Dá sa podľa sona vylúčiť tehotenstvo na 100%?

reiga
12. máj 2014

Ahojte,prosim vas o radu. Isla som k mojej gyn.s tym ze som pravdepodobne tehotna nakolko mi test ukazuje duchov a posledna ms mi trvala len dva dni a bolo to skor spinenie. Urobila mi vnutorne sono a poslala ma domov s tym ze nic nevidi. Da sa z tohto sona na 100% vylucit tehotenstvo?Staci to? Preco mi v mojom pripade nezobrala krv?

marseillka
12. máj 2014

@reiga no asi tam zrejme nic nevidela. a povedala, ze mas opakovat test a ak bude nieco vidno prist znova? napr. o tyzden-dva? myslim, ze krv nevzala preto, lebo nemala dovod ked tehotenstvo nie je potvrdene ani testom ani sonom.

monicm
12. máj 2014

@reiga v podstate bol postup správny,len ťa mala objednať,resp. dohodnúť sa s tebou,že máš prísť o týždeň či dva,kedy by už prípadné tehotenstvo bolo jasné

ichbinich
12. máj 2014

@reiga: V prvych asi 6 tyzdnoch tehotenstva naozaj v sone nic nevidno. Takze sa neda ani vylucit, ani potvrdit. Niekde od 8 tyzdna je uz mozne vidiet aj srdce, podla toho, aky dobry ma lekarka ultzrazvuk.
Mohla ti zobrat krv, to je pravda. Ty pockaj este par dni a sprav si este jeden test. V ktorom tyzdni by si teoreticky bola?

stefka33
12. máj 2014

@reiga Podľa mňa ti mala zobrať krv. Krvné testy sú veľmi citlivé a ukážu aj mierne hormonálne zmeny. Ja som mala ducha na teste a potom začala krvácať mimo cyklus. Zašla som na gyndu a poslali ma na vnútorné sono. Doktor na sone ma pozrel a poriadne ma zdrbal, že čo vymýšľam, že to nie je čerstvá krv, ale menštruačná a že nič nevidno. Odišla som naspäť k svojmu gynekologovi zahanbená ako pes. Môj doktor mi povedal, že ešte pre istotu spraví krvný test a zajtra si mám zavolať o výsledky. To som už nevolala, lebo už doobeda volala sestrička, že ako sa cítim či neodpadávam a že okamžite mám naklusať do ordinácie. Keď som došla už ma lekári obaja čakali a urobil mi sono znova, ale už aj s mojím gynekológom. Testy totiž ukázali zvýšenú hladinu tehotenských hormónov. Napokon mi našli roztrhnutý vajcovod. Už ma nepustili ani domov a lekára zo sona ma na svojom aute odviezol do nemocnice. Takže testy je určite treba. Sono je menej spoľahlivé.

reiga
autor
12. máj 2014

@marseillka nie,nic take mi nepovedala. Na ziadny termin ma neobjednala dala mi len lieky na upravu cyklu lebo ho mam 39dnovy.

@monicm

@ichbinich moja gyn. Je starsia ma uz aj dost rokov. Bola by som v 7 tyzdni cize to by uz mohlo byt teoreticky vidno. A ten ultrazvuk ma stary....Ide mi len o to ci jej mozem verit ked mam priznaky tehotenstva.
@stefka33 v podstate ona ma nejako neriesila ine baby tam boli dlho a mna odbila za par minut,ziadna komunikacia nic...mam znamu ktora by mi mohla zobrat krv a vysetrit nech to je na 100%.silno uvazujem o zmene doktorky. Aj u vas to tak chodi ze ked idete na preventivku nezoberie vam krv?

marseillka
12. máj 2014

@reiga pockaj tyzden, urob znova test a uvidis. ked bude negativny znova a priznaky stale ake mas teraz tak zavolaj lekarke ci mas prist. ak bude pozitivny tak rovno chod lekarke. uvediem svoj priklad- ja som isla gynekologovi svojmu ked som si nasla dve ciarky na testy, urobil sono a povedal, ze ak bude...tak to bude tam a ukazal miesto na foto snimke...bola som medzi 2 a 3 tt cize skoro na krv a ostatne veci.mavala som neprav. menzes takze aj preto. v 6 ci 7tt mi dal uz tehu knizku a bral krv. ale ako pisem, az ked si bol isty, ze vidi plod na sone a boli dve ciarky na teste.

reiga
autor
12. máj 2014

@marseillka asi dam na teba. Vsak uvidim o par dni ci mi duch silnie budem mudrejsia. Ja nejako netuzim este po dietati ale viem ze ked zena ma nevolnosti pichanie v podbrusku zavrate a na teste druhu ciarku moze uvazovat o tehotenstve. Preto sa mne osobne zda pristup doktorky nekompletny a nebudem spokojna kym mi to nevyluci z krvnych testov ci uz ona alebo druha.

januliku
12. máj 2014

@reiga Ak si 6-7tt už by bolo na sone vidno minimálne gestačný vak (ak nie aj plod a srdiečko), ale ak si napr. 3-4tt ešte nemuselo byť nič vidno (aj keď neviem - zväčšená sliznica, nejaký náznak snáď aj hej, to by gynekológ asi vedel). Dr. ťa určite mala objednať o týždeň - dva, keďže si mala ducha na teste. Podľa mňa určite treba ísť aj na krv, aby sa vylúčilo aj prípadné mimomaternicové tehu.

