icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

lalenka33
8. feb 2025

@tulipanik12 môžeš sem dať štatistiku tých zvýšených pohlavných chorôb aj s rokmi, aby sme vedeli porovnať o koľko % sa zvýšil nárast od začiatku vojny? Asi pracuješ na RUVZ , keď to tak dobre ovládaš.
Keď si otvorím diskusie na MK, kde je xy tém o ,,kamarátstve s výhodami" a neočkovaní , tak sa nečudujem, že rastú pohlavné choroby a choroby ako osýpky a čierny kašel proti ktorým sá normálne očkuje. Ale je jednoduchšie to, že mamičky neočkujú a ľudia sexujú krížom krážom s kamošmi na zavolanie zvaliť na ukrajincov.
Nie som ukrajinka a podprsenku keď nemusím nenosím.
Pozri si tu na MK diskusie uživatela Tomas123456789b a uvidíš, aký špiňoch dokáže byť slovák.

jaja20
8. feb 2025

@napetra Sme tu aj voliči iných strán, ktorí majú proti nim oprávnené výhrady, takže to už konečne akceptujte.

mircalla
8. feb 2025

@jaja20 Asi take, ze do politickych debat sa zapajam dost casto. Mam dost prehlad, kto ma ake nazory a komu vyhovuje dnesna vlada a komu nie. Vsetky, ktorym vyhovuje a ktorych nazory su mi zname tu napisali jedine negativa o ukrajincoch. neviem, koho presne si volala ci nevolila, ale tvoje politicke nazory ohladom smerovania Slovenska tu prezentujes dost casto a su mi tiez zname.Takze ziadne prekvapko sa nekonalo

tulipanik12
8. feb 2025

@lalenka33 nie,nerobím na RUVZ, ale vidím a počujem, to čo mnohí z vás nechcú. Napr. môj brat aj so švagrinou a synom už mali od septembra min.roku 2× čierny kašeľ a sám vravel, že to odkedy je v CZ toľko Ukrajincov. A áno on je očkovaný, nakoľko už je starší ročník a dokonca aj proti covidu- no aj ten už 2× mal( no nie od Ukrajincov 😄)

tulipanik12
8. feb 2025

@mircalla aspoň, že v BA sú len tí slušní 👍

jaja20
8. feb 2025

@mircalla Nemáš pravdu. Do politických debát ohľadom smerovania Slovenska sa nezapájam, píšem len občas do niektorých diskusií na tému Ukrajinci, keďže sa s nimi denne musím stretávať v práci a mám s 90% z nich zlé skúsenosti.
Takže ani v budúcnosti si ma so Smerom nespájaj.

mircalla
8. feb 2025

@tulipanik12 Kontext?

lalenka33
8. feb 2025

Autor, neviem, kde žiješ, ale pozri si vyčíňanie angličanov v Blave. Mala som niekolko krat skúsenosť. Aj kamoš mestský policajt, čašník, vyhadzovač. Ukrajinci angličanom nesiahajú ani po päty. Pozri sa na futbalových fanúšikov Spartak Trnava a Slovan a ich zápasi... Pozri sa na žltačku a vši v osadách.
Pozri sa na deti v školách, ktoré si neumyvaju ruky. Na alkáčov slovakov, co cestou z krčmi oštievajú steny panelákov a podnikov. Pozri sa na deti slovákov na ZŠ čo fajčia a nadávajú ako alkáči z krčmi ( bývam pri ZŠ a pod oknom mám futbalové ihrisko) . 12 ročné deti chodia zmalované a oblečene ako prostitutky zo skoly za ruky s chlapcami s gelovymi nechtami a cigaretou v hube. Na fb su vo vztahu. To je 1000x väčší problém , ako ukrajinec neumyvajuci si ruky.

mircalla
8. feb 2025

@jaja20 Fakt nechci, aby som ti tvoje totalne proruske nazory sem skopirovala...

lalenka33
8. feb 2025

@tulipanik12 a tá štatistika pohlavných chorôb? Žiadnu nemáš. Čo má to, že je starší ročník spoločné s očkovaním proti čiernemu kašlu? Pýtam sa, ako farmaceutický laborant študujuci verejné zdravotníctvo, praxujuci na RUVZ. Takže poprosím štatistiku, ktorú my nemáme, ale ty áno

lalenka33
8. feb 2025

@tulipanik12 a trosku si doštuduj, ako fungujú vakcíny proti covidu a klasickej chrípke lebo v tom máš podľa smajlika a vyjadrenia, že mal covid aj napriek očkovaniu veľku medzeru

vanilkovazmrzka
8. feb 2025

Opusti bubliny kde ti rusacke propagandisticke trolie farmy tlacia do hlavy tieto nezmysly a budes mat krajsi zivot

jaja20
8. feb 2025

@mircalla Kľudne. Za svoje názory sa nehanbím. Ale vy totálne proukrajinske zástankyne sa zase naivne netvárte, že všetci Ukrajinci sú skvelí, bezchybní a úžasní.

