ID a nadštandardné príjmy: Riešenie pre spravodlivé posudzovanie?
Ráno ma potešil článok že idú siviac posvietiť na id hlavne takých ktorí majú nadštandardný príjem a poberajú ID
Krásny príkladom je murár čo prišiel o nohy a iteckar ktorý za Pc môže kľudne naďalej pracovať
Myslím že všetci vidíme rozdiel tak hádam svitá na lepšie časy a bude konečne kategorizácie invalidity a miery práce schopnosti.
Ešte by mohli konečne posudzovať maximálne materské a podpory a budem mať konečne pocit.ze v tomto štáte sa konečne začína aj premýšľať pri písaní zákonov. Tlieskam
Vazne mas pocit, ze sa zacina premyslat pri tvoreni zakonov, na zaklade tohto? Vazne? Aj pri trestnom zakone sa premysla? Vlastne ano, premysla - tak, aby to sedelo nasim ludom. Ved ma Slovensku sa bezbreho kradne. Ti, co cerpaju tieto davky, su len kvapkou v mori. Kradne sa na najvyssich miestach a zakony sa tvoria tak, aby to vyhovovalo im. To, ze teraz si akoze posvietia na tych davkarov, tak to je kvoli tomu, ze Slovensko je totalne ekonomicky v prdeli a pad na hubu je nevyhnutny. Tak aby sa nepovedalo, ze len rozdavali z cudzieho, tak si akoze posvietia, ale bude to zas nedomyslene a skonci to takym fiaskom ako "adresna" energeticka pomoc.
A to pisem ako clovek, ktory na Slovensku nezije, cize nevyciciava ziadne davky, ak by chcel niekto rypat. Zijem v krajine, kde nemame ani zdaleka take socialne davky a pomoci. Ale toto aj slepy musi vidiet, co sa robi na Slovensku.
@anonym_6a5e13 tiez zdielam nazor, ze davkari na sk su marginalny problem voci tej sialenej korupcii a obohacovaniu politickych a uradnickych elit. Obzvlast matky riesit mi pride smiesne, ved "produkuju" dalsich platicov dani a po par rokoch materskej budu robit az do neskorej staroby, kedze tato generacia da dochodku asi nedozije.
Mali by sa preverit vsetky invalidne dochodky, hlavne tych co si ID vybavili len preto lebo kvoli vypasenemu bruchu su lenivi sa zohnut ze @unbeholfen
treba zobrat vsetko vsetkym a nechat to politikom nech sa este viac nazeru a rozkradnu do poslednej bodky.A raz za rok vam daju karafiat a nejaky ten vulgarny vtip a vsetci z toho vytecieme...
@anonym_autor kolega ma plny ID, od narodenia ma fyzicky handicap, ktory ho obmedzuje v beznom zivote. Ze nie je zaroven sprosty a lenivy a vystudoval skolu (vs), ktora mu aj s fyzickym handicapom umoznuje normalne pracovat a dobre zarabat nevidim ako dovod na odobratie ID. Ma dost inych problemov v beznom zivote, kde mu ten ID aspon ciastocne kompenzuje zvysene naklady na ine, prenho potrebne veci.
Je kopu inych prispevkov, ktore by bolo treba prehodnotit a ako prve by to mali byt 13.dochodky - to by v tejto krajine velmi vela zmenilo a k lepsiemu, keby sudruh prisiel o svoju volicsku zakladnu…
@anonym_f66d0a
A ty si v poriadku inak?? Môžeš si gratulovať, že na ten opatrovateľský nie si odkázaná! Máš predpokladám normálne zdravé deti, však? Štastny to človek!
Opýtaj sa matky postihnutého dieťaťa, či je spokojná a šťastná s opatrovatelskym alebo by menila s tebou - matkou zdravého dieťaťa!
A opýtaj sa jej, či sa pôjde pásť spolu s deťmi, keď by ani ten opatrovateľský nemala.
Veď rozmýšľaj trochu. Poznám 2 ženy s takýmito deťmi a sto x radšej by chodili do práce za minimálnu ale mali zdravé deti!
No hlavne, že ty vidíš len tých pár grošov, ktoré ani z ďaleká nepokryjú náklady na rehabilitácie, tobôž na ostatné potreby. Nemáš kúska empatie či som ťa nesprávne pochopila? Aj to je možné.
