icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

mamadievcatiek
15. okt 2025

Ja som mala najlepšiu kolegynku s Ukrajiny.Skromna a pracovitá žena.Mala viac rokov dve práce a bolo vidno že chodí vyčerpaná ale vždy bola pozitívná s milým úsmevom.Tažká, manualná práca.Teraz už má len jednu prácu.Pracovala preto v dvoch zamestnaniach aby dostala hypotéku na byt.Opak nej je moja kolegyna ktorá pracuje u nás na skráteny úväzok a niet väčšej klebetnice! Lenivá žena, falošná a neuprimná ak musím byť s ňou v kontakte, okamžite mi klesne energia.Ale mala som aj zlú skúsenosť s vodičmi z Ukrajiny a čo pozorujem v autobusoch, nie som sama.

anonym_5da659
15. okt 2025
@oblecenie99

@anonym_5da659 Presne s takou nenávisťou okomentovali moju rodinu mladé dievčatka, slovenky, v Lidli v Košiciach, keď sme sa rozprávali s mužom a so synom po maďarsky. Ja som im svoj názor na to povedala: po slovensky.
PS: nebola to za tie roky prvá, a ani posledná skúsenosť.
Tak by som na iných prstom radšej neukazovala.

@oblecenie99 sme v téme ukrajinci si dovoľuju, áno dovoľujú.. píšem o svojej skúsenosti… a čo kto kde kedy ako komu je mimo tejto témy

pink_lady
15. okt 2025
@mizoko

@pink_lady ja som stretla kopu takýchto slovákov. Ale že mrte. Ukrajinca zatiaľ ani jedného takého ako popisujes. Myslím si,že si len vysadená akurát na jednu národnosť a tej druhej,lebo je to tvoja,prehliadnes čokoľvek 😌 ja ľudí nerozlisujem podľa národnosti - debil je vždy debil. mam otázku: ak teda na sk nebudú všetci tí prisťahovalci z Ukrajiny a kľudne aj z ďalších krajín a odídu aj všetci kt kritizujú vládu - už vám bude lepšie? Myslíš,že sa tým všetky tvoje starosti vyriešia? Že sa tvoj život napraví?

@mizoko no vidíš a ja mam presne opačnú skúsenosť ako ty...a vyprosujem si, že som vysadena na tuto jedinu narodnosť 🙈 vieš čo? za celú dobu, čo je vojna (aj pred vojnou) som stretla len 2 prívetivých ukrajincov/ukrajinky...Jednu z donbasu, čo jej zomrelo babatko pri bombardovani v r. 2014 (je uplne jedno kto bol za to zodpovedný) a jedneho pana ktorý tu prišiel na starej lade, a pokazilo sa mu u nas pod mostom auto...to bol ozaj že utečenec...Inak žiaľl, nemám snimi dobrú skúsenosť (napríklad išla som s kočíkom po úzkom chodníku popri mori, z jednej strany plot, z druhej zráz do mora, ukrajinci na mna pozerali a ani ich nenapadlo sa uhnut, v pohode sa rozpravali dalej, aj ked som ich poziadala...Ako parkuju, ako sa chovaju v obchodoch...to je natura. Ja nemam problem s narodnostou ale s ludmi. Mam znamych dobrych znamych aj medzi romami, madarmi, či rusmi. Ale ani jeden sa takto nechova...

alica110
15. okt 2025
@pink_lady

@mizoko no vidíš a ja mam presne opačnú skúsenosť ako ty...a vyprosujem si, že som vysadena na tuto jedinu narodnosť 🙈 vieš čo? za celú dobu, čo je vojna (aj pred vojnou) som stretla len 2 prívetivých ukrajincov/ukrajinky...Jednu z donbasu, čo jej zomrelo babatko pri bombardovani v r. 2014 (je uplne jedno kto bol za to zodpovedný) a jedneho pana ktorý tu prišiel na starej lade, a pokazilo sa mu u nas pod mostom auto...to bol ozaj že utečenec...Inak žiaľl, nemám snimi dobrú skúsenosť (napríklad išla som s kočíkom po úzkom chodníku popri mori, z jednej strany plot, z druhej zráz do mora, ukrajinci na mna pozerali a ani ich nenapadlo sa uhnut, v pohode sa rozpravali dalej, aj ked som ich poziadala...Ako parkuju, ako sa chovaju v obchodoch...to je natura. Ja nemam problem s narodnostou ale s ludmi. Mam znamych dobrych znamych aj medzi romami, madarmi, či rusmi. Ale ani jeden sa takto nechova...

