icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

ndrag
9. feb 2025

Ja neviem, ci som socialne uz tak vysoko na nejakom pomyselnom rebricku, ze sa nestretavam so stokou, ale nie, nestretla som ziadneho nevychovaneho ukrajinca, ani cecha ani nemca a ani araba. A to s nimi prichadzam do kontaktu. Za to sledujem slovensku dezole, sorry regresnu scenu aspon na internetoch nech mam trochu prehlad a to mi je uz iny pribeh :D

sonula
9. feb 2025

Nie si rasista, ale…. ? Si ak mas potrebu dodat ale

tilly
9. feb 2025

Celkom zaujímavé je, že vám vadia až posledné dva roky... Ukrajincov tu bolo vždy pomerne veľa, aj Albáncov a Srbov. Do roku 2022 nikto nič. Zrazu zlí Ukrajinci. Pritom predtým tu robili väčší bordel. Títo, čo sú tu kvôli vojne sú v pohode väčšinou. Samozrejme, že všade sa nájdu aj blbci. Napr. nedávno olena, čo nafukala skoro 2 promile a zramovala lampu...

ktobytobolpovedal
9. feb 2025

Komentare som necitala. Mame susedov z UA (manzelia) a su uplne normalni (mozno trosku hlasnejsie rozpravaju)… nikdy sa mi nestalo, ze by nepozdravili, vzdy s usmevom… uplne normalne… aj tesne po vypuknuti vojny sme tu na 3m mali rodinu z 2 detmi. A cuduj sa svete, tiez nebol problem. Decka sa spolu hravali….

vev82
9. feb 2025

Je mi naozaj luto co sa deje na Ukrajine, je mi luto ze musia utekat zo svojej krajiny ALE ano, vsimam si aj ja ze ich natura mi je proti srsti. Pracujem s nimi, stretávam ich kvanta v práci, mam ich vela v okoli. Su arogantni, robia bordel, deti nevychovane. Vacsina z nich sa ani nesnazi naucit po slovensky alebo komunikovat v AJ. Spustia rustinu alebo po ukrajinsky a este sa cuduju ze nerozumieme. V praci sa zgrupuju a stale viac si dovoluju, su drzi. A nie je to len moj nazor.

pieces
9. feb 2025

Ukrajinci to berú tak, že majú na všetko nárok, lebo EÚ... Tí čo sú na západe ani nechcú pracovať, dostávajú peniaze len tak... prečo asi??? čo za tým je??? nedochádza im, že EÚ bankovky netlačí, aby mohla peniaze rozdávať musí ich najprv vyzbierať od členských štátov...nechcú vidieť, že Slovensko im poskytuje podporu finančnú aj materiálnu, a to majú aj zdravotnú starostlivosť zdarma, štúdium na školách zdarma, atď. Veľmi by chceli byť v EÚ, to ešte netušia ako ich EÚ oklame, že stratia vlastnú suverenitu ako štát a čo všetko s tým súvisí... Ukrajina je obrovská krajina v porovnaní so Slovenskom, bojuje sa tam v určitej časti, mohli ostať vo svojej vlasti, avšak zrejme ich kvôli niečomu potrebovali rozmiestniť po Európe???

nicoletta98
9. feb 2025

Dezole sa správajú tisíckrát horšie a keď čítam ich komentáre , tak spejeme do peknej p… ☹️

nicoletta98
9. feb 2025

@pieces ale veď my sme suverenitu nestratili, súdruh Fico robí politiku na všetky štyri svetové strany predsa 😍 ešte že ho mame

pieces
9. feb 2025

@nicoletta98 ale stratili...

eva8
9. feb 2025

A poprosil niekto niekoho, kto si neumyl ruky po wc, aby si ich umyl? 🙂

eva8
9. feb 2025

@tulipanik12 citam. Zaujimave, ze si tej Ukrajinke, co chcela pozicat loptu, rozumela 👍 A zahrali sa tvoje a jej deti spolu? Alebo miesto spajania a porozumenia a stastia sa vytvorila bariera a konflikt? 🙂

simsalabim
9. feb 2025

@vev82 vies co? Pre mna ako staru vykopavku je smutne, ked Slovania komunikuju v anglictine, pripadne sa tvaria, ze si v rodnych jazykoch nerozumeju. Chce to iba trocha snahy a po slovensky sa dohodnes aj s Chorvatom, aj s Poliakom, aj Ukrajincom. Chce to otvorenu mysel a snahu, nic ine. Ale ak si myslis, ze su drzi, lebo hovoria po ukrajinsky ci rusky a nie anglicky, tak ti chyba oboje.

tulipanik12
9. feb 2025

@eva8 hej, ja som sa učila ešte aj po rusky, no hádam na Slovensku po slovensky či?

slovakboy
9. feb 2025

@pieces to sú čo za výmysly, že sú väčší ako my a bojuje sa tam v určitej časti, mohli ostať vo svojej vlasti, avšak zrejme ich kvôli niečomu potrebovali rozmiestniť po Európe. Kvôli čomu ich kto potrebuje rozmiestňovať po EU? Je tam vojna, ktorú vyrobil Putin anektovaním Krymu a už to šlo. A toto je jediný dôvod všetkého. Za dážď môže príroda a nie výrobcovia dáždnikov. EU nas neustále dotuje a my sa chceme od EU odtrhnúť. A byť suverénny. Ako chceme byť suverénny, keď sa nevieme dohodnúť ani v EU? To je presne to isté ako keď sme boli v ČSFR. Namiesto aby sme vládli spolu s Čechmi, tak sme nevedeli vládnuť ani sami. Je Slovinsko nesuverénne? Je Švédsko alebo Poľsko nesuverénne?

