ID a nadštandardné príjmy: Riešenie pre spravodlivé posudzovanie?
Ráno ma potešil článok že idú siviac posvietiť na id hlavne takých ktorí majú nadštandardný príjem a poberajú ID
Krásny príkladom je murár čo prišiel o nohy a iteckar ktorý za Pc môže kľudne naďalej pracovať
Myslím že všetci vidíme rozdiel tak hádam svitá na lepšie časy a bude konečne kategorizácie invalidity a miery práce schopnosti.
Ešte by mohli konečne posudzovať maximálne materské a podpory a budem mať konečne pocit.ze v tomto štáte sa konečne začína aj premýšľať pri písaní zákonov. Tlieskam
@anonym_5b8edd napísala som nižšie v príspevku čo všetko robím, všetko čo sa dá. Ale to zdravý nepochopí. Pracujem 20 rokov v kuse, podporu som nikdy nebrala. Zarábam peniaze a odvadzam nemalé dane aj keď nevládzem. Chodím dlhé roky na terapie, snažím sa jesť zdravo, dať nejaký pohyb aj keď minimálny. Pochodila som lekárov či mi niečo není. Vychovala som detí, ktoré sú už dospelé a úspešne. Denne sa snažím prekonávať zo všetkých síl aby som niečo robila. Ale jednoducho nevládzem. Život je pre mňa utrpenie lebo musím a nevládzem a nič mi nepomáha. Tak čo mám s tým robiť? Momentálne som už niekoľko mesiacov na PN a rozhodla som sa po 30 odrobenych rokoch skúsiť požiadať o invalidný. Ale ak mi poradis ako ďalej aby som vladala s radosťou budem robiť ďalších 30 rokov. Mám diagnostikovanu depresiu a nič mi nepomáha. Ale je pravda že život od základov som ešte nezmenila. To je veľmi ťažké keď človek nevládze.
@anonym_23a626 Prosím ťa, načo to vysvetlujes takej hlupani, čo evidentne nevie, o čom píše
Mali by sa preverit vsetky invalidne dochodky, hlavne tych co si ID vybavili len preto lebo kvoli vypasenemu bruchu su lenivi sa zohnut ze @unbeholfen
@anonym_956036 teraz budem hnusná, ale zo srdca ti želám, aby si sa ocitol na mieste človeka odkázaného na ID ....
@anonym_5b8edd Vidím, že si ďalšia odborníčka na depresiu 😅😅 O tomto ochorení vieš veľké guľové, keď trepeš takéto nezmysly. To, že kamoška ti vyhorela, a možno mala nejaké depkove obdobie, nemusí znamenať, že mala skutočnú, klinickú depresiu. Okrem toho, sú rôzne stupne depresie, a keby si ty, Vasilisa Premudra mala ten najťažší stupeň, možno by si tu už ani nebola, lebo by si to nezvládla, teliatko hlúpe. Hlavne, že ty vieš, že je to o lenivosti a vyvalovani sa v posteli 😅 Si na smiech
@anonym_b5ff0f na smiech si ty a tebe podobne teliatka, ktoré si myslia ze na ich nejaké depky budú teraz do konca života poberat vymyslený ID.
@rebellefleur a vieš, kolko takýchto je? Co majú vybavené ID z minulosti, už bez akýchkoľvek kontrol a prehodnoteni? Ze vraj stav sa už nezmení? Za mňa by sa po nejakom čase malo všetko prehodnocovať, co ja viem po 5 rokoch. U nás v rodine ma jeden člen takto ID na chrbticu. Ano, kedysi sa na ňu liečil, 15 rokov dozadu. Teraz normalne pracuje, dokonca manuálne a tiež mu ID veselo cenka kazdy mesiac na účet. Vysmiaty ako slniečko na hnoji. Vraj ma aspoň vreckové pre seba, keď dá žene výplatu.
@anonym_5b8edd aj ja som za to že pokiaľ sa dá nech sa človek živí prácou, lebo štát nieje v dobrej finančnej kondícii, a keby boli nejaké projekty o čo sa pokúša vláda že by sme šli robiť do technických služieb, len to sú neproduktívne práce a musi sa to dotovat z eurofondov. Dobrý príklad boli tie rómske občianske hliadky. Oni vedeli udržať v obci poriadok lebo róm róma rešpektuje, a bežní mestskí policajti by nikdy nedosiahli také úspechy. Ale EU to muselo financovať. Keď skončili fondy, hneď začali byť v obciach problémy, a vláda už hľadá riešenia. A aj nám blbím keby dali nejake robity čo zvládneme tak rád sa zapojim. Aj mne by sa lepšie žilo mať stabilné zamestnanie ktoré zvládam, a pri daňovom priznaní by som nemusel zháňat cez 10 potvrdení.