@pink_lady Chyba bude asi v tebe, keď stretávaš len takéto typy Ukrajincov. Oni sú predsa úžasní, milí, pracujúci a bojujú za nás 🥋🤺 😂 (sarkazmus).

mizoko
15. okt 2025

Omg, z toho čo tu čítam mi vychádza, že za všetky problémy Slovenska môžu,podľa komentujucich, výhradne Ukrajinci 😌 tak už prosím povedzte niekto ruskemu vojsku nech vypadne z Ukrajiny aby sa tam mohli vrátiť a budete mať konečne Slovensko len pre seba. Obávam sa ale,že ani to vám nebude stačiť 😏 Lebo problém nie je v iných národnostiach ale vo vas

anonym_4b52e6
15. okt 2025
@mizoko

@anonym_5b4bfc narazila si na jedného debila,akurát to bol ukrajinec. A na Slováka idiota si nenarazila nikdy že áno? ☺️

@mizoko ty si stratený prípad 😄😄s tebou to musia mať doma velmi veselé,ak neskáču ako pískaš

jaja20
15. okt 2025
@mizoko

Omg, z toho čo tu čítam mi vychádza, že za všetky problémy Slovenska môžu,podľa komentujucich, výhradne Ukrajinci 😌 tak už prosím povedzte niekto ruskemu vojsku nech vypadne z Ukrajiny aby sa tam mohli vrátiť a budete mať konečne Slovensko len pre seba. Obávam sa ale,že ani to vám nebude stačiť 😏 Lebo problém nie je v iných národnostiach ale vo vas

@mizoko Tak to som fakt zvedavá, koľkí sa tam vrátia 😝

julish
15. okt 2025
@jaja20

@jaja20 v zaujme SR je, aby ich tu ostalo co najviac. Sme uplne v r**i s demografiou, s nedostatkovymi profesiami, s HDP. My cudzincov potrebujeme.

anonym_4b52e6
15. okt 2025
@julish

@jaja20 v zaujme SR je, aby ich tu ostalo co najviac. Sme uplne v r**i s demografiou, s nedostatkovymi profesiami, s HDP. My cudzincov potrebujeme.

@julish načo?aby sa tu množili? lebo robiť ti to nebude

jaja20
15. okt 2025
@julish

@julish Reagovala som na komentár, že sa po vojne vrátia domov. Ale akosi sa ich chlapom nechce ísť bojovať za to, aby bola ich vlasť slobodná...

anonym_382183
15. okt 2025
@mizoko

@mizoko no ono tieto alicky a ruzove panie chcu vidiet ukrajinskeho utecenca pokorneho, idealne v obleceni z charity, s trpiacim vyrazom na tvari a so slzami v ociach. Uvidime, ci sa raz same budu takto spravat, ked budu mozno raz utecenkynami medzi nejakym skvostnym narodom plnym dokonalych ludi ako su ony same.

anonym_382183
15. okt 2025
@jaja20

@julish Reagovala som na komentár, že sa po vojne vrátia domov. Ale akosi sa ich chlapom nechce ísť bojovať za to, aby bola ich vlasť slobodná...

@jaja20 poslala by si svojho muza a syna do hnusnej vojny?

mizoko
15. okt 2025
@anonym_382183

@mizoko no ono tieto alicky a ruzove panie chcu vidiet ukrajinskeho utecenca pokorneho, idealne v obleceni z charity, s trpiacim vyrazom na tvari a so slzami v ociach. Uvidime, ci sa raz same budu takto spravat, ked budu mozno raz utecenkynami medzi nejakym skvostnym narodom plnym dokonalych ludi ako su ony same.

