200 km do pôrodnice - druhý pôrod
Ahojte, riskovali by ste pri druhom pôrode cestu cca 200km do pôrodnice ? Plus samozrejme sa to môže natiahnuť o čas, kým príde muž z práce polhodina. Prvý pôrod bol extrémne dlhý, začal prasknutim plodovej vody, rovno aj kontrakcie ale pôrod trval veľmi dlho.
Neviem si predstaviť rodiť niekde inde ale zas nechcem riskovať
Určite nie. 200km nie je len tak... Len v BA sa mozte hodinu zdrzat, ostat trcat kdesi v zapche, clovek nikdy nevie. Za ten cas co budes trpiet v aute mozes mat uz epiduralku pichnutu kdesi v pôrodnici blizsie
Fuuuu. Ja som mala do porodnice 17km a skoro sme to nestihli, myslela som, že porodím v aute. 16:30 som mala úplne prvú kontrakciu a 19:20 bol syn na svete.
Keď veľmi chceš, skus to, ale manžel nech ide na nejaký kurz aby fakt vedel, čo robiť, keby bolo najhoršie a musel to odradiť on a v aute by som mala pripravené veci. Fakt, bez srandy, toto je tak nevyspytateľná vec.
Ja ta aj chapem.3x som rodila v Koch.Ale byvam v Ba.A ako som uz pisala druhy porod trval 3 hodiny.Ale napriklad treti mi vyvolavali kvoli vysokemu tlaku.Hospytalizovali ma den predtym.Takze to by si stihla v pohode.Nikto ti dopredu nepovie, ako bude porod prebiehat.
Mozno by som na tvojom mieste riesila Kocha a zaroven ratala aj s moznostou rodit v najblizsej porodnici, keby to postupovalo rychlo.
@diamond007 vsak ja viem, co myslis, ale je k tomu aj vyhlaska?
Ja by som možno riskla ale tak stať sa môže hocičo...Moj druhý trval 10h..
Inak čítam že bývaš pri BB..kde si rodila prvý krát?Ja vo zv a bola som spokojná ale teda musím povedať že ja som vychytala super dr.aj pôrodnú asistentku
@nikha2809 prvý krát tiež v Kochu, ale teda bývali sme bližšie. Najdôležitejšie pre mňa je asi aj to, že manžel bol somnou celu noc a celý deň kým som mala kontrakcie a pomalicky sa otvárala, od 1cm bol somnou. A to inde asi možné nieje. Plus aj mnoho iných výhod. A fakt sa všeličo dialo po prvom pôrode a chcem eliminovať negatívne podnety pre psychiku
Ja som prvé rodila v MT a manžel bol celý čas pri mne ako ma prijali ráno o 7 nej a malá sa narodila o 16:15
Neviem ako je to s tými opatreniami ja som rodila ešte pred covidom a môže byť s tebou muž...jasné určite tam niesu výhody ako v Kochu ale kľudne si môžeš zaplatiť nadštandard tam môže byť s tebou muž stále aj po pôrode oni to tak prerábali neviem či aj viac tých izieb tam nieje ale istá si niesom to by si si musela zistiť...a zas nie všetci dr sú tam takí fajn ako tento čo som ho ja mala pri pôrode
Najlepšie by bolo možno keby sa tam predtým ideš pozrieť ak sa dá popýtať sa aj sálu budeš vidieť všetko...no chápem že ak pri prvom si mala zlý zážitok musí to byť teraz ťažké vybrať niečo kde budeš mať fajn pôrod...
Prečo nechceš skúsiť Zvolen? Za mňa top ako postupovali,max profesionalny doktory,rodila som presne pred rokom a muz tam bol cely cas
Určite nie máš iba obavy, lebo prvý nedopadol dobre, ale toto by som neriskovala
Z bb do ba ani nahodou. Staci havarka, kolona pred BA.... co si pipi? Bud ubytko v BA, alebo alternativa. Bb, br, zv. Zazmluvnit lekara. Inac ja prvy porod 14hod fakt ze kurva bolesti s grande finale jak z filmu, druhy tiez bolestivy, ale do 4hod hotovo. Ja od zaciatku silne kontrakcie, to by som do ba nedala, a mozno by chlap za ziarom aj nabural. Dost, co sme sa museli stavit starsieho u starkych vylozit...
no ja som mala do pôrodnice pri druhom 80 km a to som sa už bála ako dám.tu cestu....nebolo to teda nič ružové....ja v kontrakciach, malý syn vzadu v sedačke v strede cesty začal vracať prvýkrát v živote (!) takže ja som musela predať dozadu,ešte sme ho s mužom umývali atď,lebo šak od vracania smrdkal a z toho ešte mne bolo zle...no cesta ,na ktorú spomíname stále ešte teraz....🙂
prvy porod, malu som tyzden prenasala, kontrakcie cca 24 hodin, uz sledovana v nemocnici, druhy porod este tesne pred terminom, som sotva stihla nemocnicu co mam 2 minuty autom alebo 10 -15 minut pesi 😀 aj ked kontrakcie som mala asi hodinu skor, ale tak neboli extra blizko seba a s dr som sa dohodla ze kedze to mam blizko, staci ked pojdem ked kontrakcie budu cca 5-10 minut 😀 mne z 12 minutoveho intervalu skocilo na 1-2 minutovy 😀 po prichode do nemocnice za 10 minut mala na svete 😀 prijem mi robili az po porode 😀 na tvojom mieste by som neriskovala 😀 inak v ten den poobede som este bola u dr na poradni, a vravel ze na porod to este nevyzera 😀 od jeho vyroku po cas kedy ma odrodil preslo asi 6 hodin 😀
@domiklik to by som netvrdila, ze to odhadne. Mam ozaj dobreho gyn, prvy porod som prenasala, vyvolavany, ukonceny akutnym cs po celom dni (nepostupujuci porod, uzka panva, velke dieta...4,5kg). Pri druhom som bola stvrtok pred terminom na kontrole, nic nenasvedcovalo ze budem rodit. Krcok zavrety, nespotrebovany, zatka na mieste. Nedelu presne na termin sa mala narodila. 3,5h od prvej akoze kontrakcie. Mala takmer 5kg a bola vacsia ako jej brat. Aj gyn sa divil, ze toto teda necakal.
