icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

galioska
9. feb 2025

@softiesofie asi si nepochopila, ja pisem vseobecne, ze vsade sa najdu exoti. Skoda ze vseobecne( opakujem) ) ludia necitaju vsetko co sa pise, potom sa reaguje tak medzi riadkami😉

silvike
9. feb 2025

@stanulienkat Citala si poriadne ? Pisala som, ze tym nemyslim Fica. Viem ze Fico nebol rokovat o mieri.

mircalla
9. feb 2025

@silvike Teraz sa bavime o ukonceni vojny ci o podlizovani Fica Putinovi? To su diametralne odlisne temy. To s ukoncenim vojny nemalo vobec nic
A ako ju chcem ukoncit? VYborna otazka, na ktoru nema odpoved ziadny svetovy politicky lider, predstav si, ze ani ja. Inak by uz bola ukoncena, ze? Mas pocit, ze Putin ju chce ukoncit? Haha

stanulienkat
9. feb 2025

@silvike Asi som nečítala poriadne. A koho si myslela, pretože naši politici si robia len výlety za štátne. O nič iné tam nejde. Ani len o ten plyn. Ten je davno vybaveny. A nie Ficom. To len pre blbcov robil divadlo aky je geroj.

silvike
9. feb 2025

@mircalla O ukonceni vojny samozrejme.

galioska
9. feb 2025

@silvike seriozne vazne, ty si fakt myslis ze Fico ukonci vojnu? Alebo Trump?

softiesofie
9. feb 2025

@galioska Ja pisem velmi konkretne. Ukrajinska mafia je/bol velmi silny pojem celoeuropsky.
Az cez tuto "zelenu vojnu" sa zacalo vsetko ohladom Ukrajiny glorifikovat.
Realita je ale taka, ze je to jeden obrovsky mafiansky poskomunisticky stat. A toto vsetko je momentalne vypustene do Europy.

mircalla
9. feb 2025

@silvike Tak to som ti uz odpovedala vyssie. Ja riesim, naco tam siel Fico mu liezt do riti

silvike
9. feb 2025

@stanulienkat Mne je jedno kto to vyrokuje ten mier. Skratka chcem tym povedat, ze ked sa ma vojna skoncit, tak asi len nejakym rokovaniami aj s Putinom. Ci ako inac ?

galioska
9. feb 2025

@softiesofie pockaj kto zacal vojnu?

silvike
9. feb 2025

@galioska Prebozka, uz sa tu zas opakujem. Jasne ze si nemyslim ze Fico to ukonci. A ty si co myslis, ako sa da v tomto pripade ukoncit vojna a nastolit znova mier ?

subartic
9. feb 2025

Vojna nebude nikdy ukončená pokiaľ sa Ukrajina nevzdá požadovaných území, kde žije prevažná ruská menšina. A neukončí ju ani Trump a ani Fico .

softiesofie
9. feb 2025

@galioska "pockaj kto zacal vojnu?" To nie je predmetom mojho nkomentu. Precitaj este raz a popremyslaj o com pisem.
"Ja pisem velmi konkretne. Ukrajinska mafia je/bol velmi silny pojem celoeuropsky.
Az cez tuto "zelenu vojnu" sa zacalo vsetko ohladom Ukrajiny glorifikovat.
Realita je ale taka, ze je to jeden obrovsky mafiansky poskomunisticky stat. A toto vsetko je momentalne vypustene do Europy."

galioska
9. feb 2025

@silvike urcite nie falosnymi slubmi ktore dal Fico svojim volicom. Kazdy realne zmyslajuci clovek vedel, ze Fico ten mier nezrealizuje, iba mu slo oto aby sa dostal k moci. Keby slo o ukoncenie vojny, davno je skoncena. Ako sa hovori, chasen ma z toho kazdy vodca akurat, ze to zanecha kopec zbytocnych mrtvych ludi.

luccija
9. feb 2025

@zlatovlaska700 a rovnako pozerajú na Kysučanov čo sú v Nemecku, Rakúsku.

@margotka1111 si si istá tými všetkými príspevkami vieš reálne koľko to je?

silvike
9. feb 2025

@galioska Jeeezis, neriesim Fica. Pytam sa ako inak ako rokovaniami inych svetovych predstavitelov s Putinom sa da docielit koniec vojny.

stanulienkat
9. feb 2025

@softiesofie ty úplne zavádzaš. Vôbec sa Ukrajina neglorifikuje. Vždy boli ukrajinci chudobný národ, mali svoje maniere veľmi blízke ruským, pre nás veľmi čudne a nepochopiteľné. Vždy sme ich mali za chudákov, mierne odlišná mentalita, kultúrne rozdiely, náboženské rozdiely, vždy boli iní. Bol to proste východný blok so všetkým, čo k tomu patrí. Tu sa ukrajinci neglorifikujú ako ty tvrdíš. To, čo sa tu deje to je obyčajná ľudská empatia a odmietanie agresie normálnymi ľuďmi. Ja si neviem predstaviť, že Bratislavu by začali Maďari bombardovať a ja by som utekala s jedným kufrom a s deťmi do najbližšej krajiny a tam by na mňa primitívni nacionalisti zazerali, vykrikovali po mne čo tam chcem, ze mi dali zadarmo tanier polievky. Co to máte za charakter??? Veď je to krajina, kde sa znásilňuje, zabíja, vraždi, drancuje. Vraždia tam celé rodiny bez príčiny. Rusi absolútne nedodržiavajú žiadne vojenské dohody. Aj vojna má svoje pravidlá, ale zabudla som, že rus nikdy žiadne pravidlá nedodržiaval.
A uz keď píšeš o mafii.... Áno ukrajinci boli známi pašovaním, či už ľudí alebo tovaru. Takisto čo tu stvárala balkánska mafia začiatkom 90. rokov a nezabúdajme ani na tu nášu- Slovensku.