@anonym_382183 presne toto ma napadlo. Ale im sa to predsa nikdy nemôže stať. Ani ich deťom. Nieeeeee. Prajem im len stretnúť samých seba. A či sa im bude páčiť takéto zrkadlo

mizoko
15. okt 2025
@anonym_4b52e6

@julish načo?aby sa tu množili? lebo robiť ti to nebude

@anonym_4b52e6 poznám len takých Ukrajincov čo pracujú. Zato poznám kopu slovákov čo za celý život ani prstom nepohli. Tí sú v pohode? A tvojho syna by si poslala do vojny?

mizoko
15. okt 2025
@anonym_382183

@anonym_382183 ja som v CZ videla ukrajinské auto čo malo rozstrieľany kufor. Až mi zle prišlo. A nebola to žiadna skodovecka ale ani extra drahé auto. A? Či utamekaju len chudobni a na strednú vrstvu sa nestrieľa? Vieš,také zmýšľanie ako má alicka a jej podobne je uchylne choré blbé.... Myslím,že tie ženy sú doma neuspokojene a tak si frustráciu vybíjajú kde kade.

mizoko
15. okt 2025
@jaja20

@jaja20 otázka je či sa budú mať kam vrátiť. Inak musis byť dobre uchylna keď dáš takéhoto smajlíka pri spomenutí ľudí,ktorí utekajú pred vojnou. Ty budeš riadny charakter 😌 v kostole dries prvu lavicu a chodíš spievať do zboru? Krížov po dome máš dosť?

anonym_382183
15. okt 2025
@mizoko

@anonym_382183 ja som v CZ videla ukrajinské auto čo malo rozstrieľany kufor. Až mi zle prišlo. A nebola to žiadna skodovecka ale ani extra drahé auto. A? Či utamekaju len chudobni a na strednú vrstvu sa nestrieľa? Vieš,také zmýšľanie ako má alicka a jej podobne je uchylne choré blbé.... Myslím,že tie ženy sú doma neuspokojene a tak si frustráciu vybíjajú kde kade.

@mizoko no hej, aj drahšie autá im kolú oči. Dajme tomu, žijem na Slovensku a mám drahšie auto a keď budem raz utekať, tak budem teraz riešiť výmenu za nejaký vrak, aby to nepôsobilo blbo? Či len chudobní môžu utekať z vlasti? Ja neviem, či si dotyčné tieto otázky nikdy nepoložili, alebo len tak z plezíru pestujú tieto nenávistné reči.
Širenie nenávisti je škodlivé, dnes tu bol super príspevok, síce z iného súdka, ale dobre vysvetlené:
https://www.facebook.com/reel/1475987290118569

anonym_5da659
15. okt 2025
@julish

@julish hlavne by boli v r*ti tí, čo majú pokúpené 3 investičné byty, zrazu by nebolo komu prenajímať.
A aj tie ceny bývania by išli rapídne dole, ale ekonomika by utrpela tiež..

anonym_5da659
15. okt 2025
@mizoko

@anonym_382183 presne toto ma napadlo. Ale im sa to predsa nikdy nemôže stať. Ani ich deťom. Nieeeeee. Prajem im len stretnúť samých seba. A či sa im bude páčiť takéto zrkadlo

@mizoko my máme zrkadlo nastavené veľmi dobre slovač, kto do teba kameňom, ty doňho chlebom..
A ohľadom detí, bolo by zaujímave navštíviť školy a zistiť si, kroré deti sú zastrašované a ktoré privilegované a nič sa s tým nedá robiť.. viete o tom velké prd.
Ale toto je tiež klasika slovenská srať do vlastného hniezda, to snáď nerobí žiaden národ

anonym_4b52e6
15. okt 2025
@anonym_5da659

@mizoko my máme zrkadlo nastavené veľmi dobre slovač, kto do teba kameňom, ty doňho chlebom..
A ohľadom detí, bolo by zaujímave navštíviť školy a zistiť si, kroré deti sú zastrašované a ktoré privilegované a nič sa s tým nedá robiť.. viete o tom velké prd.
Ale toto je tiež klasika slovenská srať do vlastného hniezda, to snáď nerobí žiaden národ

@anonym_5da659 zloží klapky z oči keď jej jedného krásneho dňa decko kdesi vytrepú,si bude do sprostých nadávať len už bude neskoro
A možno nie, ešte ich nájde a poďakuje sa im

anonym_5da659
15. okt 2025
@anonym_4b52e6

@anonym_5da659 zloží klapky z oči keď jej jedného krásneho dňa decko kdesi vytrepú,si bude do sprostých nadávať len už bude neskoro
A možno nie, ešte ich nájde a poďakuje sa im

