Vláda schválila povinnú škôlku
Toto je tak nemozna vlada, zasahovat do rozhodnuti rodica. Uz sme ako v socializme ozaj 😡 Z akeho dovodu ma byt povinna skolka pre 3 rocne dieta, ved ani nieje tolko kapacit, peniaze niesu na skolky, ale hlavne, ze maju byt povinne.

@dskjhfdlkdjhl neodpovedas na otazku, tak asi odpoved nemas. Konkretne od akych firiem je dopyt po kudoch ktori vedia matematiku?
@liv1 Neviem na aku otazku som Ti neodpovedala a je mozne, ze si pisala nieco potom, ako som odisla na vylet. Takze, precitaj si clanok, na ktory som sem dala odkaz a dozvies sa o tom, ako to bolo so zavedenim maturity z matematiky a potom zistis, ze naozaj velky vplyv malo na to to, ze poziadavky isli od firiem, ktore mali o to zaujem. Sama som bola na stretnuti, kde boli firmy, ucitelia SS a VS a boli to naozaj zaujimave debaty.
@dskjhfdlkdjhl ten clanok v Postoji som citala a je zjavne, ze ani vsetci ucitelia to nepovazuju za dobry napad a to aj ti motivovani a sikovni. Pre tych, ktorym sa to nechce citat, jeden printscreen. Zvysovat kvalitu vzdelavania maturitnou skuskou nepovazujem absolutne za efektivne, hlavne v situacii, ked to nema kto kvalitne ucit.
Ale- let’s agree to disagree. To je v demokracii povolene.
@simsalabim A inak, ked uz si chcela byt objektivna a nieco sem z toho clanku pridat, tak by bolo vhodne dat nieco pre, aj proti. Ale ano, aj takto sa da fungovat a vobec ma to neprekvapuje😉
@liv1 Neviem na aku otazku som Ti neodpovedala a je mozne, ze si pisala nieco potom, ako som odisla na vylet. Takze, precitaj si clanok, na ktory som sem dala odkaz a dozvies sa o tom, ako to bolo so zavedenim maturity z matematiky a potom zistis, ze naozaj velky vplyv malo na to to, ze poziadavky isli od firiem, ktore mali o to zaujem. Sama som bola na stretnuti, kde boli firmy, ucitelia SS a VS a boli to naozaj zaujimave debaty.
@dskjhfdlkdjhl firmy majú záujem, ale študenti nie. Násilným zavedením matematiky na maturite sa asi atraktivita toho predmetu len tak nezvýši. Keď raz nechcem s matikou nikdy pracovať, tak načo z nej maturovať. Akože tie firmy si myslia, že keď ma donútia z matiky maturovať, že sa rada u nich zamestnam? Nikdy. Ja proste s matikou nechcem mať nič, keď mám raz nadanie na jazyky, tak isto sa nebudem pchať do firmy, kde vyžadujú matematiku. Matura s tým nemá nič. Nič sa týmto rozhodnutím vlády absolútne nezmení, iba to študentom ešte viac znechutia.
@dskjhfdlkdjhl firmy majú záujem, ale študenti nie. Násilným zavedením matematiky na maturite sa asi atraktivita toho predmetu len tak nezvýši. Keď raz nechcem s matikou nikdy pracovať, tak načo z nej maturovať. Akože tie firmy si myslia, že keď ma donútia z matiky maturovať, že sa rada u nich zamestnam? Nikdy. Ja proste s matikou nechcem mať nič, keď mám raz nadanie na jazyky, tak isto sa nebudem pchať do firmy, kde vyžadujú matematiku. Matura s tým nemá nič. Nič sa týmto rozhodnutím vlády absolútne nezmení, iba to študentom ešte viac znechutia.
