icon

Imigranti v Európe: Aké máte skúsenosti?

katarina092
8. jún 2026

Ahojte,
Aky mate na toto nazor? Mate niekto vlastnu skusenost z toho co sa deje v zahranici? Hlavne media Vam nepovedia vela…

eva8
Dnes o 05:23
@anonym_054dd6

@eva8 Ešte že vy viete príčinu 😅😅Preboha prečo sa tak strapnujete?? Ste masochistky? Takže všetci násilníci sú nasilni preto, lebo majú traumy. Pána boha, že túto " cennú" informáciu nemajú k dispozícii policajti, vyšetrovatelia a sudcovia. Čiže podľa vašej logiky sú oni tí chudacikovia, nie ich obete. Toto vaše " myslenie" je úplne zvratene a choré. Z čoho majú všetci tí hajzli traumy? A čo s tými traumami furt operujete? Ste normálne? Pochybujem o tom. Traumy môžu mať ľudia, ktorí na vlastnej koži prežili nejaký násilný trestný čin, alebo vojenský konflikt napr. Nie tu za traumy označovať kadejaké blbosti. A predstav si, ,e napr. vojaci, ktorí bojovali v 2.WW, alebo ľudia, ktori prežili koncentrak, ozajstné peklo, oni mohli mať reálne, regularne traumy, a napriek tomu nekonali ako zvieratá, a v civilnom živote nepachali násilne trestné činy ( samozrejme mohlo byť pár výnimiek). Takže tá vaša teória o " traumach" je totálna debilnost

@anonym_054dd6 o com to pises? Vravim, ze som necitala vsatko. Zachytila som "filozofovanie" o getach.
Stretla som veterana z Vietnamu, aj Vietnamku, ktorej vyvrazdili rodinu v najvacsom masakri, zenu z koncentracneho tabora, Ukrajincov fakt, ktori prisli o vsetko, o postraumatickych syndromoch aj slovenskych vojakov posobiacich v krutych vojnovych konfliktoch sa da hovorit. A veeeelmi vela roznych moslimov.

Ale tu sa miesa vsetko dokopy. Pod migrantami (imigrantami - treba si vyjasnit pojmy) sa myslia len ti "neprisposobivi" a par prispevkami sa tu siri obrovska nenavist, ktora aj na Slovensku uz vytvara tlak na inovyzeranucich a nici im zivoty. Si rozhorcena nad spravanim sa tych "inych" v zahranici. A ti "ini" na Slovensku, ked su od tinedzerskeho veku sikanovani kvoli povodu, maju za to sikanatorov milovat? Pisu sa, nezvyknem sa tk vyjadrovat, ale doslova kraviny, ze matky su zodpovedne za sikanovanie, pretoze nevyprodukovali "cistu rasu". To uz hranici s otvorenou krutostou a "nadrasou".
To, ze si krajiny neustriehli co mali kvoli "lacnej pracovnej sile" a "nadrasovosti", a kvoli tomu, ze podla yeba "filozofovanie" nebrali v uvahu, ich doviedlo tam, kde su. A bude to celkovo horsie, pretoze v krajinach, kde problem nie je, sa vyraba kvoli predsudkom. Nicia sa zivoty kvoli predsudkom, siri sa nenavist (ako casto zacinam pouzivat toto slovo) Je "cista rasa" a zvysok. Vsak to je hroza. Ty si robila s krestanmi z Iraku? Boli to tiez migranti. Cize treba specifikovat a nie hned vsetkych zavrhnut. A koooolko sa nadava na Ukrajincov. Akoze, budme radi, ze sa tu nestriela.
Pisu sa tu strasne agresivne prispevky nie na hladanie vychodiska, ale aby sa zaviedla tvrda vlada. Vsak mame priklady z minulosti aj pritomnosti - ked boli ludia nespokojni, zvrhli rezim a pridali sa k zachrancom "diktature". Stale, stale, kazda vlada, ktora sa uberala len svojim smerom, nehladiac na "pripomienky" opozicie, padla. To nejde ist zaslelene dalej.
Merkelovej "to zvladneme" bolo sialenstvo. Nezvladlo sa to. Ale aj bez toho, kazdy sa stahuje za lepsim. Odjakziva.
A teraz robme paniku z migrantov na Slovensku, sirme nepokoje, vsak naco sa zaoberat beznym zivotom 🙃
Od kedy som na modrom koniku, je tato tema vzdy "in" A vzdy tie iste slova, nic nove

eva8
Dnes o 05:42

Som zvedava, kolke z nas, keby sme sa narodili v romskej osade bez kanalizacie, by sme sa bez pomoci "okolia" vysvihli tak, ze by sme mohli cca 15 rokov vypisovat o migrantoch, ktori nicia Slovensko 🙃

