Prečo voliť Igora Korčoka? Tu sú argumenty
Dobrý deň,po rozhovore s už dospelou a myslím že aj pomerne vzdelanou dcérou asi pôjdem voliť Korčoka. Inému nie som ochotný dať hlas a ešte včera som myslel,že ani voliť nepôjdem. Napíšete mi argumenty prečo áno resp prečo nie? Ďakujem za každú odpoveď a prajem pekný deň.
@mizoko Ale toto predsa nie je nejaká ťažká veda. Zákony sú verejne dostupné, každý má pripojenie na internet, zadať do google pár slov zvládne aj 8 ročné dieťa. Ak to teda neviem, je naozaj tak ťažké si nájsť, že prezident ako hlavný veliteľ ozbrojených síl prichádza k slovu predovšetkým pri stave ohrozenia Slovenska, príp. ohrození spojencov s ktorými máme relevantné dohody, nie v prípadoch, keď nám (/spojencom) nie je vyhlásená vojna ani nehrozí priame ohrozenie? V čase mieru má na starosti len marginálne záležitosti týkajúce sa fungovania armády.
Ak má človek zdravý rozum, čo to by mu mohol napovedať fakt, že v našich zákonoch sa nikde nepredpokladá, že prezident bude mať akékoľvek skúsenosti s armádou.
Nehovoriac o tom, že predsa naši vojaci v zahraničí bežne pôsobia, takže ako občan, čo sa zaujíma o veci verejné, už mám poznatok, ako sa vysielali vojaci v minulosti.
@mizoko Len ako z toho von? Nechávame za nás rozhodovať nevzdelaných, ba až vyslovene hlúpych ľudí a v podstate s tým nemôžme robiť nič. Asi neostáva iné, ako sa zmieriť s pravidelnými cyklami, kedy musíme pre takýchto hlupákov padnúť na úplne dno, odkiaľ budeme môcť postupne rásť , na nejakú dobu nastane prosperita a pokoj, kým zas budú mať hlupáci také práva a sebavedomie, že nás stiahnu dole a takto dookola.
Skopírujem sem svoju odpoveď autorke inej témy, ktorú medzi tým ako som ju napísala, zmazali, ale myslím, že aj sem sa hodí ako odpoveď niektorým prispievateľkám. Začiatok sa bude zdať odveci 😅, ale predpokladám, že väčšina tu čítala aj predošlú diskusiu:
Autorka, celá moja rodina sú veriaci a všetci do jedného idú voliť Korčoka. Neviem, čo do nich aktuálne tlačia v kostole, ale niektorí ľudia majú aj vlastný rozum a nerobia len to, čo do nich hustí farár alebo manžel. Môj brat sa veľmi aktívne zaujíma o politiku, má prečítané knihy o rôznych kauzách, mafianoch, praktikách..ja nerozumiem argumentu, Korčok nie, lebo on je za LGBT. Čo to akože znamená? Že ako prezident bude vyzývať ľudí, aby sa preorientovali? Mne teda príde Harabin s jeho mokrými snami o vystúpení z NATO v aktuálnej situácii, kedy je práve NATO naša jediná záruka akej takej istoty, že nás agresor typu Rusko nenapadne, oveľa nebezpečnejší. Kto mohol, sa rýchlo pripojil a my, maličké Slovensko, s pár profesionálnymi vojakmi sa ideme hrať na samostatných hrdinov? Veď to vy stále opakujete ako sa bojíte, že pôjdu naši muži, synovia bojovať. V prípade, že sme v NATO, kedy je konflikt oveľa menej pravdepodobný, by šli do vojny v prvom rade vojaci, naši aj z ostatných členských štátov. No ak budeme sami, a tým pádom bude väčšia pravdepodobnosť, že nás niekto napadne, keďže budeme slabí, budú musieť ísť zfleku všetci bez rozdielu. Toto si vy naozaj neuvedomujete?
@kristiii ja len dodám,že teda neviem čím by naši vojaci tak bojovali. Lopatkami asi 🙄 ako píšeš naše vojsko je tak malicke a ešte k tomu absolútne nevybavené,len si to málokto uvedomuje.
@lenkasarka no, asi s tým chlebom a dekami, ktoré by nám posielali z toho zlého západu, podľa toho ako si teraz predstavujú našu pomoc Ukrajine.
