icon

Pomohlo by PS, keby Šimečka odstúpil?

21. máj 2026

Prajem pekný deň všetkým vospolok 🙂 Zaujíma ma normálna diskusia, nie hádky.

Dávali teraz na TA3 volebný prieskum a PS tam celkom kleslo. Nehovorím, že tým prieskumom človek musí úplne veriť, a tak premýšľam, že to asi súvisí s tými kauzami - nepomohla by teda PS zmena lídra?

Nie som volič PS, ani nebudem, ale sympatické sú mi skôr strany súčasnej opozície, to priznávam.

anonym_03e2c3
21. máj 2026
@anonym_43b981

@anonym_03e2c3 No vidíš, presne to isté by si mohla urobiť s Ficom- dať mu jednu otcovsku (aj 100) a zatriast s ním.

@anonym_43b981 Fico má dar reči. To mu nikto, nikdy nevezme, bohužiaľ. Či chceš, alebo nie, musíš uznať,že je dobrý. Vládne tu skoro 20r, dôchodcovia ho doslova žerú. Tí mladí vlci sú veľmi,veľmi nebezpeční o to viac,že sú to mizogini a hlupáci. Simecka sa môže postaviť aj na hlavu,je slabý. A tá jeho slušnosť je až prehnaná.

ankare
21. máj 2026

@anonym_autor Simecka je veľmi nesympaticky

gloriadeville
21. máj 2026
@anonym_b0b82f

Ja osobne nie som volička PS, volím inú opozičnú stranu...no Šimečka podľa môjho názoru nie je správny líder strany. Je moc slabý, nemá dobrý prejav, mne furt pripadá keď ho počujem rozprávať ako taký vystrašený chlapček...ešte aj hlas sa mu trasie. Proste buď to človek v sebe má, také niečo vodcovské alebo nemá...on to nemá ale že absolútne!!!!!

@anonym_b0b82f mne jeho hlas vyslovene vadí, nemôžem ho počúvať.

jednoduchomaria89
22. máj 2026

Nevolim anjela nebeského ,ale obyčajného politika (úradníka) ,za mňa OK, nie je vulgárna,ozrata sviňa a jasné,že sa to nepáči ich nevoličom ,keďže nie je ako oni /ony ... Na Slovensku jednoducho nebude imponovať zlodejom,násilníkom ,alkoholikom a tuponom (samozrejme chcem,aby sa tie kauzy jeho matky riešili ,ale aj slayady,penzióny ,predražené tendre,nákupy ,vyletiky za naše ,konsolidácia za 7miliard, z ktorej ani 5eur nešlo na zníženie dlhu , ešte rok bacovania toho "štátnika" a "skúseného" politika a bude 100 miliárd )

simona_racz
24. máj 2026

Určite. Šimečka nieje taký leadrivský typ. Pani Čaputová bola lepšia. Potrebovali by proste človeka ktorý by si vedel získať ľudí. Ale priblémom PS nieje leader ale že sú sami. Nemajú partnera aby uspeli vo voľbách. Ale samotnú stranu sledujem. U mňa by to bola PS alebo SaS jednoznačne. Obe strany majú podobný problém. Trebalo by vymeniť leaderov za nejakých ráznejších, zvučnejších.

anonym_ca1959
24. máj 2026

@anonym_autor nie. Lebo ľudia volia tak ci tak, koho chcú. Môže urobiť čokoľvek. Aspoň drvivá väčšina.
Teraz odhliadnuc od toho, že celá Simeckova rodina sú podvodníci, ten chlapec na to jednoducho nemá. Toto treba pochopiť. Nemá na to, aby bol lídrom. Všade, kde sa doteraz dostal bolo po známosti. Nedokázal absolútne nič.

sara07
24. máj 2026

však PS má rovnaké preferencie aj po všetkom
len hlas a smer vytiahol hore viac hlasy

sara07
24. máj 2026
@simona_racz

Určite. Šimečka nieje taký leadrivský typ. Pani Čaputová bola lepšia. Potrebovali by proste človeka ktorý by si vedel získať ľudí. Ale priblémom PS nieje leader ale že sú sami. Nemajú partnera aby uspeli vo voľbách. Ale samotnú stranu sledujem. U mňa by to bola PS alebo SaS jednoznačne. Obe strany majú podobný problém. Trebalo by vymeniť leaderov za nejakých ráznejších, zvučnejších.