marseillka
12. máj 2014

@reiga hej pockaj tyzden urob test a hotovo. zbytocne polemizovat. bud to bude hned jasne // a teda hned gynekologicke, abo nebude vidno nic cize tehu asi sotva. Ale pokial by si mala nejake problemy stale-pichanie v podbrusku, nevolnosti atd..tak by som to isto dala presetrit co moze byt vo veci. napr. mozno aj obvodnej lekarke alebo gynekol. nech ta niekomu objedna nech sa na teba lepsie pozru.

reiga
autor
12. máj 2014

@januliku dakujem za nazor. Pojdem urcite este sa presvedcit isto je istota.

stefka33
12. máj 2014

@reiga Heh, tak to by som musela na nejaké preventívky chodiť, aby som ti vedela odpovedať. Ja chodím, len ak už je veľmi zle.

citta
12. máj 2014

Ahojte baby.. Myslite ze tyzden pred ocakavanou ms moze dr.z krvi zistit tehu?? Dakujeeem 🙂 🙂

citta
12. máj 2014

Haloo vie mi niekto odpovedaaat 🙂

13adinka
13. máj 2014

@citta ahoj neviem ti presne povedat ci to pred ms vidno ale ja ked som ostala tehu som po tyzdni vedela ze som tehu ale doktor nevidel nic a dalsi tyzden mi brali krv a vedeli hned ze som tehu cize tak .... podla toho ich pocitania som bla v 4 tyzdni ale realne som bola tyzden tehotna cize ja vobec neviem ako to tam maju

citta
14. máj 2014

@13adinka a mala si nejake priznaky?? Lebo ja okrem meskania a krcov nemam nic.. A test je tiez negativny a to mi meskaju uz 18 dni... :(

marienka1703
14. máj 2014

ja ked som mala dusika, tak som sla hned k lekarke, kvoli nasmu prvemu neuspesnemu, a uz v5 tt bolo vidno malilinku bodku, cize zalezoi natom aky ma ultrazvuk,,, ale tak si pockaj a ak mrska nedojde chod znova🙂

biancarv
14. máj 2014

Ahoj. Aj ja som to mala takto, na teste duch a na sone nič. Na ďalšej kontrole o 2 týždne už bolo na sone krásne vidieť. Malý má už rok a pol :D. Tvoja doktorka ti mohla aspoň krv zobrať. Určite by som uvažovala o zmene lekára, keď má takýto prístup.

reiga
autor
14. máj 2014

@marseillka
@monicm
@ichbinich
@stefka33
@marienka1703
@biancarv
No dievcata,dnes som mala od mojej "skvelej" pani doktorky telefonat ze mam prist na krv.(v duchu som si pomyslela ze si vstupila do svedomia a sama si je vedoma ze ma jej ultrazvuk uz paru rockou a ze ma mohla pre istotu poslat na krv). Ale na moje pocudovanie mi povedala,ze v case menstruacie mam prist na krv kvoli hormonom,ze mi to zabudla povedat. 🙂 🙂

marseillka
14. máj 2014

@reiga tak vidis, vsetko je ako ma byt 🙂

reiga
autor
14. máj 2014

@marseillka moja a co to vlastne znamena ist na tie hormony?

marseillka
14. máj 2014

@reiga to ti presne neviem povedat, ale predpokladam, ze mas asi zvysene mnozstvo nejakych alebo nieco take. pojdes a dozvies sa 🙂

13adinka
14. máj 2014

@citta vies co strasne ma prsia boleli bolo to take nezvycajne lebo inak ma prsia nebolievaju pri kramoch a mamina mi hovorila ze ona iba podla prs vedela ze je tehotna....cize som si test robila a bol hned pozitivny.....18 dni je ale uz dost asi by som sla na tvojom mieste k doktorke nech sa minimalne na krv pozru

citta
14. máj 2014

@13adinka Mna prsia bolievali pred ms.. som dnes volala ale maju volnoo... krv mi brala tyzden pred ocakavanou ms a povedala ze niesom tehu..

13adinka
14. máj 2014

hmm tak potom neviem.....tak dufam ze ak aj niesi tak sa ti skoro podari 😉

biancarv
15. máj 2014

@reiga v čase menštruácie? ?? Ako to že vylučuje možné tehotenstvo? To že na sone nebolo nič vidieť ešte nič neznamená ako som pisala vyššie. No držím ti palce nech to dopadne tak ako si ty želáš 🙂

biancarv
15. máj 2014

@citta prečo ti zobrala týždeň pred očakávanou MS? Veď to je veľmi skoro, či?

reiga
autor
15. máj 2014

@biancarv moja ona zaraz vylucila tehotenstvo. Nezaujimali ju moje pocity a priznaky. Ano v case mm,nebola som na tych testoch tak neviem ti povedat preco ale sa chodi na ne cez menst.

biancarv
15. máj 2014

@reiga tak ja na tvojom mieste by som si urobila test ešte jeden o pár dní a keby bol pozitívny zmenila by som lekára.

reiga
autor
15. máj 2014

@biancarv este urobim jeden. 100% zmenim lekara ak bude pozitivny.

citta
15. máj 2014

@biancarv mala sm hnedy vytok, tak som tam zasla a bolo to akurat tyzden pred ms.. Nevedela co to moze byt tak mi zobrala krv... Ze je vsetko ok a tehu niesom.. Len ms uz meska 20 dni...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre