Prečo voliči podporujú Pellegriniho?
Videla som tu viacero diskusií, kde sa autor anonymne pýtal, prečo ľudia volia Korčoka a následne mu tam robil antikampaň. Mňa len naozaj úprimne zaujíma, tí čo idete voliť Pellegriniho, PREČO? 🫣
@larisalarisa istota u "novych", ako bude vladnut, nie je, ale je sanca a nadej. Zatialco u tych " starych" pri moci uz mame istotu, ako vladne.
@larisalarisa nikde. Ale v tomto pripade mame volby, kde bud sa zvoli prezident, ktory sa uz viac ako desatrocie spolupodiela na Smero-Hlasackom vedeni statu. Alebo sa zvoli prezident, ktory deklaruje, ze ich bude kontrolovat a nastavovay im zrkadlo.
Ja ako obcan, mozem len verit, ze ich bude Korcok kontrolovat. Ak nie, tak prinajhorsom budem na tom istom, ako keby volim Pelleho, lebo ten je jasnou sucastou Smero-Hlasu uz teraz.
Volbou Korcoka nemozem nic ako obcan stratit, mozem len ziskat.
@larisalarisa a ja ani nehovorim, ze Korcok nieco urobi s tym kam idu nase peniaze, to moze len vlada a parlament. Ale prave P. Pellegriny je sucastou vladnucej strany uz roky, cize ako obcan mu viem dat za to vizitku. Preto som sa pytala, ci je to pre teba dolezite, kam idu tvoje peniaze. Ak je to pre mna priorita, co sa s mojimi peniazmi deje, tak viem ukazat Smero-hlasu, ze na mna nemyslia a musia zabojovat a stat zlepsit, ak chcu moj hlas, nie len slubovat a automaticky ocakavat, ze im to ako obcan hodim.
@larisalarisa vymazala som moj prispevok, lebo som az neskor precitala zdovodnenie. Pekne pises
@larisalarisa ok, ďakujem.
aktuálne info k tomu,že Harabin údajne podporuje pelegriniho...
"Milí priatelia, vyhlásenie, ktoré vydal pre agentúru SITA Jureňa ohľadne druhého kola prezidentských volieb, je iba jeho vyjadrením, napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu," reaguje Štefan Harabin.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23305790/harabin-pellegr...
@mikasa_ackerman Lebo nesuhlasim so zavedenim registrovanych partnerstiev (ktore Korcok podporuje) a nechcem, aby boli slovenski vojaci vysielani na Ukrajinu.
@pr85 aj Pelle ich podporuje a vojakov prezident nikam poslat nemoze.
@pr85 návrh sas pre schvalenie registrovanych partnerstiev, pelle a aj cely pritomny hlas hlasovali za. Aj sam si to vieš inak pozrieť na oficiálnej stránke národnej rady, máš tam všetky záznamy z hlasovaní.
@pr85 ešte raz ( opakovanie je matka múdrosti)na prečítanie par z článkov Ústavy:
Čl. 86 Ústavy:
Do pôsobnosti Národnej rady Slovenskej republiky patrí najmä:
k) uznášať sa o vypovedaní vojny, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a po skončení vojny o uzavretí mieru,
l)vysloviť súhlas na vyslanie ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak nejde o prípad uvedený v čl. 119 písm. p).
Čl. 119
Vláda rozhoduje v zbore:
p)
o vyslaní ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak ide o plnenie záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a to najdlhšie na čas 60 dní; toto rozhodnutie vláda bezodkladne oznámi Národnej rade Slovenskej republiky.
Čl. 102
(1)
Prezident
l)vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a uzatvára mier,
m)
môže na návrh vlády Slovenskej republiky nariadiť mobilizáciu ozbrojených síl, vyhlásiť vojnový stav alebo vyhlásiť výnimočný stav a ich skončenie,
Takže ešte raz, podľa súčasného stavu môže o vyslaní vojakov rozhodnúť NRSR, alebo Vlada! Nie prezident, ten takú kompetenciu NEMÁ! Prezident koná len na návrh Vlády alebo z rozhodnutia NRSR. Akékoľvek tvrdenia ze nás akýkoľvek prezident dostane do vojny sú klamstvá!
