Čo hovoríte na výsledky volieb?
Vysledky volieb ma prekvapili,ale myslim,ze k tomu neprispela velka chut volit Fica,ale skor nechut voci PS. Co si myslite?
@mamina7070 ak bude inflácia aká je teraz, tak dôchodky porastú aj za novej vlády. Ten zákon na výpočet je schválený dlho, a nemenil sa. Takže toľko k tomu.
A o danovom bonuse, ti poviem o ludoch ... ženách samoživiteľkách, čo kvôli tomu aby mali o pár eur viac mesačne, sú živnostníčky aby dokázali uživiť svoje deti, a tieto ženy dostanú danový bonus 42e na jedno dieťa a nie 140e. Ale to by trebalo otvoriť oči a vnímať aj iných ľudí ako seba.
@oneinamillion Uvidíme.
@jamacka na ukrajincov isli peniaze z EU nas nesiel ani cent my sme za to dostali prispevky na energie preto bola u nas elektrina napr tri krat lacnejsia ako v cechach
a plus nasi ludia dostali prispevky na ubytovanie ukrajincov
ale tak narod rozhodol a kazdy sa zariadi ako uzna za vhodne
@cica8 a dokedy chcu este natrcat paprce?kazdy len daj mi daj a potom sa cudujte ze neni penazi na nic.na Slovensku staci pri volbach slubit 5eur na ruku a ludia nacisto osprosteju. zrusit vsetky nezmyselne pridavky pandemicke ocr predlzene rodicaky PNky pre Indov Srbov a inu chamrad po odrobenych 3.mesiacoch.neprisposobivych vykopat z.uradov prace poriadne zdanit korporaty a konecne zastabilizovat ekonomiku..obnovit trest smrti a bude tu konecne poriadok.rozdavat peniaze donekonecna darmozracom krmit a zivit hocijaku chamrad.vaznice preplnene 3x.strava teplo sprcha a ty sa boj ist z poobednej z roboty ze ta niekto zapichne..
@mapa tak ako si sa rozhodla ty, sa rozhodli aj iný ľudia. Je to každého právo, voliť podla seba svojho vedomia a svedomia.
Tiež sa mi pár vecí nepáči, tiež by som si vedela predstaviť parlament bez pár jedincov ale ľudia zvolili, dostali sa cez 7% hranicu tak tam budú, ja to nezmením. Ja som svoj názor vyjadrila a rešpektujem názor aj iných ľudí, aj keď sa mi to nepáči.
Som sa pomýlila, nepotrebujú KDH, takže bude vláda smer, hlas, SNS..... Pre mňa bohužiaľ
A ti, ktorí hovoríte, že niekto je za povinné očkovania, a rúška tomu sa hovorí verejné dobro.... Keď ste boli malé a naši rodičia tak isto, prišli do školy pichli nám vakcínu a nikto sa nepýtal či chcete či nie 🙈😁 a rodičia ani nevedeli čo v tom je..... Preto tu dnes nemáme pôvodné kiahne a bežne dávam deti očkovať proti rubeole, osypkam a podobne.... A keby bol počas covid vo vláde pelle tak vám s úsmevom na tvári povie noste rúška a vy poslušne budete. To, že Matovič je egoistická huba nevymáchaná je bohužiaľ problém a preto mu ľudia nehltali veci tak ako Ficovi alebo Pellegrinimu. Ale verte, či nie. Keby boli vtedy vo vláde oni takisto vás nútia nosiť rúška aj očkovať sa. 🤷♀️
@zalka toto je len jeden pohľad na DB (a to nejdem písať o tom ako si živnostníci "upravujú" daňové priznania). Na druhej strane, ak by nižšia mzda rovnala sa vyšší DB, zas to len ešte viac podporí pofiderne zmluvy typu minimálka na papieri a zvyšok na ruku. Za mňa je systém, kto viac daní odvedie má aj vyššiu daňovú úľavu práveže fér.
@oneinamillion
Presne ako hovoríš. Pred pár dňami som bola vonku so spolužiakmi z medicíny. Viac ako polovica krúžku pracuje v zahraničí a tak sme nahlas uvažovali, že veď už sme zatestovali, naučili nás toho v zahraničí veľa, tak by sme sa pomaly mohli vrátiť na Slovensko pomôcť.
Ale takto nie. Nechcem, aby moje dieťa vyrastalo v krajine, kde sa strieľajú novinári, polícia bezzubo čaká na príkazy a ľudia ako Blaha (na ktorom jasne vidieť, že je psychicky chorý) získajú desaťtisíce preferenčných hlasov. Ďakujem osudu za to, že mám na výber.