A ked by ostala len "cista rasa" v zahranici, asi by nemal kto pracovat na tu "cistu rasu"

eva8
Dnes o 05:48

Som dost "nabita" hned zrana. Cim viac sa ludia stretavaju s roznymi ludmi, tym viac sa stavaju "pacifickejsimi". Ale je nebezpecne zatvarat oci pred devastovanim, lebo nas to zdevastuje. Tiez, je nebezpecne podlahnut manipulacii

777januska777
Dnes o 06:02
@zuzana76

@777januska777 pozor, my sa nebojime, my necitime strach, my citime hnev a ak sa ignoruju pocity, tak je uz len krok k citeniu nenavisti, nielen migranti maju pocity, aj domace obyvatelstvo

@zuzana76 tejto námietke rozumiem. A s tým sa už napríklad dá komunikovať. Toto úprimne očistenie od poloprávd, kde zostane len čistý ľudský pocit dokáže skutočne spájať a vytvárať tu prijateľnú cestu pre všetkých.

abbey1
Dnes o 06:09
@777januska777

@abbey1 áno to viem, ale ak má obyčajný radový policajt zbraň, tak to tiež nie je úplná výhra. U nás sme mali kontroverziu, kde policajti zastrelili spolujazdca, či ako si strelili do nohy. Vo vyhrotenej situácii sa aj policajt môže zložiť a vystresovat a zbraň použiť nesprávne. Toto nie je americký film, zbraň a celkovo prestrelky nie sú romantické. A správne zamieriť a streliť vo vyhrotenej situácii je náročné, je pri tom obrovské riziko chyby.

@777januska777 Obyčajný radový policajt musel pri nástupe prejsť náročnými psychotestami. Aby mohol držať zbraň, musí absolvovať náročný výcvik, znovu testy. Čiže človek nedostane oprávnenie držať zbraň len tým, že sa stane policajtom.
Problém je, že v UK tu zbraň môžu mať len určité jednotky a potom sa pri každom náročnejším zásahu čaká na tieto jednotky. Tak sú na mieste napr 3 vozidla polície, a napriek tomu sa čaká na ozbrojenú jednotku. To je úplne šialené.
Je smutné, že zločinec si zbraň zadováži, pripadne s mačetiu ohrozuje ľudí na verejnosti a teraz policajt či? Má čakať na špeci jednotky, alebo má riskovať a holými rukami ísť voči ozbrojenému násilníkovi?
Nikdy nič nebude fungovať dokonale. A áno, aj k polícii sa dostanú psychicki nestabilní jedinci. Keď však polícia nosí zbraň, vuz to vyvoláva určitú dávku rešpektu.

gerrwie_girl
Dnes o 06:12
@abbey1

@777januska777 Obyčajný radový policajt musel pri nástupe prejsť náročnými psychotestami. Aby mohol držať zbraň, musí absolvovať náročný výcvik, znovu testy. Čiže človek nedostane oprávnenie držať zbraň len tým, že sa stane policajtom.
Problém je, že v UK tu zbraň môžu mať len určité jednotky a potom sa pri každom náročnejším zásahu čaká na tieto jednotky. Tak sú na mieste napr 3 vozidla polície, a napriek tomu sa čaká na ozbrojenú jednotku. To je úplne šialené.
Je smutné, že zločinec si zbraň zadováži, pripadne s mačetiu ohrozuje ľudí na verejnosti a teraz policajt či? Má čakať na špeci jednotky, alebo má riskovať a holými rukami ísť voči ozbrojenému násilníkovi?
Nikdy nič nebude fungovať dokonale. A áno, aj k polícii sa dostanú psychicki nestabilní jedinci. Keď však polícia nosí zbraň, vuz to vyvoláva určitú dávku rešpektu.

