Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@stanulienkat "Tiez neviem, čo by som robila keby som požiadala o azyl vo Švajčiarsku a mala by som možnosť čerpať od nich nejaké dávky. Zrejme by som na to pristala, aj keď nie som na to odkázaná."
Tak ja s tymto nesuhlasim. Preco by ti Svajciar s nizsim zivotnym standardom mal prispiet na azyl ak si evidentne na tom financne lepsie ako mozno on (len preto, ze pochadzas z problemovej krajiny za co on vobec nemoze).
A 😅 nepocitujem nutnu potrebu sa ti zdoverit znackou auta na ktorom jazdim ja a znackou na akej jazdi moj manzel. Moj prispevok nie je motivovany zavistou.
My sme do tejto krajiny prisli, nasli si job, ovladame ich rec, zili najprv v podnajme a postupne sa pekne vypracovali. Nic sme od nikoho neocakavali a ani nedostali.
Na Porsche atd....sem pride niekto, kto azyl nepotrebuje.
@julish "akoze obyvatelia nejakej krajiny maju rovnake spravanoe? To co je za napad?" V tomto pripade nie napad, ale skusenost.
@galioska " a vies, ze ma to neprekvapuje?
Verim, ze aj do ruska na dovolenky chodis a v tvojom okoli ked za lepsim zivotom, jedine do ruska🙂↔️"
Si taka jednoduchsia. Co na taketo vyhlasnie ocakavas.
@softiesofie lenže česi by nesúhlasili 😁. Že Československo. A ani veľa slovákov
@tetapetra Smola.
@softiesofie nemyslím si, nič lepšie ako rozdelenie sa nám stát nemohlo.
@tetapetra Tvoj nazor, evidentne si s momentalnou (a aj dlhodobou, ked sa to len stale kruzi v tom istom kolecku ) situaciou na SK spokojna.
@tetapetra v tomto s tebou nesúhlasím. Nič lepšie sa Čechom nemohlo stať ako rozdelenie štátu. My by sme ich ťahali dolu. My sme prišli rozdelenim o veľa, oni o veľmi málo.
u nas ich mame v robote celkom dost a vsetko su to mili a sikovni ludia. Mam ich rada, mozno aj viac, ako svojich slovenskych kolegov..to je len zavist a ohovaranie
@softiesofie česi nás nechcú, nechceli.sme tak rozdielni. Som veľmi nespokojná s terajšou situáciou, ale spomínať na niečo čo bolo pred 32 rokmi, nemá zmysel.
@stanulienkat vyššie som napísala,že česi boli radi. Tým,že sme sa rozdelili vieme porovnať v akej riti sme.
@tetapetra Nemyslim si. Cesi mali radi ten pocit nadradenosti voci SK, kvoli ich egu (maju to v sebe...joooo my Pepici).
A Slovaci potrebuju nejaky zvazok s niekym (nie sme zvyknuti byt "sami" zodpovedni za seba, vid ako sa moceme v kruhu uz dobrych viac ako 10 rokov).
Poliaci a Madari by nas (bud samostatne, alebo aj spolocne "zozrali"). Ukrajinu ani nespominam. Cesi nas nechali "bejt". Najlepsi mozny zvazok pre Slovensku mentalitu.
@stanulienkat neboli to Buchovci? Z Nitry?
@zuzana76 nespominam si meno. Zubarsky vykon mal chalan. Bolo to dost medializovane. Strasna tragedia. Mne by zdravie dietata nevyvazilo ani 5 milionov eur.