ace123
8. feb 2025

Nevymyslaj si. Uz vedia tak dobre po slovensky ze ani nespoznas ze su to Ukrajinci a stavim sa ze odlisit Ukrajincinu a Rustinu tiez nevies

mircalla
8. feb 2025

@jaja20 Ale teda zopar tvojim proruskych nazorov najdeme tu. Ale ty inak s politikov nic a nezapajas sa
Uz vieme, odkial vietor fuka
Nie vobec si nemyslim, ze su vsetci uzasni. Ale ani nemam v sebe tu nenavist voci nim ako ty.

https://www.modrykonik.sk/forum/overene-zbierky-pomoc-v-nudzi/pomoc-pre-deti-bez-domova-na-ukrajine/?page=4&scrollto

tulipanik12
8. feb 2025

@lalenka33 vakcíny proti covid zjavne nefungujú, ale je verejne známe ako aj pred cca 3 mesiacmi spomínali v TV, že máme na SK zvýšený nárast. prípadov syfilisu. A ja sa už len pýtam: prečo asi ? Ale panebože uchovaj nejdem sa hádať s farmaceutickým laborantom.

jaja20
8. feb 2025

@mircalla Samozrejme. Veď som napísala, že som sa zapojila do niektorých diskusií ohľadom Ukrajincov. Prečítaj si môj príspevok z 00 33h.

mircalla
8. feb 2025

@tulipanik12 Mozno by si mala citat menej infovojnu
@jaja20 Aj ohladom Ruska ako rusky stupenec si zabudla uviest

tulipanik12
8. feb 2025

@ace123 ak aj vedia, tak nepovedia

jaja20
9. feb 2025

@mircalla Ale nie v diskusii ohľadom smerovania Slovenska,ako si tvrdila ty. Opakujem, že za svojím názorom so zlými skúsenosťami s Ukrajincami si stojím. A že tebe sa to nepáči mi je úplne jedno 🙂

tulipanik12
9. feb 2025

@mircalla nečítam infovojnu, len potichu závidím, že poväčšine v BA sú všetci Ukrajinci milí a slušní wau

dagas
9. feb 2025

A inak je sranda že pred vojnou na Ukrajine sa vkuse omielali dookola neprispôsobiví občania a ako oni vyciciavajú štát. Už sa prispôsobili? Či ako? Či vďaka Ukrajincom im nezostalo na dávky?

mandarinka555
9. feb 2025

@viestta Mám opísať ich správanie? Neskutočne kradnú!!! Priložia mobil na platbu a odídu! Kradnú alkohol...Kým prejdú predajňu, zožerú bagety a pečené kurčatá! A majú super zábavku "robiť prstom diery do jugortov"
A udivuje ma, že je tu 5 strán, cca 60komentov a všetci ich obhajujete...To ste pos*atí, či ako?

slovakboy
9. feb 2025

Som z vychodu a mame tu Ukrajincov pomerne dosť. Stretávam sa s nimi často. Videl som aj nevhodne správanie ako jeden Ukrajinec zaparkoval na dve miesta parkovacie naraz a vyzeral dosť naveľa. A to je asi tak všetko. Zvyšných ktorých som stretol boli maximálne milí až sa mi nechce veriť, že sú z bývalého ZSSR. Myslím, že vojna a vzopretej sa agresorovi v nich vzbudilo veľa dobrého. Viem že tam je a bola korupcia a kopec zlého aj medzi nimi. Ale už chcú z toho marazmu v područí režimu, ktorý im nič dobré nedal len lacný plyn, už chcú niečo viac. A my naopak namiesto aby sme ich aspoň moralne podporili a neposielali agresorovi peniaze na vojnu a boli vďační, že vďaka ním vojna nie je ešte u nás, tak sa hádame kvôli cene plynu len aby na nej nezarobili Američania vďaka ktorým ešte sa Ukrajinci drzia. Nechcem ich podnecovať k vojne a chápem každého chlapca, ktorý sa bojí a utečie tu k nám alebo inde. Musí to byt hrozne pre nich a keby sa vzdali, aj tak budú u mna hrdinovia.

