icon

Politické rozhodnutia a zrušenie sviatkov

3. jún 2025

To už fakt nie je normálne, čo si táto garnitúra dovoľuje. Ako si môžu dovoliť zrušiť ďalší sviatok?! A taký dôležitý? To fakt ľudia nemajú pravo na ten poebany deň voľna? Ako z tohto von? Ako ich odtiaľ dostať? Ja si neviem a ani nechcem predstaviť, čo bude, o dva roky, keď skončia s týmto rabovanim 🫣🫣🫣 prosím, že nie som sama, kto sa fakt každým dňom bojí viac. (Samozrejmé, ten najväčší problém nie je sviatok. Myslim všeobecne čo všetko robia, každým dnom prerazaju dno)

Strana
z4
guiseppinka
9. sep 2025
@candii

6.1 je najväčší cirkevný sviatok. To bolo všetko aj za komunistov zatvorené. Do toho sa isto obuje cirkev. Nenormálne

@candii isto nie je 6.1. Najvacsi cirkevny sviatok. Tou je velkonocna nedela

marcella84
9. sep 2025

Som zvedavá, ako budú riešené Vianočné prázdniny, resp. ich záver. Tie sú plánované do stredy 7.1.2026. Ale keď utorok 6.1. nebude deň prac. pokoja, či detváky už od pondelka nenaženú do škol...

mimolimit
9. sep 2025
@marcella84

Som zvedavá, ako budú riešené Vianočné prázdniny, resp. ich záver. Tie sú plánované do stredy 7.1.2026. Ale keď utorok 6.1. nebude deň prac. pokoja, či detváky už od pondelka nenaženú do škol...

@marcella84 Kľudne. Nám riaditeľ natiahol jesenné prázdniny na týždeň - neverila som vlastným ušiam včera na rodičku. Do konca roka mám 4,5 dňa dovolenky… Môj obdiv jednorodičom!

mizoko
9. sep 2025

No tak už vieme aké sviatky ubudnú 😁 teda presnejšie ony ostanú sviatkami ale nebudú dňami pracovného pokoja 😎 a pobavil má ten posledný bod že sa ruší zákaz predaja počas sviatkov. Pamätáte sa tu snahu zakázať predaj počas víkendu? ☺️ Teraz im nevadí predaj už ani počas sviatkov 🤣🤣🤣

eva8
9. sep 2025
@marcella84

@marcella84 mozno to vyriesia druzinou

marcella84
9. sep 2025

Keď tak počítam, budúci rok 2026 vyjde len 7 dní pracovného pokoja mimo víkendu a to Nový rok, Veľký piatok, Veľkonočný pondelok, 1. máj, 15. september, Štedrý deň a 1. sviatok vianočný. Zvyšné sviatky, ako napr. Cyril a Metod, SNP, Všech svätých a Štefan žiaľ vyjdú na víkend. Toho voľna si teda pracujúci nejak veľa neužijú.

marcella84
Autor odpoveď zmazal
marcella84
25. sep 2025

Konsolidačný balík definitívne schválený.
Suma sumárom, budúci rok sme doma len 7 dní: Nový rok, Traja králi, Veľký piatok, Šibačkový pondelok, 1. máj a potom až Štedrý deň, a 1. sviatok Vianočný. Ostatné sviatky žiaľ pripadajú na víkend.
Namiesto Troch kráľov je zrušené voľno 15.9.

miroslava21
25. sep 2025

A obchody otvorene aj na velkonocny pondelok. Matky predavacky pekne nastupia do prace a velkonocne navstevy u nich doma pohosti otec. Ako fakt ked idu otvarat obchody pocas sviatkov, aspon tie vianoce a velku noc mohli obchody byt zavrete nakomplet. Aj 24.12 zavriet uplne, ked ostatne sviatky budu obchody otvorene. fakt nezavidim predavackam sa trepat do roboty 24.12 aj ked len do 12h. a po novom este aj na velkonocny pondelok.

hubka51
25. sep 2025
@miroslava21

A obchody otvorene aj na velkonocny pondelok. Matky predavacky pekne nastupia do prace a velkonocne navstevy u nich doma pohosti otec. Ako fakt ked idu otvarat obchody pocas sviatkov, aspon tie vianoce a velku noc mohli obchody byt zavrete nakomplet. Aj 24.12 zavriet uplne, ked ostatne sviatky budu obchody otvorene. fakt nezavidim predavackam sa trepat do roboty 24.12 aj ked len do 12h. a po novom este aj na velkonocny pondelok.

@miroslava21 ale to by potom nemohli mať predvolebnu kampaň o tom ako zatvoriť obchody počas sviatkov aby matky boli doma z rodinami a zvali to na Šimeču že to on za to môže ako keď si dal Šutajko status že matovičova dranzakčná daň 🤣🤣🤣Alebo sa stane este jedna vec ktoru oni robia(asi sa inšpirovali zo známej rozprávky) že: Odvolávam,co jsem slíbil,a slibuji,co jsem odvolal 🙈 Nebolo by to prvý krát čo niečo zrušili aby to po mesiaci mohli znova a s pompéznosťou zaviesť ako novinku 🙈

marcella84
25. sep 2025
@miroslava21

@miroslava21 veru tak, rozhodne by z nikoho z nás neubudlo, ak by už celý Štedrý deň boli obchody zatvorené, taktiež Veľkonočný pondelok a predavačky by mohli tieto sviatočné dni tráviť doma pekne s rodinou. Taktiež 1.11. mi príde dosť nevhodné mať otvorené nákupné centrá, vzhľadom na charakter sviatku.

Strana
z4