Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@mircalla nie všetci voliči Smeru sú dezoláti s vysokou školou života. Trošku obmedzené myslenie, nemyslíš?
@zmrzlinka8 v niektorych veciach si sklamana???????????? A v ktorych nie si? S cim si spokojna, co Smer robi dobre a spravne? Zatial mi nenapadla ani 1 vec. A nemyslim obnovu polrocnych prazdnin. To je jedine, co nepokazili.
Ja som mala zatial dve skúsenosti. Jedna mladá baba. Celkom milá, jazyk už vedela. Ona prišla pred vojnou. No hovorila, ze tento rok ju vyhostia, nechceli jej predlžit pobyt. Aj keď ma priateľa slováka a tak.
Druhú ženu som stretla ako lekárku, v zubnej ambulancii. Aj počas vyšetrenia, rozprávala sestričke svoje súkromné veci, nadávala na prácu aj používala nadávky. Ako keby som sa ocitla, v nejakej krčme. Ešte chodila aj fajčiť. Bola mi značne nesympatická. ( šlo o akútne ošetrenie, to urobila sčasti a dobre, podľa mojho dr).
@mircalla tebe ani inému nemusím vešať na nos, koho volím, to je každého vec a právo. PS určite nevolím a ty si voľ, koho chceš a nekádruj.
@zmrzlinka8 to je pravda, politický výber a výška výplaty sa nikomu nehovorí, ani zdravotne údaje od korony, očkovací status. 🙂
@stanulienkat fajn, tak ver hoaxom.
tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou, sa hovorí?
@lion777 ja som bola 3x zaočkovaná a bola som veľmi za očkovanie. do 3. vakcíny.
@weronika171717 bola si ty niekedy v situácii že ti muža alebo brata,otca povolali bojovať? Že si si zobrala len pár vecí pre seba a dieťa a bola si nútená utekať a nevedela si či sa s mužom ešte vôbec stretneš? A čo bude s tebou a dieťaťom? Odpad máš v hlave !!!!!!
@mircalla máš nejaké komplexy? Rada urážaš iných ktorý nezdieľajú rovnaký názor ako ty? Nikto z týchto diskutujúcich, ktorí majú zlé skúsenosti s ukrajincami - nikoho neuráža a nenadáva mu do zaostalých , dezolátov a neviem čo ešte všetko si stihla napísať.Veď sa nauč prejaviť svoj názor aj slušne.Každý má iné skúsenosti, tak hádam mu nechceš tvrdiť že má paranoju a sníva sa mu.Nauč sa rešpektovať názory iných s úctou.
Aj autor príspevku sa len pýtal na naše skúsenosti s nimi, nie na politiku.Keby chce diskutovať o Matovičovi, Ficovi, hocikom inom tak sa založí diskusiu o tom. Ty si hlavný rozoštvávač a zrejme teba niekto platí keď už sme pri tom.Lebo tvoje príspevky sa točia stále dokola len o Ficovi, Smere, dezolátoch.
@zlatovlaska700 presne. Úcta, rešpekt, tolerancia, na to som tu na MK apelovala už toľko, že som to už takmer vzdala. To voliči dnešnej opozície nejak neuznávajú.
@zlatovlaska700 Ak má niekto potrebu kopať do národa, ktorý už tri roky čelí genocíde zo strany fašistického Ruska, tak ja mám potrebu sa na jeho adresu vyjadriť, ako si zaslúži. Ak by aspoň vychádzal z nejakej relevantnej štatistiky, tak povedzme. Ale príbeh, ktorý sa nedá overiť a aj keby bol skutočný, dá sa aplikovať na ktorúkoľvek národnosť? Putin sa snaží ukrajinský národ vyhladiť a on pošpiniť. Zaostalý človek, trvám na tom.
@sasa1310 keď je niekto bohatý tak si kúpi nové auto alebo čokoľvek aj v Nemecku, preto to nie je pre mňa nič divné.
Jedného poznám je Slovák a bežne kupuje autá teda drahšie mimo SR. Používa a o chvíľu sú na slovenských značkách a predá a tak dookola. Čím sa živí písať nejdem radšej. Ale peňazí má teda veľa.
Na Ukrajinu ako takú mam svoj názor ale vždy tam existovali aj bohatý ľudia. Či sa živili legálne to už je druhá vec.
@vikimed ja mám tiež zlé skúsenosti s ukrajincami ale nájdu sa i takí, ktorí sú slušní.Ako v každej národnosti.To je normálne.Nepáči sa mi ale to, že my sme im poskytli pomoc, v práci sme ich prijali, s rešpektom a úctou, zasvätili, poradili, pomohli nájsť prenájmi, aby nemuseli bývať na ubytovniach.Poradili deťom v škole, aby sa lepšie začlenili, brali sme ich nešťastie na vedomie a teraz keď vidím ako sa ku nám
v praci správajú a nerešpektujú naše pravidlá, ničia veci, tak predsa nebudem tvrdiť že sa mi to páči.Jednoducho vôbec si nevážia pomoc, ktorá im bola a je stále poskytovaná.Reálne sa s tým stretávam a nebudem ako ovca pred tým zatvárať oči len preto, že niekto kto to nezažíva tomu neverí.
