icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

mircalla
8. feb 2025

@subartic To sa nedozvies, vsak chapes anonym🙂

subartic
8. feb 2025

@tulipanik12 sledujem správy ale že by tam bolo prejednávané že Ukrajinci si neumývajú ruky, chodia ožratí alebo že sú drzí tak to tam veru nie je 🙂.

dzulli1980
8. feb 2025

Poznám aj, aj ... niektorí sú horší ako cigáni, iní slušní, úslužní atď. ... je to o človeku, nie o tom, či je slovák, ukrajinec, američan ... čo je fakt, takí, ktorí tu hovno robia a len doja systém by som vykázala, no naozaj poznám aj takých, ktorí sa tu bez problémov začlenili do pracovného procesu a žijú slušne.

viestta
8. feb 2025

@subartic ale to nesledujes tie "spravne" spravy

ruxandra
8. feb 2025

Ja mam rovnaké skusenosti so Slovákmi. Bola som svedkom veľmi veľa otrasnych situácii, najmä na staniciach či pred obchodnými domami (parkoviska a tak) a vždy, každý jeden kreten bol slovak.

Takže to, že ty si to selektujes a deb1La Slováka si nezapočítaš lebo sa nehodí do tvojej štatistiky o Ukrajincoch je tvoja vlastná blbosť. Aj slovaci sú idioti a poriadni..

tulipanik12
8. feb 2025

@subartic to síce nie, ale kriminálnou činnosťou sa živí dosť Ukrajincov u nás

gejb
8. feb 2025

@tulipanik12 nenosia podprsenky? ŠKANDAL!!
A prenášajú syfilis? Akože nevinný nič netusiaci slovacisko sa nakazí niekde v autobuse ked poctivo cestuje do roboty? S tým by sa malo už nieco naozaj robiť....

autor
8. feb 2025

@mircalla vy o čom rozprávate? Rozprávam sa tu slušne a na úrovni, rovnako očakávam odpovede v rámci slušnosti. Takže neviem o čom vy točíte?Do idenia

tulipanik12
8. feb 2025

@gejb OK , tomu sa vieš vyhnúť, no čiernemu kašľu ťažko

subartic
8. feb 2025

@tulipanik12 tak ja takéto skúsenosti nemám . Ukrajinci ktorí sú tu stavajú tu bytovky, domy , odkupujú asministratívne budovy a robia z nich ubytovacie zariadenia. Ale stač´í mi prepnut na JOJ a vidím jeden Slovák zabil mamu a otca, zmlátil manželku atď. O Ukrajincoch som teda nič nezachytila.

mircalla
8. feb 2025

@autor Nie, nie je ti jedno akej su narodnosti. Pises vyslovene u ukrajincoch, nefabuluj. Som si ista, ze prave ty nebudes z tych, co pomahaju. Len ich nenavidis a nenavidel si ich od zaciatku vojny. Nemusis sa hrat zrazu na dobreho

gejb
8. feb 2025

@tulipanik12 myslíš ten syfilis ci 🐐🐐 na ostro?

30majka71
8. feb 2025

@tulipanik12 a maďari.... Žijú tu celý život a nevedia sa naučiť po slovensky ani prd. A ešte si nazývajú ulice svojími názvami atď. Tí sú najhorší. Tiež nech si tiahnu za hranice, nikto ich tu nechce, obsadzujú naše firmy, zaberajú pozemky...

dagas
8. feb 2025

Akože to čo si ty myslíš o nich si o nás myslia v zahraničí 😏 chlap skončí v robote rovno do obchodu a kupovať chlast,už aj predavačky krútia hlavami keď vidia chlapa čo si každý deň kupuje flaše s alkoholom. Veď treba sa odviazať ,keď je na turnuse bez ženy 😏 Za ďalšie Slováka spoznáš podľa toho že nadáva ako pohan všade kam príde a myslí si že keď ie v zahraničí tak mu nikto nerozumie.Je zaujímavé ako tu všetci nariekajú že im Ukrajinci berú robotu,no ak zoberú radšej Ukrajinca tak by som sa v prvom rade zamyslela nad sebou 😉😉
Keby je na Slovensku vojna tak by ste si zbalili pár švestiek a utekali minimáIne do Rakúska. A ja by som vám veru dopriala aby sa ku vám chovali tak hnusne ako vy k Ukrajincom a závideli im drahšie auto aj keď je to to jediné čo im zostalo. Nevravím že medzi nimi niesú aj blbci ale to sú aj medzi Slovákmi 😏Ja som pracovala chvíľu vo výrobe kde pracovali aj Ukrajinci a Kórejci..no Ukrajinci sa aspoň snažili po slovensky a Korejci ani len po anglicky nevedeli. A keď sa im niečo kázalo tak len krútili hlavou a rozhadzovali rukami že nerozumejú😉

subartic
8. feb 2025

autor , však napíš mesto kde sa to deje.

