pytala som sa Dr. na to, je to vsetko ok, je taky typ, od narodenia..neriesim..cely den je kludny, spokojny, má apetít....a to ma tesí. A má od narodenia svoj denny rezim,aj ked mi Dr stale hovorili po narodeni, ze ho nemam zobudit , ked spinka na mliecko, robila som to od zaciatku kazde 3h, po par mes. kazde 4h...a tak a presne vedel, kedy bude Papat..az doteraz a nikdy nebol velky plac, ani koli hladu ani koli ienmu..ale kazde bejby je ine, toto je o mojom 🙂
Chcela som len tolko, ze ked castejsie spinka ako ine deti, nemusi to nic znamenat..
@kmirkav Každé dieťa je iné, bud rada, že pekne spí. Moj druhorodený v tom veku už cez den nespal vobec a ráno vstával o 4!!! Celý den behal a večer o 19:00 konečne zaspal, ja som bola taká vyšťavená až hroza. Čo by som ja vtedy dala za aspon jeden spánok cez den. 😀
@veronika295 toho sa obavam, lebo ked bol mensi, tak mal menej zeleza

Synček má 15,5 mesiacov a vydrží hore v pohode 4-5 hodín, cez deň spí raz alebo dvakrát, ja by som sa zasa tešila keby spal aj viac 🙂