Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?
Co si myslite?
@hellwant ja viem
@bosorkabb Tak eurofondy by sme mali pocítiť všetci občania, akurát nestíhame čerpať. Asi nestíhajú vyberať spriaznené firmy na uliatie podielu. A ten podiel je najdolezitejší. Takze im može byt jedno odkial im tečú peniaze. Píšem to tak trochu s úsmevom, neber to tak vážne. Nevyzerá to zatiaľ, že by niečo lepšie prišlo.
Čítali ste?
https://svet.sme.sk/c/23452132/trump-vyuziva-zr...
Utekajte kade ľahšie.
@sevrin tu aspom vidno, ako by sa zachoval, keby niekto napadne aj Slovensko. Ale nerozumiem,ze si ludia stale myslia,ze ak niekto vyuziva, vyhraza a zneuziva nestastie inych, ze by sa tak isto nezachoval aj ku nim...
Tu len vrecko na vracanie ...
@gribka1 Trumpeta chce od Ukrajiny 500 miliárd dolárov, inak ju nechá napospas rusom
@kremlicka250 táto krajina nie je pre mladých.
@kremlicka250 a stale je Ficko najdôveryhodnejším politikom v Sk,vcera v spravach bolo😲
@gribka1 ano vedia kde sú, vedia to aj USA a vedia to aj samozrejme Rusi, preto začali túto tzv. špeciálnu operáciu. Ropa, plyn, železná ruda, urán, grafit, volfrám, titán, lítium a zrejme najväčšie zásoby uhlia v Európe ležia v Donbase. To je priam zlatá baňa a Trumpeta veľmi dobre vie, prečo sa s Rusmi treba baviť bez Ukrajincov.
@sevrin Najvatsie zasoby uhlia v Dombase a Ukrajina bola taka nemožná ze to nevyužila.Ja uz neciem,keby sa toho chytia Nóri,Švédi ,uz by z toho mali biznis a bohaltli im krajiny ale Ukrajina,proste toto je nonsens.Co za neschopaci su v tej krajine.
No takí ako na slovensku.
"Na záver je potrebné konštatovať, že Mníchovská dohoda bola diktátom veľmocí, ktorý československé vládne kruhy akceptovali z obavy, že v izolovanej vojne by sa štát nedokázal ubrániť a došlo by k ´zničeniu národa´. Ako však ukázal ďalší vývoj, tento ´spôsob záchrany mieru´ nielenže nebol účinný, ale naopak posilnil a podporil agresívne ambície nacistického Nemecka,"
Zasoby uhlia pri zelenej ekologii nie su az takou vyhrou.
@eva8 ale stale su solezite ,ta zelena ekológia je len v plienkach .Preco ta Ukrajina nie je ako Svajciarsko pri takom bohatstve?Bude to ludmi co v nej byvaju?
Rusi a usa sa na nejaku ochranu ziv. prostredia aj tak vykaslu. A ake zdevastobanie je kvoli vojne...
Akych sikovnych Slovakov mame 🙂
Značka Kimex stála na začiatku Jankulákovho podnikania a je s ním spojená dodnes. Firma sa prioritne zameriavala na dovoz uhlia z Ruska. Ešte v roku 2001 na webovej stránke uvádzala, že sa zameriava „na obchod s nerastnými surovinami, technologickými zariadeniami, priemyselným, strojárskym a spotrebným tovarom na trhoch strednej a východnej Európy“.
Vo webovej prezentácii Kimexu sa tiež písalo, že na Slovensku získal rozhodujúce postavenie v dovoze čierneho energetického uhlia z Ruska a Ukrajiny pre obchodných partnerov z oblastí energetiky, metalurgie a chemického priemyslu. V roku 2001 mal zabezpečovať zhruba 50 percent potrieb Slovenska v importe čierneho energetického uhlia.
Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23435777/zacal-s-ruskym-...
Ja už neviem čo si mám o Tom myslieť , Fico ide na akúsi konzervatívnu konferenciu v USA, okrem toho na Slovensku riešia len svoje valovy a teraz toto, už len čakáme kedy Ukrajina padne a príde rus či čo :Česi áno, Slováci nie, Paríž hostil druhý summit. Fico: Nemáme tam čo robiť. Fiala: Európa musí položiť na stôl peniaze a zbrane
@sevrin Rusku, okrem ziskania uzemia byvaleho ZSSR, slo o Krym (pristup k moru) a o nerastne bohatstvo, co sa tyka Ukrajiny. Famy o rozsirovani Nato boli skrytou zamienkou.
A co sa tyka Trumpa, uz som davnejsie pisala - citujem sa:
13. feb 2025
Kde sa dvaja biju, treti zvitazi. Trump chce nerastne bohatstvo Ukrajiny.
Tak isto - Izrael chcel Gazu, a snazi sa o nu Trump vystahovanim Palestincanov, (na rozdiel od Izraela, ktory pachal genocidu) . Inak usa nebude Egypt a Izrael financne podporovat.
https://www.modrykonik.sk/forum/politicke-spektrum/co-si-myslite-o-telefonate-trump-putin-2/
Prezident Trump obvinil Volodymyra Zelenského z rozpútania vojny. Tromfy v rukách vraj drží Vladimir Putin
https://www.aktuality.sk/clanok/AobEIsr/prezide...
@eva8 vcera to bolo v spravach,zaujima je ze na zviatku vojny ked niekto spomenul,ze Amerika vyprovokovala Rusko k útoku na Ukrajinu tak bol konspiratol,teraz ke zsa ukrajina vinník.
Nik nevyprovokoval Rusko k vojne. Putin chcel, tak zacal
Ruská teroristická federácia si našla zámienku na ochranu Rusov v Donbase, lebo boli údajne potláčaní Ukrajincami. Tak ako nacistické Nemecko tvrdilo, že Nemci v Sudetách sú utláčaní. Ruská teroristická federácia musela anektovať Donbas, aby Rusov ochránila. Tak ako nacistické Nemecko muselo anektovať Sudety, aby ochránilo Nemcov. Ruská teroristická federácia chce diktovať mierové podmienky a USA im podpíšu všetko, aby mier zachránili. Nacistické Nemecko si v Mníchove nadiktovalo podmienky a Briti s Francúzmi im všetko podpísali aby zachránili mier.
Mám pokračovať?
Chceli ste mier, budete mať vojnu. História sa rada opakuje.

nie potrebuju ustavnu väčsinu 85 a viac hlasov( koalicia ma problem svojich 79 uhajit, balancuju na 76), pritom za tuto vec by mali problem aj vsetci v koalicii do jedneho hlasovat. Tie strany by sa odpisali v dalsich volbach