@anonym_b5ff0f na smiech si ty a tebe podobne teliatka, ktoré si myslia ze na ich nejaké depky budú teraz do konca života poberat vymyslený ID.
@anonym_5b8edd Dobre moja, daj si teplý čaj, Paralen a šup do postele. A ďakuj Bohu za to, že o depresiách nemáš ani šajnu
@anonym_d9f98d minimálnu hranicu 45%
@unbeholfen vysli ti aj odpracovane roky potom, tak super
@unbeholfen vysli ti aj odpracovane roky potom, tak super
@anonym_d9f98d tak ja v podstate pracujem od dokončenia školy, len to mám rozkúskované na nejakých 50-80 pracovných pomerov a brigád. Proste nepočútal som ale mám to spísané a pri použití písma Arial font 12 je popísaná jedenapól strany A4. Takže ak sa dal súčet mám možno aj cez 15 rokov odpracovaných.
@anonym_autor toto je posledné čo by som riešila.
Začala by som dávkami pre neprispôsobivých.
A tiež kratenim platu poslancov a majetkovou zodpovednosťou.
Zrusit peniaze ktore dostavaju politicke strany.Za toto volebne obdobie je to 93M.Preco ich dostavaju?Za to ze nevedia riadit stat?Ze nas zenu do este vacsej chudoby?Zato ze maju dokopy pol roka dovolenky?Ja ked chcem ist k zubarovi,tak si to musim odrobit,lebo mi stiahnu kompletne odmeny.
@anonym_d9f98d tak ja v podstate pracujem od dokončenia školy, len to mám rozkúskované na nejakých 50-80 pracovných pomerov a brigád. Proste nepočútal som ale mám to spísané a pri použití písma Arial font 12 je popísaná jedenapól strany A4. Takže ak sa dal súčet mám možno aj cez 15 rokov odpracovaných.
@unbeholfen a to sa nemá o teba kto starať ? Prečo ťa nezivia rodičia ? Kde bývaš ? Nebolo by ti lepšie v ústavnej starostlivosti?
@anonym_9f2e9b ale nepoberá opatrovateľský príspevok. To čo hovoríš je terénna opatrovateľska služba a veľmi často je to cez obec. Donesú obed a podobne. Tieto osoby sú normálne zamestnané a bohužiaľ to už skoro nikto robiť nechce za minimálnu mzdu.
Potom je osobný asistent čo je zase niečo iné.
@bosorkabb nie, nemyslela som toto
@anonym_5b8edd Dobre moja, daj si teplý čaj, Paralen a šup do postele. A ďakuj Bohu za to, že o depresiách nemáš ani šajnu
@anonym_b5ff0f ano, ano všetky mate chúďatka depresie. Ojojoj. Neviete sa ráno postaviť z postele a bla bla bla. Len teraz akosi nechápem, keď máte cca.45 dajme tomu, to si teraz myslite, ze 30 rokov teraz budete doma a liečiť sa akoze z tej vašej depresie? No pekný Business plán.
Uz som sa tu pýtala, ze ako tu jedna zmenila zivot, keď ma teda tie depresie. Nijako. Super
@unbeholfen a to sa nemá o teba kto starať ? Prečo ťa nezivia rodičia ? Kde bývaš ? Nebolo by ti lepšie v ústavnej starostlivosti?
@barborienka2001 ustavna starostlivost na sk nie je , máš len psychiatrické oddelenia ktoré praskaju vo švíkoch a je problém tam niekoho umiestnit po samovražde
nieže je zhoršeny stav , tak nasadime liečbu terapiu, sledujeme vyvoj ...
si to predstavuješ ako hurvinek valku na slovensku
realita je takato .. to ti potvrdí každy psychyataer, pedopsychiater
Zrusit peniaze ktore dostavaju politicke strany.Za toto volebne obdobie je to 93M.Preco ich dostavaju?Za to ze nevedia riadit stat?Ze nas zenu do este vacsej chudoby?Zato ze maju dokopy pol roka dovolenky?Ja ked chcem ist k zubarovi,tak si to musim odrobit,lebo mi stiahnu kompletne odmeny.
@anonym_69d350 presne tieto prachy čo dostavaju z našich dani , na svoju činnost, však maju sponzorov čo sa im potom pekne odplacaju ,,, tak načo dalšie prachy im pchat a tu ideme kopat do ID a opatrovakov
@anonym_b5ff0f ano, ano všetky mate chúďatka depresie. Ojojoj. Neviete sa ráno postaviť z postele a bla bla bla. Len teraz akosi nechápem, keď máte cca.45 dajme tomu, to si teraz myslite, ze 30 rokov teraz budete doma a liečiť sa akoze z tej vašej depresie? No pekný Business plán.