@abbey1 presne tak. Lebo potom si z nich robia len dobry den, velmi dobre vedia ze si môžu dovoliť voči nim kadečo.

stanislavicenka
Dnes o 06:16
@anonym_9504f7

Vyzera to takto, vid obrazok.
Len aby si mala perspektivu.
Co sa jazdodenneho zivota tyka, sme zaplaveni ukrajincami,rusmi, bielorusmi. Nakolko skola pri prestupe zobrala radsej ukrajinca ako moje dieta!!! Vadi mi to. Necitim sa tu takto dobre. Nemam istotu, ze to ne bude,takto pokracovat.

@anonym_9504f7 ako toto mozes napsiat? To ti niekto do oci povedal? Zw dieta nevzali do skoly, lebo radsej dieta inej narodnosti? Velmi jednoduchy pohlad a skresleny. Narast poctu ludi inuch narodnosti sa bude pen zvysovat. Nelegalnych migrantov. Je to aj pre nas nezaujem. Nie nas beznych ludi, ale vsetkych, ktori mozu o niecom rozhodovat, v k9necnon dosledku aj "nas". Zvysujuci sa pocet konfliktov vo svete, chcela byt si v takej krajine zit? Ja nie, utekala by som, aj kazdy den. Nedostatok beznych veci, potravin, pracovnych prilezitosti, nedostatok vody. To bude v nasledujucich rokoch, zial, narastajuci trend.

eva8
Dnes o 06:20
@abbey1

@abbey1 cize je potrebne zmenit system, pravomoci policajtov. Co sa zmenilo od vtedy, odkedy sa ohrozovalo nozmi/macetami? Cize stat to, co sa deje, povoluje.

eva8
Dnes o 06:22
@stanislavicenka

@anonym_9504f7 ako toto mozes napsiat? To ti niekto do oci povedal? Zw dieta nevzali do skoly, lebo radsej dieta inej narodnosti? Velmi jednoduchy pohlad a skresleny. Narast poctu ludi inuch narodnosti sa bude pen zvysovat. Nelegalnych migrantov. Je to aj pre nas nezaujem. Nie nas beznych ludi, ale vsetkych, ktori mozu o niecom rozhodovat, v k9necnon dosledku aj "nas". Zvysujuci sa pocet konfliktov vo svete, chcela byt si v takej krajine zit? Ja nie, utekala by som, aj kazdy den. Nedostatok beznych veci, potravin, pracovnych prilezitosti, nedostatok vody. To bude v nasledujucich rokoch, zial, narastajuci trend.

@stanislavicenka ano, pri covide sa nerobili prijimacie pohovory, neboli miesta na gymnaziach. A potom - triedy sa rozsirovali a prijimali Ukrajincov. Odrazu boli miesta. Ale ja tomu rozumiem, zmenila sa situacia

stanislavicenka
Dnes o 06:27
@eva8

@stanislavicenka ano, pri covide sa nerobili prijimacie pohovory, neboli miesta na gymnaziach. A potom - triedy sa rozsirovali a prijimali Ukrajincov. Odrazu boli miesta. Ale ja tomu rozumiem, zmenila sa situacia

@eva8 zazivali sme bezprecedentnu situaciu. Rovnako ako pri zaciatku vojny na nasej vychodnej hranici. Snad rozumies rozdielu, ze gymnazia v case kovidu brali urcity picet deti. Aj tymto chceli zabezpecit to, ze sa k nim dostanu len ti najlepsi, kedze si ich nemali ako otestovat. A situacia s vojnou u susedov a nasledne utekajuci obyvatelia rovnako meni situaciu. A tiez snad rozumies tomu, ze to gymnazium neskonci uplne kazdy

