icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

zlatovlaska700
8. feb 2025

A nie, keď tu nie sú spokojní a nevedia sa správať tak nech idú odkiaľ prišli.Keby je na mne či Ukrajinec, Rus, Nemec, Slovák pošlem ich do teplých krajín okamžite- keď nevedia ako sa správať.S tým nemám najmenší problém.

macatt
8. feb 2025

Keď som o tom pisala v čase, keď sme nevedeli po nociach existovať, moje susedy dôchodkyne sa báli vystrčiť nos aj cez deň, hrajúce sa deti zmizli spred činžiaku a dedko si stál pri aute celú noc, ktoré chránil vlastným telom, tak som tu dostala tiež hubovú polievku..
Prečo sme takí, že sa nepodporíme, nedržíme spolu?
Radšej keby niekto poradil čo urobiť v takom prípade, ako si pomôcť… nie, tu zasa niekoho udupať, lebo má to nešťastie práve na takých čo ,,neexistujú,,🥹
Oni na nás ohľad neberú, ale my musíme už naveky🫤

lubka2510
8. feb 2025

No neviem neviem kde ty take vidis a hned odsudzujes...denne dochadzam.za pracou do.hlavneho.mesta BA... ukrajinky na kazdom kroku normalne mile.slusne.oblecene nastajlovane ci bezny pubertaci ci dospele.zeny absolutne mi nevadia kedze aj ja som.zila zahranici a.viem pochopit....tebe vsak ocividne pochopenie CHYBA ved je to normalny slusny narod a akoze najdu sa aj drze vynimky nehovorim.ze nie ale.nic zle nam.tu ukrajinci nerobia a nemame IM
co zavidiet naozaj

cervenaruza123
8. feb 2025

Ja praveze ked stretavam Ukrajincov, vacsinou sa tvaria opatrne a trochu utiahnuto, akoby sa bali, ze im zacnem kazdu chvilu nadavat. Aj sa snazia slovenske vyrazy pouzivat alebo si pomozu google prekladacom. Celkovo sa ale snazim nehodnotit ludi vopred podla prislusnosti k nejakej skupine ale kazdeho osobne podla jeho spravania. Iste sa najdu aj problemovejsi jedinci, ja som na takych zatial stastie nemala a vsetci boli slusni.

soldi
8. feb 2025

Myslim, ze vacsina Ukrajincov by dala cokolvek za to, aby sa mohli vratit do svojej domoviny, a aby ich otcovia, mamy a deti neumierali v nezmyselnej vojne vyvolanej Ruskom.

zmrzlinka8
8. feb 2025

@mircalla písať anonymne tu je dovolené, robí sa to aj pri iných témach, každý má možnosť si vybrať. Nemyslím si, že politická téma zakladá povinnosť písať pod nickom.

sima189
8. feb 2025

@soldi a je vela takych ktorym vyhovuje ze tu maju sloro vsetko zadarmo a sami povedali ze na ukrajinu by sa uz nevratili🙂))

bu_bu_bubak
8. feb 2025

Chyby sa daju najst vsade ak clovek hlada dostatocne silno. Ze sa medzi Ukrajincami najdu aj zle jablka ma vobec neprekvapuje. Take sa najdu v kazdom narode.

Nemyslim si, ze prave nasa spolocnost ako taka by mala moralizovat o nevhodnom spravani. Vyhrazky emailami, nabadanie k fyzickemu nasiliu, fackovanie studentov za nepodanie ruky, intolerancia voci inym nazorom len preto, ze nezdielaju ten moj a tak dale a tak dale.

My sa skrz politiky uz nevieme pozhovarat ani medzi sebou a akesi moralne dno prebijame nadalej hoci toho uz bolo dost.

Myslim, ze ako spolocnost by sme sa najprv mali pozriet sami na seba pretoze ak si niekto mysli, ze vsetci Slovaci zijuci v zahranici nam robia dobre meno, zrejme by boli prekvapeni.

