icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

mircalla
9. feb 2025

@stanulienkat Absolutne suhlasim. My sme narod vecne sa stazujucich ubolenych zakomplexovancov, ktori nikdy nebolo pripraveni a nikdy nebudu priraveni na demokraciu. Jednoducho sedlaci
Prilis silne puta so socikom, prilis silne puta s Ruskom, zvyknuti kradnut a podvadzat, zneuzivat system. Vsak hned 90 roky, HZDS, organizovany zlocin a jeho prepojenie na politikov a policiu, kradnutie pocas privatizacie...Kradnut a zase kradnut. A potom s malymi prestavkami 20 rokov Smeru. V case covidu totalna nenavist. Teraj zase Ukrajinci.
Ale je tu aj vela sikovnych ludi, co su uplne inak nastaveni. Nastastie. A j tejto teme.
Ale stale nas taha dole ta slovenska mentalita tej toxickej vacsiny. Nepoznam viac netolerantny narod. Nenavist k gejom, nenavist k Ukrajincom, nenavist k inym rasam.
Veria konspiraciam (opat najviac pv Europe). Ich idoly su fasisticke, populisticke a extremisticke strany. Konspiratora Bombica obhajuje Ficov pravnik. Ale mame novu hymnu, ktoru nik nechcel. Tiez co sa tyka setrenia, opat si to odserie stredna trieda. Socky a lenivci sa budu dalej prizivovt, ti pri moci este viac minat, vsak naco by setrili aj u seba.
Splnomocnenec pre pandemiu Kotlar, ministerka Simkovicova, shut up v Europskom parlamente. Kazdy jeden den nova medzinarodna hanba...
Uz nas ekonomicky predbehli aj rumuni.
Krajiny Europy davno maju o nas jasno....
A potom si ich vaz, respektuj ich, respektuj ich nazor, vsak sa nic nestalo, len ty a tvoje deti uz ine zivoty mat nebudu...

napetra
9. feb 2025

@mircalla 👍

jaja20
9. feb 2025

@mircalla S iróniou,že vlastne "hejterky" môžu za to, že si sa pomýlila.

mircalla
9. feb 2025

@jaja20 Nie, to som nikde nenapisala, normalne som si Vas 2 pomylila tuto koretnu vec kto z Vas napisal. Napisala som, ze ste ako cez kopirak. Nic ine. Nehladaj nieco, co neexistuje.

sonula
9. feb 2025

Sudite tu ludi podla spravania, ale pokial neotvoria usta a nepocujete iny jazyk ako slovencinu tak niektorym vam nestoja ani za pismenko. Jasne ze tu vzdy bude na pi** ked sa ludia nechaju oblbnut takymito bullshiťi. Uz tu chyba len stazovanie ze vam beru pracu.

silvike
9. feb 2025

@mircalla Este ze hovoris aj o sebe. Sak ked ti tak strasne cela, podla teba, toxicka slovenska mentalita prekaza, co sa nezoberies a nejdes o dům dál....napr. do toho Rumunska, ktore nas uz predbehlo ? Ci tym tvojim nenavistnym postojom voci Slovensku chces nieco zmenit k lepsiemu ? Ved tu nemusis zostavat, ked len kydas a kydas na Slovakov, na ich mentalitu, na cely narod a nazyvas ho takym vyberanym slovnikom, co i 4.cenova by sa zahanbila pri tebe. A urazas a zosmiesnujes druhych jedna radost. To je tvoje druhe ja.

tetapetra
9. feb 2025

@silvike ale veď je to tak. Sme takí. To nemôžeš poprieť. Slováci vôbec nie sú dobroprajni, usmievaví ľudia, hejtuju a závidia aj nos medzi očami. Spomen si na mňa zajtra cestou do práce a zrátaj koľkí budú mať úsmev na tvári

janinah
9. feb 2025

Autor anonym plateny zo súmracnej si mädli ruky...diskusia bohata,hladina rozvirená,ukrajinci odsudeni...
Dostane pochvalu.
Ma vyznam tu este nieco pisať? Nemyslim.

macatt
9. feb 2025

@tetapetra to nie je pravda, ja nevidím takto Slovač, zrejme záleží čo z človeka vyžaruje, ja mám úplne opačné skúsenosti, na mňa sa usmeje hocikto na ulici, v obchode sa vždy s niekým zakecám.. stretávam ľudí, ktorí mi podajú ak mi niečo spadne, stratím( to furt niečo), pustia ma autom aj keď nie som na hlavnej a hrozne veľa drobností denno denne.. to len tu na MK je veľa zloby mám pocit..

liv1
9. feb 2025

@macatt suhlasim s tebou. To, co clovek vyzaruje, to dostava. Ja stretavam tolko milych ludi, aj usmiatych, tie malickosti, to mile slova, usmev, ci v obchode, lekarni, u lekara, ci pacienti ci sestricky. Jasne ze sa najde aj opak, ale celkovo ja som asi stastny clovek na toto. Dnes tiez tolko dobroty co sa nam dostalo, ako nam pomohla jedna pani co naozaj nemusela.. ludia su dobri, treba v nich hladat dobro. Ak niekto tvrdi, ze je slovac taka zla a neviem aka, je ten clovek presne taky isty, ako ludia o ktorych tak zle hovori.

macatt
9. feb 2025

@liv1 presne.. tiež som šťastný človek.. mňa každý deň prekvapí niečo, stratila som lístok od plast. fliaš, tak som chodila a pozerala po zemi a hneď som mala v pätách 2 ženičky čo hľadali so mnou🙏🏼
ľudia sa zaujímajú, ja sa zaujímam tiež, nechodím ako páv..