Uz som sa tu pýtala, ze ako tu jedna zmenila zivot, keď ma teda tie depresie. Nijako. Super
@anonym_5b8edd Vieš čo, nezvyknem ľuďom priať zle, ale tebe prajem nech tu ťažkú depresiu dostaneš, so všetkým čo k tomu patrí, teda psychicke aj fyzické ťažkosti, aby si konečne vedela o čom trepeš. A predstav si, že väčšina ľudí bs takouto alebo podobnou diagnózou pracuje, hoci len na čiastočný úväzok, lebo z toho dôchodku sa vyžiť neda
@barborienka2001 ústavná starostlivosť ako si predstavuješ neexistuje. Okrem iného je platená so štátnych peňazí,je drahá pre štát. Napríklad DSS, stacionárne a podobne. Na to však musíš spĺňať podmienky. Vrátane finančných. A čakacie lehoty sú na niekoľko rokov. Prakticky čakáš kým nieko zomrie.
@anonym_5b8edd Vieš čo, nezvyknem ľuďom priať zle, ale tebe prajem nech tu ťažkú depresiu dostaneš, so všetkým čo k tomu patrí, teda psychicke aj fyzické ťažkosti, aby si konečne vedela o čom trepeš. A predstav si, že väčšina ľudí bs takouto alebo podobnou diagnózou pracuje, hoci len na čiastočný úväzok, lebo z toho dôchodku sa vyžiť neda
@anonym_b5ff0f trepem tak akurát ty. Ja píšem o tom, ze co ti ľudia, ktorí majú depresie tých 20 rokov za tých 20 rokov co vo svojom živote zmenili. Jaj, okrem bránia AD vlastne nič.
@anonym_23a626 tak potom si liecena zle. Liečba depresie nie je iba o pchani AD do tela a hranie sa na uboheho a chorého človeka. Co robíš preto, aby ti bolo lepšie? Zmenila si niečo vo svojom živote? Aj moja dobrá kamarátka vyhorela z prace, upadla do depresii a nevedela z toho kolotoča, ako von. A vieš čo? Zmenila zivot od základov a cuduj sa svete aj zdravotbe sa jej polepsilo. To najjednoduchšie je ležať celý deň v posteli, z toho este nikto "nevyzdravel".
@anonym_5b8edd presla som si vyhorenim aj depresiou. Vyhorenie bolo oproti depresii nazvala by som to neprijemne, dostavala som sa z toho viac ako 3 roky napriek tvojej ospevovanej zmene - zmenila som pracu a povodnemu miestu a ludom sa doteraz vyhybam oblukom, ALE uz viem bez panickych zachvatov vstupit do tej budovy 😉
Ale depresia to je ine kafe. Stale sa liecim, lieky MI VELMI POMOHLI a bez nich by som tu uz nebola, ty zmena zivota a vstanie z postele. Budem sa liecit farmakoterapiou (popri psychoterapii) podla lekarky este minimalne rok. V zivote by som predtym nepovedala, ze budem lezat v posteli bez schopnosti ist sa napit, najest, na WC, umyt si zuby, osprchovat sa... Nedokazala som ani pozerat TV alebo citat pikoviny na MK, len som lezala ako po smrti a kukala do stropu, ako bonus som nemohla ani spavat, takze den-noc toto. Bolo to HROZNE a kazdy by v takom stave radsej nezil. Vtedy mi bolo zatazko robit cokolvek a nie ist sa prejst ci robit nejaky sport ci mysliet na to, ako zmenit svoj zivot 🤦♀️
@anonym_956036 mám duševné poruchy ktoré mi bránia vykonávat prácu. Kolko zamestnaní som už vystriedal. Keby som bol zdravý tak som doteraz v jednom. To že ma každý mesiac vyhodia, bola práca pre urády. Každý mesic ma museli prihlasovať, odhlasovať v zdravotnej aj sociálnej poisťovni, pre zamestnávateľa je tiež len na príťaž zamestnať autistu ktorého potom musí vyhodiť lebo nezvláda tempo. Na úrade práce uz frflali zamestnankyne že prečo tam stále chodím. Bolo také že ma zamestnali, a ešte nestihlo prísť ani rozhodnutie a už som bol zase nezamestnaný a už som sa zase išiel prihlásiť. Povedal som im že som psychicky chorý a nezvládam to tempo, keď nemám monotónnu robotu vo svojom tempe, tak nezvládam tolko vecí sa naučiť rýchlo a naraz… Povedali že nech si vybavím ID samé mi to povedali. Odkedy mám ID je pokoj. Chodím len na brigády aké zvládam. A keď ma vyhodia z práce tak sa nič nestane, nemusím na úrad práce. Lepšie pre každého.
