Prečo voliť Igora Korčoka? Tu sú argumenty
Dobrý deň,po rozhovore s už dospelou a myslím že aj pomerne vzdelanou dcérou asi pôjdem voliť Korčoka. Inému nie som ochotný dať hlas a ešte včera som myslel,že ani voliť nepôjdem. Napíšete mi argumenty prečo áno resp prečo nie? Ďakujem za každú odpoveď a prajem pekný deň.
@chodec15 ja len dúfam, ze k tomu nedôjde a nebude zvolený. Nie je to hoax, je to status Eduarda Chmelara, novinara a historika, ktory ma prepac pre mňa väčší význam ako status nejakého chodca.
Pre mňa je Korcok nevolitelny z dôvodu, ktorý som tu už prezentovala a to je, že sa bude angažovať za zrušenie práva veta, v r. 1999 podporoval bombardovanie Juhoslávie silami Nato, v r. 2003 ako štátny tajomník presvedčil Dzurindovu vládu a by sa zapojila do agresie Spojenych štátov voči Iraku, bez rezolúcie OSN.
Pekný volebny deň.
@miriam11 Dofrasa, prestaň tu šíriť tieto svoje bludné konšpirácie. O tom, či NATO vstúpi na Ukrajinu spolurozhoduje Fico so svojou koalíciou. Bez ich súhlasu nebude žiadna akcia NATO! Si ty a ďalšia za toto platená alebo len nekonečne hlúpa? Stojí ti to za to, že kazíš budúcnosť nielen sebe, ale aj nám ostatným, vrátane svojich detí?
@cafelatte Minulý týždeň som sa ťa pýtala, ako by si riešila Juhosláviu ty a či si schvaľovala genocídu, keďže odsudzuješ zásah na zastavenie Miloševiča. Neodpovedala si, zato si Juhosláviu zasa vytiahla tu. Odpovieš už? Či sa zasa zbabelo vyhneš konfrontácii svojich bludov s faktami?
@cafelatte a pan Chmelar, ktory vojnu v Afganistane oznacuje za brutalne porusenie medzinarodneho prava dal obsiahly statusik aj na Smer, ako su fuj fuj, ked poslali nasich vojakov na misiu? Ci Smer pan Chmelar nekritizuje aktualne? Aj povedali pan Chmelar, ze tam nasho vojaka zabili, za Smeru? Ci ked pracuje pre Smer, tak to by nebolo vhodne?
“Som hrdý na našich vojakov, ktorí denne nasadzujú životy ďaleko od domova, aby zaručili bezpečnosť našich občanov doma na Slovensku... Už o niekoľko dní sa na samite NATO v Chicagu rozhodne, aký charakter bude mať operácia ISAF po roku 2014. Sme pripravení ponúknuť naše vojenské spôsobilosti do tejto krízovej oblasti aj po tomto termíne," konštatoval minister obrany Martin Glváč (Smer).
Dokola sa tu opakuje motív, ako máme rešpektovať výsledky demokratických volieb a vôle ľudu. Tak len taká poznámka, že aj Hitler sa k moci dostal postupnými krokmi, a jedným z nich boli demokratické voľby. Ja som nikdy nerozumela, ako sa toto v civilizovanej spoločnosti mohlo stať. A rovnako mi nikdy ani len nenapadlo, že sa na vlastnej koži dočkám živej ukážky, ako ľahko sa väčsinový pospolitý ľud nechá zmanipulovať populistickým demagógom. Naozaj ako ovce, ktoré dobrovoľne kráčajú na bitúnok.
Každopádne. Volím Korčoka, ale myslím si, že vyhrá Pelle, a to s oveľa väčším náskokom, ako naivne očakávame.
