200 km do pôrodnice - druhý pôrod
Ahojte, riskovali by ste pri druhom pôrode cestu cca 200km do pôrodnice ? Plus samozrejme sa to môže natiahnuť o čas, kým príde muž z práce polhodina. Prvý pôrod bol extrémne dlhý, začal prasknutim plodovej vody, rovno aj kontrakcie ale pôrod trval veľmi dlho.
Neviem si predstaviť rodiť niekde inde ale zas nechcem riskovať
Ja som mala prvý 12 hodín a nie že som prišla skoro ale riadne keď začali byť kont.čo 3 minúty.
Proste pod 5 minút. A ledva som od bolesti v aute 20 minút zvládla. Druhý sa začal ako prvý od 5 ráno presne rovnako ale s minimálnymi bolesťami ku obedu to dokonca ustalo o pol tretej som dostala takú ranu prasla voda a dataj. Volala kamaráta nakoľko muž mal naplánovaný iný deň a ja som vedela, že to bude akurát ten deň čo opisujem, začala zatka, jemne krv.
Tak sme ho ráno zorganizovali.
No 20 minút pôrodnica ale že sme šli okamžite do ďalších 20 minút bola dcéra vonku.
Ja som si deň predtým prečítala a ako ty si hovorím, Druhý 45 minút? Neni možné. 20 minút?
To je vymyslené. A fakt!
Strašne dlho! Pol hodina max! Alebo teda ist pri prvom pocite na pôrod. Čiže pri mne by to bola ráno
Môj muž pri druhom nebol a nebola fakt treba. Všetko bolo tak rýchlo, som sa ani nenazdala a bol pri nás z roboty
@mattkapd čo si šla autom? Sama?
Ja som nemala ešte v ten deň stihnute, štyri dni skôr rodila deň predtým sme s mamou prali a kamarátka toho žena že vola mužovi čo ma mal viesť že, ona nebude rodiť, veď umýva okná.
A ja ešte 2 okná umyla ráno som sa dala do poriadku pobalila tašku umyla zem ľahla si a už to šlo. No a za 40 minút aj s cestou mala vonku
Som prišla otvorená na 9 prstov
Prepáč, nechcem byt hnusná, ale to uz zena bez muza nevie porodiť? 200km je naozaj vela...
Inak písala si, že po prvom pôrode si mala nejaké psychické problémy a chces sa im vyhnúť. A keď porodis niekde po ceste v aute bude čo? Skús si vyhliadnut niečo vo svojom okolí. Ja som tak išla do MT sa popýtať a sestričky mi všetko vysvetlili ako bude čo prebiehať, ukázali pôrodné boxy, povedali možnosti, tak ísto aj v Žiline a potom som si už len porovnala čo by mi viac vyhovovalo
@anickaaa6aaa no nevie
Ono je dosť veľká pravdepodobnosť, že pôjdeš pri druhom pôrode rovno na pôrodnú sálu, keď už bude otvorená na dosť cm. Ja som došla pri druhom pôrode a hneď som bola na 9cm. Cize veľká pravdepodobnosť je, že cakacku už ani neuvidis. A na pôrodnú sálu muž už môže. Teda ak je ockovany, aj keď neviem ako to bude neskôr, či bude toto obmedzenie stále platiť.
To neviem. My sme prišli o 2 ráno, malá sa narodila 4.30. Potom aj na izbu so mnou siel
aj tak mam pocit ze ty si nechces dat poradit, len hladas podporu ze to zvladnes tu cestu vpohode do BA, pravda je taka ze nikto z nas nevie kolko to bude ale vacsina sme ti pisali ze druhy porod bol oproti prvemu podstatne kratsi a neriskovali by sme cestu niekam dalej ako k prvej porodnici co je po ruke, pravda je aj taka ze psychicke problemy vznikaju v hlave, skus sa dat do kludu, skus psychologa mozno ti pomoze... aj keby si manzela nemala mat pri sebe porodis...a ked uz by si som si osobne mala vybrat ci chcem mat pri porode lekara alebo manzela volim lekara, ten aspon vie co ma robt, a pri tom strese v aute ci to stihnete a ak to nahodou nestihnete to bude len manzel, a to uz nechcem privolavat nejake komplikacie mozne ci uz s porodom alebo dietatom ked potrebujes mat lekara pri sebe...mas uz starsie dieta tak mysli aj nanho ze ta bude moct ist pozriet do porodnice ked bude blizsie, a ohrozovat zivot seba ako matky a maleho surodenca koli "luxusu"kliniky...trochu sebecke...

@martinka13 od začiatku ? A tam to majú tak normálne stále, že odkedy žena príde, je s ňou aj manžel ? Čiže aj na čakacke atď ?