@simona_racz obávam sa že v tomto máme dost vyhranený naročny vkus a požiadavky
zato v druhom tabore im stači pam premier pam prezident a je totalne jedno čo povedia, urobia, ukradnu, zataja, prekšeftuju

anonym_a70901
24. máj 2026

Aféra Martagate sa v preferenciách PS takmer neodrazila. Prívrženci strany sú taktní, nenároční, tolerancia je ich zásadou.

Práve preto by Šimečka ako líder mal zostať.

anonym_ca1959
24. máj 2026
@anonym_033dcf

Osobne si myslim, ze by vymena lidra PS znacne pomohla. Simecka nema na to. Na západe odchádzajú politici z postov za podstatne menšie excesy. Proste lider ma mat cisty stit. Ja si predstavujem lidra opozicie ako je Magyar, co teraz vyhral v Madarsku. Tiez mi na PS vadi take intenzivne presadzovanie lgbt agendy. Nie som proti lgbt, ale s mierou. Myslim, ze v tejto krajine treba momentalne riesit podstatne ide dolezitejsie zalezistosti, ktorym by sa trebalo venovat. A opozicia sa ma zjednotit, t.j. problematicke temy, na ktorych sa zhodnut nevie, by mala v sucasnej situacii zatial odlozit a pracovat na obnove pravneho statu a demokracie v tejto krajine.

@anonym_033dcf magyar? Ďalší co sa vystveral po chrbtoch iných? Co kradol s orbabanom, bol s nim jedna ruka? A keď ho kopla žena do riti, tak sa urazil a vtedy sa začal potom prejavovať ako taki kajucnik? Omg, ľudia sú fakt blbí 🤦‍♀️

moonlight1210
24. máj 2026
@anonym_a70901

Aféra Martagate sa v preferenciách PS takmer neodrazila. Prívrženci strany sú taktní, nenároční, tolerancia je ich zásadou.

Práve preto by Šimečka ako líder mal zostať.

@anonym_a70901 lenze oni okrem uz ziskanych volicov, potrebuju aj dalsich, novych. Lebo aktualne cisla nestacia.

Coho sa ale obavam, je to, ze ak v strane Simeckovi navrhnu, aby ostal ako seda eminencia v pozadi a stranu navonok prezentoval novy lider, vyraznejsi, vacsia autorita (aktualne je to zial v tomto state potrebne, na slusne kludne spravanie vacsina volicov nie je pripravena), tak z trucu odide si zalozit novu stranu. Iba co tym roztriesti volicov viac a koalicia si moze podavat navzajom ruky, ako sa opozicia zlikviduje aj sama.
Neviem naisto, ci by to urobil, ale obavam sa, ze ano.

anonym_4b030f
24. máj 2026

Za mňa jediný spoľahlivý minister je Ráž,zatiaľ....

simona_racz
24. máj 2026
@sara07

@simona_racz obávam sa že v tomto máme dost vyhranený naročny vkus a požiadavky
zato v druhom tabore im stači pam premier pam prezident a je totalne jedno čo povedia, urobia, ukradnu, zataja, prekšeftuju

@sara07 aj si veľmi želám nech sa vláda vymení v akejkoľvek podobne. Ale sú zabetónovaní. Nemá ich kto vystriedať. Nemáme životaschopnú opozíciu. A čo ma mrzí že koalícia má takú dohodu, že na nič opozičné nezahlasujú. Len z trucu aby ukázali opozícii že namá slovo. Pritom dobré veci môžu kvôli tomuto padnúť.

anonym_a70901
24. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_a70901 lenze oni okrem uz ziskanych volicov, potrebuju aj dalsich, novych. Lebo aktualne cisla nestacia.

Coho sa ale obavam, je to, ze ak v strane Simeckovi navrhnu, aby ostal ako seda eminencia v pozadi a stranu navonok prezentoval novy lider, vyraznejsi, vacsia autorita (aktualne je to zial v tomto state potrebne, na slusne kludne spravanie vacsina volicov nie je pripravena), tak z trucu odide si zalozit novu stranu. Iba co tym roztriesti volicov viac a koalicia si moze podavat navzajom ruky, ako sa opozicia zlikviduje aj sama.
Neviem naisto, ci by to urobil, ale obavam sa, ze ano.

