icon

Ako vyhrať voľby?

29. apr 2026

No kazdy hlas je dobry tak zrusime postove hlasovanie pre Slovakov v zahranici budu moct hlasovat len na Slovenskom velvyslanectve , tak napriklad kdo zije v Perthe v Australii sa moze vydat na 38 hodinovu cestu do Canberry tam nie je austrada ale normalna cesta len 3600km alebo 5 hodin lietadlom.
A este taka poznamocka Slovensko ma 66 velvyslanectiev po svete no ale na svete je 195 krajin .
Gratulujem Smerakom podvodnikom

autor
29. apr 2026
@anonym_9a9a40

@anonym_6b3eea tak slovakov, cechov, poliakov a ukrajincov co umyvaju riady, robia na vrtnych plosinach alebo robia na stavbach v zahranici sa ich skorumpovane krajiny boja? tych vzdelanych co odisli je absolutna mensina a niektori z nich tiez robia pomocne prace, osobne poznam niekolko s titulmi co robia casnikov alebo robotnikov.

@anonym_9a9a40
Podla AI je cez 30000 Slovakov studentov v zahranici
zda sa ze aj tych sa skorumpvana krajina boji

anonym_9ed0bc
29. apr 2026

@anonym_autor kto žije v Austrálii, nech sa stará o volby v Austrálii a nech sa nemiesa do Slovenská. Pre mňa už nie je Slovák. Ak Holanďan žije viac ako 2 roky mimo Holandka, tiež nemá právo voliť.

tetapetra
29. apr 2026
@kocuris

@anonym_autor osobne za mňa? Nechápem, prečo by mali život na Slovensku ovplyvňovať ľudia zo zahraničia. Z takej Austrálie? Why?

@kocuris netýka sa to len ľudí, ktorí žijú v zahraničí.tyka sa to aj ľudí, ktorí robia na turnusy, tiež aj študentov VŠ.

anonym_9ed0bc
29. apr 2026
@anonym_fe42c9

Asi toľko k tomu, ak nežijú na SR, tak nech sa nestarajú. Keď im je lepšie v zahraničí, nech si velebia vládu tej krajiny, ktorú si vybrali pre svoj život.

@anonym_fe42c9 oni prídu na SK iba koli zubarom a na lekárskym zakroky, ktoré si v zahraničí nemôžu dovoliť.

anonym_2f46e4
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@anonym_autor kto žije v Austrálii, nech sa stará o volby v Austrálii a nech sa nemiesa do Slovenská. Pre mňa už nie je Slovák. Ak Holanďan žije viac ako 2 roky mimo Holandka, tiež nemá právo voliť.

@anonym_9ed0bc to je hlúposť. Aspoň si zisti info predtým ako to dáš do pléna

14petulka88
29. apr 2026
@kocuris

@anonym_autor osobne za mňa? Nechápem, prečo by mali život na Slovensku ovplyvňovať ľudia zo zahraničia. Z takej Austrálie? Why?

@kocuris suhlasim

sss777
29. apr 2026

@anonym_autor
Za mňa celé zle.
Všade počúvam ako tí, čo nežijú na Slovensku a neplatia dane, nemajú mať právo voliť. Ale do ktorej skupiny patrím ja?
Narodila som sa ako Slovenka, vždy som sa cítila ako Slovenka a aj zomriem ako Slovenka. Po škole som žila v Nemecku, potom v Rakúsku, potom sme sa rozhodli vrátiť na Slovensko a napriek neskutočnej byrokracii začať nový život na Slovensku. Posledné voľby dopadli ako dopadli, tak sme s manželom zhodnotili, že toto nie a vrátili sme sa do Rakúska.
Napriek tomu na Slovensku prenajímame byty a manžel podniká, takže dane platíme.
Okrem toho stále verím, ze keď sa politická situácia zmení, budem sa môcť vrátiť domov, mať svoju ambulanciu a pomáhať slovenským pacientom.
Ale samozrejme to, že by som musela voliť na ambasáde pre mňa znamená možno aj znemožnenie samotnej voľby. Víkendové služby sú 24-hodinové, takže ako lekárka snáď neopustím nemocnicu, aby som išla voliť.
No nič, snáď už len rok a pol musíme vydržať.

anonym_40a400
29. apr 2026
@kocuris

@kocuris lebo tu napriklad vlastnia podnikanie, alebo nehnutelnosti? Alebo preto, ze niekto aj ked je v zahranici prave, tak tu ma trvaly pobyt a plati tu dane ? Alebo pracuje len na tyzdnovky a chodi domov k rodine? To nepoznas nikoho kto voli zo zahranicia ale ma stale dovod zaujimat sa o osud Slovenska?

jogy1984
29. apr 2026
@anonym_205dd2

Prečo by mali rozhodovať o našej krajine ľudia , ktorí nežijú na Slovensku. Neplatia na Slovensku dane. Tiež som proti tomu aby o Slovensku rozhodovali ľudia čo nežijú na Slovensku a rozhodovali o nás. Nemáme s nich nič pretože žijú zahraničí a tam platia dane nie na Slovensku.