Prave sme sa vratili z volieb a bolo plno. Vsetci co tam boli nad 65 a viac rokov. Zle bolo na to uz len pozerat, ze babky a dedkovia maju pravo rozhodovať o tom, akym smerom ide tato krajina. Oni ani netušia co tato vláda robi a chce robit. Oni uz iba dostanu dôchodkok a zaujimaju ich ceny v obchode. Tak dopadli aj voľby. Prezident ako Korcok nas sice nezachráni, nema taku moc ale aspon sa na nas nebudu pozerat ine krajiny ako na bláznov, co podporujú mafiu a zlodejov a este si zvolia z ich radov aj prezidenta pana P. Mojim detom hovorim, ucte sa jazyky aby ste mali moznost z tejto krajiny odist aby ste mali moznost voľby. Ja si to tu uz niekde v domove dochodcov dokoncim ale Vasa budúcnosť moze byt inde.
@betulinka1 moji rodicia maju cca 70 rokov a idu volit Korcoka. Moja sestra ma 39 rokov a ide volit asi Pellegriniho alebo nebodaj Harabina? Neviem, radsej sa o politike nerozpravame.
Mne je aj luto uvedomelych seniorov, kazdy ich hadze do jedneho vreca s tymi neuvedomelymi.
@janinah pamatam :D a deti ako je tvoj syn uznavam, ale je ich ako maku...
@betulinka1 a kto by mal rozhodovat?
@betulinka1 prečo ti bolo zle? Lebo si myslíš, že nebudú voliť to čo ty? Toto je tá tvoja demokracia? Už nech rovno umrú všetci dôchodcovia, to by bolo asi pre teba najlepšie.
A stále nechápem. Je tam 9 kandidátov, iba jeden je od smeru. Ale tu kto nejde voliť vášho demokratického Korčoka, tak je rovno Ficovolič. 🤐
@betulinka1 dost krute nemyslis? a co ti produktivni rodicia co volit mozu alebo by mali a nejdu a ani ich dospele deti lebo sak co doma vidia?!
@sasa1310 ja som nepovedala že sa ním treba chváliť 😅 čo si domyslas?! A demokracia na ktorú aktuálne nadávaš ti dáva právo vybrať si koho chces a hovoriť o kom chces a rovnako nám dáva právo ti na to adekvátne odpovedať 😉 či ti to niekto zakázal? Veď píšeš otvorene tak kde je problém? A že na tvoj názor dostávas odpoveď ktorá sa ti nepáči - no to je to riziko keď sa vyjadris verejne v diskusii 😌

@domininini Lenze ti uplne uslo, ze v danej suvislosti pisem o vlade, nie o prezidentovi.
A co sa tyka vojny, naozaj veris, ze smeracka zahranicna politika je spravna? Ze je fajn, ked tak neschopna krajina Ako sme my, Robi Dobre, ze nedrzi za jeden koniec so zvyskom europy?
Co si predstavujes, ze tzv.vojnovy stvac, Ako ho oznacujes, korcok urobi? Posle vojakov na ukrajinu a tym do toho zatiahne NATO? Co si myslis, ze urobi Pelegriny? Zastavi to? Ako?
Sme primale figurky na sachovnici geopolitiky, aby sme dianie ovplyvnili.
Fico zvolili vybornu taktiku.
Vyfabuluje problem, nieco citlive, nieco coho sa ludia boja. A potom krici, ze on to nedovoli.
To som vravela uz pred volbami, ze vsetky tie ich ohnive reci, ze pred.vlada nas zatahuje do vojny, vsetka ta horliva kritika opatreni pocas covidu, vsetko to bolo ucelove.
Ludia maju prirodzene strach, su nespokojni, kedze mnohe veci NEboli zvladnute pocas pandemie. A toto vsetko on velmi sikovne vyuzil na zvysenie poctu volicov... Na svoj navrat ku korytu.
A co urobil Ako prve?
Nie nepustil sa do veci, co pomozu ekomonike, co by zvysovali zivotnu uroven, zvysovali uroven skolstva, zdravotnictva, prispeli k lepsiemu podnikatelskemu prostrediu, znizovali sialenu byrokraciu, nie.
Snazi sa zmenit trestny zakon, snazi sa o cenzuru medii... Hned sa pustil do toho, z coho on a jeho kumpanomi maju prospech.
A Pellegrini, ktory je chudak nicim inym, len ficovov figurkou (bohvie cim ho drzi v hrsti), ako prezident, je len taka ceresnicka na torte.
A ludia to nevidia..
Preco??