@anonym_b029d6 Tak aj pre Teba-ja som tu maturitu nezaviedla, ale som rada, ze sa to podarilo. To, ze Tebe sa to nepaci, je mne osobne jedno. Moj nazor na to nezmenis a ani sa mi so svojim zdoverovat nemusis. To, ci sa nieco zmeni, ukaze cas. Ja verim, ze ano, Ty nie, mozeme sa o par rokov podebatit.
@anonym_b029d6 Tak aj pre Teba-ja som tu maturitu nezaviedla, ale som rada, ze sa to podarilo. To, ze Tebe sa to nepaci, je mne osobne jedno. Moj nazor na to nezmenis a ani sa mi so svojim zdoverovat nemusis. To, ci sa nieco zmeni, ukaze cas. Ja verim, ze ano, Ty nie, mozeme sa o par rokov podebatit.
@dskjhfdlkdjhl Jemiiin, tak načo sa mi ty zdôveruješ so svojimi názormi. Ak si si nevšimla, prispevas do diskusie. V diskusii sa diskutuje. Ale ty sa čuduješ, že sa ti vraj "zdôverujem so svojimi názormi". O pár rokov radšej nebudem debatiť, lebo náhodou by som ťa opäť otravovala "zdôverovaním sa so svojím názorom". Prepáč, iba ty sa môžeš zdôverovať. Hlboko sa ospravedlňujem a prajem pekný večer.
@dskjhfdlkdjhl Jemiiin, tak načo sa mi ty zdôveruješ so svojimi názormi. Ak si si nevšimla, prispevas do diskusie. V diskusii sa diskutuje. Ale ty sa čuduješ, že sa ti vraj "zdôverujem so svojimi názormi". O pár rokov radšej nebudem debatiť, lebo náhodou by som ťa opäť otravovala "zdôverovaním sa so svojím názorom". Prepáč, iba ty sa môžeš zdôverovať. Hlboko sa ospravedlňujem a prajem pekný večer.
@anonym_b029d6 Pozri, ja som sem napisala svoj nazor-evidentne mensinovy v MK komunite. A myslim, ze nie je potrebne, aby mi kazdy pisal, ze ma iny nazor. Preto som Ti odpisala tak, ako som odpisala-totiz, ak mi teraz zacne kazda pisat, ze s tym nesuhlasi, tak uz nebudem mat sancu ani odpisovat, lebo tolko odporkyn maturity z matematiky tu je. Takze ano, nepotrebujem, aby mi kazdy o tom pisal. A je uplne zbytocne ma presviedcat o tom, ze to nie je dobry napad. Toto ja mam velmi dobre uz davno spracovane. Tiez Ti prajem pekny vecer.
@dskjhfdlkdjhl A to,ze ziaci ktorym matika nejde kvoli tomu maturitu mozno ani nespravia,ti pride fer? Tak ci tak je matika pocas celej ZS,takze ziaci hlupi neumru. Fakt nechapem,z akeho dovodu to je potrebne mat aj v maturitnych predmetoch,vysvetli mi to,prosim ta.Co hrozi mojim detom,ked ju mat nebudu?? Ja SS matiku nevyuzivam ako je rok dlhy a verim ze su tisice ludi,ktori tiez nie.
@dskjhfdlkdjhl A to,ze ziaci ktorym matika nejde kvoli tomu maturitu mozno ani nespravia,ti pride fer? Tak ci tak je matika pocas celej ZS,takze ziaci hlupi neumru. Fakt nechapem,z akeho dovodu to je potrebne mat aj v maturitnych predmetoch,vysvetli mi to,prosim ta.Co hrozi mojim detom,ked ju mat nebudu?? Ja SS matiku nevyuzivam ako je rok dlhy a verim ze su tisice ludi,ktori tiez nie.
@iwesska Ak chce mat niekto maturitu, tak musi pocitat s tym, ze sa musi nieco aj naucit a maturita bude dvojurovnova (cize aj pre takych, ktorym nejde) a nebude na kazdej strednej skole, tak sa kazdy bude moct zariadit podla toho.