@mizoko no ak by si čítala pozorne suhlasim6zo všetkými v podstate, ktoré tu píšu prečo ho nevoliť. Čo si na tom nepochopila? Ak by som to mala zhrnúť určite nebudem voliť človeka, ktorý prechádzal a menil kabáty cez všetky politické Strany absolútne nedôverčivý chlap a vôbec. Je toho viac než dosť nebudem ho voliť, stačí? Ty si sa radila s dcérou, ako píšeš čiže sa tiež na niekoho odvolávaš ja som len skonštatovala že je tu viacero názorov s ktorými sa ja stotožňujem, prečo ho nevoliť. 😉Pekný deň
@chodec15 vojna v Juhoslávii no nie všetko môže byť pravdou,, otec tam mal tetu vtedy na ambasáde, ak s ňou chceli kontakt museli sme chodiť do BA aby sme telefonovali pod kontrolou,,, keď sa vrátila dostala pekný balík peňazí ale keď sme sa pýtali ako to tam naozaj je nikdy nepovedala ani slovo musela držať hubu,,
@sofia1979 ja som sa radila s dcérou? Moja dcéra má 10 rokov takže asi ťažko 😅 ani nevieš komu na čo odpovedas tak si mimo z toho všetkého. A o tom čo je kariérny diplomat si niečo čítala? Lebo je to práca,nie prevrácanie kabátov. A zjavne bol ako diplomat dobrý keď si ho nechávali 😎
@zuzulka558 Tak už sme sa od popierania holokaustu a vojny na Ukrajine dostali aj k popieraniu vojny v Juhoslavii? Či ako to myslíš?
V 90. rokoch musel otec chodiť telefonovať do Bratislavy, aby bol pod dohľadom? Doma nemal telefón? (Niektorí už mali dokonca mobil). A pre tých členov tajného sprisahania nebolo ľahšie odpočúvať telefón na ambasáde, ale museli hnať vždy celú rodinu so mesta...
Myslíš, že sme všetci spadli z višne? Že na Slovensku sme sa nestretávali s utečencami? Že vojnu v Juhoslavii nepokrývali stovky reportérov z celého sveta? Že všetky zapojené medzinárodné organizácie boli súčasťou celosvetového sprisahania?
@annm81 ja nepopieram nič len keď musela držať hubu ona nikdy nevieš kde je pravda a ako to bolo,, zas musíš byť múdra,, ano musela sa tak inak jej nedovolíli bola na vysokom poste si predstav,,, ale určite teda si tam bola s nou keď tak útočíš,,, len si si to vysvetlila po svojom toť všetko k tebe, mňa by to ani nenapadlo co píšeš ty 🤣🤣🤣 a to píšeš tuším ty ze mali by vzdelaný len voliť, tak vzdelaného by toto veru nenapadlo niekomu napísať keďže som nič také nespomenula a nič nepopieram
@zuzulka558 internet znesie veľa. Aj popieranie genocídy, ktorú sme mohli sledovať v priamom prenose. Tento zrod novofašistov je tragédia celej západnej spoločnosti.
Edit: príspevok si neskôr upravila, tak dodám, že som sa ťa najprv pýtala, ako to myslíš. Ak si nemienila popierať vojnu a genocídu, stačilo napísať vysvetlenie, čo si chcela povedať tým, že to všetko mohlo byť aj inak.
@annm81 no a daj ma tam aj keď tam nepatrím,, internet ti kašlem v takýchto veciach, mali sme tam osobu blízku rodine a vedela určite viac ako ty ,, nemam slov na teba pekný den
@annm81 áno upravila lebo mi ti krpata tuka miluje písmenká prepáč 🥰 nepíšem cez mobil ale PC lebo na niečo čakám z roboty
@cafelatte Napisal kto? Pan Blaha? Chmelar? Svec? Mazurek? Najlepsie je vytrhnut cast viet bez kontextu,bez autora a hrat s tym ludom na city. To je asi tak, ako ked tu jedna volicka vypisuje v kazdej diskusii ako Caputova chce krajinu,kde sa ludia nebudu bat zomierat. Pri pocuvani kontextu pred a za touto vetou,ale zial ohluchla🤷♀️

@betulinka1 to vôbec nie je o dôchodcoch.. veď aj tu v diskusii sa vyjadrujú ženy v stredných rokoch a volia premna nemyslitelnych ľudí.. v práci mi vravel jeden študent keď boli parlamentne volby, že väčšina jeho spolužiakov voli smer!!! Lebo zmagoreni z extrémistických názorov.. a to boli vysokoškoláci.. každý kandidát ma voličov z každej vekovej skupiny... Podľa mňa vôbec nejde o vek, ide o celkové nastavenie človeka a ak je raz niekto zmanipulovany propagandou, nikdy nič ho nepresvedčí o opaku.. až keď mu na dom padne Ruska raketa...
(Mimochodom môj otec by mal 76rokov a vždy bol veľký demokrat.. aj caputovu volil, keď ešte žil.. mozog mu síce nefungoval už dobre dlhé roky, ale čo sa týka politiky, mal výborne nazory.. mama bola tiež vždy liberálne zmýšľajúca, ale ona zomrela tak dávno že neviem povedať koho by volila.. pamätám si že vasaryovu keď kandidovala)