icon

Skončí sa vojna medzi Ukrajinou a Ruskom vďaka Trumpovi?

14. feb 2025

Co si myslite?

lienka.7
14. feb 2025

@subartic darmo sa tu snažíš čokoľvek vysvetliť, stačí si prečítať, o čo v skutočnosti islo/ide USA.
Tak napr. https://www.cas.sk/clanok/3005233/donald-trump-...
Ukrajina mala vojnu vopred prehranu, nedostanú sa ani do EU ani do NATO. Územie, co je doteraz obsadene pripadne Rusku. A zielensky ani necekne. Detto EU.
Mimochodom Briti už si začínajú "pretlacat" svojho čierneho koňa za budúceho prezidenta, aby sa ku korytku dostali zase na chvíľku aj oni. Len Zielensky koniec vojny dopustiť nemoze, lebo by boli nové prezidentské voľby, ktoré za vojny sa konať nemôžu, co on dopustiť nemôže, keďže on nemá šancu vyhrat. Ale čo sa mu musí nechať, ze takto rozd...báť vlastnu krajinu dokáže naozaj malokto👌 a koniec koncov skonci tak ako všetci "prezidenti" pred ním, aj v iných bývalých krajinách, ktorých západ povyuzival pod rúškom nastolenia demokracie . Ako stvanec a odsúdenec. Ale však v podstate mu to môže byť jedno, spakuje sa do niektorej zo svojich vil, ktoré si kúpil za prachy, co sa Ukrajine posielali. Tak ako aj jeho ostatní "kamosssi", co su s nim teraz pri moci. Neviem ci aj jemu budú potom zhabavat a zmrazovanie majetky, ako to on robí bývalým prezidentom, premiérom...

vikimed
14. feb 2025

@lienka.7 toto počúvam od dvojzubých dezolátov už dva roky, ako Zelensky utečie na západ a bude si užívať peniaze. Realita je taká, že kým on každý deň riskuje život a nezradil svojich ludi, hoci mal ponuky na evakuáciu, tak putin sa obklopený luxusom usmieva nad miliónom mŕtvych. Naši dezolé ho aj tak milujú. Neuveriteľné. Ešte tak doplniť ako sa dá tri roky brániť vo vopred prehranej vojne.

vevesh
14. feb 2025

@doriiis ja sa divim, ze si niekedy niekto vobec myslel, ze ukrajina zvitazi...a ze tu ide vobec o ukrajinu🫣🫣🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️skoda celej krajiny...

gribka1
14. feb 2025

@vikimed No zas netreba mať ilúzie o Zelenskom. To je taký panáčik, že dajte dajte, lebo lebo. Mal predvídať čoho sú Rusi schopní a urobiť v tých oblastiach poriadok, aby aj ruská menšina bola spokojná. Aby Rusi nemali dôvod, keďže tvrdia že majú.

vikimed
14. feb 2025

@vevesh jasné, že ide o Ukrajinu, ono je to totiž z hľadiska nerastných surovín a kvality poľnohospodárskej pôdy veľmi bohatá krajina. Rusko navyše nemá iný prístup k stredozemnému moru.

vikimed
14. feb 2025

@gribka1 čo by si robila inak na jeho mieste? Byť na jeho mieste ja, neviem si to predstaviť robiť lepšie. Snaží sa pre svoju krajinu vybaviť, čo možno najviac financií, zbraní na obranu. Je to jeho úloha. Rusom je nejaká menšina ukradnutá, tí išli prvý na front na istú smrť.

gribka1
14. feb 2025

@vikimed A to doteraz Európa a USA bez Ukrajiny prežili, ale už posledné roky je super dôležitá kvôli zdrojom. Potom je Zelensky dupľom hlúpy, keď majú také bohatstvo, mohli sa ekonomicky dostať na špičku.

vevesh
14. feb 2025

@vikimed sice su tie veci lakadlom, ale nie, toto absolutne nebol dovod vojny, len vedlajsi pozitivny profit...

gribka1
14. feb 2025

@vikimed Nemal sa sústrediť na to, že chce do Európy, ale najprv urobiť poriadok vo vlastnej krajine, ak tam bola korupcia, nenávisť voči ruskej menšine (to samozrejme tvrdí rus), nejako sa tam zcivilizovať. Problémy tam majú už veľmi dlho, tak sa mal na to sústrediť.

vevesh
14. feb 2025

@vikimed zelensky mal uz na zaciatku jednat o ostuoeni urcitych veci vymenou za ine garancie. Ale nie, on chcel polozit rusa na kolena, lebo sa blbo spoliehal na americana a nepoucil sa z toho, co gadafi oficialne zahlasil na zasadani arabskej rasy -vsetci tamojsi si robili srandicky, sa mi zda, ze len 3 su z 30 statov este "nedotknuti"...

doriiis
14. feb 2025

@vevesh ....asi tak.Cca rok po začatí vojny tu bola debata,kde som napísala,že Rusko sa poraziť nedá a že Ukrajina bude musieť vyjednávať a ustúpiť.Asi si vieš predstaviť,akú nakladačku som dostala.

natalka13
14. feb 2025

@subartic ked je to taky odolny silny narod co si so vsetkym poradi, preco nemaju "svajciarsky" blahobyt ?

natalka13
14. feb 2025

@gribka1 budme za Zelenskeho radi.
Fico by nas uz vcera predal putinovi ak by bol zaujem.

