Sexuálne násilie Červenej armády pri oslobodzovaní Európy
Zabúda sa najmä nato že Rusko napadlo Poľsko spolu s nemeckom. Nie je pravda ani to že sa poliaci slabo bránili. Poliaci bojovali naraz na dvoch frontoch a nikto im nepomohol.
@zeldia áno a teraz Poľsko veľmi dobre zareagovalo a bude za pár rokov najprosperujúca a najbezpečnejšia krajina v EÚ. Aj keď má za suseda Rusko. Poliaci sa poučili a vďaka Bohu za to.
@nicoletta98 Ale ved ja neporovnavam. Ja sa pytam, kde su zidovske zeny odvedene slusnymi slovenskymi a nemeckymi vojakmi.
Ci s traumou, ci bez.. po vojne mal kazdy, kto zil, traumu.
Ja som neporovnavala, co je lepsie. Ci byt znasilnena, mat zbombardovanu alebo vypalenu dedinu, alebo mat vyvrazdenu celu rodinu. Ja sa pytam, kde su zeny odvedene slusnymi vojakmi. Ubehlo viac ako 80 rokov a zatial sa nevratili. Ani ich deti, ktore by mozno este zili sa nevratili. Ani ich vnucata neprisli pozriet, kde zili ich stari rodicia, ktori boli odvedeni slusnymi vojakmi.
@oliolijanka ty sa fakt nauč čítať. Pointa toho všetkého je v tom,že všetci vieme,čo robili nemci. O sovietoch sa len šepkalo alebo nehovorilo vôbec. Učili nas,že to len nemci boli tie svine, ale nebola to tak celkom pravda
Zabúda sa najmä nato že Rusko napadlo Poľsko spolu s nemeckom. Nie je pravda ani to že sa poliaci slabo bránili. Poliaci bojovali naraz na dvoch frontoch a nikto im nepomohol.
@zeldia to vieš to sa im nehodí do krámu a ešte sa divia prečo poliaci zbroja ako diví ,,, vedia prečo .. ale zvlaštne že sa pretlača vždy že len nemci napadli a napr , finsko napadli tiež rusi ale to sa tutle zimna finska vojna tiež sa im to do kramu nehodi ,nehovoriac že fini museli rusom prepustit čast uzemia .. oni habali nielen krym a pod
Slovenske zeny znasilnene tymi "smradlavymi ozratymi vsivavymi hovadami" zili dalej. Ale kde su tie zidovske zeny, ktore boli z dediny odvedene slusnymi nemeckymi a slovenskymi vojakmi?
@oliolijanka zabudla si pripisat kde su tí slušní slovenskí politici čo nemcom za to ešte aj platili
Tiež mi starká veľa krát rozprávala. Nemecký vojak mi ako mladej poradil, zachránil nohu,lebo by som o ňu po čase prišla (mala infekciu asi) a že musí mať nohy hlavne v suchom a čistom a petrolejom potierať,než to ruský vojak sa nič nepýtal a postrieľal nám všetok statok,že za revanš a keby neušla,aj iné zverstvá by sa jej stali,nikdy neboli triezvi. Preto vždy vravela,čo Nemci nestihli,to dokončili Rusi.