@svetlonos zle si pochopila, ja mam ID (ten minam na liecbu, lekarov a pomocky) aj pracujem, a tiez by som milerada vymenila ten ID (vypocitany z odvodov) za plne zdravie. Cele je to smiesne ze sa tu zavidi aj choroba
@anonym_autor budú moja, budú. Riešia sa už aj rodinné prídavky, všetky predĺžené rodičáky, a všetky tieto odrby mamičiek na materských. Či si si myslela, že len ID sa to týka? Ale no... zase taká sprostá nie si. Všetky tieto opatrenia idú ruka v ruke.
@anonym_ed1d2b mozes prosim ta poslat link ak mas
No a toto je nas problem, ze pri dnesnom stave statu, sa niektorym obcanom zda problem prave ID , opatrovatelsky a rodicovsky. Uz vidim,ako by vyspele staty rad radom krachovali,ak by zaviedli 3 rocnu rodicovsku.
zrusit vysluhove dochodky policajtom,vojakom atd.Popri dochodku vacsina este pracuje.
@anonym_69d350 a toto ťa prečo trápi,ani nevieš ako a kto im to vypláca,ale budeš závidieť
Ja len nechápem kto mi určí povolanie
To ze je niekto itčkar neznamená, že to bude robiť stále a ze niekto je murár tak isto
A keď niekto prechádza viacej povolaniami ,tak platí aktuálne alebo ktoré? Alebo kde bol spokojný?
Neviem no
@anonym_autor to si vážne myslíš že idú brať aby inde tým čo potrebujú mohli dávať? To si vážne tak naivná. Idú brať lebo nemajú z čoho kradnúť. Snáď raz budeš sama potrebovať ID a nedostane sa Ti, potom si na túto diskusiu spomen. A áno závidíš aj chorobu.
@anonym_69d350 a toto ťa prečo trápi,ani nevieš ako a kto im to vypláca,ale budeš závidieť
@anonym_82d5dc No kto im ich vyplaca?Pouc ma.Vyplacame im to my vsetci co nieco produkujeme v tomto state.Oni ziju a budu zit tak ako politici z nasich odvodov a dani.A ked uz beru platy,ved su potrebni o to neide,ale preco by mali dostavat po 25 rokoch vys.dochodky?Predtym dostavali uz po 15tich rokoch?
@anonym_82d5dc No kto im ich vyplaca?Pouc ma.Vyplacame im to my vsetci co nieco produkujeme v tomto state.Oni ziju a budu zit tak ako politici z nasich odvodov a dani.A ked uz beru platy,ved su potrebni o to neide,ale preco by mali dostavat po 25 rokoch vys.dochodky?Predtym dostavali uz po 15tich rokoch?
@anonym_69d350 lenže oni si tie dôchodky tak isto platia a to vyššími odvodmi, tiež by im bolo lepšie neplatit také vysoké dane ale mať ako bezní
@anonym_69d350 lenže oni si tie dôchodky tak isto platia a to vyššími odvodmi, tiež by im bolo lepšie neplatit také vysoké dane ale mať ako bezní
@anonym_532028 vyssimi odvodmi?ved nic neprodukuju.
@anonym_532028 vyssimi odvodmi?ved nic neprodukuju.
Skôr by sa malo riešiť koľko platime na politikov,prezidentov atď atď atď a ešte vďaka nim sme v......
@anonym_69d350 ale áno, starajú sa o bezpečnosť štátu a občanov,nehovoriac aj koľko pokút sa vyzbiera a odvody nemajú malé
Ked už lekári co?lebo to už je extrém, koľko pýtajú,kolko zarabaju, vydierajú štát aj obcanov a uroven na bode mrazu
Lebo aj téma je ID a kto to posudzuje? koľko ľudí reálne ma problém a by aj boli v ,, tabuľke,, len majú smolu, koľko ľudí ani v ,, tabuľke,, nieje a sa to dá
..a za to kto dostáva plat za naše peniaze?a za naše peniaze platíme takým ľuďom....
@anonym_autor čo je to za blbý príklad. To neexistuje kritické myslenie? Veď ten murár bez nohy si predsa môže nájsť prácu kde nepotrebuje nohy a nemusí mať žiaden ID. Keď už spravodlivo tak pre všetkých. Môže robiť napríklad iteckara. Pri ID je predsa znížená pracovná schopnosť posudzuje sa pomerne prísne a musí platiť pre všetkých rovnako.
No pekne, to ako len preto ze ITckar robi hlavou a rukami, ked pride o nohy nema mat narok na invalidny? Jemu sa zivot nezmenil, nestazil? Ved co stale moze fungovat v pohode je ITckar, co na tom ze nema nohy, zarobi hlavou, tak nech len dalej plati odvody statu a nebude mat narok na nic, on tie nohy vlastne nepotrebuje a ani trochu kompenzacie za stazenie zivota. Ze.
