icon

Postrelili premiéra Fica v Handlovej?

15. máj 2024

Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?

hiro
20. máj 2024

@zmrzlinka8 "nie je pravda, že čím viac zarábaš, dostaneš nižší dôchodok"
Ale je - cim menej zarabas tym vyssi dochodok dostanes. Cim viac zarabas a vyssie odvody platis - tym viac ti ho znizia:
"Za každý rok dôchodkového poistenia sa najprv vypočíta osobný mzdový bod. Osobné mzdové body za jednotlivé roky sa spriemerujú a vyjde priemerný osobný mzdový bod. Každému, komu vyjde priemerný osobný mzdový bod nižší ako 1, sa k nemu pripočíta 20 percent z rozdielu medzi číslom 1 a získaným priemerným osobným mzdovým bodom. Napríklad, ak by mal niekto priemerný bod 0,6, zvýši sa mu na 0,7.
Ľuďom, ktorí majú priemerný bod vyšší ako 1,25 (zarábali viac ako 1,25-násobok priemernej mzdy), sa jeho výška upraví tak, že z hodnoty nad 1,25 sa započíta len 68 percent."

zmrzlinka8
20. máj 2024

@0silvia0 nie, nemá to ospravedlnené, ale viem to pochopiť

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro a dôvody tohto ti napadajú? ak by si zarábal napr. 100.000 eur mesačne, tak sa ti nemôžu predsa všetci skladať na niekolkotisícový dôchodok mesačne. aj preto je výška odvodov smerom nahor tiež limitovaná

0silvia0
20. máj 2024

@zmrzlinka8 ja sa pytam, ci po chrleni ma pravo vybuchnut kazdy? Ci len politici koalicie alebo aj opozicie? Pozri, na prezidentku bolo chrlene hnusne a vulgarne a nevybuchla, zvladla to. Nemali by si politici brat priklad aj z nej?
A preco vies pochopit len vybuchy koalicnych politikov a vybuchy opozicnych politikov nevies pochopit?

hiro
20. máj 2024

@zmrzlinka8 "keď budú chrlit nenávisť na teba niekoľko rokov, chcem ťa vidieť, ako budeš potom reagovať neemotívne ty" - Nuz, pozri Blaha v podstate nevynecha jediny prispevok na socialnej sieti aby si kopol do prezidentky a kolko rokov to vydrzala?

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro ano máš pravdu v tomto, je treba to vydržať a reagovať s kľudom. lenže nie sme všetci svätí a niekto to nedá až tak super ako ona, žiaľ.
a myslím ze na blahu bolo oveľa viac hejtu

hiro
20. máj 2024

@zmrzlinka8 Ze tu mame len 2 miliony ludi ktori uz tak platia prilis vysoke odvody a aj tak je to malo? Nuz jedine II. pilier. Bude ich este menej a dochodcov daleko viac (jedine ze sa rapidne predlzi odchod do dochodku) - lebo priebezny system nema na vyber - co sa vyberie to sa rozda - a malo/menej dochodcov = vyssi dochodok - vela = nizky. II. pilier to riesi. Tym ze sa odvody do neho teraz znizili a ziskane peniaze sa rozdali tak tym viac bude treba dotovat socialnu v buducnosti. Ale to uz nebude problem terajsej koalicie, vsak?

michaelkanr
20. máj 2024

Ja zasnem, ako niekto dokaze odfiltrovat takeho blahu, ktoreho politicka kariera je postavena na hejte. Ved on to cele zacal este pred rokmi, riesil ho svojho casu aj taky Eduard Kukan. Casom sme sa naucili Blahu ako tak filtrovat, ale aj k tym, ktori ho umyselne prehliadali, prenikli niektore, aj na jeho pomery, excesy. Napriklad pokriky na prezidentku a huckanie davu a potom oblepenie slovenska bilbordami s menami poslancov, ktori hlasovali za obrannu zmluvu s usa. Vtedy ozaj prekrocil svoj tien a ja sa divim, ze nedoslo k nejakemu utoku, pretoze sfanatizovani jednotlivci chodili pred prezidentkin dom a aj domov k niektorym poslancom a urcite nie na posedenie pri kave.
Na toto sa zabudlo? Teraz, po pokuse o atentat, sa bude hovorit o nenavisti len zo strany opozicie?
Poslanci za sns sa dostali do parlamentu s nejakymi mierumilovnymi heslami? Ved nabadali na nenavist voci liberalom, lgbti ludom atd.
Minister vnutra sa stretol s bombicom! Clovekom, ktory stelesnuje zlo! Aj to je v poriadku?
A to idete davat na jednu vahu s ironickou poznamkou o sedemmilovych cizmach tu v diskusii?
🤯

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro ja mám sociálne myslenie. sú ľudia aj starší, chorí atď. ktorí objektívne nemôžu zarábať veľa, a nikto z nás nevie, čo ho postretne v budúcnosti. štát by mal myslieť sociálne a držať aj týchto ľudí nad vodou. ak chceš viac, čo ti bráni si investovať v súkromných spoločnostiach a šetriť si na dôchodok aj mimo priebežného systému a neohrozovat ho.

naja94
20. máj 2024

@zmrzlinka8
Aké strašné a nechutné hejty sa za 5 rokov zniesli na hlavu Zuzany Čaputovej - nechala sa kvôli tomu niekedy dohnať k vulgárnosti, prízemnosti a "emotívnosti"? Nechala?
Keď sa len v náznaku posťažovala, že čelí nenávistným útokom, čo jej smeráci odkázali? Že keď išla do politiky, mala s tým rátať... aj tu sa po nej ženy vozili s rovnakou "empatiou" - že si za to môže sama, veď išla do politiky...