Veľmi si idealizujete tých Nemcov. Jasne že boli slušní , keď slovenský stat kolaboroval s Nemcami a boli sme akože kamaráti . Na to sa trocha zabúda. Ale k Zidom až takí kamaráti Nemci neboli. A neboli ani kamaráti s Poliakmi. A čo sa týka akože tých zlých ruských vojakov, tak v prvej línii znásilňovačov a zlodejov boli hlavne ukrajinskí banderovci. Lebo červená armáda ani zďaleka neboli len Rusi ale zmeska národov
Zaujimave, ze všetci tu majú skusenost z rôznych krajov Slovenska so zverskym správaním ruSSkych vojakov, hlavne na východe, kde sa tie zvieratá vyskytovali najviac a najdlhsie. Nekulturna a neludska horda svin to bola, empiricka skusenost nepusti a z generácie na generáciu sa tie príbehy odovzdávali, aj ked sa to nesmelo pocas 40+ rokoch okupacie oficiálne nikde uvadzat. RuSSak ničil a vraždil pre potešenie, aj ked z toho nič nemal a to je v tom narode zial do dnes, na rozdiel od nemecka, ktore po vojne absolutne a systematicky potlacalo nejake teorie o nadradenosti naroda nad narodom (v ruSSku naopak zivili a zivia tuto temu stale). @katulienkax @oliolijanka hoaxy a russku propagandu siria len ti, ktorým skusenosti s ruSSkymi vojakmi nemal kto odovzdat. Snáď ten "mierumilovny" narod nebudeme musieť opäť zazit na nasom uzemi, aby to pochopili aj kolaboranti... aj ked ich novy "veliteľ" sa uz tesi aj na slovenské ženy:
https://svet.sme.sk/c/23496724/ukrajina-je-podl...
Zaujimave, ze všetci tu majú skusenost z rôznych krajov Slovenska so zverskym správaním ruSSkych vojakov, hlavne na východe, kde sa tie zvieratá vyskytovali najviac a najdlhsie. Nekulturna a neludska horda svin to bola, empiricka skusenost nepusti a z generácie na generáciu sa tie príbehy odovzdávali, aj ked sa to nesmelo pocas 40+ rokoch okupacie oficiálne nikde uvadzat. RuSSak ničil a vraždil pre potešenie, aj ked z toho nič nemal a to je v tom narode zial do dnes, na rozdiel od nemecka, ktore po vojne absolutne a systematicky potlacalo nejake teorie o nadradenosti naroda nad narodom (v ruSSku naopak zivili a zivia tuto temu stale). @katulienkax @oliolijanka hoaxy a russku propagandu siria len ti, ktorým skusenosti s ruSSkymi vojakmi nemal kto odovzdat. Snáď ten "mierumilovny" narod nebudeme musieť opäť zazit na nasom uzemi, aby to pochopili aj kolaboranti... aj ked ich novy "veliteľ" sa uz tesi aj na slovenské ženy:
https://svet.sme.sk/c/23496724/ukrajina-je-podl...
@mapa To,ze sa to neuvadzalo oficialne neznamelo,ze sa o tom nevedelo a nehovorilo! Potichu pravdaze.
A to,ci tu Rusi budu alebo nie, vobec nezavisi od nas.Rovnako ako sa nas nikto nic nepytal v Mnichove1938 a potom na Jalte.Mocni sa dohodnu na sfere vpyvu a hotovo.Ako vzdy.
A este davno predtym.Mojej prababky sa nikto nepytal,ci chce hovorit po madarsky na severe Slovenka....
@anonymnyuzivatel moja maminka bola v case vojny male dievca. Byvali u nich Nemci, boli vraj velmi slusni, ucili ju nemecky, mala na nich dobre spomienky. Potom prisli osloboditelia a rodicia ju museli pred Rusmi ukryvat :(. Na toto sa uz zabuda :(
@lenka_da presne toto mi hovorila babicka, ze Nemci boli velmi slusni, vobec si nedovolovali, davali detom aj nejake sladkosti, ak mali. A ze potom prisli Rusi a to bolo hrozne. Ze nemali absolutne spravanie, zo zahrady spravili total bordel, ze sa museli pred nimi cely cas schovavat.
Ono, nie nadarmo vzniklo prislovie " v laske a vo vojne je vsetko dovolene." Mna najviac desia veci ako vo filme Whistleblower, o tomto sa vobec nehovori.....