slovakboy
9. feb 2025

@mandarinka555 píšeš v množnom čísle ako keby všetci Ukrajinci tu robili diery do jogurtov. Možno sú to ozaj blbci. A to teraz za diery v jogurtov môžu všetci Ukrajinci? Keď tu Rusi znásilňovali, tiež za to mohli všetci Rusi? Keď Slováci kradli v Rakúsku ako straky, boli lepší ako ti o ktirych píšeš?

slovakboy
9. feb 2025

Prepáč autorka, ale nevidel som v tvojich príspevkoch nič hrozné čo by robili. Okrem neumyvania si rúk a že si otvorili ústa na Slováka. Tak ruky si u nás v práci neumýva po veľkej asi 10% inžinierov. A otvára si tu ústa na hocikoho hocikto. Aj Nemci na Slovákov Slováci na všetkých a práve teraz na Ukrajincov. Nebude to skôr tvojou predpojatosťou a hnevlivý nastavením? Netvrdim, že sú všetci Ukrajinci anjelikovia, ale ja čo sa stretávam mám asi nejaké ružové okuliare, alebo vidím u nich pokoru a snahu reprezentovať svoju krajinu. Všetci sa tu bojíme Rusov, len nikoho nenapadlo, že keď sa Ukrajinci vzdajú, tak budú donútení aj so zbraňami, ktoré sme im tam dodali bojovať proti nám. Keď ti to povie Ukrajinec asi ťa to nahnevá čo si dovoľuje. Lenže potom budú ozaj zlí, lebo v ich očiach budeme aj my zodpovední za to čo sa deje.

jana_eyre_2
9. feb 2025

Zaujímavé naozaj.. mám okolo naozaj mnoho Ukrajincov a aj Rusov čo usli z Ruska, lebo nesuhlasili.. a nevsimla som si nič také ako popisujes.. a nie je ich málo, mám viacerých susedov, mám viacerých kolegov a kolegyne a záhadne je, že všetkých čo poznám sú vždy milí a ústretovi.. 😉

Zato niektorí Slováci sa k nim správajú doslova debilne.. pytam sa - kam tento štát speje?!

jednoduchomaria89
9. feb 2025

Necitala som celu diskusiu … stretla som ich par , vacsinou v sluzbach , boli milsi ako slovenski zamestnanci .. kolko slovakov smrdi , pluje na Chodnik , Dam ruku do ohna, ze si urcite ani ruky neumyju po wc …. Tiez musime mat super vizitku v Europe (nemali rakusania nahodou napisy na obchodoch - Slovaci nekradnite ?) … cim viacej ukrajjncov na slovensku tym lepsie … Chyba nam pracovna sila, slovaci maju zlu demograficku krivku , budeme potrebovat kazdorocne viacej imigrantov a my Nimi pohrdame

diewcatqoo
9. feb 2025

Vsetko zalezi od cloveka. My mame susedov ukrajincov a nemozem na nich povedat kriveho slova. Pani este nevie dobre jazyk, lebo je na materskej s babatkom, tak nie je az tak socializovana. Pan a deti vedia jazyk dobre. U deti by ani nikto nepovedal, ze su ukrajinci, pretoze nemaju ani prizvuk. Menime si medzi sebou vybavicku pre deti (oni maju o dva roky mladsieho chlapceka nez my, tak im davam chlapcenske veci a my zas mame mladsie dievcatko nez oni, tak oni nam davaju dievcenske veci). Ak mame nejaku zeleninu zo zahrady alebo vajicka navyse, tiez si medzi sebou podavame, ak upecieme nieco navyse, tiez si dame... nase deti sa spolu hravaju. A co sa tyka cistoty, tak ziaden problem. Ja sa oproti nim obcas citim ako bezdak, lebo nechodim tak vyobliekana ako oni.
A k tomu umyvaniu ruk po wc. To nerobi ani kopa slovakov, bohuzial.

vikimed
9. feb 2025

Presne takí zaostalí ľudia ako si ty autorka a súčasné vedenie našej krajiny, ťahajú Slovensko dole. České ministerstvo financií zverejnilo, že zaplatené dane a odvody od pracujúcich Ukrajincov už výrazne prevyšujú náklady na poskytnutú pomoc. Okolité krajiny vedia oveľa lepšie integrovať pracovníkov zo zahraničia a potom z toho dlhodobo profitujú. Naši susedia sa isto tešia, že početné zastúpenie zlých a závistlivých ľudí na Slovensku k nim od nás vyháňa tých šikovných a pracovitých. Vás to asi teší, pretože ste už mentálne dávno spojený s ruským latrinistanom, snívate aj o ekonomickom priblížení a môžete byť spokojní. Ide to dobrým SMEROM...