Fico plánuje zmenu volebného systému?
Jediným dôvodom môže byť Ficova snaha obmedziť politickú súťaž, poškodiť opozíciu a priblížiť politický systém demokratickej Slovenskej republiky tomu, ktorý existuje v Putinovom Rusku,“- politológ
Čakám na deň, kedy budeme mať dokola ostnatý drôt. Ficovi očividne preplo. Mne je smiešne,ako ho východ podporuje a pritom som minule čítala,že za rok vlády dal na východ 1%. Všetko trieska na západ. Východu nevadilo,že vyhlásil,že na východe nič nie je, napriek tomu ho volili. Tu je krásne vidieť,akí sme my blby národ
@gribka1 presne tak.
@stanulienkat práve že už nemajú kde rásť práve preto že im chýba Drive. Musia osloviť aj voličov na vidieku, na východe inak voľby nevyhraju. Politika vždy bola a aj bude špinavá hra. A nie len na Slovensku.
@gribka1 PS bola spociatku povazovana za pravicu, teraz o nej niekto hovori ako o kavici.
Ja ich povazujem za taky stred, za zlucovaci prvok. V programe mali podporu aj mikroekonomiky, malych podnikatelov. Vedia, ze podnikanie prinasa zisk. Na druhej strane, su za podporu tych socialne slabsich.
Hlavne chcu pokoj, trosku tv4dohlavi v spravodlivosti. Silne sa drzia zakonov, aj v oblasti ludskych prav.
Za minus povazujem az privelku orientaciu na EU. Ale to je, na druhej strane, prirodzeny dosledok. Oni sa pozeraju na Europu zvonka, ako na celok. Simecka ma obrovsky prehlad a vie, ze tak mala Europa musi drzat spolu, ak chce nieco dosiahnut. Aj Slovensko, ako malucky stat, same nic nezmoze v zasadnych otazkach. Europu sa snazia udrzat neskorumpovanu (ako je napr. usa, kde sa vsetci navvzajom drzali v sachu, ako u nas na Sk, preto musel vyhrat Fico, aj za cenu straty svojej dostojnosti, Trump vyhrat nemusel, ale v zivote sa mu datilo vdaka podvodom, vydieraniu) Maju viziu do buducnosti aj so strany zivota, nielen tvrdo viest cestu za ekonomickym ziskom. Hladaju rovnovahu. A to je narocne.
Fico sa spolcuje s Ornanom, spolu viac dosiahnu, podla mna, postupne sa bude tlacit aj k extremistom. Trump je aj ich vitazstvom. Krajne pravice v Europe tiez
PS je prilis liberalna strana, ale ked sa hlbsie pozrieme, ma to hlavu a patu, ludskost. A ta chyba, odkedy niet Dubceka. Nemoralny clovek na cele statu vedie krajinu, svet, do zahuby
To je moj cisto laicky pohlad
Každý od Boha deň vymyslí tento nazvem ho slušne človek niečo čo má odpútať pozornosť od toho čo sa tu deje ale nikomu to zjavne nedochádza... Úplne ale že úplne je... na ľudí to si snáď už každý musel všimnúť. Ale ja to tomuto národu prajem lebo ľudia potrebujú reálne vidieť že nemajú už čo do huby, že sa budú báť chodiť aj po vonku, že deti, vnúčatá dlho neuvidia lebo odídu , že slová ako rodina,deti nemajú v slovníku atd atd atd ... bohužiaľ doplácame všetci
@lilienlilu veľmi sa mýliš. Nezabudni: milujem Fica! Nevadí,že nemaš čo žrať,ale nemáme 76 pohlaví, lbgti, migrantov a chlapov na vojne 🤦🏻♀️
@tetapetra áno v tom som sa pomýlila konkrétne táto sorta ľudí si to zatiaľ nevšimla ale dúfam že čoskoro tú "lásku" ficovu pocítia prajem im to.
