Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@kremlicka250 je to dobrovolne ockovanie,nemal sa robit nátlaku na ludi co to vobec nechceli a ktori napriklad po ockovani ochoreli a nemuseli by.
A s tym sa rata ze najohrozenejšie skupinou si chori s starsi ludia.ze umrela nejaka mlda baba co poses,je skor výnimka a pravidlo,skor umreli na koronu stari a chori ale to aj ked takuto ludia dostali zapal pluc.
@kremlicka250 a ludia sa izolovali,bola bublina,bolo ze bez testu do orace nesmies a podobne.Deti sa izolovali doma,kruzky,kadernícky,bary ,restika zavrete,to vsetko bolo a fungovalo.
Takze ak umre napr tvoja 20 rocna dcera povies, sak aj vynimky musia byt?
A v tom ,ze neockovani a chori neporusovali som ti dala hned priklad aj Roberta Fica, co sfalsoval test a cestoval. Takze spoluehat sa na to, ze ludia dodrzovali je naivne.
Na namestiach protestovali ludia, co boli uplne zdravi, pod 60 a izolovani,tak?
@kremlicka250 Keby umrela 20r tak jej nepomoze ano ockovanie,kedze aj ockovani sa nakazili a roznášajú to dalej. Alw mne je luto tych co sa dali zaockovat a ochoreli,a ze ich nebolo najmenej.Osobne poznam 3 takychto kt zhorsilo ockovanie stav,moja mama napr mal po ockovani porážku,a to je vyšetrovaná neurológom,kardiológ stale.Vies ze robilo sa to zbytocne nátlakom,kto sa mal nech sa očkoval a kto bol oresvedceny ako ty ,ale nie ludia co nevhceli a pod tlakom a očkovali.A nehnevaj sa tie reklamy to boli trapne,.A Fica tu zbytocne spominas,podla mna by on riesil covidovu situaciu podobne ako matovic
@kremlicka250 v prvom rade sa mali ockovat ti, ktori chceli. Nemal sa robit celospolocensky tlak na ludi ktori sa ockovat nechceli, v ziadnom pripade nemali do toho nikoho nutit, ci nebodaj podmienovat tym zamestnanie. Nemali strasit a masirovat ludi v mediach kazdy jeden den nonstop. Deti, starych ludi, vsetkych. Ziadna podpora, ziadni psychologovia a psychiatri ktori by pisali otvorene listy. Mali sme jednu z najhorsie riadenych pandemii vobec. Absolutne nezvladnute. Mnoho doktorov pomaly prestalo ordinovat. Ziadne liecebne protokoly kazdy si robil co chcel, predpisoval co chcel a casto nepredpisoval co mal.
Deti mali chodit do skoly, v nejakych rezimoch, nemali sa zatvarat doma. Nehovorim na zaciatku, ked sa este nevedelo co a ako, to je jasne ze bolo rychlo treba ochranit co najviac ludi. Ale potom? Nemali zakazovat ludom chodit von, co to boli za kraviny ze na svahu na jednej casti boli ockovani netestovani na lyziarskom svahu, a zdravi otestovani nemohli ani do obchodu, ani na svah, ani na ine vonkajsie aktivity. Deptali tu ludi, rozdelovali spolocnost, kolko ludi ma trvale nasledky lebo sa museli dat zaockovat. A to je debata na 5 stran, nie na jeden prispevok co sa malo robit inak.
Ale predovsetkym reagujem na psychologov a psychiatrov a pytam sa, kde boli vtedy, ked sa slovakom dospelym aj detom najviac ublizilo a doteraz maju z toho psychicke nasledky. Preco nevypisovali listy, ze ma Matovic psychiatricku diagnozu a nech rychlo niekto iny prevezme zodpovednost. Preco nebili na poplach, ze sa deti nesmu doma zatvarat, preco netlacili na vtedajsiu vladu, aby ludi cez media nestrasila. Ludia boli vystraseni, dosr.ti, deti boli vystrasene a niektorym z toho totalne preplo. V praci obrovske tlaky. Absolutne rozdelili spolocnost. Tak sa pytam, kde boli vtedy.
Pisala som,ze respektujem tych, co zaockovat nedali. Ale napisaka som, ze mali respektovat pravidla, chranit sa ruskami a vyhybat sa druhym.
Roberta spominam preto, ze tvrdis, ze ludia respektovali bubliny. Nie nerespektovali! A ked 20 percentom volicom ide prikladom niekto, kto nerespektuje a este sa z covidu smeje, tak si vies predstavit ako respektovali jeho volici.A poznam veru vela ludi, co nerespektovali a cestovali kade tade.