@zlatovlaska700 Uctu k ludom ako Bombic, Fico. Simkovicova a ich fanusikom. Sorry, nie.
Zaujimave, ze ti Ukrajinci vadia vsetkym fanusickam Ficomafie. Viem ktore to su, a tie sa aj ozvali. Zeby nahoda? Nie. Takze sa nehrajme na to, ze to s politikou nema nic spolocne, tomu ani sama neveris.
@zlatovlaska700 veď múdro, odtiaľ potiaľ.
Lepšie je si nevšimať tieto ženy, je to skoro všade v príspevkoch, čo tu píšu útočné blbosti.
@mircalla nevšimla som si, žeby tu diskutovali títo politici.Zato ty si hlavný rýpač v tejto diskusii, ktorá vôbec nemá so správaním ukrajjncov nič spoločne.Ale idem si radšej zabehať a krajšie prežiť tento deň ako vyjadrovať sa k tvojím zjavne do očí bijúcim zatrpknutým rečiam a nenávistným komentárom voči ľuďom, ktorí majú iný názor ako ty.Choď aj ty von a vyvertaj hlavu, aby ti neexplodovala z toho tvojho Fica😁Bay bay😂
@zlatovlaska700 dôležité je to slovo niektorí. Vôbec to totiž nezáleží na národnosti a to akosi autor účelovo zabudol spomenúť. Ja mám s ľuďmi z Ukrajiny len dobré skúsenosti, obdivujem ich, ako to vôbec zvládajú a v ich tvárach občas aj vidieť, čo všetko museli prežiť, o koľko príbuzných prišli, či sa vôbec ešte majú kam vrátiť... Ale vieš čo? Absolútne si nedovolím tvrdiť, že sú všetci len dobrý. Každý inteligentný človek totiž vie, že zlí ľudia sa nájdu v každom národe a aj tých, ktorí si nič nevážia. Ú nás je takých požehnane, najmä tých závistlivcov, čo ešte aj vojnu závidia a za pár eur ušetrených na plyne by aj susedný národ nechali vyvraždiť. Z takých ľudí je mi na vracanie.
Veru, toto som si nevsimla, ja mam s ukrajincami neutralne skusenosti. A ze si ruky po wc neumyvaju som si tiez nevsimla. Teda vsimla som si celkovo, ze ludia si neumyvaju ruky alebo si len tak konce prstov ovlazia, asi aby sa nepovedalo. Ale tak co ja viem akej narodnosti alebo resp. z ktoreho kuta slovenska je pani co vysla z vedlajsej kabinky wc a neumyla si ruky 🤔
@zlatovlaska700 Ty si nechapava ci ako? Vsetky co sa prezentuju sympatiami k vladnej mafii im vadia ukrajinci a naopak. Tie iste nicky dokola. Toto nie je prva diskusia.
A ano, budem ukazovat prstom, budem protestovat, budem kririzovat, budem sa ozyvat...vyhanate nase deti z tejto krajiny.
PS: Pise sa bye bye.....ale fak kto by cakal, ze budes ovladat aspon pozdrav v anglictine. Ty Bay bay....to aj 5rocne dieta vie, ze to mas zle.
Bay je v anglictine zaliv
@vikimed
Tiež poznám takých Slovákov, ktorým vadia že dostávajú niečo viac ako oni. Závidia, čo na jednej strane chápem, lebo vieme ako to tu funguje v rámci pomoci štátu najmä mladým rodinám.
Ale z mojej vlastnej skúsenosti hovorím, že si 80% týchto ľudí z Ukrajiny absolutne neváži pomoc, ktorá im je poskytovaná. Tiež som pracovala v zahraničí, v Británii aj v Taliansku, Čechách ale nikdy som si nedovolila to čo si dovolia oni.Bola som rada, že som dostala pracovnú príležitosť a to som nemala žiadne príspevky z ich štátu, len svoj plat, ktorý som si reálbe odmakala.Keď sa ku mne správali slušne, rovnako a aj milšie som im to opätovala.Bola som vďačná a nikdy som na nikoho nezvýšila hlas ani nič také.A to si viem pekne povedať čo si myslím zoči voči.Nemám s tým problém.Ale u nás na Slovensku s ukrajincami to vôbec tak nefunguje, oni sa správajú úplne inak a môžem dokonca povedať, že sa práveže povyšujú nad Slovákov.

@margotka1111 Presne aj mne to už udrelo do očí.
Len som ju zabudla priamo označiť v mojom komentári o 12 44 hod.