777januska777
Dnes o 06:28
@abbey1

@abbey1 či je to šialené to posúdiť neviem. Keďže ja sa na to pozerám aj zo strany, že policajti sú tiež ľudia. U nás je to vidno, zober si akými testami u nás policajti prejdú a predsa sú niektorí psychopati.
A nie policajt, ktorý má zbraň nevyžaduje rešpekt viac. Si pozri naši policajti, nemajú rešpekt a my obyčajní ľudia sa ich nebojíme kvôli zbrani, je to napríklad len pre obyčajnú pokutu. Ak je páchateľ v takom rozpoložení, že niekoho napadne či so zbraňou či bez, zbraň u policajta je posledná na čo myslí. Ale ako som povedala je to individuálne od človeka. Ja osobne si preto nedovolím hodnotiť situáciu v Anglicku a tvrdiť, že je šialena. Keďže expert nie som, ale na základe psychológie človeka viem, že to nie je čiernobiele a verím, že oni už dávno riešia tieto otázky.
Btw. Ak ta zasiahne taser alebo teleskopický obušok, ver tomu, že to sranda nie je a veľkú väčšinu páchateľov zneskodniš tak.
Nechcem rýpať ale v tvojej práci sú tiež isto experti, ktorí vedia problémy ake riesiš vyriešiť od stola, lebo niekde niečo počuli a niečo poznajú. Ako vtedy takých ľudí? Vieš že ich informácie sú skreslené, ale nedajú si od teba nič vysvetliť a nedokážu ani pochybovať, lebo veď oni vedia.

eva8
Dnes o 06:30
@stanislavicenka

@eva8 zazivali sme bezprecedentnu situaciu. Rovnako ako pri zaciatku vojny na nasej vychodnej hranici. Snad rozumies rozdielu, ze gymnazia v case kovidu brali urcity picet deti. Aj tymto chceli zabezpecit to, ze sa k nim dostanu len ti najlepsi, kedze si ich nemali ako otestovat. A situacia s vojnou u susedov a nasledne utekajuci obyvatelia rovnako meni situaciu. A tiez snad rozumies tomu, ze to gymnazium neskonci uplne kazdy

@stanislavicenka vsak som napisala, ze tomu rozumiem.

777januska777
Dnes o 06:32
@gerrwie_girl

@abbey1 presne tak. Lebo potom si z nich robia len dobry den, velmi dobre vedia ze si môžu dovoliť voči nim kadečo.

@gerrwie_girl policajti majú taser alebo teleskopický obušok. Nemyslím že je to nereálna obranná zbraň. Nechcela by si dostať takým obuškom. Alebo aby ťa zložil taser. Väčšina zločincov strelnú zbraň nemá, sú to najmä nože a iné predmety. To nie je Amerika, kde má zbraň každý.

eva8
Dnes o 06:33

Ked sa rozpravame o policajtoch, Danko uz presadil, ze policajti na Slovensku mozu byt len Slovaci? 😉

gerrwie_girl
Dnes o 06:36
@777januska777

@gerrwie_girl policajti majú taser alebo teleskopický obušok. Nemyslím že je to nereálna obranná zbraň. Nechcela by si dostať takým obuškom. Alebo aby ťa zložil taser. Väčšina zločincov strelnú zbraň nemá, sú to najmä nože a iné predmety. To nie je Amerika, kde má zbraň každý.

@777januska777 len škoda ze ich velmi nepoužívajú. Videla som XY videí (ano môžeš povedat ze.to mohlo byt vytrhnuté z kontextu alebo co), kde policajti len ustupovali pred tými co ich napádali. Alebo zena policajtka, ktorá bola totálne vystrašená a museli sa jej zastať náhodní muži co šli okolo. Nerozumiem, preco tieto obranne prostriedky nepoužili, ale ano, nebola som tam, cudujem sa len "od telefonu".

gerrwie_girl
Dnes o 06:39
@777januska777

@777januska777 žila som v Írsku kedysi 3 roky. Aj nas Slovákov, Čechov alebo Poliakov napádali domáci. Hádzali po nas fľaše, kamene a posielali nas domov. Brala som to vtedy velmi negatívne. Ale cim dalej, tym viac im začínam rozumieť. Musia totiž sledovat, ako ich vlastná kultúra zaniká a ustupuje inym.

eva8
Dnes o 06:42

Aj tak, tato tema sa otvorila, pretoze sa blizia volby a migranti su vdacnou zarukou ziskavaniahlasov

777januska777
Dnes o 06:44
@gerrwie_girl

@777januska777 len škoda ze ich velmi nepoužívajú. Videla som XY videí (ano môžeš povedat ze.to mohlo byt vytrhnuté z kontextu alebo co), kde policajti len ustupovali pred tými co ich napádali. Alebo zena policajtka, ktorá bola totálne vystrašená a museli sa jej zastať náhodní muži co šli okolo. Nerozumiem, preco tieto obranne prostriedky nepoužili, ale ano, nebola som tam, cudujem sa len "od telefonu".