Ty si nemyslíš, že PS je momentálne (plusmínus) na maxime, aké môže dosiahnuť? Vlani začiatkom leta im niektoré, najmä spriatelené agentúry (AKO, NMS) udávali preferencie vo výške 24 - 25 %. Od jesene to zreálnili na cca 20 %, možno aj to je nadsadené číslo.

Kde vidíš možnosť rastu? Argument "lebofico" už zaberá málo, mnohí to pokladajú za demagogické klišé.

anonym_ca1959
24. máj 2026
@biba_18

@stanislavicenka poznám chalana, ktorý sa necíti byť zodpovedný za rodičov. bodka. ja absolutne neviem ako by som sa mala akože obraňovať, lebo fakt netuším o čom píšeš ...

@biba_18 chalan za rodičov zodpovedný nie je, ale je zodpovedný za to, ze o tom vedel. A inde kázal ako sa nema kradnúť, pritom to mal priamo.doma pod strechou

anonym_ca1959
24. máj 2026
@ria_sprout

@marsmykkok mesterova, Jurík, bihariova, odor, korcok, wiezik a ešte pár inych - to sú silné osobnosti a verím že voliči vnímajú najmä tých, šimečku vôbec. Podľa mňa šimečku vnímajú ako jediného len ti, ktorí stranu nechcú voliť.

@ria_sprout 🤣🤣🤣🤣 tak dobre som sa už dávno nezasmiala. Jediný normalny a aspoň trošku schopny je tam Korcok. Ten jediný vie argumejtacne ako na Fica. Škoda, že sa nestal prezidentom. Aspoň jeden ústavný činiteľ, za ktorého by sme sa nemuseli hanbiť.

anonym_ca1959
24. máj 2026
@anonym_f30621

Jasne, že by mal odstupit a už aj riešia v PS jeho vymenu, ale zatiaľ nemajú dat koho, lebo Korčoka nemusi Odor a čaputova to odmietla. Mám informaciu, že je toho na Simecku daleko viac a postupne to chcú na neho vypúšťať. Teraz vyslo zase najavo, že magistrat hl. Mesta prenajal Simeckovmu otcovi zrekonštruovaný budovu v Starom meste za 2eura na m2, hlavne, že magistrat sa topí v dlhoch a rozdava si tu nás majetok za ľudové ceny s dobou najmu na neurčito. To je už totálny výsmech. Aj ked som nikdy nevolila SMER, vidim, že PS od nich nema daleko, zase len rodinkárstvo a čo najviac od..avat stat

@anonym_f30621 ako by vládlo PS, to nám predvádza pán vallo v Bratislave. Presne ako ich nazval Fico, decka ktoré sa hrajú na politikov. To je čistá biznis strana, najnovšie sa tam tlači ostrihonova , ktorej miesto tam ma "kupit" bohatý tatinko.

sara07
24. máj 2026
@simona_racz

@sara07 aj si veľmi želám nech sa vláda vymení v akejkoľvek podobne. Ale sú zabetónovaní. Nemá ich kto vystriedať. Nemáme životaschopnú opozíciu. A čo ma mrzí že koalícia má takú dohodu, že na nič opozičné nezahlasujú. Len z trucu aby ukázali opozícii že namá slovo. Pritom dobré veci môžu kvôli tomuto padnúť.

@simona_racz ale máme , akú si konkretne predstavuješ ? lebo ja mam pocit že po nich chceme už občas aby boli jednorožci pomaličky
robia toho dost len si treba najst zdroj kde sa to píše, kupene media nebudu davat priestor aby sa viac prezentovali
by som ju vskuse nezhadzovala , len má malu voličsku zakladnu , a potom tu máme nevoličov čo im nič nevyhovuje

sara07
24. máj 2026
@anonym_ca1959

@biba_18 chalan za rodičov zodpovedný nie je, ale je zodpovedný za to, ze o tom vedel. A inde kázal ako sa nema kradnúť, pritom to mal priamo.doma pod strechou

@anonym_ca1959 a ty ako vieš čo vedel a čo nevedel
zvlášt ked bol preč študoval ?
ty fakt vieš dopodrobna čo robia robili tvoji rodičia , tak to máš môj obdiv lebo ja nie
to čo spreneverila učtovnička - nikto nespochybnuje že si to mala viac ustražit - je nič oproti tomu čo spreneveril cez fafokan, agrodotacie smer a hlas , však teraz lubka 152 000 spreneverila čo jej fakt dokazali , pokuta 10 000 € a podmienka --

ria_sprout
24. máj 2026
@anonym_ca1959

@ria_sprout 🤣🤣🤣🤣 tak dobre som sa už dávno nezasmiala. Jediný normalny a aspoň trošku schopny je tam Korcok. Ten jediný vie argumejtacne ako na Fica. Škoda, že sa nestal prezidentom. Aspoň jeden ústavný činiteľ, za ktorého by sme sa nemuseli hanbiť.