Netreba si robit iluzie o nemeckych jednotkach, tie na Slovensku sice neznasilnovali, ale na vychod a sever od nas tieto komanda vyvrazdili miliony ludi. Koncentracne tabory vznikli preto, ze nemecki vojaci zacinali mat psychicke problemy z toho vrazdenia. Preto sa vytvorili tabory smrti, kde ludi nahnali do plynovych komor a zatvorili za nimi dvere. Uz pre obete nebolo treba kopat masove hroby, nebolo treba stlacit spust a na jeden sup vyvrazdit celu dedinu, a potom ich zasypat hlinou.
To, ze na Slovensku nevrazdili bolo kvoli tomu, ze nasa vlada s nemcami kolaborovala. O tom, ze Rusi vyuzivali sexualne nasilie ako vojnovu zbran nie je pochyb, aj ked prisli do Nemecka boli voci zenam nemilosrdni.
@carolynka no a potom prisiel iny rezim a kopec ludi islo do gulagov
@kiki68 ano, Rusi potom po 2.svetovej robili dalsie pogromy na Zidov, ktori prezili koncentracne tabory, a ktori sa vratili domov. Takze hroza pokracovala, plus tie gulagy. Neboli to ziadni osloboditelia
@carolynka no cele to bolo na dve veci, ale s tym uz nic nenarobime, ludia museli verit tomu, co im nakukali a ten rezim sa iba prehodil a bolo. Neviem si predstavit tu krutost, co tam zacala hned po ukonceni vojny. Ludia sa asi dlho netesili
@oliolijanka fascinuje ma ako dokážeš napísať slušní nemeckí vojaci, len kvôli tomu,aby si si neviem čo dokázala. Ako som písala, nikto ich tu nevychvaluje. Môj dedo bojoval na ruskom fronte a videl ako Nemec nabral na hrot ženu s dieťaťom. Roky sa glorifikovali a glorifikuju sovieti, čo nie je správne
@oliolijanka ti ktorí sa vracali z bojov boli väčšinou deti. Vystrašené deti. Bolo po vojne. Sovieti šli ako zveri a toto čo sa potom dialo v nemecku, myslím,že nepotrebuje komentár
@oliolijanka vzhľadom na to, co za zverstva teraz "SSovieti" páchajú na Ukrajincoch v ich vlastnej slobodnej zemi sa da velmi dobre tusit, ktori to boli SSovieti... zvasty, co si si tento rok vypočula od vladnucich skorumpovanych mafianov na Dukle je prahsprosta ruSSka propaganda
Zažila som všetkých 4 starých rodičov dokonca aj babku a oni si ako deti a dospelá žena prežili vojnu a ani jeden nikdy nič dobre na rusov nepovedal. Všetko pobrali, zničili,...
Rodicia deti ostrihali zafulali obliekli do handier a poschovávali do sennikov, kravinov aby im nič neurobili. A za 80 rokov sa nezmenili aj na Ukrajine znasilnuju všetko od 1 do 99 rokov.
@anonymnyuzivatel zaujmave je ze este pred par rokmi boli ty zly nemci a zrazu su to rusi,ono netreba zabudat nato za aj slovensky vojaci sa podielali na napadnuti ruska a tym padom plienili rusko ale aj ospevovanu ukrajinu.A myslim si ze sa ty rusi ale aj ukrajinci a dalsie narodnosti spravali primerane tomu co robeli slovaci,nemci,rakusania...v ich zemi a potom to len vratili.Dost sa zaujmam o toto obdobie a poviem len tolko ze este sme dopadli velmi dobre ked vezmeme fakt ze sme boli spojencami tretej rise.Precital som vela knih,kde boli aj casti dopisov co pisali nemci domov rodicom alebo rodine a bolo to zaujmave citanie ako zabijali ,,vypasenych rusov,,a jedli ich ked uz kapali od hladu,nahnali deti do domu a zapaleli ich-toto pisal syn matke...fungovali na chlaste,pervitine atd.Ale co viem od stareho otca tak povedal ze nemci boli slusny a ked prisli rusi tak ich zaujmali hodiny,ale ani tie nezobral aj ked mohol,taku skusenost mal on.
