Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?
V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu
@srdeenko19 nastastie je tu ale vacsina, co ma aj ine preferencie na ludi, ako tie politicke :D a vie ocenit aj ine kvality, ako len tie, ze vaau, ty si volil toho a toho, tak si Automaticky moj clovek. Ale moze to byt totalny hulvat, hlavne, ze mi pritakava :D som vdacna za ludi, ze vedia prijat aj iby nazor a nepotrebuju sa tu zavzdusnovat a ihned pretlacat svoje myslenie 🙂
@srdeenko19 ale už sa zbiehajú...
@mateson2004 áno, nečítala som posledne komentáre. 🤷♀️
@srdeenko19 Choď pozrieť inam, je to ešte horšie.
@silvike no čo ja viem tak tu voliči vládnej koalície skôr ponižujú voličov opozície alebo kohokoľvek kto má opačný názor 😏 co čítam tak len : blbi slnieckari, liberálni fasisti,libtardi a podobne dobroty 😉 ale to asi nevnímas že.
Ja odsudzujem agresívne správanie na oboch stranách. Ak sa neviete normálne baviť tak sa nebavte.
Na protestoch robia cirkus a provokujú voliči koalície, nie tá druhá strana. Vlastná skúsenosť 😉🫶🏼
@zalka ja by som radšej ak by sme sa všetci vyhli nejakým pejorativnym označeniam druhej strany no len ono sa to nedeje. Nikdy som voličov smeru a ďalších strán nevolala dezolati a ani nemám toto označenie rada. Doteraz mi nikto nevysvetlil čo to slová má akože označovať. Tak ako mi nikto nevysvetlil čo znamená liberálny fašista 😅
@mizoko vážne, nič z tých dobrotok co spominas som nikde nepostrehla a ak si do tých debát prispievala tak cez svoje príspevky vieš nájsť.
Protoze hanenie voličov koalície tu vidím často. Aj nicky, kt. to vypisujú. Preto ma zaujal tvoj príspevok o agresívne vystupujúcich voličov koalície, rada si urobím prehľad aj o týchto nickoch. Takže ak natrafís, na takú tému kľudne mi posli link na ňu. Ďakujem.
Vies co, áno. Je taký, v ludskej , ale iba podobizni, co ked nie s jeho voľbou, ako keby ostatní nemali práva si vybrať, tiež je to koniec sveta. A keď len akože robí zlo, ze s odignorovaním, je to neskutocne dobrá varianta od neho, ak dojde k jeho neprítomnosti. Ja tiez vyjadrujem k tomuto rovnaký nazor ako ty, autorka. Neni som s niekym kamarat a nekamarat podla toho, kto koho volil.
Včera sa Romana Tabaková( mám na Romanu Tabak svoj názor , aké o to tu teraz nejde) ozvala v divadle , keď herci na konci predstavenia čítali svoju politickú agitku. Slušne ich upozornila , že porušujú Etický kódex, mali ste vidieť , čo schytala... Názorne bolo vidieť, ako sa chovajú herci hlásajuci toleranciu.....Etický kódex vyžaduje od hercov okrem iného apolitickost. Keď hrajú divadlo, sú v robote ako každý iný zamestnanec. Neviem si predstaviť, že predavačka nikde v Lidli vystúpi pred nakupujicich a začne predčítavat nejaké svoje politické komentáre.
@mateson2004 pokiaľ viem do nej sa pustili ľudia čo tam sedeli 😉 teda aj tí. To si nepostrehol? Či ani ľudia nemajú právo sa vyjadrovať k politike či ako? Inak hovoriť o etickom kódexe skús našim politikom. Ti žiaden nemajú 🤣 a pokiaľ viem bolo už po predstavení 😏
@mateson2004 keď si to videla,tak určite vieš, že tá trápna žena na predstavení bola, odišla a vrátila sa na koniec. Celý čas keď tam bola čumela do mobilu. Ako písali ľudia, robí to pravidelne. Príde a po chvíli odíde. Niekedy sa vráti, niekedy nie.
@mizoko pustili sa do nej aj herci, ak si to pozrela. Vôbec nejde o to , kam čumela či nečumela. Podstata je úplne inde...
@mizoko ak by aj sedela celé predstavenie ako prikovana, nedopadlo by to inak. Ešte raz.Etický kódex ND vyžaduje politickú neutralitu.