@anonym_ca1959 no tak si sa aspon zasmiala 😒 strašne vtipne fakt.

anonym_ca1959
24. máj 2026
@sara07

@anonym_ca1959 a ty ako vieš čo vedel a čo nevedel
zvlášt ked bol preč študoval ?
ty fakt vieš dopodrobna čo robia robili tvoji rodičia , tak to máš môj obdiv lebo ja nie
to čo spreneverila učtovnička - nikto nespochybnuje že si to mala viac ustražit - je nič oproti tomu čo spreneveril cez fafokan, agrodotacie smer a hlas , však teraz lubka 152 000 spreneverila čo jej fakt dokazali , pokuta 10 000 € a podmienka --

@sara07 nevedel??? Jaj, ano, on chudáčik nič nevedel. Samozrejme. A spreneveril to kto? Uctovnicka? Kamoska. Ktorá jej posieľala peniaze len tak. Obchádzali veriteľa. To je mimochodom trestný čin, ak by to to nevadilo. Ale vidím ze vlastne nevadí. Mimochodom, ten mobil mu platili ak v čase keď bol v EU parlamente s platom 10k euro. Ale to ti asi ušlo. A ako to vyzerá, platili mu.ho aj naďalej. Ale áno, on nevedel. Je jedno, že tam príde iný zlodej, len nech tam už nie je ten Fico. Chápem.

anonym_f30621
24. máj 2026
@anonym_ca1959

@anonym_f30621 ako by vládlo PS, to nám predvádza pán vallo v Bratislave. Presne ako ich nazval Fico, decka ktoré sa hrajú na politikov. To je čistá biznis strana, najnovšie sa tam tlači ostrihonova , ktorej miesto tam ma "kupit" bohatý tatinko.

@anonym_ca1959 a to ani nevieš, ze sa skloňuje, ze by mali dat Valla za lídra PS, lebo sú presvedčení, ze je v Ba obľúbený😅

anonym_03e2c3
24. máj 2026
@anonym_f30621

@anonym_ca1959 a to ani nevieš, ze sa skloňuje, ze by mali dat Valla za lídra PS, lebo sú presvedčení, ze je v Ba obľúbený😅

@anonym_f30621 nemyslím si,že by dali za lídra Valka, to určite nie.

julish
24. máj 2026
@anonym_178486

Som volič PS (nesúhlasím so všetkým čo chcú presadiť, ale kým slovaci neskúsia aj druhu stranu mince, nebudú vedieť vi život na Slovensku môže byt aj lepšie). Ideálne by som volila inú opozičnú stranu al by bola taká možnosť, ale nie je.
Šimečkovi nepriťažujú kauzy, ale to, že nie je žiaden líder. Ja si lídra opozície predstavujem niekoho, kto tvrdo ukazuje na to, čo sa deje, kto vrieska od nervov na námestiach a burcuje davy k zmene.
PS nepotrebujem aby odstúpil šimečka - PS potrebuje nepresazovat LGBTQ+ agendu a lídra, ktorý vie čo to znamená viesť. Inak je voči koaličným stranám veľmi slabý odvar toho ako by mal líder viesť.

@anonym_178486 Odkial pochadza predstava, ze politik ma vrieskat po namestiach namiesto realnej prace? Fascinuje ma to, ako take neprirodzene narcisticke spravanie ma byt ideal…

sara07
24. máj 2026
@anonym_ca1959

@sara07 nevedel??? Jaj, ano, on chudáčik nič nevedel. Samozrejme. A spreneveril to kto? Uctovnicka? Kamoska. Ktorá jej posieľala peniaze len tak. Obchádzali veriteľa. To je mimochodom trestný čin, ak by to to nevadilo. Ale vidím ze vlastne nevadí. Mimochodom, ten mobil mu platili ak v čase keď bol v EU parlamente s platom 10k euro. Ale to ti asi ušlo. A ako to vyzerá, platili mu.ho aj naďalej. Ale áno, on nevedel. Je jedno, že tam príde iný zlodej, len nech tam už nie je ten Fico. Chápem.

