Čo hovoríte na výsledky volieb?
Vysledky volieb ma prekvapili,ale myslim,ze k tomu neprispela velka chut volit Fica,ale skor nechut voci PS. Co si myslite?
@nikyball v Čechách majú aj registrované partnerstvá a vidíte tam nejaké pretláčanie sexuálnej výchovy do škôl alebo transrodu? :D ...a čo sa týka tej tabletky....je rozumnejšie teda nech žena či už znásilnená alebo nie, zodpovedná či nezodpovedná radšej išla v neskoršom termíne na potrat alebo vynosila dieťa a hodila ho do koša/hniezda/ dala na adopciu alebo len tak šupla do decáku, prípadne vychovávala v disharmonickej rodine? A áno ak je žena tak nezodpovedná, že bude brať tú tabletku trebárs aj každý druhý deň je to jej rozhodnutie a jej problém. Určite to bude mať dopad na jej cyklus, hormóny, pečeň, psychiku.... Ale ak trebars bola znásilnená a takáto tabletka by jej pomohla tak prečo nie, prečo takú ženu nechať trápiť
menštruačné voľno je bežné vo viacerých zahraničných štátoch a gratulujem všetkým ženám, ktoré nevedia čo je PMS alebo bolesti spojené s menštruáciou. Bohužiaľ myslím si, že slovenské ženy sa stále hanbia o tom rozprávať takže, aj keby niečo také na SR bolo. Polovica žien by sa hanbila takéto voľno vziať.
@nikyball ale prosím ta, to ze niekde môže niečo také byť, neznamená, že to tak je. Európa je sama konzervatívna a týmto veciam sa bráni. Usa tak isto tam sú svojské štáty a každý ide iné. Fakt akoze tvrdiť, že som videla videa a tak to isto je nie je dôkaz, to je len domnienka. Menstruacne voľno áno možnosť nie ako podmienka. Btw. Ps chcelo tlačiť na na skrátený úväzoky v štátnych správach a motivovanie súkromného sektora na takéto uvazky. Btw. Vacsina ps sú podnikania, tak si chceli sťažiť prácu podľa teba? Neverím, že by sa znižovanie dôchodkov dostalo dnešných dôchodcov, keďže príprava dôchodkového systému by musela byť a uskutočniť sa hlavne pre budúcnosť našich dôchodkov.
@lucinkaboz ano viem,ze zabrani pocatiu. Ale nech si to kazdy riesi -plati sam. Deti su tolerantne netreba ich mylit s tym, ze okrem muza a zeny je tu par pomylenych jedincov. Naco im to vtlkat nasilu.
@eva233 ano ak je zena znasilnena, pomozme jej.
Ale nie,ze niekto nezodpovedni ich bude do seba hadzat ako lentilky.
Hovorim, to menstruacne volno znie dobre, ale je to nedomyslene. Zamestnavatelia sa boja zamestnat zeny kvoli materskym,ocr a nie este ked kazdy mesiac na tyzden vypadne z prace.
Takze podla teba sice maju takyto program, ale nepresiel by aj tak , takze mali sme ich pre ten ich nanic program volit 😃
Toto boli volby mesta vs dediny. Existuje štatistika podľa veku voličov ?
Takto sa posuvaju hranice , draq Queen cita rozpravku detom. Zatial na verejnosti....a potom...
@eva233 nie,mýliš sa,polovica slovenských žien by mala menštruáciu minimálne 2x do mesiaca 😅🤣🤣🤣a bez hanby
@maciatkolulu ale ak bude to volno neplatene a odvody si budu musiet zaplatit same, tak hned aj menstruovat prestanu😃
@lucinkaboz, pleties si pojmy. To, o com píšeš ty je postkoitalna tabletka, tabletka "po", je volne predajna a schválená už dnes, akurát si tých 15 Euro hradis sama. Potratova tabletka sa užíva pod dohľadom lekára a skutočne spôsobí potrat už potvrdeného zárodku, tuším do siedmeho ci ôsmeho týždňa. U nás nie je schválená a nedostaneš ju. Je to tabletka na ukončenie tehotenstva, resp. vypudenie plodu, nie na zabránenie tehotenstvu.
@fotoportret ja som nevolila smer,netreba hned skatulkovat.