mircalla
9. feb 2025

@tulipanik12 No mozno by ti nezaskodilo vediet aj iny jazyk ako slovencinu...len tak kvoli sebe, any si nebola stratena, ked nahodou vytiahnes paty z rodnej dediny.
Moja skusenost, ze vacsinou baziruju na slovencine ti, co nevedia ani ceknut v ziadnom jazyku.

eva8
9. feb 2025

@zlatovlaska700 pan anonym sa slusne podaoval, ale neuviedol, kde, v ktorom meste/mieste sa ti neprijemni Ukrajinci nachadzaju 🙃
Tema je len len verejnym prieskumom a na rozputavanie vasni. Taktiez, aby neutichla diskusia na koniku.

eva8
9. feb 2025

@tulipanik12 rozumeju im aj ti, co neovladaju rustinu. Aj napr. v Tunise porozumies, ked sa deti chcu hrat. Cize som rada, ae ste sa spolu zahrali s loptou 🙂

vev82
9. feb 2025

@simsalabim no napríklad ja som sa uz po rusky neučila😉 a tak ako ja ked cestujem kamkolvek, neocakavam arogantne ze mi budu rozumiet v mojom jazyku, pouzijem samozrejme angličtinu.

nominativ
9. feb 2025

Dovoluju si neumývať ruky? :D Kks, tá idealizovaná predstava o nás Slovákoch.. (aj keď ja to slovo už vnímam ako nadávku)

Ja nemám s Ukrajincami jedinú zlú skúsenosť, každopádne, ľudia pracujúci niekde vo výrobe a ľudia na rôznych "nižších pozíciách" majú možno iné skúsenosti - ale rovnako veľa nenormálnych nájde aj medzi slovačou.

lucia245
9. feb 2025

Nestretla som sa s nevhodným správaním u nich. To, že do piatich rokov dieťaťa ženy nepracujú, a keď potom zacnu, tak iba na čierno, a že im bývanie stále čiastočne dotuje štát, je už druhá vec... Skôr toho je tŕňom v oku Slovákov (čomu sa vlastne nedivím).

lenusiatko
9. feb 2025

@autor
Mna viac, ako ukrajinske neumyte ruky desi, ako sa coraz viac Slovakov s priblblym usmevom na tvari hlasi k nacizmu a este sa pritom foti. Zacina ich byt viac, ako Ukrajincov, grupuju sa a vyliezaju ako potkany z dier. Oprasuju metody svojich predkov Slovakov a objavuju sa v najvyssich statnych funkciach, su plni nenavisti voci vsetkym, hladaju triedneho nepriatela a sikanuju nas vsetkych, ktori sa im skladame na platy. Scenar Nemecko 30. roky si tu zlizneme uplne vsetci a potom neumyte ukrajinske ruky budu pre teba iba prd vo vetre.
P.S. Moja dcera sa kamarati s Ukrajinkami, kazda vie 5 jazykov, maju vlastne startupy, su neskutocne sikovne, cestuju po svete a hups, uci sa s nimi po ukrajinsky 🤭

tulipanik12
9. feb 2025

@mircalla ja viem aj anglicky, no to ťa zaujímať nemusí, len ide o princíp, no niekomu škoda vysvetľovať, však?

julish
9. feb 2025

@aandrea9 u nich Rusaci ihriska zbombardovali… akoze ako sa ma spravat podla teba clovek traumatizovany vojnou, ktoremu bolo znemoznene zit a planovat si svoj? Ktoremu v kazdom druhom obchode davaju najavo, ze je “len” Ulrajinec.

mircalla
9. feb 2025

@tulipanik12 Ja ani moja rodina nemame problem prepnut na 4 dalsie jazyky a netrvam na to, ze sa musi kazdy so mnou bavit po slovensky. Fakt ma zaujima, ako sa dorozumies ty, ked ides niekam na dovolenku....Lebo velmi casto stretavam ludi, co nevedia ani zakladne frazy po anglicky ale biju sa do hrude ze na slovensku po slovensky
Myslim si, ze ukrajinci sa snazia hovorit slovensky zrejme viac aky ty v akomkolvek jazyku

julish
9. feb 2025

@lucia245 a kam maju dat tie deti? Do skolok beru najma podla trvaleho pobytu. Kam?

tetapetra
9. feb 2025

@tulipanik12 odporúčam ti zabehnúť smer Šamorín, Dunajská streda a tam použiť tu formulku na Slovensku po slovensky 🤦🏻‍♀️ by ťa hnali

simsalabim
9. feb 2025

@vev82 ved na to, aby si rozumela inemu Slovanovi, rustinu nepotrebujes. Tak, ako sa Dan dohodne so Svedom, takisto sa dohodne Slovak s Ukrajincom. Len treba otvorenu mysel a snahu. Ved su to vysoko pribuzne jazyky.

pandorra
9. feb 2025

@aandrea9 odkedy nicia ukrajinske deti ihriska? Len nepokoje potrebujete vyvolavat…Byvala som v Ke dlhsi cas, kedy tam bolo aj mnozstvo Ukrajincov, ale ziadne nicenie detskych ihrisk som si nevsimla a to som tam bola kazdy den.Chapem autora o com mu ide, rozvirit nenavist voci nim, ale je to priehladne..

viestta
9. feb 2025

@mandarinka555 to co opisujes nam robia na predajni Slovaci

mircalla
9. feb 2025

@tulipanik12 Dobre, takze vies po anglicky, dajme tomu. Ked sa ta opyta cudzinec daco v cudzom jazyku, odpovedas mu po slovensky, lebo na slovensku po slovensky? Si smiesna. Ukrajincovi rozumiet musis, len nechces.