icon

3x rovnaké meno v rodine

nicki7
5. dec 2017

Ahojte ja by som mala otázku počuli ste niečo o tom že keď má priateľov starky oco A aj môj priateľ rovnake meno tak dieťa už také meno mať nemôže...vraj to neuznajú ? Ja som.o tom počula prvý krat🙂😕

Strana
z2
nicki7
autor
6. dec 2017

No Ďakujem vám za odpovede hlavne za tie normálne 😂no ešte že som.si to zistila tak bude ďalší potešili ste ma 😊

lilyianka
6. dec 2017

@pitik ano....prveho mal s prvou s zenou,rozviedl sa a nestretavali sa...
Potom druheho ma s druhou zenou....aj mne sa to zdalo zvlastne

alchemilkazltozelena
6. dec 2017

ach boze to dedenie mien v zivote nepochopim, hlupsi zvyk som v zivote nevidela...akoby nebolo dalsich 365 mien...odveci

a pustite sa do mna je to moj nazor a myslim si ze nie som jedina

nina19833
6. dec 2017

@nicki7 v dnešnej dobe si už ľudia povymýšľajú hocičo. To meno môže mať koľko chce detí, to nie je nikde stanovené. Kľudne aj tvoj syn, keď bude mať syna môže dať to isté meno

johanna_b
6. dec 2017

@alchemilkazltozelena mne sa skôr zdá zvrátené, keď niekto túži po ďalšom Lukáškovi, Tomáškovi, Matúškovi, Emmke, a neviem, aké mená fičia, že nech je 25-ty v škôlke, nech nevytŕča z davu, nech má meno, ako všetky ostatné deti,.. toto sa mi zdá zvrátenejšie ako dedenie mena, lebo to je tradícia. Aj my sa chystáme dať meno po tatovi, dedkovi, jednom aj druhom, pradedovi a neviem, koľko generácii ešte dozadu

zdenka307
14. jún 2020

@tanickalab Dobry večer.Ja by som sa chcela tiež.opytat aj keď viem ze uz tato diskusia o tejto téme uz bola davno ale predsa skúsim.A co keď s manželom nežijeme ale nie sme stále rozvedený no on ma druhu a narodilo sa im dieta a dali mu take iste meno ako sa vola nas prvy syn.Aj to sa smie?Je to normálne?Dakujem

anjelicek26
14. jún 2020

@zdenka307 zavolaj rano na matriku,poradia ti najlepsie. Ale toto spravi len uplny psychopat pomenuje dve deti od dvoch roznych zien rovnako.

suge
14. jún 2020

@nicki7 U nás sú v rodine štyria Petrovia a ja som mala byť piaty, ale som dievčatko.😄

evaachesa
14. jún 2020

@nicki7 mozem vediet odkial mas take info? Niekto ti povedal/citala si?

veronikaszabova
14. jún 2020

@suge
@evaachesa
Zistovala to v roku 2017 a uz je neaktivna

veronikaszabova
14. jún 2020

@zdenka307 ano moze dat rovnake mena. Zakon to nezakazuje

suge
14. jún 2020

@veronikaszabova Vďaka za info, no mne iba nešiel inak pridať komentár.😘

zdenka307
14. jún 2020

@anjelicek26 Dakujem vam za vasu odpoveď.No ja si tiež.myslim ,ze ta žena nemá v hlave všetko v poriadku keď už vie ze ma chlap z predchádzajúceho manželstva dieta s takým.menom.Pripada mi to ako naschvál.

alchemilkazltozelena
15. jún 2020

@evittam nemozu sa volat rovnako pokial to prve este zije.. iba keby nedajboze zomrelo, tak rodicia mozu dat dalsiemu narodenemu rovnake meno, aj ked mi to pride dost odveci 🙈

iwuanka
15. jún 2020

Moj dedo Miro, otec Miro, brat Miro, krstny Miro a ja mam manzela co sa vola Miro.

mirage
15. jún 2020

@somavi suhlasim, je velmi pekne.. Ale muza by som ockom nevolala uff

mirage
15. jún 2020

pardon, nevsimla som si datum starej temy..

zdenka307
15. jún 2020

@alchemilkazltozelena A neviete mi poradiť ako to mam riešiť ďalej?Na koho sa obrátiť?

mariska1989
15. jún 2020

Kľudne nič v tom nebráni dcéra sa volá po mne ja po mame ona po svojej mame a takto to ide z matky na dcéru už 7 pokolenie čo vieme a mám v pláne si zistiť či to ešte nepokračuje ďalej takto a verím že dcéra nesklame a dá svojej dcére tiež po sebe meno

alchemilkazltozelena
15. jún 2020

@zdenka307 tak to je odveci dost.. jedine sa spytat na matrike

zdenka307
15. jún 2020

@alchemilkazltozelena Dakujem všetkým za odpovede.Uz som volala na matriku.Tak,ze sa môže.Len že je to dosť hlúpe.Ze manžel by nemohol suhlasit s tým menom ktoré dala jeho nová priateľka dieťaťu nakoľko ma už syna ,ktorý sa vola tak isto a tým pádom by meno musela zmeniť dotyčná.Ci ze tak je to.Sama pani na matrike povedala ze je to dosť hlúpe ale žiadny zákon to nezakazuje.Este raz ďakujem všetkým za odpovede a za vas čas.

Strana
z2