@anonym_205dd2 mnoho týchto ľudí neodišlo že chcelo ale muselo . Mam taky prípad osobne v rodine. A je chvályhodné že aj keď žijú momentálne mimo Slovenska že sa zaujímajú či sa tu deje a chcú aby na Slovensku bolo lepšie aby sa mohli vrátiť.

jogy1984
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@anonym_9ed0bc tak to je pekný hnus čo píšeš. Zdá sa mi že ten australčan je väčší Slovak ako vy . Osoba čo nemá ani odvahu ukazat svoj nick

abbey1
29. apr 2026

@anonym_autor Tak ale vieš, že podobne to majú mnohé krajiny? Napr i Česko to tak malo.
Napíšem ti príklad našej dcéry. Žije v zahraničí. V čase ešte jej štúdií 2 krát volila zo zahraničia. Raz jej načas neposlali obálku zo Svk, naposledy síce obálka prišla, aj ju dcéra poslala na Svk a o cca 4 týždne si našla obálku späť doma pred dverami.
No o takto to chodí. A viem, že nie je jediná s podobným problémom. To radšej pôjde na ambasádu osobne voliť.

anonym_40a400
29. apr 2026
@anonym_205dd2

Prečo by mali rozhodovať o našej krajine ľudia , ktorí nežijú na Slovensku. Neplatia na Slovensku dane. Tiež som proti tomu aby o Slovensku rozhodovali ľudia čo nežijú na Slovensku a rozhodovali o nás. Nemáme s nich nič pretože žijú zahraničí a tam platia dane nie na Slovensku.

@anonym_205dd2 takze ani Slovaci co ziju na Slovensku a neplatia tu dane by nemali volit? Ak to chceme stavat do tejto roviny, tak nech to zmenia tak a nie ucelovo, aby si navysili percenta.

(pozn. Je to samozrejme nerealne, lebo vsetci aj ti co neplatia dane maju pravo volit)

anonym_9ed0bc
29. apr 2026
@jogy1984

@anonym_9ed0bc tak to je pekný hnus čo píšeš. Zdá sa mi že ten australčan je väčší Slovak ako vy . Osoba čo nemá ani odvahu ukazat svoj nick

@jogy1984 co tu píšeš o nickoch. Akože ked si Jogy akože co. Ak niekto kto žije napr. 10 rokov v zahraničí, co vie o živote na SK? Ze si niekde na internete niečo skreslené prečíta a už akože je v obraze? Načo sa mieša do života Slovákov, keď sa vyparil zo Slovenska. Áno, som za - nemá voliť.

anonym_9ed0bc
29. apr 2026
@anonym_40a400

@anonym_205dd2 takze ani Slovaci co ziju na Slovensku a neplatia tu dane by nemali volit? Ak to chceme stavat do tejto roviny, tak nech to zmenia tak a nie ucelovo, aby si navysili percenta.

(pozn. Je to samozrejme nerealne, lebo vsetci aj ti co neplatia dane maju pravo volit)

@anonym_40a400 a ty co tu miesas jablká s hruškami. Nerozumela si? Keď platí dane v zahraničí, nech sa nemiesa do Slovenská. Co s rum majú dôchodcovia a študenti?

anonym_40a400
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@anonym_40a400 a ty co tu miesas jablká s hruškami. Nerozumela si? Keď platí dane v zahraničí, nech sa nemiesa do Slovenská. Co s rum majú dôchodcovia a študenti?

