icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

silvike
9. feb 2025

@stanulienkat 🙄 S takymi ako ty sa fakt neda

jaja20
9. feb 2025

@galioska Nechcem po tebe, aby si to zmenila ty osobne. Napísala som , že mám skúsenosti s tým, že si tu Ukrajinci dovoľujú. Na to sa pýtal aj autor príspevku.

softiesofie
9. feb 2025

@stanulienkat "Tiez neviem, čo by som robila keby som požiadala o azyl vo Švajčiarsku a mala by som možnosť čerpať od nich nejaké dávky. Zrejme by som na to pristala, aj keď nie som na to odkázaná."
Tak ja s tymto nesuhlasim. Preco by ti Svajciar s nizsim zivotnym standardom mal prispiet na azyl ak si evidentne na tom financne lepsie ako mozno on (len preto, ze pochadzas z problemovej krajiny za co on vobec nemoze).

A 😅 nepocitujem nutnu potrebu sa ti zdoverit znackou auta na ktorom jazdim ja a znackou na akej jazdi moj manzel. Moj prispevok nie je motivovany zavistou.
My sme do tejto krajiny prisli, nasli si job, ovladame ich rec, zili najprv v podnajme a postupne sa pekne vypracovali. Nic sme od nikoho neocakavali a ani nedostali.
Na Porsche atd....sem pride niekto, kto azyl nepotrebuje.

jaja20
9. feb 2025

@mircalla Si normálna? To som nebola ja 😆
Nejako sa ti to zlieva dokopy 😄

softiesofie
9. feb 2025

@julish "akoze obyvatelia nejakej krajiny maju rovnake spravanoe? To co je za napad?" V tomto pripade nie napad, ale skusenost.

softiesofie
9. feb 2025

@galioska " a vies, ze ma to neprekvapuje?
Verim, ze aj do ruska na dovolenky chodis a v tvojom okoli ked za lepsim zivotom, jedine do ruska🙂‍↔️"
Si taka jednoduchsia. Co na taketo vyhlasnie ocakavas.

tetapetra
9. feb 2025

@softiesofie lenže česi by nesúhlasili 😁. Že Československo. A ani veľa slovákov

softiesofie
9. feb 2025

@tetapetra Smola.

tetapetra
9. feb 2025

@softiesofie nemyslím si, nič lepšie ako rozdelenie sa nám stát nemohlo.

softiesofie
9. feb 2025

@tetapetra Tvoj nazor, evidentne si s momentalnou (a aj dlhodobou, ked sa to len stale kruzi v tom istom kolecku ) situaciou na SK spokojna.

stanulienkat
9. feb 2025

@tetapetra v tomto s tebou nesúhlasím. Nič lepšie sa Čechom nemohlo stať ako rozdelenie štátu. My by sme ich ťahali dolu. My sme prišli rozdelenim o veľa, oni o veľmi málo.

enya00
9. feb 2025

u nas ich mame v robote celkom dost a vsetko su to mili a sikovni ludia. Mam ich rada, mozno aj viac, ako svojich slovenskych kolegov..to je len zavist a ohovaranie

tetapetra
9. feb 2025

@softiesofie česi nás nechcú, nechceli.sme tak rozdielni. Som veľmi nespokojná s terajšou situáciou, ale spomínať na niečo čo bolo pred 32 rokmi, nemá zmysel.
@stanulienkat vyššie som napísala,že česi boli radi. Tým,že sme sa rozdelili vieme porovnať v akej riti sme.

softiesofie
9. feb 2025

@tetapetra Nemyslim si. Cesi mali radi ten pocit nadradenosti voci SK, kvoli ich egu (maju to v sebe...joooo my Pepici).
A Slovaci potrebuju nejaky zvazok s niekym (nie sme zvyknuti byt "sami" zodpovedni za seba, vid ako sa moceme v kruhu uz dobrych viac ako 10 rokov).
Poliaci a Madari by nas (bud samostatne, alebo aj spolocne "zozrali"). Ukrajinu ani nespominam. Cesi nas nechali "bejt". Najlepsi mozny zvazok pre Slovensku mentalitu.

zuzana76
9. feb 2025

@stanulienkat neboli to Buchovci? Z Nitry?

stanulienkat
9. feb 2025

@zuzana76 nespominam si meno. Zubarsky vykon mal chalan. Bolo to dost medializovane. Strasna tragedia. Mne by zdravie dietata nevyvazilo ani 5 milionov eur.