Inak,este doplnim,ze moj muz ma maturitu z matiky,nijako mu to nepomohlo ani na VS a v beznom zivote tu maturitu tiez nepotrebuje.
@iwesska Ale takto úplne rovnako môžeš argumentovať i maturitou z cudzieho jazyka. Ten tiež mnohým robí problémy.
Proste maturita má preukázať istú mieru inteligencie, štúdia, úsilia. Nie je povinné mať v živote maturitu.
@iwesska Ale takto úplne rovnako môžeš argumentovať i maturitou z cudzieho jazyka. Ten tiež mnohým robí problémy.
Proste maturita má preukázať istú mieru inteligencie, štúdia, úsilia. Nie je povinné mať v živote maturitu.
@abbey1 ale jazyk (AJ) používa v živote každý človek, ak nie v práci, tak na internete minimálne, v dnešnej dobe si s ňou v styku či chceš alebo nie. Gymnaziálnu matematiku používa v bežnom živote málokto.
@abbey1 ale jazyk (AJ) používa v živote každý človek, ak nie v práci, tak na internete minimálne, v dnešnej dobe si s ňou v styku či chceš alebo nie. Gymnaziálnu matematiku používa v bežnom živote málokto.
@anonym_b029d6 Myslíš? Ja mám iné skúsenosti z praxe.
Ešte mi povedz, ako využívaš vedomosti z literatúry? Tiež ju netreba učiť? Skutočne by sme s takouto logikou mohli maturitu zrušiť úplne.
Ešte mi povedz, ako využívaš vedomosti z literatúry? Tiež ju netreba učiť? Skutočne by sme s takouto logikou mohli maturitu zrušiť úplne.
@abbey1 Uplne by postacilo, keby na skoly s maturitou isli iba taki, ktori na to maju😉 A bol by klud.
@simsalabim A inak, ked uz si chcela byt objektivna a nieco sem z toho clanku pridat, tak by bolo vhodne dat nieco pre, aj proti. Ale ano, aj takto sa da fungovat a vobec ma to neprekvapuje😉
@dskjhfdlkdjhl z akeho dovodu by som mala fotit cely clanok? Aby si bola spokojna? Ved si nanho uviedla link a kto chce, precita si ho. A to, co som odfotila, je na ilustraciu toho, ze s tym nie vsetci ucitelia suhlasia a tiez som to tam jasne napisala. Ale dobre, bud ty objektivna a uved pre a proti 🤷♀️ A okrem toho, ja som ten clanok citala este pred touto diskusiou a nazor mam utvoreny. Rada sa pustam do polemik, ak su v nich presvedcive argumenty, casto sa v nich vela dozviem, no od teba bohuzial nemam ani jeden. Nie, nemusime mat rovnake nazory, ale bolo by fajn pochopit, preco si myslis to, co si myslis. Len na to mi asi chyba matematicke myslenie.
A tvoja posledna perlicka - aby na skoly s maturitou isli iba ti, co na maturitu maju - no mozu na tu maturitu mat z inych predmetov, len nie na matiku. To fakt musi kazda ucitelka v ms, instalater, pravnik, psychoterapeut, ucitel francuzstiny, archeolog ci detsky lekar mat maturitu z matiky?
@dskjhfdlkdjhl z akeho dovodu by som mala fotit cely clanok? Aby si bola spokojna? Ved si nanho uviedla link a kto chce, precita si ho. A to, co som odfotila, je na ilustraciu toho, ze s tym nie vsetci ucitelia suhlasia a tiez som to tam jasne napisala. Ale dobre, bud ty objektivna a uved pre a proti 🤷♀️ A okrem toho, ja som ten clanok citala este pred touto diskusiou a nazor mam utvoreny. Rada sa pustam do polemik, ak su v nich presvedcive argumenty, casto sa v nich vela dozviem, no od teba bohuzial nemam ani jeden. Nie, nemusime mat rovnake nazory, ale bolo by fajn pochopit, preco si myslis to, co si myslis. Len na to mi asi chyba matematicke myslenie.