@anonym_9ed0bc poukazujem na to, aky nezmyselny je argument, ze ked niekto zije v zahranici a neplati tu dane, tak nema mat pravo volby. Je to blbost, rovnako ako by bola blbost, ze Slovak zijuci na Slovensku co neplati dane nema mat pravo volby.

anonym_9a9a40
29. apr 2026

Poliaci tiez nemozu volit postou, musia ist na zastupitelsky urad osobne.

anonym_c12b99
29. apr 2026

Moja švagriná žije už 20 rokov v južnej Amerike a neplánuje sa sem vrátiť. Neodišla kvôli vláde, ani kvôli štúdiu. Bola tam na poznávačke, zamilovala sa a jednoducho ostala tam. Nerozumiem, prečo by mala rozhodovať v slovenských voľbách. A prečo ste si takí istí, že ľudia zo zahraničia nebudú voliť Smer? 🤷‍♀️

jogy1984
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@jogy1984 co tu píšeš o nickoch. Akože ked si Jogy akože co. Ak niekto kto žije napr. 10 rokov v zahraničí, co vie o živote na SK? Ze si niekde na internete niečo skreslené prečíta a už akože je v obraze? Načo sa mieša do života Slovákov, keď sa vyparil zo Slovenska. Áno, som za - nemá voliť.

@anonym_9ed0bc ty nie si schopný ani ten nick ukázať , máš čo vravieť. Ako vieš že nenaštevuje Slovensko ? Mnoho ľudí nemajú inu možnosť ako odísť so Slovenska. Ja ich určite zatracovať nebudem . Verím že ich prístup je určite lepší ako iných ľudí ktorý to so Slovenskom už vzdali.

anonym_14f9fb
29. apr 2026

Kto sa pýta?

kiki68
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@anonym_fe42c9 oni prídu na SK iba koli zubarom a na lekárskym zakroky, ktoré si v zahraničí nemôžu dovoliť.

@anonym_9ed0bc Zubar na SK stoji to iste co v AT, hlavne v AT neplatim napr tahanie nervu, extrakciu are. To kryje poistenie. Nieco je malo lacnejsie, ale kvoli peniazom sa to oplati mozno na vychode. Urcite nie ist niekam do Bratislavy. Ja sem tam idem k mojmu zubarovi do BA a tie ceny su naozaj rovnake. Ine zakroky mi ani nenapadli, neviem ako by to preslo cez poistovnu.

anonym_9cb6e4
29. apr 2026

Pracujem na obecnom úrade a dlhé roky nik nevyužil možnosť voľby poštou iba starostove deti. (Tak dobrovoľne na silu)Od kedy máme nového starostu nikto, to znamená 0,0 osôb využilo možnosť voľby poštou.
A to dos ľudí chodí na turnusy, opatrujú v Rakúsku a Nemecku, študujú v zahraničí alebo aj sa trvalo presťahovali za prácou či sa vydali do zahraničia

hiro
29. apr 2026
@kocuris

@anonym_autor volebné kvórumi by malo byť IBA žijúci rezidenti na Slovensku. Čo nám dá Slovák v Kanade alebo v Austrálii? Aký prínos?Nula celých nula nič.

@kocuris Nuž prečo by mali mať možnosť hlasovať ľudia ktorí neplatia dane ako napríklad dôchodcovia? Ich prínos je 0,0 nič. Len náklady. Naopak tí v zahraničí štát nestoja nič
A taká Šimkovičová ak isto žije v zahraničí, všetko ničí, hlasovať asi bude. Nech si hlasujte v rakúsku v ich voľbách.

sisaka
29. apr 2026
@anonym_6b3eea

@sisaka
Takze Slovensky studenti co studuju v zahranici maju prist odvolit na Slovensko?

@anonym_6b3eea a prečo nie? Väčšina študuje v Čechách, to nie je ďaleko. Tiež je otázne aké percento vôbec chce voliť a aké nakoniec aj volí.
To isté platí aj pre neštudentov - veľa ľudí ani nevie čo volí, lebo to tak dôsledne nesleduje a môžem povedať, že zo Slovákov ktorých poznám volilo len pár
a tí nevolili ani Smer ani PS, volili KDH a pár, čo chceli voliť, ale keď zistili, že nemajú koho, tak nevolili.
Ja osobne aj keby som sa rozhodla voliť, tak nakoniec nevolim, lebo nie je koho. Jedna strana horšia ako druhá, jeden politik horší ako druhy.