Väčšinou tu majú dvojaké metre práve prispievateľky, ktoré kritizujú dvojaké metre... vidia smietko v oku oponenta, ale brvno vo vlastnom oku nevidia...

cafelatte
20. máj 2024

@0silvia0 nie je to v poriadku, som za to, aby výroky a komunikácia boli kultivované. Ale každá akcia má svoju reakciu. Ak by z Vás niekto robil vraha a obvinil Vás z vraždy Jána a Martiny, NAKA by na Vás robila hon a štvanicu 3 a pol roka a dalej pokračovalo nepriateľské PS vo svojom deštruktívnom tlaku aj za pomoci hercov, ved tento psychický teror by nezvládol nikto.

jednoduchomaria89
20. máj 2024

@zmrzlinka8 aha ehm takze ja mám všetky svoje peniaze porozdávat na 13. Dôchodky , na taký bonus na hentaky , na dotovanie hypoték , je solidarita a solidarita . Ano musíme pomôcť chorým , slabším , v zlých situáciách . Ale fakt rozdávať kadekomu . Ja viem že pánovi Erikovi Tomášovi sa dobre rozdáva terajším dôchodcom ale vďaka nemu aj jemu podobným tu bude o par rokov chudobinec . Nevidím žiadnu víziu “len navýšiť odchod do dôchodku “ to už aj môžem byt ministrom

zmrzlinka8
20. máj 2024

@jednoduchomaria89 prosím ťa, pozri sa, na akom systéme funguje sociálna poisťovňa odnepamäti.

jednoduchomaria89
20. máj 2024

@zmrzlinka8 je mi jasne že kebyže ja odvediem 1 000 000 EUR , nedostanem spať z toho toľko , súhlasím . Ale mat veselicu tento rok a kašlať na budúcnosť sa mi tiež nepáči (to je za mna napr rozdávanie 13.dochodkov - ja doprajem , aj 17, ale nepáči sa mi , že mne sa tu starajú do mojich budúcich uspor )

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
lenkavb
20. máj 2024

@petronellla87 už začína🙂

0silvia0
20. máj 2024

@cafelatte to snad nemyslis vazne co pises. To sa ani racionalnym mozgom pochopit neda. Cast vyprovokovanych obcanov huci na namesti vulgarizmy na prezidentku a ja si mam dat otazku?
Ja si mam dat otazku? Tak toto je obraz myslienkovych pochodov volicov koalicie. Tu uz sa nic neda dodat, len s nechutou z tejto diskusie odist, az mi je nevolno.

negymama
20. máj 2024

@cafelatte nikto s tym neratal, ze to verejnost zakrici? fakt....tak potom preco hecujuci clovek, dalej a dalej vykrikoval "americka!..." aby to dav doplnil. Po prvom raze mu nebolo jasne, co bude dav opakovat, ked to vykrikoval 1. raz a znovu?
snazis sa obhajit neobhajitelne. natierat hovno naruzovo.

michaelkanr
20. máj 2024

@0silvia0 ano, z ich pohladu je to vlastne ospravedlnitelne🤷‍♀️ a este sa tu budu moralne povysovat, pritom mozno na tom namesti bliakali s nim…

michaelkanr
20. máj 2024

A ked ludia chodia na pokojne slusne opozicne protesty, tak su nenavistni a siria zlo.
Ale ked sa bliaka na prezidentku, tak je to vlastne ok, lebo tolko ludi by to nekricalo, keby na tom nebola stipka pravdy.

No co uz k tomu povedat.

cafelatte
20. máj 2024

@negymama a co mal akože spraviť a co mal povedat, dav sa tak rozhodol. On sa mohol na tom len zasmiať aj ked je to smutne, akú má bohužiaľ p. prezidentka renome mimo jej tábora. Radšej sa zamysli prečo mala spoločnosť na ňu takúto mienku, fakt smutné v našej krajine co sa deje.

rusalinka
20. máj 2024

@cafelatte ale ty toto čo píšeš o Blahovi a jeho hecovaní... nemyslíš vážne, však? Však?

carolynka
20. máj 2024

@cafelatte co asi mal spravit? Po prvom vykriku davu k***a ich Mal prestat vyzyvat na skandovanie. Mohol povedat toto nie, toto zachadza pridaleko. Co ine asi mal spravit? A vsetci s nim na podium to iste. A oni idu vyzyvat k slusnosti. Fuj, hanba takym politikom .

cafelatte
20. máj 2024

@carolynka zle zareagoval, lebo nebol pripraveny na taku odpoveď z davu. Myslíš že vedel ze ju takto pomenuju? Nemyslím si, oni ju nazývali americkou agentkou.

carolynka
20. máj 2024

@cafelatte a naco ich dalej hecoval? On to robil umyselne, je to na videu zachytene

cafelatte
20. máj 2024

@carolynka odpovedala som 15:35

mapa
20. máj 2024

@cafelatte ty si manzelka blahu? Pamatam si, ze si davnejsie pisala, ze vlastnis nehnutelnosti v zahranici, ze ak by sa rozsirila vojna na svk, tak mas kam ujst. To by davalo zmysel tymto nezmyslom, co tu vypisujes... Mas velmi lahko zapamatatelny nick a absolutne extremisticke nazory, preto si to pamatam.

carolynka
20. máj 2024

@cafelatte ok, ja si stojim za svojim
Robil to zamerne a ani jeden clovek na podiu nemal tolko urovne aby ho zastavili. To sa neda ospravedlnit.

cafelatte
20. máj 2024

@carolynka aj ja za svojim, že nie je to v poriadku, som za to, aby výroky a komunikácia boli kultivované. A ze Bláha zle zareagoval, ale on osobne ju tak nenazval.