Zúčastníte sa pripravovaného referenda?
Zúčastníte sa referenda?
Neviem akeho a najskor asi nie
Ja som v tom čase mimo SR. Dovolenka zaplatená už v decembri 2025. Osobne si myslím, že to je tak trochu aj plán aby sa referenda zúčastnilo málo ľudí. Veľa ludí ide preč na začiatku prázdni. Zo synovej triedy ide vyše polovica na zahraničnú dovolenku v prvom týždni júla.
Ja som v tom čase mimo SR. Dovolenka zaplatená už v decembri 2025. Osobne si myslím, že to je tak trochu aj plán aby sa referenda zúčastnilo málo ľudí. Veľa ludí ide preč na začiatku prázdni. Zo synovej triedy ide vyše polovica na zahraničnú dovolenku v prvom týždni júla.
@wiwi28 súhlasím, že to bol zámer, nakoľko termín nám stanovil sám Pán Prezident
@wiwi28 presne tak. Z nášho okolia kamaráti, všetci až na jeden pár idú na dovolenku prvý júlový týždeň.
Áno.
Mňa by zaujímalo aký dôvod majú ti ktorí sa nezúčastnia.
Nakoniec vám budú vládnuť ti najneschopnejši z vás. To je trestom za neochotu podieľať sa na politike.
@anonym_a6e259 my sme napr.na dovolenke vtedy :p
@anonym_autor nie
Nejdem.
Snáď každý pričetny človek vedel že daná otázka bude problém. Upozorňoval na to nie jeden ústavný právnik. Ale nie aj tak to urobíme. Veď zopár drobných obetujeme na nezmyselné otázky. Lebo aj keby bolo referendum platné nič to nezmení. Stačí premenovať útvar. A renta? Aby sa ušetrilo Fico by musel žiť viac ako 150 rokov.
No a k dátumu. Demokrati predpokladám vedia rátať. Museli predpokladať daní dátum.
Volby a referenda su najlepsia moznost pomsty a preto treba ist a vyjadrit svoj nazor 😀
Áno. Už tu dávno mohlo byť referendum online na rôzne témy. Lacné a aspoň by skutočne vedeli názory obyvateľstva. A tentoraz, keď už vyhodili peniaze za toto, tak aspoň dať najavo, že nie sú všetci takí, že majú v prdeli, čo sa okolo nás deje. Že je to zbytočné? Pravdepodobne áno, aj by ich to potešilo, ale tak to je minimum čo urobiť.
Nie. Kaslem im cele referendum...Ak by im slo aspon trochu o to, aby bolo uspesne, mohli ho nacasovat tak, aby bolo zarovno s komunalnymi volbami. Nech je aspon sanca na nejaku rozumnu ucast. Toto cele je trapne a ubohe a stalo to kopec penazi, ktore sa mohli usetrit.
Referendové otázky:
Súhlasíte so zrušením tzv. doživotnej renty napríklad pre Roberta Fica, ustanovenej v § 24a ods. 1 písm. b) zákona č. 120/1993 Z.z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v aktuálnom znení?
Súhlasíte s tým, aby bol obnovený Úrad špeciálnej prokuratúry a Národná kriminálna agentúra?
Čítajte viac: https://www.sme.sk/domov/referendum-2026
@anonym_autor ano
Nie. Kaslem im cele referendum...Ak by im slo aspon trochu o to, aby bolo uspesne, mohli ho nacasovat tak, aby bolo zarovno s komunalnymi volbami. Nech je aspon sanca na nejaku rozumnu ucast. Toto cele je trapne a ubohe a stalo to kopec penazi, ktore sa mohli usetrit.
@blondiee83 lenze oni praveze nechcu, aby to referendum bolo uspesne. U nas bolo referendum uspesne len raz. A potom sa budu ohanat tym, ze ludi tieto otazky netrapia, lebo mohli rozhodnut v referende
Nie. samozrejme ze nie.. nas brat sudruh Robert si zasluzi svojju dozivotnu rentu. Vela pre nasu republiku urobil. Je to iba mala ciastka toho co nam priniesol. Dakujeme.
NOPE
@anonym_autor nie
Zial nie, kedze sme na dovolenke (ktoru mame od januara kupenu), co mna osobne teda velmi mrzi, lebo by som sa rada zucastnila a takto nechtiac prispejem k tomu, ze miliony eur vyhodime do kosa. Aj ked znacne skepticka som voci uspesnosti referenda na Slovensku.
Nie. Nevidím jeden dôvod ísť na referendum od skrachovaných demokratov
https://www.facebook.com/reel/2999446193582585 Fico
17miliard danovych unikov sposobuju kadenicky, lebo neplatia dane :D
Nie. Nevidím jeden dôvod ísť na referendum od skrachovaných demokratov
@anonym_048313 toto môže povedať iba totálny ignorant.
Referendum resp. voľby je naša jediná možnosť ako vyjadriť nesúhlas s dianím okolo nás a v našom štáte. Takýmto ignorovaním každého pokusu kohokoľvek/čohokoľvek sa sami odsúdime, aby nam aj toto právo vzali.
A táto lúza čo nám vládne s tym počíta,aby mohli povedať ha, doživotná rentička pre každého nášho človeka je v poriadku lebo lľudia v referende to nie dostatočne odsúdili, takže kvázi odsúhlasili. 🤦 Toto by si mali všetci uvedomiť.
Áno, zúčastním sa.
Ale mňa prekvapuje iné. Že koľké z vás počujú o referende prvýkrát a nevedia o čo ide. Wau! Potom sa nečudujem, že to tu na Slovensku takto vyzerá. Nehovorím, že musíte sledovať politiku do detailu, ale ale až takýto nezáujem? Ale to nie je ani, že nezáujem o politiku, to je skôr všeobecný prehľad. By som sa od hanby prepadla, keby som malá všeobecný prehľad 0,0.... Čo sa deje na instagrame/u susedov to sledovať áno, ale základné veci čo sa dejú na Slovensku to nie, celé zlé 😂

@zuzacka16 tak chodte a volte vo volbach, ziadajte predcasne volby - ale z celeho referenda si fico a jeho privrzenci akurat tak urobi dalsiu volebnu kampan.
@anonym_1aed6a veď ok nechoď, nikto ťa nenúti..ja pôjdem a pôjdem aj na voľby..