@lilienlilu nepocitia. Ak pocitia, tak za to moze Caputova, Odor, Simecka, stara Blaskova a susedov pes. Urcite nie fico.
@stanulienkat korcok gde? Napíš aj jeho meno. Akože baby flakate to tu.
zase kraviny sa idu riesit.. dnes som akurat rozmyslala, ze co v tejto krajine VAZNE sa riesilo za posledne 2roky a dobre sa urobilo (mozno aj viac ako 2r).. same somariny, nic podstatne pre ekonominku,co by naozaj pomohlo. Co bolo tahacom volieb a celeho obdobia poslednych rokov: NIC vazne. Zvady v kuse o kadejake nazorove temy, cirus sa robi za lgbt, cirkus za to a ono, za potraty, furt dookola... cirkus okolo karnevalu, okolo protestu.. keby sa robil cirkus okolo podnikatelkseho prostredia, ked namestia, vyklady, obchody, priestory = prazde vo vela mestach. prstikom ukazovat,ty to a ty hneto.. len aby chrumkavucka bola jedna alebo druha strana, bez rozmyslania a realnej nejakej matematiky.
Ako cele je to na plac, ani nie na smiech uz. AJ nedelne politicke poludnie je uz len na rozculenie sa z tje ich nemohucosti :DD ci koalicie alebo opozicie. Proste otras.
@tetapetra no neviem... ja som, prekvapena, ze potentovani z vojny su akurat v mojom okoli progresivni volici, uz aj nejake ziadosti a listy sa posielali za muzov aj synov :DD tak asi to ten fico ani tak negarantuje na 100% a ani toto sa mu neda verit.. proste vojnu ako taku, to ze niekto niekoho bude/nebude do vojny posielat, nema co ziadna strana slubovat.
@sevrin politologovia maju na vstup Korcoka do PS rozny pohlad. Povazuju ho skor za konzervativneho nez progresivneho.
Ja to schvalujem - starsi clovek, diplomat, dokaze stlmenie vasni "mladickeho oduvsevnenia"..
Korcokove slova:
"Stávam sa súčasťou hnutia, s ktorým zdieľam základné hodnoty, a ktorých obrana je dnes ešte dôležitejšia. Okrem spoločných hodnôt máme aj spoločný cieľ – modernú európsku krajinu, do ktorej sa ľudia budú vracať, nie z nej utekať,“
Obavam sa jedineho. A to, ze sa prilis sustredia na vyhru. Aby im neunikli pri tom ich idealy
@simca06022011 osobne nepoznám nikoho. Len Glück je najznámejší. Ak niekto zaútočí, nič nám nepomôže, ani nejaký zdrap papiera. Všetci by museli ísť. Posledný odvedený ročník je 1984-85.Tito chlapi majú už 40. Aj keby chceli bojovať,u nás majú s čím bojovať 😂
Hovori sa, ze PS moze vziat hlasy opozicie (SaS, KDH,...) miesto hlasov volicov koalicie. A to by bola tragedia, plus, ked vememe do uvahy novy volebny zakon.
@simca06022011 ale vsak prisla k nam polska Biedronka, predali sa lesy na vychode, caka sa na cinsku investiciu.... "Podnikatelske prostredie" sa podporuje. Dokonca aj velkopodnikatelske. Skoda, ze zahranicnym '"podnikatelom"
Ficov volebný systém: Odstavil by PS od možnosti poskladať koalíciu
https://domov.sme.sk/c/23410086/robert-fico-vol...
Ficov volebný systém by bol formálne prísnejší než v Rusku (otázky a odpovede)
Ak by premiér s návrhom uspel, strany by samostatne viac riskovali.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23410086/robert-fico-vol...

@bloger nemaju problem s obsahom knihy, ale s fotkou na obale.
Bud sa sam sebe na foto nepaci, alebo na tom nieco je. Napr. chce pospinit vydavatelstvo