@unbeholfen ty mas len jednu dusevnu poruchu a to taku ze prezeres kazdu vyplatu za tri dni a preto si vypaseny a lenivy sa zohnut. Takym ako ty by mali ID zobrat ako prvym. Mas cukrovku a pijes litre koly. Preco by stat mal platit takym co kaslu na svoje zdravie. Si prizivnik
@anonym_956036 teraz budem hnusná, ale zo srdca ti želám, aby si sa ocitol na mieste človeka odkázaného na ID ....
@anonym_588555 ID takym co si ho zasluzia, kto prisiel o ruku, nohu a nie takym pre koho je obzerstvo narodnym sportom az sa prezrali k cukrovke a obezite ako unbeholfen. Takeho hnat s bicom na ihrisko a povinne behat z jedneho konca na druhy cely den.
@anonym_588555 ID takym co si ho zasluzia, kto prisiel o ruku, nohu a nie takym pre koho je obzerstvo narodnym sportom az sa prezrali k cukrovke a obezite ako unbeholfen. Takeho hnat s bicom na ihrisko a povinne behat z jedneho konca na druhy cely den.
@anonym_956036 niektoré lieky ktore ubenof uživa spôsobuju nadmernu chut do jedla a menšie spalovanie
posad sa k pedopsychiatrovi do čakarni na den a budeš presne vediet ktoré deti su a nie su na liekoch , bud maju dost vysoku hmotnost alebo zase neumernu štihlost kedže jedia len určite potaviny
mohla by si prestat do neho kopat anonYm
@anonym_956036 niektoré lieky ktore ubenof uživa spôsobuju nadmernu chut do jedla a menšie spalovanie
posad sa k pedopsychiatrovi do čakarni na den a budeš presne vediet ktoré deti su a nie su na liekoch , bud maju dost vysoku hmotnost alebo zase neumernu štihlost kedže jedia len určite potaviny
mohla by si prestat do neho kopat anonYm
@sara07 on je tlsty uz 20 rokov. On sa nedokaze zohnut bez toho aby sa nezadychal. Preto sme ho vyhodili z nasej firmy, to jeho tempo bolo nulove. Ale v kantine a bufete bol vzdy medzi prvymi.
@sara07 on je tlsty uz 20 rokov. On sa nedokaze zohnut bez toho aby sa nezadychal. Preto sme ho vyhodili z nasej firmy, to jeho tempo bolo nulove. Ale v kantine a bufete bol vzdy medzi prvymi.
@anonym_956036 on je asi psychiatricky pacient.
@anonym_956036 kludne môže byt
tieto lieky ak začal jest v detstve .nedivím sa
zrejme si nikdy nemala podobny typ lieku alebo koritkoidy kde ako to su ine stavy ohladne jedenia,
ja som mala prednizon a to bolo šialenstvo , niektore lieky napr máš pocit stáleho smädu to ako je tiež iné psycho
ale predpokladam že ty svoje chutove pohariky bravurne zvladaš a nikdy ani po 50 nebudeš mat žiadny vykyv ... 😂😂
aby sa ti tieto energie nevratili , zariekaneho chleba sa naješ najviac
@anonym_b5ff0f trepem tak akurát ty. Ja píšem o tom, ze co ti ľudia, ktorí majú depresie tých 20 rokov za tých 20 rokov co vo svojom živote zmenili. Jaj, okrem bránia AD vlastne nič.
@anonym_5b8edd Super, že ty vieš, ako títo ľudia žijú, asi budeš jasnovidka 😅
ja by som zaviedla nove dane a poriadne vysoke. Kazde 3 roky by bol cely narod povinny robit IQ testy a taki, ktori budu mat pod 90, by museli platit dan. Cim nizsie IQ, tym vyssie dane. Dan za blbost.

@anonym_23a626 tak potom si liecena zle. Liečba depresie nie je iba o pchani AD do tela a hranie sa na uboheho a chorého človeka. Co robíš preto, aby ti bolo lepšie? Zmenila si niečo vo svojom živote? Aj moja dobrá kamarátka vyhorela z prace, upadla do depresii a nevedela z toho kolotoča, ako von. A vieš čo? Zmenila zivot od základov a cuduj sa svete aj zdravotbe sa jej polepsilo. To najjednoduchšie je ležať celý deň v posteli, z toho este nikto "nevyzdravel".
@anonym_5b8edd Vidím, že si ďalšia odborníčka na depresiu 😅😅 O tomto ochorení vieš veľké guľové, keď trepeš takéto nezmysly. To, že kamoška ti vyhorela, a možno mala nejaké depkove obdobie, nemusí znamenať, že mala skutočnú, klinickú depresiu. Okrem toho, sú rôzne stupne depresie, a keby si ty, Vasilisa Premudra mala ten najťažší stupeň, možno by si tu už ani nebola, lebo by si to nezvládla, teliatko hlúpe. Hlavne, že ty vieš, že je to o lenivosti a vyvalovani sa v posteli 😅 Si na smiech