@oliolijanka vzhľadom na to, co za zverstva teraz "SSovieti" páchajú na Ukrajincoch v ich vlastnej slobodnej zemi sa da velmi dobre tusit, ktori to boli SSovieti... zvasty, co si si tento rok vypočula od vladnucich skorumpovanych mafianov na Dukle je prahsprosta ruSSka propaganda
@mapa Ty si cela pomylena. Nie je to uz rovno nacizmus, co tu predvadzas?
Kym ja tvrdim, ze ludia roznej narodnosti, rasy, ci vierovyznania... vystaveni rovnakym podmienkam reaguju rovnako, ty tvrdis, ze rusi su nejako horsi. Tak, ako ako za vojni niektori tvrdili, ze zidia su horsi a burcovali proti nim masy.
Mam znameho. Tak nema rad rusov, ako ty. Pardon, nie je az taky radikalny, ako si ty a nesiri zlobu, ako ty.
Ale nema ich rad, lebo je tak mediami masirovany.
Boli sme von, sedeli sme pri jazere a prisli tri pary s malymi detmi. Zhovarali sa rusky. On by to ani nespoznal, ci rusky alebo ukrajinsky. No tak som sa ho so smiechom opytala, ci sa tesi, ze prisli ukrajinci, alebo ci sa hneva, ze prisli rusi..😀
Je to nerozpoznatelne. Mam zo desat dlhorocnych ruskych aj ukrajinskych kamaratok a musim dlhsie uvazovat, ktora je odkial, lebo vsetky su rovnako mile. Takze ak niekto niekoho na ukrajine ci v rusku znasilnuje, nie je to narodnostou, je to tym, ze je tam vojna.
@mapa Ty si cela pomylena. Nie je to uz rovno nacizmus, co tu predvadzas?
Kym ja tvrdim, ze ludia roznej narodnosti, rasy, ci vierovyznania... vystaveni rovnakym podmienkam reaguju rovnako, ty tvrdis, ze rusi su nejako horsi. Tak, ako ako za vojni niektori tvrdili, ze zidia su horsi a burcovali proti nim masy.
Mam znameho. Tak nema rad rusov, ako ty. Pardon, nie je az taky radikalny, ako si ty a nesiri zlobu, ako ty.
Ale nema ich rad, lebo je tak mediami masirovany.
Boli sme von, sedeli sme pri jazere a prisli tri pary s malymi detmi. Zhovarali sa rusky. On by to ani nespoznal, ci rusky alebo ukrajinsky. No tak som sa ho so smiechom opytala, ci sa tesi, ze prisli ukrajinci, alebo ci sa hneva, ze prisli rusi..😀
Je to nerozpoznatelne. Mam zo desat dlhorocnych ruskych aj ukrajinskych kamaratok a musim dlhsie uvazovat, ktora je odkial, lebo vsetky su rovnako mile. Takze ak niekto niekoho na ukrajine ci v rusku znasilnuje, nie je to narodnostou, je to tym, ze je tam vojna.
@oliolijanka suhlas. Ono sa staci pozriet, co zo sebou robili po prvej svetovej francuzi s nemcami, cez druhu nemci s francuzmi a po druhej svetovej znova francuzi s nemcami. A schvalne som vypichla tieto dve narodnosti, ktore aa tituluju bastami demokracie...
@oliolijanka suhlas. Ono sa staci pozriet, co zo sebou robili po prvej svetovej francuzi s nemcami, cez druhu nemci s francuzmi a po druhej svetovej znova francuzi s nemcami. A schvalne som vypichla tieto dve narodnosti, ktore aa tituluju bastami demokracie...
@vevesh to bolo aj nemci a češi , ale pači sa mi že majú filmy, dokumenty z tohto obdobia kde ukazuju práve čechov čo robili, netvaria sa mi sme boli v pohode .. také farebné vtača to ako uff to bol tažky film atd ..