@gerrwie_girl toto je presne ten problém, že ty ak si policajt, kým v realite nezaziješ skutočnú kritickú situáciu tak nevieš ako sa zachovaš, výcvik ta na to nepripraví dokonalo, vtedy ideš často inštinktívne.
Video som nevidela, ale podľa čistej psychológie človeka by ta policajtka ak by mala zbraň, tu zbraň pravdepodobne použila ak páchateľ zbraň nemal. Taser nepouzila, lebo stuhla, bola v šoku a vtedy si veľmi ťažko uvedomuješ vlastnú situáciu a to, že máš moc a ako ju vyriešiť efektívne. Ak máš ale zbraň to v šoku pôsobí inak ak páchateľ zbraň nemá. A keď strielaš musíš byť skutočne uvedomelá čo robíš. Ona ak by zbraň vytiahla a strelila, mohla by skutočne zabiť a zraniť nie len páchateľa ale aj viac ľudí.
Ja som si skúsila dohľadať štatistiky policajtov ako sa oni pozerajú na držanie zbraní. Cca 73% policajtov je spokojných, že zbraň nemajú.

gerrwie_girl
Dnes o 06:45
@eva8

Aj tak, tato tema sa otvorila, pretoze sa blizia volby a migranti su vdacnou zarukou ziskavaniahlasov

@eva8 mna sa to napríklad netýka. Nie som ficovolic.

eva8
Dnes o 06:46
@gerrwie_girl

@777januska777 žila som v Írsku kedysi 3 roky. Aj nas Slovákov, Čechov alebo Poliakov napádali domáci. Hádzali po nas fľaše, kamene a posielali nas domov. Brala som to vtedy velmi negatívne. Ale cim dalej, tym viac im začínam rozumieť. Musia totiž sledovat, ako ich vlastná kultúra zaniká a ustupuje inym.

@gerrwie_girl no, na Slovensku sa napadaju Slovaci, ktori vyzeraju inak. Zacalo to od migracnej krizy, potom aj kotlebovci mali na tom podiel. Od ĽSNS sa oddelila Republika. Mazurek a Uhrik hovoria len o migrantoch. Sam Uhrik vravel, ze program strany pripravia az pred volbami. Zatial len ziju v nebezpecnom Bruseli. Mladi ludia, ktori nemozu vystrcit nos z izby, lebo ich zabiju migranti 🙃
Totalne sfanatizovane bludy. Manipuluju, mozno sa dali zmanipulovat a citia sa doleziti

gerrwie_girl
Dnes o 06:46
@777januska777

@gerrwie_girl toto je presne ten problém, že ty ak si policajt, kým v realite nezaziješ skutočnú kritickú situáciu tak nevieš ako sa zachovaš, výcvik ta na to nepripraví dokonalo, vtedy ideš často inštinktívne.
Video som nevidela, ale podľa čistej psychológie človeka by ta policajtka ak by mala zbraň, tu zbraň pravdepodobne použila ak páchateľ zbraň nemal. Taser nepouzila, lebo stuhla, bola v šoku a vtedy si veľmi ťažko uvedomuješ vlastnú situáciu a to, že máš moc a ako ju vyriešiť efektívne. Ak máš ale zbraň to v šoku pôsobí inak ak páchateľ zbraň nemá. A keď strielaš musíš byť skutočne uvedomelá čo robíš. Ona ak by zbraň vytiahla a strelila, mohla by skutočne zabiť a zraniť nie len páchateľa ale aj viac ľudí.
Ja som si skúsila dohľadať štatistiky policajtov ako sa oni pozerajú na držanie zbraní. Cca 73% policajtov je spokojných, že zbraň nemajú.