@softiesofie a toto sa ti páči? Mne nie. My sme národ holubiči a milujeme sa podriaďovať. Je dobré tak ako je. Musíš uznať, že v 98 sme začali celkom dobre, pokiaľ nedošiel Sulík a Fico, ten nas vrátil mám pocit 100rokov.dozadu
@zuzana76 https://dennikn.sk/4445628/svet-je-napriek-bole... bola som prekvapená, že už prešlo 18rokov
@softiesofie nuz, mali by ta vyhlasit za instituciu, rovno statisticky urad by si mala byt. Skoda tych vedkyn, zbytocne vypocty a vyskumy - ved ty len dojdes a vidis. (Mimochodom, aj tvojr presvedcenie o svojich schopnostiach uz bolo vo vede pomenovane, taka klasika)
@zmrzlinka8 👍👍👍👍👍
@julish "nuz, mali by ta vyhlasit za instituciu, rovno statisticky urad by si mala byt. Skoda tych vedkyn, zbytocne vypocty a vyskumy - ved ty len dojdes a vidis. (Mimochodom, aj tvojr presvedcenie o svojich schopnostiach uz bolo vo vede pomenovane, taka klasika)"
Ziaden nazor, ziadna vypovedna hodnota, nic. 3 prazdne riadky.
Pracujem v špecializovanej predajni a s Ukrajincami sa stretávam denne v práci. Slušní ľudia musím povedať... pozdravia sa, sú upravení atď. - za tie roky si nespomínam na jediný konflikt s nimi. Vždy sa so mnou snažia komunikovať po Slovensky až na jednu výnimku 🙂 - každopádne aj ten jeden človek čo nevedel po Slovensky ani ceknúť a tak nejak sme sa nakoniec pochopili čo vlastne chce - sa ma pokúsil pri odchode odzdraviť a usmial sa. Zatiaľ sa ma ani žiaden z nich nepokúsil okradnúť, oklamať alebo niečo podobné. No a teraz zrkadlo Slovákom - väčšina je slušná a čistá to je jasné ale občas príde niekto, kto smrdí na celý obchod, občas príde niekto čo si chce zobrať tovar bez platenia a občas príde niekto v ozaj zlej nálade a vrieska ako zmyslov zbavený kvôli maličkosti... Ale ten niekto bol zatiaľ vždy jeden z nás Slovákov. Myslím si že majú podobnú mentalitu ako my, sú mi bližší ako napríklad Angličania či Nemci.
Poznám ľudí, ktorí robia na hranici, oni by aj vedeli rozprávať najmä o arogancii, a mám aj kamošku, ktorá skúsila prenajať byt dvakrát za o dosť vyššiu cenu dokonca, než ktorú by zaplatil Slovak, aj tam boli po dva roky dokopy, a tiež sa vyjadrila, že z UA že teda never ever a ja nemám dôvody ich skúsenosti spochybňovať, ALE popravde tiež nechápem, čo tak brutál drzé a zle robia, čo by sa nestalo aj s ľuďmi od nás - tu musím opäť vyzdvihnúť a pozdraviť našich dôchodcov v Kauflande a v Lidl, ktorí nemajú problém aj štvorročné dieťa došliapať, či sotiť (spoiler: NEMOTAL sa im pod nohy, išiel pekne vedľa mňa a držal sa nákupného vozíka), alebo pre mňa (maďarku) nedávny kultúrny šok v Dunajskej Strede, kedy to už aj na mňa bol hard Core, a maďarsky teda viem, aj pochádzam z maďarského prostredia, aj keď SK, sme maďarská domácnosť, a dokonca bývame v KE, a tu tiež nie je maďarčina cudzia, ale TAM som bola aj ja úprimne v šoku a pobúrená. Lebo kým som sa maďarsky neozvala, dostala som o kus inú službu. A už aj na mňa bol hardcore, aby mi hotel zdvihol telefón po maďarsky. U nás. I tak ma pichlo pri srdci, ako minule dve drzé pubišky v KE v Lidli, ktoré keď počuli, že sa synovi prihováram v maďarčine, a okomentovali to dosť vulgárne. Ja som sa za nimi vybrala a v slovenčine vysvetlila.
Ale najviac ma bolí tá celková nenávisť, ktorá sa v tejto krajine šíri. Od najvyšších miest, po tých najjednoduchších ľudí. Je to alarmujúce.
@oblecenie99 mas pravdu, slovaci su nenavistni k akejkolvek rase, narodnosti. Oni chcu chodit vsade a byt vsade vo svete vitani ale opacne to nefunguje.

@stanulienkat 🙄 S takymi ako ty sa fakt neda