Mrzi ma, ze tvoja mama mala porazku:( Ale podla tvojho riesenia by patrila k skupine zdravych ,co sa neockovat pod 60 alebo k tym starym nad 60 co sa ockovat odporuca?
Vidis, a ja mam z rodiny skusenost, ze neockovany ostal na plucnej ventilacii.
Nerozumiem naco sa tu vytahuje Tema z Roku 2022 .. pandemia je uz za nami , mozno pride dalsia , Mali by sme sa poucit … robili sa zle aj dobre opatrenia , vela ludi ich nerespektovalo . My sme si riesenie ako nechat vsetko otvorene a ziadne obmedzenia ako Svedi Nemohli dovolit , mame nekvalitne a rozrabovane zdravotnictvo , horsi zdravotny stav aj zivotny styl , dozivame sa v zdravi Menej , velke percento ludi v zapadnej Europe sa nemalo problem zaockovat , nemali ani potrebu sa vesat na Urad vlady , rychlejsie dosiahli kolektivnu Imunitu . V taliansku napr chodili po ulici so samopalmi a hliadkovali a tu si ludia chodili kadetade po okresoch , Ruska pod nosom , s palenkou neni problem nikdy , ani s ibalginmi a paralenmi , problem je vakcina 🙄 Keby Vladol fico , ani si nechcem predstavit co by to bolo , tomu by som ani stanok s novinami nedala riadit
@kremlicka250 to ale neznamena ze to tk je je to o ludoch,a ockovani nemali respektovat pravidla pritom roznášajú ochorenie viacej,kedze na nich sa nevzťahovalo nic.Coze darmo ti budes na neočkovaných hovorit zle ,ked to robili ockovani.Alw to nie je o ockovani ale o ludoch a ich zodpovednosti.Zasa nie vsetci neočkovaní spochybňovali koronu,ja nepisem o konšpirátorov co jo popierali,ale o normálnych ludoch ktori sa nechceli ockovat lebo neverili vakcine.A inak aj Pekova bola zosmiešňovana a považovaná za konspiratirku lebo ako prva spomenul moznost ze kovid bol vypustený z laboratória.A viesco ona biologická kt mala firmu a as tym pracovala,spochybnili nejaki ludia co sa tomu nevyhnali.A nakoniec min tyz bolo v nejakom denníku ze vedci uznali moznost ze kovid bol skor vypisteny(asi nechtiac) z laboratória. A inak nebola by to nahoda kedze vol v mieste kde bolo to ich čínske laboratórium.
To je ok, ze nehovoris o ludoch, co spochybnovali covid a konspiratoroch. Ja to chapem a aj chapem poziciu cloveka, co sa ockovat dat nechce.
Ale opatrenia sa robia robia pre vsetkych, pre celu krajinu, pre zodpovednych aj nezodpovednych. Takze do opatreni treba brat vsetkych. Takze podla tvojich opatreni, by si maminu ockovat nedala hej? A ju donutili ockovat sa pod akym natlakom? Ako vazne sa pytam, nie ironicky. Z akeho dovodu sa dala tvoja mama ockovat? Kto ju donutil?
Akoze sa na ockovanych pravidla nevztahovali? Ruska nosili aj ockovani.
Čo sa naťahujete na covide. Hocijaká vláda by tam bola, inak by to nebolo. Snáď na Matovičové atomovky a iné hovadiny. Nevieme, čo by Pelle urobil. Nikto nevedel, čo robiť v tejto výnimočnej situácii. Svet to nezažil. Očkovať sa ľudia nemuseli, to či niekto podľahol tlaku je jeho vlastné rozhodnutie. Bola to šialená doba. No a máme tam človeka, ktorý dokáže čo sa tu dialo. Zatiaľ to je len bla bla.
@kremlicka250 mamu preto ze ma lka 60 s bola u sestry kde mala deti kt mohli donsiet zo skoly covid””.Otec umrel v nemocnici pocas 2 vlny,ako mal pecen a oblicky mapadnute(alkohol) ale chytil tam covid a pri jeho copd ochoreni podľahol,naprikld jemu by ockovanie pomohlo,i ked by umrel neskor na pecen.Ale poznam 39 r zenu( bola som jej pochat infuziu) kt pod tlakom nemocnice-psychologička sa zaočkovala a jej to napr spustili autoimunitne ochorenie.Ale take ze bola unavena,bolesti,slabosť,z liekov(kortikoidy) pribrala 30 kg,male dieta ,a ona taka nefunkčná.Ako to by ma nahnevalo,lebo 39r a zivot pred sebou a pomaly invalid uz,verim ale ze pri nastavení liečby jej pomozu.Ale predsa tie autoimunitne choroby su pre mna strasne.