@777januska777 spýtam sa ta takto. Co by si zmenila ty?

777januska777
Dnes o 06:48
@gerrwie_girl

@gerrwie_girl no vidíš sama si to brala negatívne a z dôvodu toho, že si vnímala ich skreslený pohľad a nie realitu. Dnes to tak nevidíš, lebo žiješ asi na Slovensku nie? A dnes si ty tá čo má pravdepodobne skreslený pohľad. Lebo tak na nás pôsobí psychika, je veľmi ťažké sa na svoj názor pozrieť s odstupom a objektívne. Lebo každý náš názor je ovplyvnený vlastnými pocitmi. Preto sa aj na názory ľudí nepozerám ako na objektívnu pravdu, ale len ako na možný pohľad na situáciu.

gerrwie_girl
Dnes o 06:50
@eva8

@gerrwie_girl no, na Slovensku sa napadaju Slovaci, ktori vyzeraju inak. Zacalo to od migracnej krizy, potom aj kotlebovci mali na tom podiel. Od ĽSNS sa oddelila Republika. Mazurek a Uhrik hovoria len o migrantoch. Sam Uhrik vravel, ze program strany pripravia az pred volbami. Zatial len ziju v nebezpecnom Bruseli. Mladi ludia, ktori nemozu vystrcit nos z izby, lebo ich zabiju migranti 🙃
Totalne sfanatizovane bludy. Manipuluju, mozno sa dali zmanipulovat a citia sa doleziti

@eva8 ano to viem. Asi to bude tym, ze väčšina je neprisposobiva. Ja hovorím o Slovákoch, ktori v zahraničí pracujú, a dokonca zamestnávatelia si ich chvália, najmä Slovákov a Čechov.

gerrwie_girl
Dnes o 06:51
@777januska777

@gerrwie_girl no vidíš sama si to brala negatívne a z dôvodu toho, že si vnímala ich skreslený pohľad a nie realitu. Dnes to tak nevidíš, lebo žiješ asi na Slovensku nie? A dnes si ty tá čo má pravdepodobne skreslený pohľad. Lebo tak na nás pôsobí psychika, je veľmi ťažké sa na svoj názor pozrieť s odstupom a objektívne. Lebo každý náš názor je ovplyvnený vlastnými pocitmi. Preto sa aj na názory ľudí nepozerám ako na objektívnu pravdu, ale len ako na možný pohľad na situáciu.

@777januska777 samozrejme, ze sa na to pozerám inak, lebo som dospela, mam viac skusenosti, viem to lepsie pochopiť ;).

777januska777
Dnes o 06:52
@gerrwie_girl

@777januska777 spýtam sa ta takto. Co by si zmenila ty?

@gerrwie_girl ja osobne v Anglicku neviem. Keďže tam nežijem, nemám dostatočne dáta na to aby som dokázala objektívne zhodnotiť a riešiť problém. Viem, že tam problém je, že polarizácia spoločnosti stúpa, ale bez pochopenia rozdielov a mentality nikdy problém nevyriešia, vždy sa bude presúvať na iné veci. Odborníkov z internetu majú dosť a to je problém že to odborníci z internetu narobia viac škody ako úžitku.
Ja sa viem vyjadriť napríklad k situácii u nás na Slovensku, ale aj tá je skreslená a môže byť dosť zjednodušena, keďže nie som odborník.

tilly
Dnes o 06:53
@eva8

@tilly nie, nemusíme mať problém o 20 rokov, máme dosť času všetko zmanažovať. Ale my budeme vytvárať strach a dopredu šíriť nenávisť, aby sme od začiatku šikanovali všetkých inak vyzerajúcich. Vieš aká šikana nastala od r. 2015? Šikanou a strachom a predsudkami sa ničia životy, separujú ľudia, ponižovaníím ich myy vyčleňujeme zo spoločnosti. V r. 2015 boli 2 hlavné prúdy migrantov - vojnoví utečenci a ekonomickí migranti. Z Afriky a z Blízkeho východu. V súčasnosti je najviac Ukrajincov. A my sa stále bojíme moslimov. Chcela by som sa opýtať, či okrem toho, že sa cítite v Bratislave ako exoti, či robia tí imigranti nejaký problém. A kto sú tí imigranti? Pretože dostať občianstvo SR alebo azyl, nie je až také jednoduché.