gribka1
14. feb 2025

@natalka13 Pre mňa by taký prezident, ktorý nevie roky priniesť mier ľuďom nebol to najlepšie. Fico, toho škoda komentovať😂

natalka13
14. feb 2025

@gribka1 a co myslis zeby urobil ten nas na jeho mieste?
Tvoje deti by hlasali heslo mojho derstva - sovietsky pionier nas vzor🙈

vikimed
14. feb 2025

@vevesh a čo je hlavný dôvod? Prezraď keď máš insiderske info 🙂 Snáď nie proxy USA vojna, pretože tí od toho dávajú ruky preč, to sa dezolé zase raz netrafili. Vlastne oni sa ešte nikdy netrafili, ale skúšajú.

vikimed
14. feb 2025

@gribka1 jaj lebo to je úplne jednoduché s putinom dohodnúť mier 🙂 Skús mu poradiť ako, len nepíš stať sa vazalom Ruska. To by síce pomohlo, ale to Ukrajinci ako národ nechcú. Chcú sa mať lepšie a to ako súčasť Ruska nejde.

emminka
14. feb 2025

@vikimed skôr si myslím, že keby Putin chcel ,Ukrajina by už nebola.Ved v pásme Gazy zahynulo za kratší čas oveľa viac ludi ,ale tam nik nebral ohľad na to koľko chudákov padne .A tu hercovi ktorý už dávno nie je prezidentom ani nezáleží na Ukrajincoch ,ved ani nevie zdokladovať prachy ktoré dodala Amerika .Tieto vojny jednoducho musia byť raz za čas ,pretože na " kiu riť" by potom zbrojarensky priemysel vyrábal zbrane .To len tak do skladu ?🤔...

autor
14. feb 2025

@slovakboy ved oni nemusia nic anektovať iz obsadili dost cudzej zeme.Za tie roky hadam,nie?yja chaoem ze Rusko je teraz na prezradenie lebo zúročili na Ukrajinu alw preco sa napr Anglicko nevzdá svojich kolónii??

gribka1
14. feb 2025

@natalka13 No a čo tu riešime Fica, snáď nie sme takí priposr**, že nás tu jedno dilino otočí smer Rusko.

emminka
14. feb 2025

@lienka.7 konečne niečo normálne, lebo pozerám ze Zelenskemu by tu polovica aj svoju strechu nad hlavou dala.Už nech ide do preč

gribka1
14. feb 2025

@vikimed Je to úplne legitímne chcieť ísť vlastným smerom, ale nie na úkor zvyšného sveta. Oni boli súčasťou Ruska, vedeli veľmi dobre, že dostať sa z vplyvu Ruska je problém a mali to robiť sofistikovane. Teraz čo máme robiť, všetci utekať zachraňovať Ukrajinu? Ako? Začo? Dokedy? Mali tomuto hlavne predísť.

stanulienkat
14. feb 2025

Angličania donedávna okupovali dosť územia, ale nevyhovárajme sa stále ale na tých druhých. Je 21. storočie, v modernej Európe nemá vojna čo hľadať. A kým pod anglickou nadvládou krajiny napredovali a prosperovali, rozvíjali sa, pod ruskou navládou všetko upadá. Kde vkročí Rus, tam je bieda a zmar.

autor
14. feb 2025

@stanulienkat to mas pravdu,aj suhlasim az na chudákov Indianov.

stanulienkat
Odpoveď bola odstránená
gribka1
14. feb 2025

@stanulienkat A kde si vydedukovala, že sa zastávam Rusa?

stanulienkat
14. feb 2025

@gribka1 za mna ich velmi obhajujes....

bosorkabb
14. feb 2025

@vikimed keď myslíš. To čo chceme a to čo je realita je veľa krát veľmi odlišné.
A že Európa podporuje Ukrajinu je super ale bez americkej pomoci Ukrajina veľa neurobí.
A Európa? Bude riešiť seba v konečnom dôsledku. Čo dodala Európa Ukrajine okrem drobných? Iba reči. A to je ten problém. Európa je slabá.
A čo Ukrajine ostane? Do NATO ju nezoberu, proti je USA, Turecko, Maďarsko a tak ďalej a kým prebieha konflikt to ani možné nie je podľa pravidiel NATO. Do EÚ nespĺňa podmienky a dlho nebude okrem iného. Aj tu sú niektoré štáty proti. Veľa možností nemá proste. Ja som realista, rozprávkam neverím už veľmi dlho.

gribka1
14. feb 2025

@stanulienkat Rusa? Prepanajana. Veď by som okolo nich ruský múr postavila, nech si tam žijú podľa vlastnej vôle. Ale nezastávam sa tu Zelenskeho, niečo mi tam vadí, verím, že sa to dalo inak riešiť. Ja keď ho vidím a dajte nám tento tamto, lebo vyhrážka mám dosť. Nie je to také čisté ako sa to javí. Mimochodom, vždy tu na diskusii vravím, že rus je na cudzom území nie opačne. Ale je tu ale, a myslím, že len mu dodávať zbrane, že to za Európu vybojuje, je nie veľmi reálne a ľudia naďalej trpia. A to, že celá Európa riskuje, to je tiež fakt. Proste žiada si to iné riešenie, trvá to príliš dlho a takto to môže trvať ešte dlhšie.