tetapetra
9. feb 2025

@softiesofie a toto sa ti páči? Mne nie. My sme národ holubiči a milujeme sa podriaďovať. Je dobré tak ako je. Musíš uznať, že v 98 sme začali celkom dobre, pokiaľ nedošiel Sulík a Fico, ten nas vrátil mám pocit 100rokov.dozadu

tetapetra
9. feb 2025

@zuzana76 áno

tetapetra
9. feb 2025

@zuzana76 https://dennikn.sk/4445628/svet-je-napriek-bole... bola som prekvapená, že už prešlo 18rokov

mircalla
9. feb 2025

@jaja20 Jaj tak to sorry, uz si tie hejterky pletiem, ste jak cez kopirak

julish
9. feb 2025

@softiesofie nuz, mali by ta vyhlasit za instituciu, rovno statisticky urad by si mala byt. Skoda tych vedkyn, zbytocne vypocty a vyskumy - ved ty len dojdes a vidis. (Mimochodom, aj tvojr presvedcenie o svojich schopnostiach uz bolo vo vede pomenovane, taka klasika)

mirkas76
9. feb 2025

@zmrzlinka8 👍👍👍👍👍

jaja20
9. feb 2025

@mircalla No samozrejme, že svoju nepozornosť hádžeš na iných a nepriznáš si chybu 🙄
Nič iné sa od vás "dokonalých" ani nedá čakať.

galioska
9. feb 2025

@julish k tomu nieje co dodat👍

lucia245
9. feb 2025

@julish im berú deti prednostne pred našimi dokonca. Nemáme v meste jedine ukrajinské dieťa, ktorému by sa neušla škôlka. A ani tri roky nemuselo mat.

softiesofie
9. feb 2025

@julish "nuz, mali by ta vyhlasit za instituciu, rovno statisticky urad by si mala byt. Skoda tych vedkyn, zbytocne vypocty a vyskumy - ved ty len dojdes a vidis. (Mimochodom, aj tvojr presvedcenie o svojich schopnostiach uz bolo vo vede pomenovane, taka klasika)"

Ziaden nazor, ziadna vypovedna hodnota, nic. 3 prazdne riadky.

pepega
9. feb 2025

Pracujem v špecializovanej predajni a s Ukrajincami sa stretávam denne v práci. Slušní ľudia musím povedať... pozdravia sa, sú upravení atď. - za tie roky si nespomínam na jediný konflikt s nimi. Vždy sa so mnou snažia komunikovať po Slovensky až na jednu výnimku 🙂 - každopádne aj ten jeden človek čo nevedel po Slovensky ani ceknúť a tak nejak sme sa nakoniec pochopili čo vlastne chce - sa ma pokúsil pri odchode odzdraviť a usmial sa. Zatiaľ sa ma ani žiaden z nich nepokúsil okradnúť, oklamať alebo niečo podobné. No a teraz zrkadlo Slovákom - väčšina je slušná a čistá to je jasné ale občas príde niekto, kto smrdí na celý obchod, občas príde niekto čo si chce zobrať tovar bez platenia a občas príde niekto v ozaj zlej nálade a vrieska ako zmyslov zbavený kvôli maličkosti... Ale ten niekto bol zatiaľ vždy jeden z nás Slovákov. Myslím si že majú podobnú mentalitu ako my, sú mi bližší ako napríklad Angličania či Nemci.

oblecenie99
9. feb 2025

Poznám ľudí, ktorí robia na hranici, oni by aj vedeli rozprávať najmä o arogancii, a mám aj kamošku, ktorá skúsila prenajať byt dvakrát za o dosť vyššiu cenu dokonca, než ktorú by zaplatil Slovak, aj tam boli po dva roky dokopy, a tiež sa vyjadrila, že z UA že teda never ever a ja nemám dôvody ich skúsenosti spochybňovať, ALE popravde tiež nechápem, čo tak brutál drzé a zle robia, čo by sa nestalo aj s ľuďmi od nás - tu musím opäť vyzdvihnúť a pozdraviť našich dôchodcov v Kauflande a v Lidl, ktorí nemajú problém aj štvorročné dieťa došliapať, či sotiť (spoiler: NEMOTAL sa im pod nohy, išiel pekne vedľa mňa a držal sa nákupného vozíka), alebo pre mňa (maďarku) nedávny kultúrny šok v Dunajskej Strede, kedy to už aj na mňa bol hard Core, a maďarsky teda viem, aj pochádzam z maďarského prostredia, aj keď SK, sme maďarská domácnosť, a dokonca bývame v KE, a tu tiež nie je maďarčina cudzia, ale TAM som bola aj ja úprimne v šoku a pobúrená. Lebo kým som sa maďarsky neozvala, dostala som o kus inú službu. A už aj na mňa bol hardcore, aby mi hotel zdvihol telefón po maďarsky. U nás. I tak ma pichlo pri srdci, ako minule dve drzé pubišky v KE v Lidli, ktoré keď počuli, že sa synovi prihováram v maďarčine, a okomentovali to dosť vulgárne. Ja som sa za nimi vybrala a v slovenčine vysvetlila.

Ale najviac ma bolí tá celková nenávisť, ktorá sa v tejto krajine šíri. Od najvyšších miest, po tých najjednoduchších ľudí. Je to alarmujúce.

galioska
9. feb 2025

@oblecenie99 mas pravdu, slovaci su nenavistni k akejkolvek rase, narodnosti. Oni chcu chodit vsade a byt vsade vo svete vitani ale opacne to nefunguje.

mircalla
9. feb 2025

@jaja20 Tebe uz fakt trosku preskakuje. Ved som napisala, ze sorry, som sa splietla. Co hadzem na koho? Nejako som snad poprela, ze som sa pomylila?