@anonym_ca1959 a z kade milý anonYYYm ty presne vieš čo vedel a čo nevedel ?
máš veštecku gulu alebo si male delirium ?
ja chápem že kampan proti nemu treba na všetkých frontoch viest,
ak by mal pre pochybenie svojej matky odstupit , tak ok ale potom na férovku všetci čo maju za "nechtami" z momentálnej vlady ... neviem kto by tam vlastne ostal ...
jeden byt pam premiera nedosahuje to čo bolo u šimečkovej, detto pam prezident atd ...😂😂😂😂
skus rypat na inom hrobe, u mna sa nepochováva , ja napr , pykám za chyby a rozhodnutia svojich rodičov ,tažke viem aké je to ...
nie za mna nie je dôvod na odstupenie alebo nejaký jeho postih, maminka bude sudena a popotahovana dostatočne o to sa postaraju zaručene a určite nebude zhovievavy ako pani žofke zo smeru 😖😖

moonlight1210
24. máj 2026
@anonym_a70901

Ty si nemyslíš, že PS je momentálne (plusmínus) na maxime, aké môže dosiahnuť? Vlani začiatkom leta im niektoré, najmä spriatelené agentúry (AKO, NMS) udávali preferencie vo výške 24 - 25 %. Od jesene to zreálnili na cca 20 %, možno aj to je nadsadené číslo.

Kde vidíš možnosť rastu? Argument "lebofico" už zaberá málo, mnohí to pokladajú za demagogické klišé.

@anonym_a70901 je dost volicov, co vahaju.

Uz nechcu smer, hlas, sns a spol. Sklamali ich. Ale nevedia, kam dalej.

Akurat PS sa potrebuje naladit aj na “ich rec”.

anonym_956074
24. máj 2026

Neviem, koho budem voliť, skúsim vylučovaciu metódu - PS nie, Smer nie, SAS nie, SNS nie... atď atď, uvidíme, aký "nádejný spasiteľ" sa pred voľbami objaví. Ale nemám ilúzie o politikoch.

@moonlight, ja som ťa pokladala za realistku, vážne si myslíš, že PS - hocikto z nich - má kapacitu/potenciál masovejšie osloviť nerozhodnutých voličov? Áno, časť ľudí je unavených z politiky koalície, nevedia, komu to hodiť, k nikomu neinklinujú, vo všeobecnosti sa im politici bridia /vidím to u kolegov/, ale k ideológii PS majú tak blízko, ako Eskimák na Saharu.

Teória, že to predsa len hodia PS, pretože má najväčšiu šancu poraziť Fica, je naivná.

anonym_f30621
24. máj 2026
@anonym_03e2c3

@anonym_f30621 nemyslím si,že by dali za lídra Valka, to určite nie.

@anonym_03e2c3 nemaju moc koho iného dat. Ten sa už vidi ako premiér, veď aj stranu team Bratislava síce zakladal ako znacku, aby zjednotil kandidatov, ale chcel ju aj preto, aby mohol ist do vysokej politiky.

anonym_03e2c3
24. máj 2026
@anonym_f30621

@anonym_03e2c3 nemaju moc koho iného dat. Ten sa už vidi ako premiér, veď aj stranu team Bratislava síce zakladal ako znacku, aby zjednotil kandidatov, ale chcel ju aj preto, aby mohol ist do vysokej politiky.

@anonym_f30621 ja ho skôr vidím o 8rokov ako prezidenta. Čo by spravil s tými "mŕtvymi" dusami, ktoré akože zamestnaná na magistráte, olo a v bratislavskom podniku?

anonym_f30621
24. máj 2026
@anonym_03e2c3

@anonym_f30621 ja ho skôr vidím o 8rokov ako prezidenta. Čo by spravil s tými "mŕtvymi" dusami, ktoré akože zamestnaná na magistráte, olo a v bratislavskom podniku?

@anonym_03e2c3 neviem, či prezidenta, on chce mat skôr moc a aj ti, čo sú za ním budú chcieť, aby mal moc a vedel vybaviť veci…