@mamina7070 Áno národ rozhodol,nesúhlasím tiež s veľa vecami čo sa týka Fica,ale ako som aspom rozpísal je to menšie zlo ako to čo sme tu mali.Uz len koli tomu,že ty magori predtým nás fakt mohli vtiahnuť do vojenského konfliktu, čo si vôbec neviem predstaviť. A za druhe ťa nesloboda a diktovanie....A budme fakt radi,že to nevyhrali PS....
Ale tak zas každý máme svoj názor, každý si ho tu môžme slobodne vyjadriť, ale načo sa tu hádať koli nejakej politike, to nám myslím si,že nie je hodné
@zalka nie som volicka ps. Ale ak by vladu zostavovala ona, mala by som pocit, ze patrim do civilizovanej europy... a tesim sa, ze zijem v civilizovanom mestena opacnom konci slovenska, aj ked si ty tocis stale dookola len o bratislave... inac vies vobec kolko % je potrebny pre vstup strany do parlamentu? Lebo vyzera ze netusis... 7% plati len v pripade koalicie...
@kristiii ako upravujú? môžu voliť reálne výdavky a môžu si zvoliť paušalne výdavky. Zvyčajne kvôli menšej náročnosti, si zvolia paušalne výdavky tým pádom majú nízke základy daní. Ale szčo berie na seba riziko, ty ako zamestnanec ked ti zamestnávateľ nevyplatí mzdu, požiadaš SP o vyplatenie z garančného fondu a peniaze dostaneš, možno nie všetky ale prevažnú časť ( v ýška je obmedzená) ale taký szčo, ked mu odberateľ nezaplatí tak si tak môže pískať. Sama som SZČO a sama teraz nemám vyplatené faktúry, a veľmi zvažujem čo robiť, či ísť cez súd a prísť o dalšie peniaze, kedže právnici a súdny proces stoja peniaze. Alebo sa na to vykašlať. To je riziko podnikania.
A je to zohľadnené práve v tých paušalnych výdavkoch, že zaplatím menšie dane ale nemám takú ochranu ako zamestnanec, nemám dovolenku platenú, nemám paragraf platený, .... a ako som písala, mnoho ľudí je szčo, aj skrz toho, že reálne majú viac penazí k dispozícii pri tom istom príjme ako zamestnanec. A ten szčo si to vyžerie, ked ochorie minimálna PN, ked ide na dôchodok.
@monikkatt a o dopravných predpisoch sa tiež chceš chceš mať právo rozhodovať?
Ľudia sa môžu rozhodovat slobodne len pokial vedia, o čom vlastne rozhodujú (napr. bežný občan netuší, ako funguje imunitný systém, ale cíti sa byť odborníkom na očkovanie).
Za druhé, väčšina týchto obmedzencov ani neuvažuje nad tým, že ich rozhodnutia majú dôsledky na celú spoločnosť.
Napr. dnešné ráno je toho živým dôkazom.
Oháňate sa tu daňovým bonusom, ale bol to práve Šimečka, kto povedal, že pro-rodinný balík je neudržateľný a bude sa musieť znížiť. Takže ak už ste voliči PS, tak toto naozaj nie je cesta.
A ja som prekvapená, že je vlastne niekto prekvapený týmto výsledkom. Ja som síce víťaza nevolila, ale čakala som to, aj keď prieskumy a exit polly si išli svoju virtuálnu realitu do poslednej sekundy.
@lenka_vi1 toto je presne tá absurdná antikampaň, na ktorú Fico stavil, lebo predpokladal, že je tu dostatočne veľa jednoduchých ľudí, ktorí na toto skočia.
Velmi smutno je mi, hoci sa to dalo cakat :((. Noo ale pobiju sa za nas vsade mozne, ceny klesnu, inflacia nebude, uroky sa nedvihnu, utecenec uz tu ziadny nevkroci hahaha.
@eva233 To vôbec nie je lebo Fico ide s Rusmi,nejde proti nim a Rusko má omnoho väčšiu moc ako Ukrajina.Tym,že sa Ukrajine stále dávali nejaké zbrane,stíhačky....Naš začínali Rusi brať ako nepriateľov a mohli ísť proti nám.
Ja osobne som za to nebyť ani na jednej strane,je to ich konflikt tak nech si ho doriesia medzi sebou,ale není dobre si rozhnevat Rusov.Nezabudajme na to,že kedysi nás Rusi oslobodili a pomohli nám.Nebola to žiadna Amerika,ale Rusi.

@valeria_h len aby ste neboli prekvapena, keď vás v nemocnici nebude mať kto ošetriť. Ficov návrat bude pre mnohých z nás poslednou kvapkou