@mateson2004 a kde je podstata? Že každú má právo sa vyjadriť k situácii v krajine v ktorej žije. Ty chces niekomu to právo upierať. A herci a umelci vôbec majú morálnu povinnosť sa k tomu vyjadrovať. Politici koalície tu pľujú na všetky strany a to je podľa teba v poriadku. Neodpovedajú na otázky, sú vulgárni,agresívni ale to ti zjavne nevadí. Vadia ti herci ktorí na to poukazu.
@mateson2004 a etický kódex odkedy dovoľuje politikom byť agresívny a nadávať kde komu? Či na nich sa nič také nevzťahuje? Čo zasejes to znes.
@mateson2004 my chodime casto do SND je pravda ze na jesen sme boli s muzom na baletoch a operach a na divadelnu hru sme isli az medzi sviatkami so susedou (citaju to od septembra) predstavenie bolo uzasne (male zeny) ale to prehlasenie na konci ten dojem pokazilo predsa len je to slovenske narodne a k tomu predstaveniu sa to absolutne nehodilo, ja som si vypocula a neriesila ale suseda ktora bola po rokoch v narodnom bola taka sklamana ze uz ist nechce
my sme tiez odvtedy nesli a presli sme na novu scenu prip ine divadla
za mna to tam nepatri a najma nam citali o strajku lekarov a pod a uz to ani aktualne nebolo
a ano vyjadrit sa k situacii na tribune v rozhovore a pod ale v ramci pracovnej doby a prinvykobe prace platenej vo verejnom zaujme?
ci teraz ak pridem k lekarovi ma my on citat memoranda atd ?
@mamina7070 hmmm,no politici sa počas svojej pracovnej dobe venujú urazaniu iných politikov alebo ľudí kt s nimi nesúhlasia. Ale to je asi ok 😅 a tiež neodpovedaniu na otázky ktoré sú pre ľudí podstatné.
@mizoko nechapem suvis s tym co pisem ja. Politika je sprava veci verejnych a herec ma hadam nieco ine v naplni prace
@mamina7070 bola si vyzvana,že môžeš odísť. Nemusela si tam byť. Veď to bolo až po konci predstavenia. Pokiaľ sa nemýlim, herci aj povedia,že je koniec predstavenia.
@mamina7070 herec nie je občan? Zaujímavé. Opäť to spomeniem : umelci majú povinnosť sa vyjadrovať k takýmto témam. Tak to vždy bolo. Ak sa ti to nepáčilo nabudúce tam nechoď tak ako tvoja kolegyňa. Ja nejdem tam kde sa mi niečo nepáči. Všetci sme občanmi a tak ako máš právo sa vyjadriť ty také isté právo majú aj oni. Ak to bolo po predstavení tak zjavne mali povolenie od vedenia. Inak by to nespravili.
@tetapetra ano ale tak postavis sa a ides zprostred radu ? ja som si vypocula a neriesila dalej prestala som tam chodit. Aj to je prejavenie nazoru.
@mizoko kazdy z nas je obcan ale to neznamena ze mame v praci vyjadrovat svoje politicke presvedcenie
tak isto by mi vadilo keby ucitel v skole na dejepise hovoril velebil nekriticky slovensky stat alebo lekar namiesto liecenia mindrzal prednasku o platbach poistovne a pracovnej dobe atd
Aj politikov je nutné brať ako našich zamestnancov, neveriť všetko, kontrolovať a vyžadovať sľubované a zlepšenie stavu nášho štátu. Neobdivovať, to nie sú celebrity, ale majú svoju úlohu.
@mamina7070 vieš čo hej. Nemám s tým problém. A to nemám rada ak som " stredobodom pozornosti".Ale beriem aj to, že máš na to názor a nechodíš tam. Je to však škoda, keďže máš rada kultúru

Autorka, žiaľ každá diskusia takto dopadne. Pýtaš sa na niečo a niektoré odpovede úplne mimo.
Neviem ci existuje ešte ina diskusná platforma, kde je toľko zákerných, agresívnych, útočiacich a presvedčujúcich o svojej pravde žien. Nedajbože napíšeš iný názor alebo si volila niekoho ineho ako oni, nechodis na protesty, fúuu. Stále tie isté dookola, ale zatiaľ sa Ti tu ešte nezbehli 😂😂 , čo sa čudujem, lebo sú všade 😜