tetapetra
9. feb 2025

@macatt stačí kuk na FB ako reagujú hlavne starí ľudia, samozrejme nielen oni. Samozrejme aj ja stretávam dobrých, usmiatych ľudí, ale sú aj takí,nehrajme sa,že nie. Nenapísala som,že všetci sú takí.

macatt
9. feb 2025

@tetapetra aj preto nemám FB😊
Verím, že sa tam ľudia ventilujú.. aj tu to často vidno..

tetapetra
9. feb 2025

@macatt a ako. Hlavne kvetinkove, vnučikovske a zvieratkove profily

macatt
9. feb 2025

@tetapetra no pekne🙄 tak aj preto mám tú bosorku radšej ja😅

julish
9. feb 2025

@lucia245 nie je to pravda, pozri si vyhlasku ministerstva

mircalla
9. feb 2025

@silvike Uplne presne rovnaku odpoved som cakala. Je mozne, ze pojdem, uz sa tu neda zit.. Napriek tomu, ze mam uz 52 rokov a nie je to jednoduche. Aj napriek tomu, ze otec mojich deti odist nechce. Syn mi zacal 1. rocnik bilingualneho gympla. Kebyze som mlada, bez zavazkov atd. uz davno tu nie som. Takze odpoved je taka, ze momentalne kvoli mojim detom. maju tu svoje zazemie, skoly a aktivity. Ale moj syn uz teraz hovori, ze je z tejto krajiny znechuteny a chce ist na vysku do zahranicia.

mircalla
9. feb 2025

@silvike Ktory vyberany slovnik som pouzila? Konkretne? Nie, nie cely narod. Dokonca ma prijemne prekvapilo, ze vacsina bab tu ma nazory ako ja. Len Vas,vsak vy viete ktori...nejdem Vam dakovat za Vasu mentalitu a la Simkovicova

jednoduchomaria89
10. feb 2025

@mircalla Či presťahujem firmu na Západ? Aj Rumuni nás predbehli, Slovensku hrozí, že bude veľmi chudobné (rozhovor)
Od vlády dostaneme nové dane, aby voličom splnila chlebové sľuby, hovorí šéf spoločnosti Sensoneo Martin Basila , zdroj : sme.sk

jednoduchomaria89
10. feb 2025

@tetapetra tak komenty na Facebookoch hlavne koalicnych politikov su vazne top … otvorene profily babiciek a deduskov , aj mladych , plne nenavisti , vulgarnych vyrazov , sedia Doma a inym praju kludne aj smrt

sweaaa
10. feb 2025

@mircalla Všetci chcú ísť na výšku do zahraničia, nechcú tu mladí zostať. Nie je tu vidina ničoho normálneho. V Číne už bola kultúrna revolúcia a nedopadlo to dobre. Prečo si niekto myslí, že keď tu budú vládnuť i***** bude tu lepšie než vzdelaní rozumní ľudia s víziu.

jaja20
Odpoveď bola odstránená
sulejmanka
10. feb 2025

Zamestnávam na dohodu dve Ukrajinky, nemám s nimi problém.
Dokonca s nimi uvažujem uzavrieť TPP.
Pracovnú morálku majú neporovnateľne lepšiu s predchdzajucimi dvomi (Slovensami).

jaja20
Odpoveď bola odstránená
subartic
10. feb 2025

@sweaaa všetci mladí nechcú ísť na výšku do zahraničia a všetci mladí nechcú odísť. Zas nezovšeobecňujme . A ani väčšina mladých nechce odísť. Niektorí od začiatku školy vykrikujú ako odídu , nech sa páči , dvere máte otvorené , choďte, žite , zarábajte. Zaplaťte tomuto štátu za to že ste tu vyštudovali VS a bežte do sveta. Ja zas takéto silácke keci nemusím.

sweaaa
10. feb 2025

@subartic Ako som rada, že niekto tu zostane, lebo ja nepoznám jediného stredoškoláka, ktorý by si nedával teraz prihlášku na zahr. univerzitu. Ak ich ty poznáš veľa, tak je dobre.

liv1
10. feb 2025

@subartic presne 😁. Aj tak sa drtiva vacsina povracia, lebo zisti ze ano super zazitok, ale to v tom zahranici az take ruzove nie je. Svet treba vidiet, treba zazit, mozno ist studovat, pracovat, cokolvek. Ziskat nadhlad. Ale zivot tam zdaleka nie je taky jednoduchy, ako si mnohi myslia. A potom nakoniec ti rodicia, ktori svojim spravanim, aj politickym, doslova svoje deti vyzenu, budu raz vyplakavat ked budu starsi a chori. Ze im nebude mat kto pomoct, ze si vnucatka nebudu vidiet vyrastat.
Ja stale hovorim, sikovni sa uplatnia hocikde vo svete. Aj na Slovensku.

galioska
10. feb 2025

@mircalla veru, tu je skoda nieco pisat. Kopec ficovoliciek sa citi skor urazenych aby pochopili do akych problemov vedie ludi Fico. Kazdy argument beru ako urazku, sikanu. Aj ked im to napises slusne. Hormony uz asi prevladaju nad rozumom.

subartic
10. feb 2025

@sweaaa tak to ich asi poznáš veľmi málo . Ale nech idú a študujú tí čo poznáš .

zmrzlinka8
10. feb 2025

@liv1 presne👍👍👍