A tvoja posledna perlicka - aby na skoly s maturitou isli iba ti, co na maturitu maju - no mozu na tu maturitu mat z inych predmetov, len nie na matiku. To fakt musi kazda ucitelka v ms, instalater, pravnik, psychoterapeut, ucitel francuzstiny, archeolog ci detsky lekar mat maturitu z matiky?
@simsalabim Ako Ty vies pekne prekrucat. Ja som nepisala, ze si mala skopirovat cely clanok, ale Ty si zamerne dala len ten nazor proti. Keby si jednala fer, tak das aj za. Takto jasne som Ti to napisala aj predtym. Cize, ak chcem jednat fer, dam bud len odkaz na clanok, ako som to urobila ja, nech si kazdy vyberie, alebo dam dva priklady-aj za, aj proti. A ja som Ti prave odkaz dala preto, aby si si nazor utvorila sama, pises, ze uz si ho mala precitany, nazor utvoreny. Ja tiez a preto nepotrebujem, aby ma niekto presviedcal o opaku, ja tiez nikoho nenutim, aby zmenil nazor, ja som len slusne napisala svoje dovody, ktore pre mnohych boli ako cervene sukno pre byka a podla toho aj reagovali.
A znovu Ti doporucujem, aby si si poriadne precitala, pre ake skoly je maturita povinna (evidentne si to stale nepochopila), co sa na SS z matematiky prebera, potom mozno aspon nebudes pisat hluposti.
Ty sice pises, ze ja pisem perlicky, ale keby som chcela byt taka "vtipna" ako Ty, tak by som tu tych Tvojich perliciek mohla vytiahnut viac, nemam vsak zaujem sa s nikym dotahovat.
@simsalabim A este nieco, ja som svoje argumenty napisala, este asi vcera (nechce sa mi to hladat) a myslim, ze boli adresovane vacsinou Tebe. To, ze sa Ti nepacili, alebo si ich nepochopila, nie je moj problem a nemam ani zaujem Ti ich vysvetlovat, ani doplnat. Lebo diskutovat sa da len s ludmi, ktori naozaj aj vedia o com pisu, to Ty fakt nie si.
Je to take typicke slovenske. Neviem z coho bude maturita, lebo neviem, co je v povinnej matematike, neviem pre ake skoly je urcena, len viem, ze bude povinna (zvysne informacie si necitam, resp. ani nemam snahu citat), ale budem zasadne proti. Na normalne argumenty reagujem tak, ze ich bud preskocim, alebo vyhlasim za blbe. Ale samozrejme este z toho druheho urobim arogantneho cloveka, s ktorym sa neda diskutovat. A obzvlast je fajn, ak sa takych expertov zide viac, to je potom zabavnejsie.
Takze ja sa lucim a uz viac reagovat nebudem, nemam na to cas a uz ani chut.
@simsalabim A este nieco, ja som svoje argumenty napisala, este asi vcera (nechce sa mi to hladat) a myslim, ze boli adresovane vacsinou Tebe. To, ze sa Ti nepacili, alebo si ich nepochopila, nie je moj problem a nemam ani zaujem Ti ich vysvetlovat, ani doplnat. Lebo diskutovat sa da len s ludmi, ktori naozaj aj vedia o com pisu, to Ty fakt nie si.
Je to take typicke slovenske. Neviem z coho bude maturita, lebo neviem, co je v povinnej matematike, neviem pre ake skoly je urcena, len viem, ze bude povinna (zvysne informacie si necitam, resp. ani nemam snahu citat), ale budem zasadne proti. Na normalne argumenty reagujem tak, ze ich bud preskocim, alebo vyhlasim za blbe. Ale samozrejme este z toho druheho urobim arogantneho cloveka, s ktorym sa neda diskutovat. A obzvlast je fajn, ak sa takych expertov zide viac, to je potom zabavnejsie.