jaja20
9. feb 2025

@galioska Prečo píšeš všeobecne? Ja mám v profile napísané,kde bývam a napísala som aj to, že u nás v meste nie je zvykom správať sa k dôchodcom takýmto hrubým spôsobom. Takmer všetci sa tu totiž za tých skoro 50 rokov,čo tu žijem, poznáme. Ani parkovať na cudzích miestach, ktoré majú dotyční zaplatené a riadne označené nie je slušné. To, že som sa ťa opýtala,kde bývaš a či je to u vás zvykom je podľa teba neslušné?

galioska
9. feb 2025

@softiesofie preco? Treba zacat tym kto to zacal a preco? Ked u nas zacnu vojnu cesi a madari povedia ukoncite tu vojnu s tym, ze slovensko bude patrit cechom, suhlasila by si?
Ukrajinska mafia? Kde sa bojuje na ktorej strane?
@silvike ale ved s nim aj rokoval Fico ohladom mieru, ci plynu ci coho a nic sa nedeje . Kazdy s nim ide rokovat a nic🤭

zuzana76
9. feb 2025

@softiesofie a rusko je podla teba co? tiez mafianska krajina, taka Bratva je podl teba co?

stanulienkat
9. feb 2025
galioska
9. feb 2025

@jaja20 Ja ani nikto tu to nezmeni. Ries to s policiou.

softiesofie
9. feb 2025

@stanulienkat Odbocujes od temy a zovseobecnujes. Poznam rodiny ktore poskytli pomoc uprchlikom z inych vojovych oblasti, ale Ukrajincom nechcu. Lebo skusenosti. A ja mam take iste. Proste bez snahy parazituju na ukor momentalnej situacie. A teda vacsinu aut ktore ja v mojom okoli vidim s UA znackami su v hodnote od 40k EUR. Tak tento clovek mi (hm, vyjadrim slusnejsie ako ty) zadnicu v starobe urcite cistit nebude.

jaja20
9. feb 2025

@mircalla Kde píšem, že so všetkými?
Asi by som sa mala presťahovať do Bratislavy, keď tam máte len dobrých Ukrajincov 😅
A nemáš pravdu, nesprávam sa k nim nervne. Práveže keď oni potrebujú naše služby,mali by sa správať slušne a hlavne, naučiť sa už konečne po 3 rokoch reč štátu,kde žijú.

softiesofie
9. feb 2025

@galioska Urcite nepochopis. "ze slovensko bude patrit cechom, suhlasila by si?"
Ale ja by som s Ceskoslovenskom suhlasila hned a to vsetkymi 10timi.

stanulienkat
9. feb 2025

@softiesofie zatiaľ všetky baby píšeme: všade sú ľudia aj dobrí, aj zli. Aj slováci zneužívajú systém doma aj v zahranici. Tiez neviem, čo by som robila keby som požiadala o azyl vo Švajčiarsku a mala by som možnosť čerpať od nich nejaké dávky. Zrejme by som na to pristala, aj keď nie som na to odkázaná. A drahe auto máme aj my. Myslis si, že keď by sme utekali odtiaľto, že tu drahé auto necháme a budem šliapať na bicykli do zahraničia?? Určite nie. Teraz keď máme doma drahé auto, tak čo?? Predám ho a pôjdeme na trabante? Toto je veľmi zla vlastnosť Slovákov -strašná závisť. Pred dvomi dňami som čítala o pani, ktorá ma syna 15 rokov v bdelej komu vinou lekara. Vysúdila 500 000 Eur. Vieš čo sa deje?? Slováci jej to závidia. To nevidia, ze znicili zivot celej rodine. To je to smutné na našej mentalite- závisť a neprajnosť. Keď mne skapala koza, susedovi nech skapu dve.

julish
9. feb 2025

@softiesofie mala by si vediet aj to, ze dve tretiny odidencov u nas maju vysokoskolske vzdelanie - tolko k tym autam. Proste prvi odchadzaju najschopnejsi. Nechapem ale, co je za tou tvojou teoriou: akoze obyvatelia nejakej krajiny maju rovnake spravanoe? To co je za napad?

galioska
9. feb 2025

@softiesofie a vies, ze ma to neprekvapuje?
Verim, ze aj do ruska na dovolenky chodis a v tvojom okoli ked za lepsim zivotom, jedine do ruska🙂‍↔️

mircalla
9. feb 2025

@jaja20 Ze to s tym jazykom hovoris zrovna ty, ktora zabila bay bay

napetra
9. feb 2025

My máme v chatovej oblasti v BA chatu. Neďaleko od nás si prenajala podobnú chatu ukrajinská rodina s 2 deťmi a starou mamou.
Táto rodina je milá k susedom, deti 7 a 11 rokov chodia do školy, hovoria po slovensky, že by som nikdy nepovedala, že to nie je ich rodný jazyk.
Otec pracuje na stavbách od rána do noci, aj nám opravoval elektriku a robil dlažbu na chate.
Ten hovorí bezchybne slovensky, lebo pracoval u nás ešte pred vojnou.
Mama robí v nejakom hoteli a babka tuším v Tescu.
Obidve rozprávajú s nami slovensky, žiadny problém.
Naše deti sa hrajú a kamarátia s ich deťmi, sú v podobnom veku, chlapci.
Mama detí sa občas zastaví u nás na kávu a my opačne, teda na chate, lebo trvalo tam nebývame.
Sú to normálni, slušní ľudia, na Ukrajine majú ešte dom a boja sa, že ak sa tam raz vrátia, že či ten dom bude ešte stáť.