Ja by som 200km.cestu neriskovala. Obzvlast nie tu z bb do ba. Tam sa na vacsine usekov ani 130 neda ist, nie to este ked mas kontakcie a aj maly hrbol alebo naklonenie auta v zakrute je problem. a uprimne, co mi.u kocha rodili kamosky, tiez to tam nie je vzdy vyhra. My sme s prvym boli v brne. Bolo to uzasne. Ale porod bol vyvolavany, ziadem stres z cesty. Druhy porod sme tiez chceli ist tam, z ba. Tu noc bolo zle pocasie, a som rada ze sme to nakoniec stihli aspon na kramare. A uprimne, tie kontrakcie kazde 3,5min v aute boli des. Nejde len o to, ze mozno porodis v aute, ale o to,ze ohrozis seba a dieta. Moja bola tak nadychana plodovej vody, ze ju museli riadne odsavat ( po narodeni apgar 7. Nedychala sama, nehybala sa). Nasledne den v inkubatore. Porodit doma, neozivime ju.
Kocha si nejak idealizujes. Rodila som tam raz, potom v štátnej tiež. Pre mňa bol rozdiel ozaj len v krajsom zariadení. Keď sa bojíš, radšej si dakoho v BB zazmluvni, kľudne aj PA a aj pôrodníka. Postupy lekárske majú rovnaké všade. Potom je to len na konkrétnej osobe, ako sa bude k tebe správať. Ja som zažila nepríjemnú PA aj v Kochu. V štátnej som zas zažila nepríjemnú novorodenecku sestru. No vyber si
Ja som plánovala po Kochu druhé rodiť v Breclavi, tiež mi to pripadala ako jediná najlepšia voľba. Nakoniec som skončila v najbližšej štátnej, čo to išlo rýchlo, utrpenie bolo sedieť v aute čo i len 5min
Tak isto odporúčam aj nejaký predporodny kurz v konkrétnej nemocnici, kde môžes skončiť, nech si aspoň urobíš obraz, nech by eliminujes strach z neznameho
Pôjdeš z BB.. Medzitým musíš zariadiť staršie dieťa, muža, aby prišiel. Po ceste môže byť hocičo, a aj po pôrode, muž tam ostane celý čas s tebou, kým pôjdeš domov? Aj v iných mestách ženy rodia a sú spokojné, síce to nie je Koch, sle.. Za mňa nie.
Tak toto by ma ani nenapadlo ísť 200km autom a ešte k tomu do Ba vo chvili keď začnem rodiť 👀
prvy porod trval cca 3 hodiny, odkedy zacali kontrakcie, na druhy porod som bola odhodlana cestovat cca 180km a aj som tam nakoniec prirodzene porodila. Druhy porod trval dlhsie ako prvy (pri prvom mi praskla voda, pri druhom len zacali kontrakcie). je to individualne.
Mam nemocnicu 3 km.. Druhý pôrod praskla voda bolesti som síce ešte nemala ale keďže išla voda s krvou a ja som si to ešte potrebovala od šoférovať tak som išla.. A stihla som to ltt.. Len som prišla a sup na kozu
So mnou bol manžel úplne celý pôrod v Žiari. Mala som sama izbu tak aj tam. Proste nonstop
Ja by som to tiež neriskovala, ja viem, že je to veľmi individuálne, ale teda môžem ti povedať ako to bolo v mojom prípade. Prvý pôrod som mala extrémne dlhý - cca 30hod aj s vyvolávačkami, druhý cca 7hod, a to do pôrodnice som šla s veľmi nepravidelnými kontrakciami, ale intuícia mi nedovolila čakať a malá bola na svete do hodinky od príchodu (bez akéhokoľvek zásahu od lekárov), pôrodnica bola na 20min cesty
Na prvyporod som si zvolila porodnicu vzdialenu 95km (hodina-hodina desat autom), voda mi praskla o pol jednej v noci tak sme hned sli kedze sme mali cestu pred sebou a porodila som az po siestej vecer, lebo kontrakcie zacali az na obed. Druhy porod chcem absolvovat v tej istej porodnici, ale tiez mam obavy z tej cesty takze asi sa presunieme do toho mesta cca 2 tyzdne pred terminom. Btw z BB by som riesila asi ziar, ale zalezi od toho co pri porode preferujes a co kde umoznuju
Neriskovala by som to. Ako porod je taky, proste nevies, co sa moze vsetko stat, skomplikovat a osobne by som sa snazila mat teda porodnicu fakt co najblizsie k sebe
No ak to musí byť Koch, tak na posledný týždeň ísť bývať do hotela, k známym v Ba...ono niekedy je problém sa tu dostať z Dúbravky (krajná časť Ba) do centra za hodinu, takže neriskovala by som...ak ťa to chytí pondelok ráno kedy sú plné cesty tak to ani nemusíš stihnúť
@marcellka32 ono máme v ba rodinu, ale napr prvé som porodila v 37tt a zas ísť na mesiac bývať inde sa nedá

Po osobnej skúsenosti nie. Prvý pôrod 18 hodín, druhý 3,5 od prvej slabej kontrakcie.