@anonym_4b52e6 asi tak, rodičom zostáva len vzdychať, potichu sa modliť a ,,ďakovať,, riešenie nie je, na rodičovské nepáchnu a učiteľky musia zatvárať oči.
Jasné, že aj iné deti sú problémové, to nikto nehovorí, ale tam nastupuje sociálka, psychológ, komunikuje sa s rodičmi a rieši sa, toto odkomunikovať nejde, veď nerozumejú a tak sa to ututle, a
tak to aj bude tu onedlho vyzerať

julish
15. okt 2025
@jaja20

@jaja20 Asi to tak uplne nebude, ked 2/3 dospelych UA su zeny… trosku sa pozri na vacsie data nez svoj dojem. Mimochoeom, ja by som od ziadneho muza necakala, ze bude riakovat zivot za “vlast”.

jaja20
15. okt 2025
@anonym_382183

@jaja20 poslala by si svojho muza a syna do hnusnej vojny?

@anonym_382183 A kto má teda za nich bojovať?
Cudzí? A oni jednoducho zdrhnú preč.

jaja20
15. okt 2025
@mizoko

@jaja20 otázka je či sa budú mať kam vrátiť. Inak musis byť dobre uchylna keď dáš takéhoto smajlíka pri spomenutí ľudí,ktorí utekajú pred vojnou. Ty budeš riadny charakter 😌 v kostole dries prvu lavicu a chodíš spievať do zboru? Krížov po dome máš dosť?

@mizoko Na to si ako prišla, že chodím do kostola? Ja do žiadnej sekty nepatrím 😁

jaja20
15. okt 2025
@julish

@jaja20 Asi to tak uplne nebude, ked 2/3 dospelych UA su zeny… trosku sa pozri na vacsie data nez svoj dojem. Mimochoeom, ja by som od ziadneho muza necakala, ze bude riakovat zivot za “vlast”.

@julish Toto ti nič nehovorí?

zalka
15. okt 2025

@julish píšeš... Mimochoeom, ja by som od ziadneho muza necakala, ze bude riakovat zivot za “vlast”....
Tak potom prečo neodovzdali územie agresorovi? Kto ma bojovať? Nikto vojnu nechce, každý chce žiť... Kto ma bojovať? Ženy? Deti? Starci?
Ten boj sa očakáva predovšetkým od mužov. V Izraeli aj ženy musia absolvovať vojenskú službu. V Európe to bola doména mužov.

mizoko
15. okt 2025
@zalka

@julish píšeš... Mimochoeom, ja by som od ziadneho muza necakala, ze bude riakovat zivot za “vlast”....
Tak potom prečo neodovzdali územie agresorovi? Kto ma bojovať? Nikto vojnu nechce, každý chce žiť... Kto ma bojovať? Ženy? Deti? Starci?
Ten boj sa očakáva predovšetkým od mužov. V Izraeli aj ženy musia absolvovať vojenskú službu. V Európe to bola doména mužov.

@zalka a čo takto ak by agresor odišiel? Alebo najlepšie ak by nikdy ani nezautocil? Ukrajinci si túto vojnu nevybrali. Je fakt úbohé hádzať to teraz na nich.

anonym_4b52e6
15. okt 2025
@zalka

@zalka agresor sa na tvoje územie zvysoka vybodne, už to pochopte a neomielajte tu kolom dookola tie trápne obohraté omáčky,tu dávno je keby mal záujem, či myslíš, že zelený trpaslík ťa bráni a preto tu ešte není?😄

zalka
15. okt 2025
@mizoko

@zalka a čo takto ak by agresor odišiel? Alebo najlepšie ak by nikdy ani nezautocil? Ukrajinci si túto vojnu nevybrali. Je fakt úbohé hádzať to teraz na nich.

@mizoko hádžem to na nich? Ja sa pýtam kto ma bojovať ak agresor napadne krajinu?. Ak by @julish mužov do vojny neposielala. Ak niekto nás napadne kto ma bojovať? Ty, ja, deti, starci my máme bojovať a muži sa pôjdu schovať?
Alebo pôjdeš agresorovi povedať, že to robiť nesmie a on pokinka hlavou a odíde, lebo si mu to povedala?

anonym_382183
15. okt 2025
@jaja20

@anonym_382183 A kto má teda za nich bojovať?
Cudzí? A oni jednoducho zdrhnú preč.

@jaja20 inak by si pisala, ak by si mala doma syna. Uz ta vidim, ako ho posielas do vojny. Takto sa lahko teoretizuje, ked mas dceru.