Celkovo, je veľmi zaujímavé, ako sa my, odchádzajúci zo Slovenska, sťažujeme na krajinu, do ktorej sme prišli za lepším životom. Aj my sme odišli z nutnosti, ako tí imigranti, na ktorých sa sťažujeme. Áno, súhlasím, každý má inú kultúru, iné spôsoby. Európania chceli zaviesť "civilizácciu" do Afriky, pritom ju chceli len zneužiť a zničili im svoj život. Súhlas, žijeme v súčasnosti, vždy to hovorím. Ale si myslím, že všetko, čo sa deje je dôsledkom nadradenosti istých národov. Rozvíjalo sa násilie. Aj v zvieracej ríši sa napadnuté zviera bráni.

@eva8 ja len k tomu, či robia problém. Áno, robia bordel a špinu. Toto sú skôr balkánci, tmaví. Chodia, fotia si naše dvory, už sme ich vyháňali v noci z dodávky pred domom... a aj synovi sa stalo, že ho na zastávke zastrašovali. Si neviem predstaviť mat dievča. My sme malá, slušná štvrť, bohužiaľ na konci je ubytovňa, kde sú rôzni exoti a tí chodia cez naše ulice občas. Nepáči sa mi to, ale že vôbec.

vevesh
Dnes o 06:55
@gerrwie_girl

@vevesh joj vsak ale ona nemysli Slovákov

@gerrwie_girl ale aj slovaci su v zahranici imigranti. A tiez v niektorych krajinach su ilegalne. A netreba sa tvarit, ze slovaci su najsvatejsi- tiez pachaju kriminalne ciny, ako ini imigranti a velmi vela vyciciava aj socialny system v tom zahranici....

eva8
Dnes o 06:56
@gerrwie_girl

@eva8 ano to viem. Asi to bude tym, ze väčšina je neprisposobiva. Ja hovorím o Slovákoch, ktori v zahraničí pracujú, a dokonca zamestnávatelia si ich chvália, najmä Slovákov a Čechov.

@gerrwie_girl Slovaci a Cesi zvykli byt pracoviti, aj vynaliezavi, poctivi, preto ich zamestnavatelia vazili. Ked som bola v uk, este velmi davno, nerozumela som pristupu (lenivosti, slendrianstvu, lahostajnosti) niektorych inych "europskych" narodnosti.

gerrwie_girl
Dnes o 06:56
@vevesh

@gerrwie_girl ale aj slovaci su v zahranici imigranti. A tiez v niektorych krajinach su ilegalne. A netreba sa tvarit, ze slovaci su najsvatejsi- tiez pachaju kriminalne ciny, ako ini imigranti a velmi vela vyciciava aj socialny system v tom zahranici....

@vevesh ale ved ja viem ze sme. Aj viem o vražde, ktorá sa odohrala v severnom Írsku pred par rokmi. Slovenský cigán tam dobodal Írku.

eva8
Dnes o 07:03
@tilly

@eva8 ja len k tomu, či robia problém. Áno, robia bordel a špinu. Toto sú skôr balkánci, tmaví. Chodia, fotia si naše dvory, už sme ich vyháňali v noci z dodávky pred domom... a aj synovi sa stalo, že ho na zastávke zastrašovali. Si neviem predstaviť mat dievča. My sme malá, slušná štvrť, bohužiaľ na konci je ubytovňa, kde sú rôzni exoti a tí chodia cez naše ulice občas. Nepáči sa mi to, ale že vôbec.

@tilly uplne ti verim.
Kedysi v blizkosti bola romska ulica, bola som zhrozena, ked som videla ako male deti fetuju aceton zo sackov, pluju na sklo auta (chcela som sa ozvat kvoli tomu, ze si nicia zdravie, nepustili ma von z auta prisediaci). Potom miesto nich sa spravila akoby ubytovna pre azylantov, neviem kam vystahovali romov, ludia sa bali toho "azyloveho domu" , ale nastal pokoj. Teraz tam neviem kto/co sidli, zda sa, ze sa byty predali beznym ludom.