Kritizujes Ukrajincov spoza anonymu, ale nepride ti to tak trocha blbe, ze hulvatov mame aj doma, ale tych akosi tisko tolerujeme lebo vsak oni su domaci?

mircalla
8. feb 2025

@zmrzlinka8 Dalsia Smeracka zagagala. Ano, je to dovolene. Zaroven alibisticke a zbabele.

petulda333
8. feb 2025

@sima189 ani sa im nedivim. parkrat sme tam boli a na vela miestach je to hrozne

petulda333
8. feb 2025

Po par rokoch prace s ludmi,by som ti aj knihu napisala co vsetko nasi skveli slovaci dokazu z ust vypustit 🤢 divila by si sa

mircalla
8. feb 2025

@bu_bu_bubak Skvely prispevok

zmrzlinka8
8. feb 2025

@mircalla len nepraskni od zlosti

mircalla
8. feb 2025

@zmrzlinka8 Preco by som to robila? Je tebou akurat pohrdam...tvoje nazory su vacsinou o spominani ako ti chyba socik

soldi
8. feb 2025

@sima189 vela takych? To je kolko percent? Su na to statistiky?
tvoj prispevok je len tvoj subjektivny dojem. ziadna vypovedna hodnota. len sirit hejt.

jananovotna88
8. feb 2025

Neviem v akej lokalite tý Ukrajinci vyvádzajú. Ja u nás v Nitre viac vnímam Srbov a najnovšie ani neviem akú majú národnosť tipujem India alebo niečo také.
A viem prečo sú tu, lebo pracujú vo fabrikách kde Slováci robiť nechcú.

napetra
8. feb 2025

@aandrea9 Na Ukrajine je vojna, to si si všimla?
Ty si všímaš a asi aj závidíš, že "Ukrajinci majú autá drahšie ako Slovák".
No a čo je na tom, čo sú Slováci niečo viac ako Ukrajinci, keď majú mať Slováci lepšie autá?
Sú tam rovnakí ľudia ako u nás, bohatší aj chudobnejší. Niektorí majú autá, niektorí nemajú. Čo mali tie svoje autá na Ukrajine podpáliť, aby utekali pred vojnou na konskom povoze, otrhaní, aby si sa cítila spokojne a nezávidela?
Nenávisť niektorým slovákom zatienuje rozum

zmrzlinka8
8. feb 2025

@mircalla no to určite 😀 sa spamätaj

jaja20
8. feb 2025

@bu_bu_bubak No ty si riadny srandista 😆
A ty vari nie si anonym?
Nedávno vytvorená registrácia, žiadne fotky, údaje o bydlisku,veku, deťoch, žiadne inzeráty...
Nikto nespochybňuje, že hulvátov máme aj na Slovensku ( viď. aj tu na Koňovi,aj medzi vami, ktorí sa zastávate Ukrajincov v diskusiách ), ale keď sa im už otvorili hranice a dostali možnosť tu zostať a využívať výhody, tak nech sa začlenia do spoločnosti a nerobia problémy. Základ je naučiť sa reč krajiny,kde žijú už 3 roky.

zuzudrnda
8. feb 2025

Nemám tuto skúsenosť s UA. A to som mala nájomníkov 2r pred vojnou z UA. Zato pred 17r ako aupair som zažila v UK partičku výrastkov, ktorí po nás pokrikovali cez ulicu, bezali za nami, boli drzi...po slovensky. Nemala som chuť sa s nimi púšťať do debaty, tak som išla ďalej. Keď už to bolo moc, odpovedala som im slovensky. To bolo údivu, mesto v UK, kde si mohli robiť bordel, skákať do ludi a lala krajanka.
Všetko je o ľuďoch, nie národnosti.

mircalla
8. feb 2025

@jaja20 Ja tu tiez nemam fotky deti ani ziadne informacie o detoch. Nie kazdy sa potrebuje prezentovat na socialnych sietach fotkami a informaciami o detoch. Zato pisem pod svojim nickom a ludia ma tu uz poznaju
Inak opat dalsia Smeracka plna nenavisti
Ja netvrdim, ze mi obcas nejdu na nervy urcite veci, ale tej hejtik, co si tu pestujete voci nimi
Ze to nema nic spolocne s politikou? Naoak, s politikou to ma spolocne uplne vsetko
Co Smerohlas ci Danko, to negativny postok k Ukrajincom a ten sme mali este len prisli

