Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@mircalla
@lenusiatko
A vy dve expertky zase len ten Smer spomínate,ako obohraná platňa 😆
PS by mala šíriť lásku a toleranciu. Iba žeby nie 😄
@lion777 mňa minule odpálila moja kolegyňa. Dáma, chodí v šatoch, stále upravená, vlasy perfektné. Nie je ukrajinka podotýkam 🤪 Minule sa jej sťažujem, že som zvedavá, že kedy nám bude tiecť na wc teplá voda. A ona že “netečie teplá voda?” Kukala som ako puk, netiekla nám totižto dobré dva týždne 🤦🏼♀️
Presne takto sa zivila kedysi nenavist voci zidom. Presne takto ako v tejto diskusii sa casti nasho vzacneho uzasneho naroda zdali spinavi, vychcani, povysenecki. A vieme ako to vsetko skoncilo.
Ked nie zidia, tak cigani, madari, utecenci...teraz prisli na rad ukrajinci.
Ludia su rozni, nehadzme vsetkych do jedneho vreca, tiez sa to nikomu z nas nepaci.
@mircalla nenávistné prejavy máš aj ty. Nie si o nič lepšia od tých, ktorí ti vadia.
@0silvia0 máš pravdu. a ešte prišli na rad aj smeráci a prívrženci iných koaličných strán a vôbec ľudia iného názoru.
či tam je to v poriadku?
@margotka1111 Kde si na to prišla, že majú všetko zadarmo ? To už dávno nie je pravda... Robí so mnou Ukrajinka, býva s deťmi na ubytovni, a od Nového roka platí 400 € mesačne za bývanie. Dopravu, lieky , školské potreby, zubára a všetky poplatky si platia už dávno. Všetko zadarmo mali prvý rok. A od uradu práce majú nariadenie všetci sa zamestnať do juna na TPP, už žiadne dohody.
@zmrzlinka8 Rozdiel je jediny. Ukrajinci neznicili tuto krajinu, znicili ste ju vy - volici Ficomafie.
Vsak sa opytaj mladych ludi, ako sa im tu paci a kolki tu chcu zit. Takza ano, nemam vas rada
@rusalkablack áno čitala som, že boli nejaké zmeny v tomto, na nete je dokument o tom. Možno v horizonte roka / dvoch , viac som sa s tým nezaoberala.
@mircalla a za predchádzajúcej vlády tu krajina prekvitala, že?
inak, ja z toho nežijem, či ty ma máš rada. ale elementárna slušnosť a nechrliť zlosť a nenávisť okolo seba. už len preto nikdy nebudem voliť opozíciu, keď za ňou stoja takí ako ty a spol.
@zmrzlinka8 keď som bola aj vonku. Všade to je, isté skupiny domácich, nemajú radi prisťahovalcov.
@0silvia0 ja ho nemilujem. 🤣 Len nemám rada, ak niekto ide " s prúdom", lebo všade sa to píše a neustále niekto útočí na nich. To máš ako zo šikanou v škole, postavím sa na stranu toho, komu je ubližované, nie k útočnikovi. Takže ak by som žila v časoch minulych, nehrala by som tú hru, ak by niekto ublizoval priklad tomu židovi. Nakoniec sa aj tak ukázalo, kde je pravda. No tebou , by som bola za to odsudzovaná. Vtedy to bolo zakazané a boli za to tresty. Takže ludia, ktorí pomáhali, ručili vlastným krkom.
@lion777 rozvrat a zlo 😆 aj prevrat pripravujeme, nie.. z demokracie na demokraciu 🤣
Všimla som si, že je tu Ukrajincov celkom dosť. Naš recepčný je Ukrajinec aj recepčná, predavačky, čašníčky, pokladničky v obchode, taxikári. Všetci sú slušní. Ale je tu jedna predavačka, stara, Slovenka. Strašne arogantná krava. Starší syn mal 3 spolužiakov z Ukrajiny. Dvaja už odišli, jeden ostal. Najlepší futbalista v triede. Mladši tiež 2 Ukrajincov spolužiakov, žiadny problém. Mame par rodín susedov Ukrajincov. Slušní, čistí. Deti zdravia od začiatku po slovensky, nahlas. Zlatí sú. Kolega Ukrajinec. Úplne normálny. Len prízvuk počuť. Veľmi sa snaží po slovensky...