Takze ja sa lucim a uz viac reagovat nebudem, nemam na to cas a uz ani chut.
@dskjhfdlkdjhl dosli argumenty, tak koniec debaty… napisem uz iba 3 veci: 1) nazor ucitela proti som dala ako ilustraciu toho, ze nie vsetci ucitelia s tym suhlasia. Logicky z toho vyplyva, ze niektori ano. To nebolo ziadne zavadzanie z mojej strany. 2) viem, na akych skolach sa bude maturita zavadzat. Napr aj na strednej pedagogickej - preto sa pytam, naco je ucitelke v MS maturita z matiky. Pravnik, lekar ci archeolog pojdu na vs skor z gympla, kde sa maturite z matiky nevyhnu - to preto maju uz zo zs radsej ist na uciliste? No toto mi hlava neberie. 3) kde a ktory argument som vyhlasila za blby?
A nakoniec, fakt mi je luto, ze tuto debatu beries ako utok na svoju osobu…
@dskjhfdlkdjhl dosli argumenty, tak koniec debaty… napisem uz iba 3 veci: 1) nazor ucitela proti som dala ako ilustraciu toho, ze nie vsetci ucitelia s tym suhlasia. Logicky z toho vyplyva, ze niektori ano. To nebolo ziadne zavadzanie z mojej strany. 2) viem, na akych skolach sa bude maturita zavadzat. Napr aj na strednej pedagogickej - preto sa pytam, naco je ucitelke v MS maturita z matiky. Pravnik, lekar ci archeolog pojdu na vs skor z gympla, kde sa maturite z matiky nevyhnu - to preto maju uz zo zs radsej ist na uciliste? No toto mi hlava neberie. 3) kde a ktory argument som vyhlasila za blby?
A nakoniec, fakt mi je luto, ze tuto debatu beries ako utok na svoju osobu…
@simsalabim Uz len posledna reakcia. Kde som napisala, ze to beriem ako utok na svoju osobu? A nie nedosli mi argumenty, tych by bolo vela, ale nebavi ma diskusia s ludmi, ktori diskutovat nevedia.
@abbey1 slovenský jazyk a literatúra je predsa rodná reč. Áno, literatúra nie je taká podstatná pre život ako slovenský jazyk, ale je to súčasť jedného predmetu. Keby sa to dalo oddeliť tak by som s tebou súhlasila- stačila by skúška z pravidiel jazyka.
Na strednej škole sa predsa matematika učí, takže tí, čo tvrdia, že ju žiaci potrebujú na rozvoj analytického a logického myslenia , však sa im to rozvíja počas štyroch rokov vyučovania. Či sa im to analytické myslenie rozvíja iba počas akademického týždňa pred maturou? Dostávajú za to 4 roky adekvátne hodnotenie a vysvedčenie. Jediná zmena teraz je, že z toho musí byť koncová skúška, ktorá stále nechápem, načo má byť, ak niekto ide študovať právo, jazyky, ošetrovateľstvo, teológiu, veterinu, biológiu, atď....však štyri roky vyučovania a následného hodnotenia stačí na všeobecný prehľad. Maturita by už mala byť zameraná na to, čomu sa človek ide po škole venovať.
@abbey1 slovenský jazyk a literatúra je predsa rodná reč. Áno, literatúra nie je taká podstatná pre život ako slovenský jazyk, ale je to súčasť jedného predmetu. Keby sa to dalo oddeliť tak by som s tebou súhlasila- stačila by skúška z pravidiel jazyka.