@anonym_ed1d2b sprosta som, ja si to aspon priznam. Ale urcite nezavidim chorobu. Uvidime. Zatial som citala len toto.
@anonym_autor nezabúdaj na to že ID tak ako aj chorí ľudia majú veľké výdavky kvôli chorobe, aby boli aspoň trochu v pohode a mohli pracovať, to nie je niečo čo časom prejde následky sú trvalé väčšinou, samozrejme závisí od diagnózy, isteže treba všetko preveriť
To by sa dalo aplikovat aj na politikov.Podnikas?Mas velke majetky?Nedostanes plat.Ale napr.preco dostavaju tolke peniaze politicke strany?Preco ziju z nasich dani?A my sa tu potom natahujeme ci ma niekto pravo na ID a pod.Politici svojou nenazranostou nas robia magormi co sa tu natahujeme pre veci,ktore su v civilizovanej spolocnosti samozrejmostou a to pomahat mamickam pri vychove deti,opatrovatelske,ID atd.A ze sta na to nema peniaze?Ale ma,len ich rozkradaju ..
@anonym_autor mňa by potešil clanok, keby si konečne posvieti na tejotne, ktoré majú účelové PNky na rizikové tehotenstva, a potom aj PNky hneď po materských, lebo vsak z rodicalu sa nedá žiť. A potom taktiež, kedy by vyplácanie podpory bolo naviazané na skutocne odpracované roky, nie ze taka, ktorá ledva odrboli 1 rok a ťahá retazovo 3 matersku ešte dostane potom aj podporu.
@anonym_autor ludia zavidia druhym ID, davky, MD, PN.... nemyslime si,ze nam sa nikdy nic nemoze stat, ze teraz sa nam dari a mozeme si dovolit deti, robit hlavou, byvat v dome....
Inde davky nemaju? Moja kamaratka ma frajera z holandska, prisiel o malicek a pobera z holandska pekny ID. Tam peniaze maju? No asi maju, lebo im ich nikto neukradol
To len na slovensku idu macherky pritakavat zrusovaniu davok a ruseniu ID, lebo si myslia ake su silne a sebestacne...
Akurat ze tie prachy sa ludom budu brat preto, lebo ich uz nie je kde brat. Tak tlieskajme, ze budu chudakom brat peniaze, lebo bez noh moze stale robit rukami ci aspon zmurkat ocami.
Len do casu,kym sa to nedotkne mna,teba...
Potom pochopime,ze je lahke sa stat sa chudakom a prist o podporu a istotu je blbe a ze clovek zrazu moze ostat na svoje problemy sam, sucitne slova dozneju a zostane len sucha ryza na tanieri a bezmocnost
Vláda si zvyšuje platy, nase odvody rozhadzuje na vily ci oslavy a my sa mame tešiť z toho, ze niekomu zoberú invalidný? Wau. Ako male deti sa ideme medzi sebou hadat na hovadinach, ale to ze statu odvedemie viac ako polovicu platu a od statu za to nedostaneme nic je pohoda. Vlada robi vsetko preto aby zobrada co najviac a ospravedlni to cim? No závisťou medzi sebou samozrejme.
Fico nema velku pracu staci, ze nam hodi kúsok mäsa a my sa on pobijeme a zabudneme zatial na to, ze oni maju plne stoly jedla.
@anonym_69d350 a tu je jednoznačne vidieť že o tom nič nevieš. Výsluhový dôchodok nieje vyplácaný zo sociálnej poisťovne kde sa skladáš, ale z fondu sociálneho zabezpečenia kde idú odvody vojakov, policajtov, ktoré sú vyššie ako do sociálnej poisťovne. Takže nie neskladáš sa na ich dôchodok!!!!
A zo zamestnania v civilnom živote odvádzajú štátu odvody a to oveľa viac ako ty, nakoľko si nemôžu odpočítať napr. odpočítateľnú položku dane, teda ich dane sú oveľa vyššie ako tvoje. A tým že pracujú sa skladajú aj na tvoje dávky...
Tak nezáviď niečo o čom nič nevieš a na čo sa vážne ani jedným centom neskladáš!!!
@anonym_69d350 a tu je jednoznačne vidieť že o tom nič nevieš. Výsluhový dôchodok nieje vyplácaný zo sociálnej poisťovne kde sa skladáš, ale z fondu sociálneho zabezpečenia kde idú odvody vojakov, policajtov, ktoré sú vyššie ako do sociálnej poisťovne. Takže nie neskladáš sa na ich dôchodok!!!!