Kto chce veľmi voliť a mysli si, že na Slovensku dôjde k radikálnej zmene, keď pôjde voliť tu “správnu” stranu,
si ten čas a peniaze nájde a pôjde odvoliť.

hiro
29. apr 2026
@sisaka

@anonym_6b3eea a prečo nie? Väčšina študuje v Čechách, to nie je ďaleko. Tiež je otázne aké percento vôbec chce voliť a aké nakoniec aj volí.
To isté platí aj pre neštudentov - veľa ľudí ani nevie čo volí, lebo to tak dôsledne nesleduje a môžem povedať, že zo Slovákov ktorých poznám volilo len pár
a tí nevolili ani Smer ani PS, volili KDH a pár, čo chceli voliť, ale keď zistili, že nemajú koho, tak nevolili.
Ja osobne aj keby som sa rozhodla voliť, tak nakoniec nevolim, lebo nie je koho. Jedna strana horšia ako druhá, jeden politik horší ako druhy.

Kto chce veľmi voliť a mysli si, že na Slovensku dôjde k radikálnej zmene, keď pôjde voliť tu “správnu” stranu,
si ten čas a peniaze nájde a pôjde odvoliť.

@sisaka Ak vidíme že Smer potápa Slovensko viac ako ktokoľvek iný, je správne brániť zmene tak aby ľudia museli vynaložiť stovky eur aby mohli vyjadriť názor? Tak či tak prečo nemáme voľby cez internet ako niektoré iné krajiny a ešte aj voľbu poštou chcú zrušiť ktorú sami zaviedli? Hlasovalo by sa všade v tom istom čase. Keď môžem cez slovensko.sk zmeniť vlastníctvo nehnuteľnosti prečo nie aj odvoliť?

anonym_5186fe
29. apr 2026
@hiro

@sisaka Ak vidíme že Smer potápa Slovensko viac ako ktokoľvek iný, je správne brániť zmene tak aby ľudia museli vynaložiť stovky eur aby mohli vyjadriť názor? Tak či tak prečo nemáme voľby cez internet ako niektoré iné krajiny a ešte aj voľbu poštou chcú zrušiť ktorú sami zaviedli? Hlasovalo by sa všade v tom istom čase. Keď môžem cez slovensko.sk zmeniť vlastníctvo nehnuteľnosti prečo nie aj odvoliť?

@hiro
Odpovedal sám pán Michelko. Lebo tak, ako to je teraz, je to extrémne výhodné pre opozíciu. Takže asi priemerne inteligentnému človeku je jasné, že nejde o to, kto na Slovensku platí a neplatí dane, ale o to, aby sa pri voľbách zvýhodnila aktuálna koalícia.

sisaka
29. apr 2026
@hiro

@hiro no však jasné, to by bolo najlepšie riešenie voliť cez internet.

anonym_9ed0bc
29. apr 2026
@hiro

@kocuris Nuž prečo by mali mať možnosť hlasovať ľudia ktorí neplatia dane ako napríklad dôchodcovia? Ich prínos je 0,0 nič. Len náklady. Naopak tí v zahraničí štát nestoja nič
A taká Šimkovičová ak isto žije v zahraničí, všetko ničí, hlasovať asi bude. Nech si hlasujte v rakúsku v ich voľbách.

@hiro nezabudni, aj ty raz budeš dôchodkyňa a nepotrebna a nakladova

anonym_9ed0bc
29. apr 2026
@kiki68

@anonym_9ed0bc Zubar na SK stoji to iste co v AT, hlavne v AT neplatim napr tahanie nervu, extrakciu are. To kryje poistenie. Nieco je malo lacnejsie, ale kvoli peniazom sa to oplati mozno na vychode. Urcite nie ist niekam do Bratislavy. Ja sem tam idem k mojmu zubarovi do BA a tie ceny su naozaj rovnake. Ine zakroky mi ani nenapadli, neviem ako by to preslo cez poistovnu.

@kiki68 moja zlata netrep. Ja pracujem pre AT poisťovňu a denne sa mi premelu faktúry Rakúšanov. Chodia si robiť zuby do Maďarska, Ceska, na Slovenko. Za dentálne si v AT zaplatíš od 100 E hore.

hiro
29. apr 2026
@anonym_9ed0bc

@hiro nezabudni, aj ty raz budeš dôchodkyňa a nepotrebna a nakladova

@anonym_9ed0bc A? Ja reagujem na to že voliť by mali len ľudia čo žijú a platia dane tu na slovensku. Je to veľmi rozšírený názor že by voliť nemali.

roja01
29. apr 2026

Nie je koho volit. Stari politici su uz nabaleni a dohadzuju ksefty kamaratom, novi politici sa este len potrebuju nabalit. Najprv seba a deti, potom rodicov a kamaratov.