@gribka1 ved ja suhlasim. Nic by ine nebolo. Jedine mozno to, ze by moc neriesili financnu pomoc ludom.
Ale nikto ju nenutil sa ockovat,mamu, ocina,znamu? Ci ako ju donutili?Podlahla tlaku ( neviem sa k tom vyjadrit, co je tlaku), poznam vela ludi,co sa ockovat nedali. Ved ty si nepodlahla tlaku, ked si neni ockovana....
Samozrejma ma mrzi kazde ochorenie, ktore ludom sposobi neprijemnosti.
@kremlicka250 tak ale sestra sa očkovala gam nedobrovoľne,lebo robila v školstve tak to bola taka neformálna povinnsot.
Najviac tu nadávajú na očkovanie tie, ktoré podporujú diktátorské rozhodnutia a diktátorské štáty. Zvlastne. Skúste sa opýtať ako prebiehal lockdown a očkovanie v komunistických krajinách. Ludia tam týžde a týždne nemohli vystrčiť nos z domu, je jedno či mali čo jesť a pit, nikoho to nezaujímalo. Sankcie boli veľmi tvrdé. Píše sem aj jedna baba co žije v Číne. Skúste si prečítať jej blogy. Pelle prvý zavrel hranice a keby tu bol Fico, tak sa očkuju aj všetci dezoláti, lebo by im to prikázal a veľmi tvrdo. Každá krajina robila čo sa vedelo acteraz sú všetci múdri a hlavne ti, co odmietli očkovanie. Ti sa nemali brať ani k lekárovi, ani do nemocnice, mali sa pekne doma liečiť čajom a imervectimom. Mali mat záznamy v počítači a proste ich nemali zobrať do nemocnice.
@stanulienkat len či by ten Fico , ten úžasný otec národa , vôbec kúpil vakcíny pre nás plebs ? To si možno ešte fandíme , steblom trávy nepohol v krajine . Dochodcom dáva 13. Dôchodky , len aby ho volili a tam to aj konci
@stanulienkat ale ved ja som pisala,ze stastie ze Fico nebol prave vo vláde.Ale ockovanie neznamenalo sloboda.
A este sa budeme len cudovat, ked sa Trump s Putinom dohodne na spolupraci, nielen ohladne Ukrajiny. Ako sme si ako Europa nakadili do vlastneho.
@stanulienkat jasne, nemali by zobrat ani teraz do nemocnice tych co fajcia, piju, su tlsti a zle sa stravuju. To je rovnake prirovnane, dokonca ti stoja tento stat a miesta v nemocniciach ovela viac, ako ti zli neockovani. A obavam sa, ze keby bol pri moci Fico, veruze by ockovanie bolo povinne, takze mozeme sa tesit, ze pri moci nebol. Su krajiny ktore zvladli pandemiu ovela lepsie, netusim preco nas prirovnavas k Cine. Ja sa prirovnavam k tym lepsim, hladam lepsie moznosti. A bohuzial, Slovensko dopadlo velmi velmi zle, v prieckach umrtnosti sme naozaj na zlych miestach, mnohi na to upozornovali pocas pandemie, ale nic sa nezlepsilo. Vymyvali mozgy, loterie, nutili sa ludi ockovat pod hrozbou. A mnohi neliecili. Cele zle.
Ale budem sa opakovat, kedze ja som nacala temu psychologovia psychiatri, kde vtedy boli. Keby boli co k comu, ti co teraz spisali peticiu, tak uz vtedy mali bit na poplach. Zaujimave, ze az teraz vysli zo svojich kukiel a viac ich zaujima politika ako psychicke zdravie naroda. Smutne.
@gribka1 ludia ktori sa museli dat ockovat inak by prisli o zivobytie, tak ti by ti porozpravali, ako sa mohli rozhodnut.
@liv1 ano, lenze prirovnavat vlastnu obezitu a fajcenie tiez nie je stastne. Moja obezita nie je infekcna, mojou obezitou v nemocnici nenakazim dalsich doktorov a sestricky.
Nezastavam si nutene ockovania a vela preslapov ( lotetia) tu bolo ,ale treba sa aj zamysliet, preco to na sr slo z kopca. Zdravotnictvo v troskach, ludia porusovali co sa dalo a este nadavali na doktorov. Chodili bojkotovat na namesia bez rusok a potom sa cudovali, ze nase rozpadnute zdravotnictvo nevie co skor. S kym lepsim sa porovnavas? Lebo sa treba prirovnavat aj urovnou zdravotnictva.