@anonymnyuzivatel zaujmave je ze este pred par rokmi boli ty zly nemci a zrazu su to rusi,ono netreba zabudat nato za aj slovensky vojaci sa podielali na napadnuti ruska a tym padom plienili rusko ale aj ospevovanu ukrajinu.A myslim si ze sa ty rusi ale aj ukrajinci a dalsie narodnosti spravali primerane tomu co robeli slovaci,nemci,rakusania...v ich zemi a potom to len vratili.Dost sa zaujmam o toto obdobie a poviem len tolko ze este sme dopadli velmi dobre ked vezmeme fakt ze sme boli spojencami tretej rise.Precital som vela knih,kde boli aj casti dopisov co pisali nemci domov rodicom alebo rodine a bolo to zaujmave citanie ako zabijali ,,vypasenych rusov,,a jedli ich ked uz kapali od hladu,nahnali deti do domu a zapaleli ich-toto pisal syn matke...fungovali na chlaste,pervitine atd.Ale co viem od stareho otca tak povedal ze nemci boli slusny a ked prisli rusi tak ich zaujmali hodiny,ale ani tie nezobral aj ked mohol,taku skusenost mal on.
@majorek tu ale ide o to že sme sa celé roky učili o usmievajucich milučkých rusov osloboditelov, neučili sme sa celu pravdu, nesmelo sa o tom hovorit pisat nič ..
prečo ? takže kto chce si to prečita a urobí sám názor , netreba hned kopat do niekoho kto napíše o tom ...
@oliolijanka ale to čo píšeš je hypoteza , načo je dobré čo by bolo ked vieme ako to bolo ?
@veronicka1901 asi tak. Nasi starki mali pocas 2.svetovej krcmu/hostinec a raz dosli Nemci a vlastni toho svojho velitela museli zviazat, ked sa opil, tak starku vsade hladal, museli ju ukryvat, nedal pokoj. Tak vojaci ho zviazali. A potom paradox, zas inokedy, ked mala chore dieta, malicke babatko, narodilo sa im v roku 1943, tak nemecky lekar jej zohnal lieky pre neho, aj vdaka nemu sa ich syn dozil dospelosti. Uz davno nie je medzi nami, ale zachranil ho Nemec. Takze toto je o jednotlivcoch, take konkretnosti. Hovada aj anjeli sa najdu vsade. Ale ludia maju radi cierno/biele videnie sveta, je to jednoduchsie.
@nevenka jasné, súhlasím s tebou. Zasa nemôžeme porovnávať ľudí s vysokými vojenskými hodnostami a obyčajných radových vojakov, ktorí plnili len rozkazy. Ale teda bohužiaľ historické záznamy nepustia, boli to poväčšine riadne zvery.

Môj otec bol v čase vojny už vo veku, keď partizánom a dezerterom nosil do hory jesť. Babka s mamou často spomínali, ako v kuchyni hostili Nemcov a v stodole v sebe skrytí partizáni. Našťastie žili na území, kde neprebiehali boje.
No a vyjadrovať sa, kto boli väčšie svine? Ktorí národ? Vždy to bolo a je o ľuďoch. Boli i zvieratá v ľudskej koži, i chudáci, ktorí sa len snažili prežiť a vrátiť domov k rodine.
Len akosi mám pocit, že sa na skutočné vojnové zverstvá z tej doby zabúda, lebo ľudia logicky viac prežívajú realitu. A pomaličky sa zabúda na hrôzy prvej, druhej svetovej, vojny vo Vietname, v Juhoslávii, invázia v Iraku atď. Ani jeden národ, ktorý bol, alebo je zapletený do vyvolania vojnového konfliktu, nie je nevinný. Ale hlavným vinníkom boli a sú hlavne mocní a politici, ktorí tie špinavé hry rozohrávajú. Rola vinníka a obete, dobrého a zlého sa prehadzuju.
Avšak hlavnou obeťou vždy boli a sú obyčajní nevinní ľudia.
@abbey1 veľmi pekne napísané.