miskakyska
8. feb 2025

@jaja20 bývala/preto bývala lebo ona sa sem neprišla zodrať/mi povedala, že sa ja mám naučiť ich reč, keď jej nerozumiem,ona sa v žiadnom prípade učiť po slovensky nebude🙈
Rozprávala čosi šéfovi a on jej len prikyvoval,naraz sa ho pýta panimaješ??..on, že nie...ona..tak prečo mi prikyvuješ😆

bu_bu_bubak
8. feb 2025

@jaja20

No to je vsetko fajn a pekne, ale ja som si nevytvoril ucet za ucelom sirenia nenavisti ci xenofobie. To ti tu mam teraz akoze zavesit CV-cko a inzerat na kocik aby si bola spokojna s mojou odpovedou?

Jasne, lebo integracia je proste prechadzka ruzovou zahradou. Pretoze zapadne krajiny akoze vobec nemaju problemy s integrovanim svojich vlastnych. Vsade dobre len my chudaci Slovaci mame vsetky problemy sveta.

S integraciou Ukrajincov maju problemy aj Svajciari. Mozno by si o tom vedela keby si citala spravy.... 🤷🏻

mircalla
8. feb 2025

@jaja20 Ste mali preklep
Vsak nic ine od Vas nepocujeme nech tiahnu domov. Vsak si to aspon uprimne priznajte tu nenavist. Vsetci su zli. vsetci su rovnaki....Vadi Vam, ze vobec existuju

liv1
8. feb 2025

Skor ide o to, ze si to proste viac vsimas. Inak su rovnaki/podobni ako sme my. Mali sme pani co nam pomahala v domacnosti. To bol cisty poklad. To bolo este davno pred vojnou. Minule zas som z predajne s pecivom jednu pani z ua stretla na toaletach ruky si neumyla a sup predavat do obchodu. Uz som ale aj slovenky videla odist zo zachoda bez umytia ruk, je mi z toho na blitie vzdy. Myslime si, ze tu musia byt skromni a pokorni. Ale asi sa tu citia ako doma a tak aj spravanie je sebavedome. Ani my nie sme v zahranici nejaki utiahnuti. Normalne si zijeme svoj zivot ci tu, ci tam. Tiez maju deti spoluziaka z arabskej krajiny. Ta mamina je uplne ze najmilsi clovek na svete. Proste je to o tom, ze na co sa zamerias, to vidis. Ked chces najdes aj drzych, zlych, nehygienickych. Ale ako tych z UA, tak aj slovakov. Zacni na ludoch hladat dobre. Oni nie su vinni za to co sa im v krajine deje. Ovela horsie to bude po vojne… vraj

jaja20
8. feb 2025

@mircalla Ty a tebe podobní stále dookola opakujete, že proti Ukrajincom píšu voliči Smeru, ale ako si na to prišla? Aké máš o tom dôkazy? Že si dovoľuješ hádzať všetkých do jedného vreca?
Ja som už v x- diskusiách na túto tému písala, že som Smer, ani nikoho z vládnej koalície nevolila.
Či ľudia - voliči iných strán nemajú právo napísať svoj názor a negatívne skúsenosti s nimi? Či ako si to predstavujete?

jananovotna88
8. feb 2025

V jednej Slovenskej automobilke pracujú robotníci zo Strednej Ázie. Bohužial nevedia rozoznať sprchový kút od WC a vykonajú potrebu hádajte kde Stalo sa....
Teraz neviem či sú Tadžikistan alebo niekde odtiál.

jaja20
8. feb 2025

@bu_bu_bubak Keď teda majú s ich integráciu problémy aj iné krajiny,tak to už o niečom svedčí, však? Problém teda bude s ich nastavením a mentalitou.

napetra
8. feb 2025

@jaja20 Áno, najväčšiu nenávisť voči Ukrajincom má náš preceda Smeru Fico.
Ako jediný premiér krajín EU vyhlásil, že Zelenskyj je nepriateľ.
Ani Orbán by si takéto vyhlásenie nedovolil.
Voliči Ficka to po ňom papagájú, lebo čo povie ich vodca, to je pravda.

jaja20
8. feb 2025

@bu_bu_bubak Nepotrebujem od teba žiadne CV,ani fotky,ale uznaj, že vyčítaš autorovi príspevku, že je anonym,a ty si pritom presne taký istý anonym,ako on.