Dievčatá verme ze Pele to povedie správnou cestou(zapad)
@luccija my sme sa mali dobre aj všetci naši susedia a okolie . Každý mal byt aj ked sme mali rovnakú kuch.linku nabytok v obyvacke alebo gauc, lebo nebol taký výber, ale mal každý a bol spokojný. Rodicia pracovali, každý mal auto. Normálne dostupné nase kvalitné potraviny v obchode. Plne sídliska deti, tábory, dovolenky na Slovensku, bezpečnosť detí.
@nikyball inak uvedomujes si, ze je to akcia ohlásená a nemusíš na ňu ísť a ani nik kto s tým nesúhlasí nemusí. To ako keď sa niekde oslavuje halloween, niekde zas sú vegetariáni maju prednášky a milión iných možnosti ísť kdekoľvek chceš alebo nechceš. A za ďalšie vidíš vlnu nenávisti voči tomu? To je Česko a podobne je to v západnej Európe ci Amerike. Naš kontinent je veľmi konzervatívny, tieto veci normálne nikde silnou mocou netlacia do škôl ci škôlok, lebo je cítiť silný odpor. Prečo Slováci majú pocit, ze to práve u nás bude? Na prezidentku pred voľbami išli podobne reči a ze ako to tu bude potom a podobne a dokonca, že voliť našu prezidentky je ťažký hriech. A ako prezidentka sa ukázala ako osobnosť dokonca si ju papez obľúbil a ona sa k nemu správala oveľa lepšie ako všetci naši "krestanski" predstavitelia.
@janai1 presne tak suhlasim .Ale uz je pozde nechapem kde ludia potratily rozum 😔 Chceli Fica maju Fica nech sa paci
@jana_eyre_2 to bola technická otázka,prečo volil proti
PS práve Smer.
Pretože je to výhovorka.
Ja sa tiež nestotožňujem s PS a nevolila som provychodne,fašistické,ani protieuripske strany.
Čiže výber bol...kto sa chcel zamýšľať,našiel +-stranu,kt.zidpovedala jeho presvedčeniu.
@januska12323 i ked by to boli vsetko teoreticky studenti, to su pidla teba najrozhladenejsi ludia? Opat blud… i ja som bola student, i ja som studovala aj v zahranici, ale prepac, ako student nemozes mat este prehlad ako ludia co i len o generaciu dalej… ten mozes ziskat pistupne a hlavne, prichodom rodiny prichadza ina optika na fungovanie statu, prichodom rodicov do dochodkoveho veku, zdravotnymi situaciami, situaciou v zamestnani a podnikani,… takze pasovat studentov do kategorie najrozhladenejsi ludia je strasne…. Student musi najskor vytvarat hodnoty, aby ich chapal v suvislostiach, zvycajne ma este naivnu optiku na zivot… a vela z nich tam aj ostatne, tiez som urcity cas zostala, ale vela z nich sa nakoniec vrati - z roznych dovodov. A kopec tych studentov tam studuje kadejake “pavedy”, na dobrych SK univerzitach by mnohi nemali sancu, takze stale nechapem to pasovanie SK studenotv studujucich v zahranici za najrozhladenejsich ludi.
@fotoportret nie neboli bezdomovci, kto nepracoval toho zavreli a bol poriadok.
Ja nikde nepíšem že banujem za tým ako som vyrastala, ja píšem že sa nesťažujem a pre uctievacov EU vravím ze školy nemocnice cesty vlastne hospodárstvo a strategické podniky perfektne fungovali pred vstupom do EÚ.
@lucinkaboz Vermi ze to nebudu 4 roky ..Tý sa uz moci len tak nepustia a podla mna to boli posledne parlamentne volb ale ludom to nevysvetlis
@777januska777 preto som napisala,ze takto sa posuvaju hranice. Das to do knizky, do rozpravky , potom vystupenie , tyzden v skole no a potom sa to stane beznou sucastou. Ak by to nebolo nasilu pretlacene, nikto by to neriesil.
Prezidentka je tiez osobnostou ako pre koho.