777januska777
8. feb 2025

No vela ludi si väčšinou neváži pomoc, to ja zažívam so Slovákmi, ale nemyslím si, ze mi ludia majú za moju pomoc vzdávať vďaku, ide predsa o to, ze pomáham lebo chcem a ak nechcem nepomáham a potom nebudem cítiť nejakú nenaplnenu túžbu. A za ďalšie, ze sa nespravaju ako vy? To je úplne jasné, veď sú iní ľudia s inými zvykmi a myšlienkami. To je práveže veľmi dobre, že sú úplne iní ako vy, môžete sa navzájom obohatiť, asi si už dosť dlho autorka zakúpená vo svojom svete toho co poznáš a takéto veci ti ho narúšajú. Neber to negatívne, ale ber to ako niečo co ti ma pomôcť.

sima189
8. feb 2025

Tu clovek nemoze nic zle nanich napisat lebo niektore ukamenovat zato idete 😅to ze ste vy nestrteli ukarjcinov ktori sa chivaju horsie ako cigani neznamena ze tu niesu aj taky;)

macatt
8. feb 2025

Bývam v centre a ešte 2 roky dozadu tu býval bordel na dennom poriadku, chodili v tlupách(aj ženy)s flaškami, ktoré rozbíjali po ceste, krik, hluk, bitky medzi sebou, smetiaky rozhadzovali, naši chlapi vychádzali z bytov a chránili si autá pred ich vyčíňaním..
Teraz už dlhšie je kľud, možno aj rok, tak buď sa zaradili, alebo presunuli niekam, stretávam len tých usmievavých, rodinky, žiaden problém..
ALE viem to naozaj pochopiť, ak niekto ten problém má, to čo som zažívala a sledovala bolo ozaj ťažké a fakt bol problém vychádzať večer..
Ak to niekde pokračuje už by sa nad tým nemalo zatvárať oči, chápali sme ich emócie atď ale odtiaľ potiaľ

zalka
8. feb 2025

@subartic sú ľudia a ľudia, v susedstve máme ukrajincov, síce sa pozdravia a to je tak všetko .. babička s deťmi, či chodia do školy netuším.
Cestovala som vlakom z BA na východ, šli v kupe aj ukrajinky, matka dcéra a dcérina kamarátka, cesta šla v pohode sem tam som im aj rozumela kedže som generácia čo sa rusky učila v škole . A v tom istom vlaku o pár kupé boli i c hlapci ukrajinci študenti zrejme no a tí triezvi ani slušný neboli. Ale to nie sú ani slovenský študenti podgurážený, alebo robotníci.

Akurát čo si všímam, tak ľudia sú podráždený z ukrajincov, a nielen tu aj v Bulharsku - iné krajiny posúdiť neviem. Majú pocit, že im je dopriate, majú úlavy. V podstate život žúrka, to parafrázujem pedikerku z BG, u ktorej som bola. Nemala veľmi dobrého slova na ukrajincov. A to ich porovnávajú tam s rusmi, kedže rusi pred inváziou a vojnou na ukrajine vlastnili kopec nehnuteľností v BG a teraz je tam mrte ukrajincov, ale v lete sa tam aj rusi zastavia na dovolenku, lietajú do istanbulu a nemám pocit, že by tam boli skrz to nepokoje. Alebo bitky medzi rusmi a ukrajincami.

mircalla
8. feb 2025

Ja uz za tie roky viem z roznych diskusii, ktore z Vas ste volicky Smeru si Smerohlasu. Prejavili ste sa aj v tejto teme, a je ozaj nahoda, ze prave vy mate s Ukrajincami same zle skusenosti.

mircalla
8. feb 2025

@subartic Co si, to je prisne tajne, nahodou by niekto bol z toho isteho mesta a poprel by to...Lepsie sa kyda pod ruskom anonymity

domculik
8. feb 2025

@ivanakal Aj ja zhodou okolnosti poznam iba jednu Ukrajinku a je to tiez ocna. Avsak musim povedat ze je dost neprijemna a drza.

autor
8. feb 2025

Ďakujem za slušné odpovede k mojej otázke, teda k správaniu sa ukrajincov v našom blízkom okolí.
Vidím, že veľa z vás má rovnaké skúsenosti ako my a viete to pochopiť.A tí, ktorí sa s takýmito občanmi nestretávate, Vám gratulujem.
Viac sa k téme vyjadrovať nebudem.O politické škriepky nemám záujem, to si riešte v téme o politike.
Pekný večer

julish
8. feb 2025

@zlatovlaska700 nemaju kam tahat, sklamem ta. A zachranuju nam trh, ekonomiku, mame 100 00 neobsadenych pracovnych miest, co nas len na daniach stoji tak pol miliardy rocne. Trosku racia

zlatovlaska700
8. feb 2025

@mircalla Bože to čo sem stále pletieš politiku, to koho zaujíma.K téme😆

mircalla
8. feb 2025

@autor Drviva vacsina napisala, ze negativne skusenosti nema. Esteze si si este aj dake zavery dokazal otocit podla potreby
@zlatovlaska700 K teme som sa vyjadrila.
Nie nemam negativne skusenosti. Mam to specialne pre teba este 3. krat zopakovat?

simsalabim
8. feb 2025

Ja som si nic nevsimla, dokonca mam aj kolegynu Ukrajinku, tak ju vidim denne. Je slusna, cista aj ruky si umyva … take hnusne skatulkovanie, ako tu prezentujes, je k comu dobre?

zlatovlaska700
8. feb 2025

@mircalla ty si riadna držka. Pán ,,anonym,, sa slušne poďakuje, vidno že nevyvoláva zámerne konflikt a váženej sa stále niečo nepáči.Ach to je úroveň tretia skupinová toto😆

mircalla
8. feb 2025

@zlatovlaska700 Zato ty si uplny ludomil a zlaticko s tym "nech tiahnu domov".

aandrea9
8. feb 2025

U nás ničia ich deti detské ihriská a v obchodoch sú na ľudí drzé. A dospeláci? Auta majú drahšie ako Slovak, čo maká od nevidím do nevidím. Nie, nezávidím.