A zo zamestnania v civilnom živote odvádzajú štátu odvody a to oveľa viac ako ty, nakoľko si nemôžu odpočítať napr. odpočítateľnú položku dane, teda ich dane sú oveľa vyššie ako tvoje. A tým že pracujú sa skladajú aj na tvoje dávky...
Tak nezáviď niečo o čom nič nevieš a na čo sa vážne ani jedným centom neskladáš!!!
@spoony ty nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku ze?Napis,z akych poenazi sa oni skladaju do toho svojho systemu?Nie zo statnych?Nie z tych penazi,ktore ja a ostatni odvedu tomuto statu vo forme dani a odvodov?
@anonym_autor u nás treba prekopať nielen celý socialny systém, ale ale zdravotný. A zaviesť do neho tvrdú zasluhovost.
@spoony ty nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku ze?Napis,z akych poenazi sa oni skladaju do toho svojho systemu?Nie zo statnych?Nie z tych penazi,ktore ja a ostatni odvedu tomuto statu vo forme dani a odvodov?
@anonym_69d350 takže máš pocit, že každý kto je zamestnancom štátu, verejnej správy, resp. inak je platený z verejných peňazí ako hasič, lekár, zdravotná sestra, opatrovateľka, je platený z tvojich peňazí a ich odvody štátu sú podľa tvojej pokrivenej teórie tvojimi odvodmi? A čo napr. taký živnostník ktorý pracuje na stavbe, ktorá je financovaná zo štátneho rozpočtu tak aj ten je platený z tvojich peňazí a jeho odvody sú tvoje?
Veď si sa mala lepšie učiť a pracovať vo tejto sfére...
A uvedomuješ si že veľa z nich v civilnom živote robí prácu, ktorú by nik iný za tie platy nerobil.
A ak odídu do dôchodku a zostanú tú prácu vykonávať ako civilný zamestnanci je to len preto, že ich nevie armáda nahradiť vojakmi, lebo ich je v danej odbornosti malo?
@anonym_69d350 takže máš pocit, že každý kto je zamestnancom štátu, verejnej správy, resp. inak je platený z verejných peňazí ako hasič, lekár, zdravotná sestra, opatrovateľka, je platený z tvojich peňazí a ich odvody štátu sú podľa tvojej pokrivenej teórie tvojimi odvodmi? A čo napr. taký živnostník ktorý pracuje na stavbe, ktorá je financovaná zo štátneho rozpočtu tak aj ten je platený z tvojich peňazí a jeho odvody sú tvoje?
Veď si sa mala lepšie učiť a pracovať vo tejto sfére...
A uvedomuješ si že veľa z nich v civilnom živote robí prácu, ktorú by nik iný za tie platy nerobil.
A ak odídu do dôchodku a zostanú tú prácu vykonávať ako civilný zamestnanci je to len preto, že ich nevie armáda nahradiť vojakmi, lebo ich je v danej odbornosti malo?
@spoony Ty si fakt mimo.Ano,zivnostnik ktory robi zakazku pre stat tak peniaze ktore dostane su aj z mojich dani.Co na takej jednoduchej veci nerozumies?A po druhe preco nedostavaju zdravotne sestry reps.vsetci statni zamestnanci vysluhovy dochodok?Oni sa narobia cely zivot na nocnych menej ako vojak?Ty mas predstavu co robia cele dni vojaci na kasarnach?Ano,hraju sa na vojakoch.Zarobia velmi dobre a este dostanu vys.dochodok.
Mali by sa preverit vsetky invalidne dochodky, hlavne tych co si ID vybavili len preto lebo kvoli vypasenemu bruchu su lenivi sa zohnut ze @unbeholfen
@anonym_956036 veľmi primitívny komentár.

@anonym_ed1d2b si ober zenu co ma retazove porody, poznam v mojom okoli az 5 takych zien, odrobili mozno rok dva, potom 2-3deti, predlzene rodicaky, a pocas celeho bezal TPP a hned maju v systeme ze maju 10-15 rokov odrobene, a pritom za ten cas PRT odviedli na odvodoch a len cerpali. ( nepisem o pracujucich pocas rd)
@anonym_autor ale deti tychto zien budu zivit socialny system o par rokov, najvacsia investicia tohto statu su deti, len tie matky za to dostavaju akurat tak kritiku od neprajniciek a almuznu od statu