Na strednej škole sa predsa matematika učí, takže tí, čo tvrdia, že ju žiaci potrebujú na rozvoj analytického a logického myslenia , však sa im to rozvíja počas štyroch rokov vyučovania. Či sa im to analytické myslenie rozvíja iba počas akademického týždňa pred maturou? Dostávajú za to 4 roky adekvátne hodnotenie a vysvedčenie. Jediná zmena teraz je, že z toho musí byť koncová skúška, ktorá stále nechápem, načo má byť, ak niekto ide študovať právo, jazyky, ošetrovateľstvo, teológiu, veterinu, biológiu, atď....však štyri roky vyučovania a následného hodnotenia stačí na všeobecný prehľad. Maturita by už mala byť zameraná na to, čomu sa človek ide po škole venovať.
@anonym_b029d6 a si len na margo maturity dovolim pripomenut, ze maturuje sa z uciva styroch rocnikov strednej skoly. Je jedno ci sa jedna o slovencinu, cudzi jazyk, chemiu, biologiu alebo strojarsku technologiu ci pozemne stavby (na priemyslovkach). Na odobornych skolach dokonca v jednom maturitnom predmete sa stratava ucivo viacerych odbornych premetov a zadanie zo strojov obsahuje aj vypocty z mechaniky za 4 roky studia. Takze ak student vie, ze bude maturovat z matiky, mal by sa ju ucit cele 4 roky, lebo na mature moze kludne dostat priklad z druheho rocnika.
@anonym_b029d6 tak u nas sj na strednej to bolo ozaj len o literature,diktat sme pisali v 1r na 1hodine a ozaj len ta literatura a autori a diela.
Citala som zaciatok poslednej stranky. Za nasich cias bola maturita z matematiky povinna pre vsetkych sttedoskolakov.
Teraz maju na vyber z 2 urovni.
Gymnazia a vyberove stredne skoly su skoly, kde matematika ako maturitny predmet patri Mohli by sme sa opytat, preco sa robia prijimacky na stredne skoly aj z matematiky?
Problem moze nastat vtedy, ked prijatie na zahranicne vysoke skoly je podmienene samymi jednotkami a ten ziak ma problemy iba s matematikou. Ale na tej "nizsej urovni" by mu matematika problemy nerobi. A nie je pravda, ze matematiku v beznom zivote nepouzivame. Aj v profesijnom je, aj v prave, aj v umeleckom smere ..
@anonym_autor kôli degesom osadníkom to robia lebo im treba deti vychovať od periny nerobia to kôli našim deťom hnus a ešte povie že so vzdelaním ženy si môžu doma vychovávať deti...osadnicky zadarmo odnesú ráno a môžu chlastat s partiou. Ja už nenachádzam slov 🤬
@anonym_autor ty vyplnis par papierov navyse a 10.000 romov sa bude schopných zaradit do pracovneho procesu, ked sa podchytia skor.... akoze potrebujeme nastavit sirsi ramec, nie osobne potreby jednotlivca, ktoremu sa aj tak nic nepaci...
@oriesocek nekecaj že im podchytis keď si s nimi nerobila ani netušis myslíš že do tej škôlky chodia aj keď je povinná? Donesú ich len keď im vyhovuje vkuse sú choré štipľavé zavsivavene toto neprevychova nikto. Dobre ich poznám a viem ako sú vychcani pre seba robiť nebudú nikdy pokiaľ sa nezmení sociálny systém.
Mám vyštudovanú matematiku, učila som matematiku 17 rokov. Som za maturitu z matematiky. A čo sa týka povinných maturít. Dcéra je na bilingválnom gymnáziu. Má povinnú maturitu z cudzieho jazyka na úrovni C1, a ešte povinnú maturitu z predmetu, ktorý má v danom jazyku. Bude maturovať z matematiky a to chce ísť na medicínu.
Matematika na gymnáziách je už len akože matematika. Nedá sa porovnať s matematikou, keď som maturoval ja.
