Aké hmotnosťou najväčšie dieťa ste porodili prirodzene?
Ja som mala kvoli tomu sekcie. dakujem
Ja 4010g...uplne v pohode, moja stara mama 5500g (sama nevazila ani 60 kg a nedopadlo to dobre)
4250 g, ale nepovedala by som, že úplne v pohode. Trošku náročnejšie to bolo.
3900
3.750g obe deti - prvé s nástrihom a 1 steh, druhé bez nástrihu a bez šitia 🙂 A moja "spolubývajúca" z izby v pôrodnici porodila prirodzene vyše 4-kilové dievčatko 🙂
u mna to slo postupne, prve 4120, druhe 4250 a tretie 4440g.
stvrte ale uz neplanujeme 😀 😉
starsi syn mal 4000g a mladsi syn 4600g.
4270g,porod super,pritom ja sama mam 53kg 😉
Druha mala 4200 g a v pohodke rychly porod
Mala som deti hmotnostne priemer, cize nebudem machrovat, ked som nezazila ale v porodke ked som jedno z nich rodila bolo jedno skoro 5kg slonica, a PA taka skusena co tam bola hovorila, po tom co sa prvorodicke bez pripravy narodilo v pohode prirodzene ze z jej dlhorocnych sksuenosti toto nie je zavisle od velkosti dietata a telesnych proporcii matky, ze to je vraj mytus, ze to zalezi od uplne inych veci ze casto aj mamicky s malymi detickami bez akychkolvek problemov ich akoby nevladzu, nedokazu vytlacit, a bez sekcie by bol problem, ze ono hlavne je to o hormonalnom nastaveni tej ktorej rodicky, ktore sposobi to spravne otvorenie, jej schopnosti sa uvolnit - na co ale nezriedka nema vedome dosah. Ze skratka ked u rodicky nie je telesna abnormalita, ze neexistuje, aby nebola sanca ho prirodzene porodit. To ze to nie vzdy vyjde je zas ina vec, ale nie je to pre samotne rozmery dietata.
4610g, s nastrihom, bez EPI, bolo to sice rychle, ale teda riadna fuška 🙂
Ja som mala super porody a boli velmi rychle ...prvy mal 3950g a mladsi 4550g ;)
Syn mal 3550g normalka myslim
Dcerka 4010g, porod trval 25 hodin, nastrih a vakum inklusive....strasny zazitok
syn 3990 a pohoda, bez nastrihu
starší syn 4040g, mladší 5000g, prirodzene
3800 a aj ma veru dost roztrhla lebo bola na mna siroka
pomoooooooooc zeny akoze klobuk dole take detiska 🙂))
ja mam len dcerku, a mala 2650g, drobcek..aj som ju vytlacila na 2zatlacenia,len tak letela..:D
ale tiez poviem tolko (ako zenska sestra), ze aj 7kg dieta sa da krasne porodit prirodzene...len uz dnes neviem preco sa toho lekari boja a automaticky ked vidia utlu zienku a väcsie babo na uzv, tak ju okamzite sekaju...hlavne ti mladsi. a to iste s dvojickami a to iste s koncom panvovym...
priklad z okolia-sesternica, chuda osoba, v case porodu 50kilova porodila vyse 4kg chlapca..
Dcera 4030g a syn 4450g oba prirodzene
Moja svokra porodila 5500g a 57 cm dieta prirodzene, ale tak ona zase nebola žiadna vychudnutá modelka a stažovala sa, že rodila skoro 3 dni
4580g a 57cm !!!! 🙂 ....maličký nástrih....druhé dieťa............prvé 3800 a 52cm
3700g a 52 cm🙂 druhé dieťa,prirodene,rýchlo,maličký nástrih...prvé malo iba 2700g...a tretie teraz bude sloník asi zasa.. 😀
prvy syn 4,13 bol vtedy druhy najvetsi v porodnici,dnes ma 18 rokov 😵
4250g a 53 cm a to za 15 min 🙂 .....
"len" 3760g, ale s veľkými problémami, 42 hodinový pôrod a nakoniec vákuový extraktor, hrôza 😔
3990g a 52cm a trikrát som zatlačila a bol vonku 🙂
Prve 4230g a druhe 4220g
Prva dcera 4550 a dryha 4850 ....
3900g a 53 cm 🙂

3800g 🙂