Do vojny sa môžme dostať z rozhodnutia NRSR ( predseda Pellegrini) alebo na návrh Vlády ( predseda Fico)
A čo sa týka podpory registrovaných partnerstiev, dôkaz ti už poslali, Pelle je za ☺️
Pelle priznal prečo kandiduje, nie nieje to pre dobro občanov...
https://www.instagram.com/reel/C5D6z6Qq_wa/?igs...
@pr85 ani nepíš tu v diskusii prečo chceš voliť Pelleho, pretože len z teba vymámia dôvody, aby ti vymysleli protiargumenty a budú sa snažiť ti to všemožne vyhovoriť . oni totiž si myslia, že jedine oni, voliči Korčoka, sú najmúdrejší a ostatní sú blbci dementní a treba nám niečo vysvetľovať
@zmrzlinka8 pravda je len jedna
@zmrzlinka8 neda mi nenapisat: Uz 1000x bolo vysvetlene, ze prezident ziadnych vojakov nikde vyslat nemoze, takze pravda je taka, ze bud toto niekto siri z nevedomosti alebo naschval.
Uz neviem kolkorat bolo vysvetlene, ze prezident nema pravo podavat navrhy zakonov, on moze len vratit Narodnou radou schvaleny zakov bud podpisat alebo s pripomienkami vratit do NRSR na opatovne prejednanie a NRSR moze, nemusi jeho pripomienky zapracovat alebo znova schvalit zakon bez zmien a v tom pripade ho uz prezident musi podpisat. Takze ak niekto tvrdi, ze prezident bude menit zakony, tak zas bud nema sajn o com tliacha alebo to robi zamerne a v tom pripade by ma zaujimalo preco to robi.
A ak niekto uveri tym nepodlozenym informaciam, ktore siria niektori jedinci, tak vtedy nie je chyba na strane tych, ktori poznaju fakty.
@zmrzlinka8 už som to niekedy vravela, sama som kedysi verila smeru a neverila som ľuďom čo vraveli opak a aj smeracke kauzy boli v pohode, nejako som ich neriešila. Časom som precitla a uvedomila som si, ze smer tu vládne roky s takou obrovskou mocou a možnosťami a nikdy sa nič nedalo, všetky ich reči boli vždy len sľuby a výhovorky. A potom som si zacala vsimat ich reci a ich skutky a dnes uz vidim, ze su to jedna mafia, ktora klame a zavadza, len kvoli svojmu prospechu. Preto ja si napríklad nemyslím o voličov smeru a pelleho, ze su blbci, len podľa mňa sú slepí ako som bola kedysi ja a verím, že casom tiež precitnu.
@777januska777 ja som tiez Smer dlhe roky ignorovala, neviem, asi mi to prislo normalne, a politika ma absolutne nezaujimala, dokonca som si myslela co ja s tym mam... ale to, ze tento stat stagnuje a vlade je to u prdeli, to sa uz neda ignorovat.
@tykat lebo pelle ako prezident znamená žiadna ani mala ochrana vlády, žiadna práca ústavného súdu ci vracanie zákonov naspäť do parlamentu. Preto sa ludia co su proti Ficovi boja, lebo vďaka pellemu môže mať Fico všetko a žiadna inštitúcia ho nezastaví.
@777januska777 ved toto som pisala na prvej strane ale @galioska tvrdi ze prezident je v podstate len funkcia na zastupovanie ludi, bez pravomoci a mam si to konecne nastudovat.

@engel76 kde kedy vystupil Korčok na protestoch opozície a burcoval proti koalícii? a teraz ozaj čakam odpoved a dôkaz