@anonym_autor a cudujes sa? Ved tu ucitlelka s 30 rocnou praxou , ktora ma na starosti 23 deti ma nieco viac ako je minimalna mzda. Kto im to bude za tie prachy a za tu zodpovednost robit. Nesuhlasim aby bola MS od 3 rokov povinna. Mna sa to sice uz netyka, kedze uz mam dieta v MS rok , ale aj keby sa ma to tykalo. Nedam ho 3 rocne do MS.
@lupajole a ešte cigánov kto nevidel nepochopí. Vkuse vsi blchy parazity matere ani euro na nič nesú ochotne dať jasné starať sa im o calu cvargu najlepšie zadarmo lebo ja študovala žeby som cigánske deti vychovávala a matky rodičky budú celé dni vypalovat zobáky a chlastat a ešte navrestia na učiteľku jak niečo sa im nepaci.To je úroveň opice žiaľ a nikto ich učiť nechce už teraz 🤔😉
@anonym_autor kôli degesom osadníkom to robia lebo im treba deti vychovať od periny nerobia to kôli našim deťom hnus a ešte povie že so vzdelaním ženy si môžu doma vychovávať deti...osadnicky zadarmo odnesú ráno a môžu chlastat s partiou. Ja už nenachádzam slov 🤬
@lulua15 prave v piatok som rozpravala dcere. V elektricke 4 romovia na vyzor - 2 rodicia, chlapec cca 7 - 8 rocny, chlapec sedieci v kociku do 2 rokov. Slusni, bez typickej vone. Rodicia rozpravali slovensky. Chlapec v kociku sa zacal tesit z hadzania flasky na zem. Mama slusne vzala, podala so slovami, nech to nerobi. Dietatovu odpived som nerozumela. A odrazu starsi syn a mamka prepli do anglictiny pri prihovarani sa k malemu. Gol bol, ked starsi syn sa s rodicmi zacal rozpravat po romsky.
Cize integracia existuje. Ja som sa rozpamatala na to, ako som musela na ambasade stat v rade pre viza do Anglicka kvoli hufnemu odchodu romov. Nebola som nadsena, pretoze tam sli len kvoli socialnym davkam... Ale toto leto som videla v MHD viac integrovanych romiv, kde deti prehovorili po anglicky k rodicom. Teraz je tu kopec aut z anglickymi znackami v okoli ciganskych pribytkov.
Ale - aj Slovaci zijuci v Anglicku sa stazuju, ze v istych castiach napr. Londyna zije vela romov. A su na nich staznosti. Ano, aj ja som bola zhrozena, ked som letela nizkonakladovko, ze v lietadle bolo viac romov. Ano, boli hlucni, radostni. Dcera, ked letela, tak vravela, ze bola nemilo prekvapena ich spravanim, pritom si objednavali jedla a pod.
U nas, na Slovnsku, dieta darmo ucime navykom, darmo v nom pestujeme ambicie, ked sa vrati do osady bez pitnej vody, elektriny... Nadovazok, rodicia po ukonceni zakladnej skolskej dochadzky nepustia deti dalej studovat. Nieco tu nefunguje.
@anonym_autor ja som rada. Deti majú chodiť so škôlky a dospelé do roboty, nie flákať doma

@dskjhfdlkdjhl ten clanok v Postoji som citala a je zjavne, ze ani vsetci ucitelia to nepovazuju za dobry napad a to aj ti motivovani a sikovni. Pre tych, ktorym sa to nechce citat, jeden printscreen. Zvysovat kvalitu vzdelavania maturitnou skuskou nepovazujem absolutne za efektivne, hlavne v situacii, ked to nema kto kvalitne ucit.
Ale- let’s agree to disagree. To je v demokracii povolene.
@simsalabim Preto som Ti dala odkaz na clanok, aby si si nazor utvorila sama a explicitne som to aj napisala. Comu si nerozumela?
Mne je jasne, ze su na to rozne nazory, ja mam taky, ze to bolo uz potrebne, niekto taky nazor nema. Mne je to jedno, nepotrebujem mat s kazdym rovnaky nazor.