Ale teda neviem, či si umývajú ruky po wc, ani ci majú prenosné choroby, to teda neviem. Ale možno och vnímam tak preto, že aj ja som žila v zahraničí. A boli ku mne všetci zlatí. Tak nesúdim ani ja ludí, ktorí prisli sem za lepsím životom, lebo sú z vychodu. A nevidím problém tam, kde nie je. Problém je človek, nie to, odkiaľ je.
Ja som PS som nevolila a nikdy voliť nebudem. Nevolila som ani Smer a ani ho voliť nebudem , ani jedna strana mi politicky nesedí. Jedna ako druhá .
Ale čo nemám rada je nekritické myslenie . Ako že všetci Ukrajinci , všetci Rusi , Ukrajinci sú humusácky národ , Rusy sú degenerovaný národ ...to ako fakt ? Teraz sa mi zas nepáči ako Ukrajinci si neumývajú ruky, štia po chodníkoch , berú dávky väčšie ako Slováci , pričom viem že si nájmy platia už sami , aj v CZ , lebo tam mám byt ktorý prenajímam práve ukrajinskej rodine , absolútne žiadne problémy s nimi .
Od malinkého mala cepujem svoje deti aby si umývali ruky , jedna dcéra je teraz v puberte , humusáčka neskutočná , smrad v izbe , ruky si len tak ledabolo umyje , neustále na ňu dávam pozor a to je Slovenka, odchovaná slovenskou materou.
Rovnako aj cigáni , však sú aj takí aj takí , minulý rok som bola so synom v Nemšovej u krčného , ušného - Róm ako bič , skvelý odborník , projekt omama vedú romske mamičky ktoré sa venujú rómskym malým deťom . Pracujeme aj s firmami ktoré vlastnia Turci , úplne normálna komunikácia jedine čo si s nami nedajú je prípitok a v reštike si dajú hovädzie mäso. Áno , každý národ má určitú mentalitu a osobitosti , ale žaidny národ nie je vyslovene zlý , všade sú ľudia aj dobrí aj zlí .
@jaja20 a co take zle siri PS?
@lion777 mas konkretny priklad?
Vam nevadi, ze vas volicov smeru fico aj vo verejnych videach oznacil za nic? Ze sa na vas rehli a ze vam nasluboval pred volbami lacne potraviny, energie a namiesto toho uzakonil 2 pohlavia a ine neuzitocne zalezitosti? A ze sebe v case ,,tazkej krizy,, a v case konsolidacii zdvojnasobil plat to vam tiez nevadi a vsetkemu je na vine kazdy, len nie on sam?! Vam nevadi, ze si podava ruky s vrahom deti a zien, muzov. Vam nevadi, ze prevazaju zlocincov na specialnych vozidlach a ked treba pomoct choremu dietatu musi sa skladat cele slovensko, svet? Ked vase dieta vazne ochorie bude vam dobra aj ta chamrad z PS aj Matovic aj vsetci...
Myslím, že toto má byť diskusia o našich skúsenostiach s Ukrajincami. Každý si tu teda môže napísať, aké reálne skúsenosti má s nimi v živote. Kto tu môže diktovať, aké skúsenosti môžeme či nemôžeme mať? Niekto tu chce posudzovať dôveryhodnosť toho, čo niekto iný zažil? Spamätajte sa už a neťahajte tu zase kádrovanie podľa politickej príslušnosti. Ja osobne si vypočujem dobré aj zlé zážitky, skúsenosti, beriem na vedomie a neposudzujem pisateľa.
@galioska ja mám o Matovičovi velmi zlý názor, od korony. Nesedí mi liberálny západ. Mám rada čistotu a morálne hodnoty. To k tej PS. Asi väčšina to tak má, preto naša krajina razí teraz iné. Ludia si ich zvolili, lebo to tak chceli a ja to rešpektujem. Z pohladu možnosti volby, každého človeka, je to v poriadku. Ano dve pohlavia, muž a žena, plus a mínus, zaklad spoločnosti je to správne. Ostatné peniaze, vôbec im ich nezávidím, nech majú. Viesť štát je velķá zodpovednosť, ak by si si to vyskúšala, možno by si mi lepšie porozumela.

@jananovotna88 potom bolo Snp. To bol ten obrat tiež.