Mne sa páčilo,že vtedy boli ulice do štvorca,škôlka,jasle, obchodné stredisko,všetko po ruke..knižnica, domy pekné vodorovné..Teraz na 6poschovy oranžový nalepili 14 poschodový šedý,parčík, kvety samozrejme vyrúbali,všade kde bol kus zelené nacapili dom,kt.farebne a štýlovo úplne nepasuje k okoliu,keď si pozerám fotky z detstva a teraz môjho sídliska,akoby som bývala na klauniade a cirkuse nonstop .Galantéria,oprava obuvi,železiarstvo, všetky obchody zrušené,pre jednu nitku alebo vodovodny kohútik cez celé mesto musím cestovať,ľudia sú drzi, sloboda pre nich znamená,že môžu s tebou ako hovnom jednať,aj keď ťa nepozná.Cigan,čo dobije dôchodkyňu vysudí od štátu 15 000, musíš zo solidárneho paktu prijať migrantov kt.chcu bazén,saunu, a keď nedostanú peniaze,zdemoluju ti hotel.Pripadne v Nemecku hodili ženu so synom pod vlak,ale bol vyhlásený za blázna,čiže žiadna basa,deportácia...Toto by sa za komunistov stat nemohlo..Oni mali iné chyby,ale ľudia stratili zdravý rozum a pár bláznov tu rozkazuje všetkým,len na rozdiel od ostatných nie každý má potrebu si pred tým zatvárať oči..
1.Fica sme volili v predchádzajúcich parlamentných voľbách
2. Postupne ako nevedel zniesť prehru, do toho mu prihrala korona, Ukrajina a inflácia a začal šíriť tie jeho bludy o zaočkovaných, jeho stúpenci sa vyjadrovať na prezidentku že je americká …, že Rusko je dobreze nie spasiteľ sveta ďakujem teda už neprosím
3.Pekne psychologicky vie ako na ľudí ďakujem neprosím mam vlastný úsudok a stále žijem po vakcíne a dokonca ani ta 5 G sieť v tele sa stále neukázala 😂
4. PS nešíri nenávisť, hoaxy a bludy. Žiadne nekonečnom pohlaví ani nič tomu podobné, žiadne zdražovanie piva 😂( hoaxy na nich mierené)
5.Radsej znesiem gayov a lesby, ktorí sú absolútne psychicky v poriadku ako kňazov, ktorí zneužívajú deti, alkoholikov ktorí týrajú svoje rodiny a pedofilov.
6. Stále čakám na tunel Višnove ktoré Fico sľúbil v roku 2009 😂a že v politike v roku 2014 už dávno nebude 😂
7.Nech si stráži riadne hranice a zruší vlastný zákon ktorý uzákonil o imigrantoch a nieže sem jeden prejde 😂
8 Zase sme sa DALI OJEB.T 😂 Vivat Slovakia
@cafelatte áno lebo v zahraničí sa nič nestavia, v zahraničí bez socializmu všetci žijú pod mostom. Nie socializmus nám dal len to, ze kradnúť je normálne a preto nám nevadí voliť zlodeja.
@terezka1947 veď ja chápem otázku, preto vravím, že sa tak mnohi rozhodli práve preto že Smer mal vysoké preferencie, mnoho ľudí sa rozhoduje len na základe toho kto má vyššiu šancu aby porazil toho koho vo vláde nechce..
Pre takých voličov to nie je výhovorka, je to proste fakt prečo sa tak rozhodujú..
@nikyball jasne, ze hranice sa posúvajú a aj budu vždy. Toto si kedysi vraveli ludia keď prišli prvé rozvody, ze to bude koniec sveta. Alebo keď prišli prvé slobodne matky. Dnes ani jedno neberieme ako tragédiu a uvedomujeme si, ze je to každého voľba.
Pre pápeža osobnosťou je a to mne ako krestanke bohato stačí.
@777januska777 je to kazdeho volba, ale nemusime vymyslat zakony na to, aby sme donutili ludi ,co si maju mysliet. Nech si ziju ako chcu, ak sa niekto rozhodne ,ze je trampolina, nech je. Ale nemoze nutit ludi, aby si to mysleli tiez.
@karolinakr no vidíš a potom mame v anglickú slovenského migranta co zabil zenu. Alebo ti slovenskí obchodníci s bielym mäsom davnejsie to bolo v spravach. Alebo potom tam mame migrantov co berú dávky všetky možné a samozrejme prácu domácim v zahraničí. Po socializme sa začalo chodiť do rakúska na nákupy a rakusania mali za výkladmi napísané aby Slováci nekradli.

@777januska777 hej videla som vystupenia zo skol a skolok. Problem PS je Napriklad to, ze mne je jedno co si tito ludia robia ale pretlacat nasilu to nemusia. Kto take vystupenia chce pre svoje deti, nech ide.
Ano menstruacne volno je pekne, ale ak budes zamestnavatel vyberies si zenu alebo muza? Bude to volno platene alebo neplatene?
Dochodky nie su perfektne ale znizovat ich? To tiez nie je vec s ktoru suhlasim. Aj eko program je pekny, ale pre mna by bol drahy.