Co neslin k zvelorekarom ti mudri ludia, co nepocuvali lekarov a radsej sa pchali invermektinom, nakazili inych ...Potom im uz bol doktor dobry?
Psychologovia asi riesili skor to, preco sa dospely zdravy clovek napchava invermerktinom a borovickou miesto pocuvania lekarov.
@liv1 a hlvne ze sme nájmu tu bojovú techniku darovali Ukrajine a uz nemame.Alebo ako to bolo?
@stanulienkat ale co si,pozri sa ja mam zvysene protilatky,ja som sa kvoli tomu neočkovala,lebo ockovanie u mna moze spôsobiť reakciu a mozem mat vazne ochorenie.Preto ja nebudem riskovat,uz sa nedam ani na tetanus preočkovať,ci cierny kasel.Ten sme mali v oktobri,dcera a dobry pribeh,lepsie ako bežná viroza.A ja tie protilatky viem ze mam,kebyze neviem a zaočkujem sa mohla som riskovat a naco ked ame koronu doma za tych 5r nemali??Kazdy sa musi rozhodnut podla seba,kto sa bal nech ale kto sa nechcel naco tlacit.?
@liv1 nie, nakadili si ti, co volia pomarance a uz tu pol roka tlieskaju aky je Donald super a vsetko vyriesi.
A este sa vytesuju z toho ako Elon vsetkym ukaze.
A ty sa cudujes, ze sme tam kde sme???
Bojovu techniku, ktora bola v dezolatnom stave a nas len stala peniaze?? Aj mas nieco o tom nacitane, alebo len papagajujes Zem a Vek?? Ved Kalinak uz zbroji. To budu obchody a rabovacka zo statneho.😉😁 To, co by Nagy kupil za 200 milionov, Kali kupi za 2 miliardy. (Obrazne povedane pre menej chapavych....alebo aj nie...)
@stanulienkat A prečo tak veríš, ťe Naď by to nakúpil transparentne?
@stanulienkat ved ja sa pytam,neviem.
@sedrik89 neverim nikomu. Avsak tato banda si vsetko vynadobi x 100. A to je rozdiel.
@kremlicka250 ale tvoja obezita a fajcenie stoji tento stat miliony. Mohol by ho investovat aj lepsie nie? A zabudla si, ze ochorenie prenasali aj ockovani? Tak preco by oni mali dostat zdravotnu starostlivost a ini nie? No snad sme sa uz pochopili, ze tvrdit, aby neockovani nedostali zdravotnu starostlivost, alebo aby ju nedostali obezni, fajciari a alkoholici, je blbost vsak? K zdravotnej starostlivosti by sa mal dostat kazdy…
Ano autorka, darovali sme, nemame nic.
@kremlicka250 a ty si myslis, ze Biden ci Harris by nieco zmenili? Zlepsili? Ci dalej posielali peniaze do ciernej diery, Zelenskemu ktory nevie kde ma 150 miliard? Nikto z nas ani jeden jediny clovek nemoze v tejto chvili povedat co je alebo by bolo lepsie, na to sme prilis mali v tomto vsetkom a velmi neznali. Precitame a vypocujeme si v mediach ale co sa realne deje na pozadi, o com im ide nemame absolutne potuchy. Mozno bude Trump vykupenim a mozno nebude. Mozno da dole Europu, ale za zo si mozeme aj sami.

Ok od 60? Takze 59, 58, 57 su za vodou?
Dobre ja sa rozhodnem,ze sa citim dobre a nakoniec umrem na koronu. Koho z toho obvinis, doktora, co ti v karte napisal zdrava? Ci mame povies ,hold tatino umrel ,lebo sa citil fit. Ale nejak to nevyslo, nevadi.
Vravis, ze ludi s lahkym priebehom neriesis, lebo boli izolovani...a ved prave si nadavala aj na fakt, ze ludia boli izolovani. Takze by si tiez izolovala ludi?
A vies o tom, ze ludis aj pozitivny sa neizolovali,alw naor falsovali testy ako nam isiel orikladom aj terajsi premier?
Suhlasim,ze aj ockovani ludia sa mohli chovat nezodpovedne. Ale osobne nepoznam z mojho okolia nikoho, kto bol ockovani a nenosil rusky a chranil druhych .ale nevravim, urcite boli aj taky.
Skor som si vsimla bez rudok a porusovanie pravidiel od ludi, co brali kovid ako chripocku.