Aké to je po pôrode?
Čisto diskusna téma😃..Som len tak rozmyšlala že ake to ženy musia mať po pôrode a počas tehotenstva (ešte som tehotná nebola). Keď si vezmem že na starosť mate domacnosť,tie bolesti do toho..a po pôrode ešte horšie, pretože mate dieťa,viac roboty,malo času na seba. Mňa by napr. trapilo keby nemam ten čas pre seba na nejaky odpočinok, plus do toho nie každy ma dobru postavu po pôrode..tak ani na tom nie je čas makať, malo sexu. Da sa to zvladnut? Viem ze to je individualne pre kazdeho..ale zaujimalo by ma to z viacerych pohladov ze ako ste to mali 😃
Zalezi na tvojich prioritach...samozrejme, neda sa mat vsetko ;)
Myslím ze to beries moc tragicky 😀 prve týždne sú najťažšie kedy si zvykas na novu roľu, na zmenu režimu a na toho malého tvora ktorý je na tebe úplne závislí. A ano, nebudes mat moc času na seba, oholit si v klude nohy, dat si masku na vlasy alebo si nalakovat nechty asi nezvladnes ked budes mat náročné dieťa. Ale ked budes mat dobrého muza a obcas ti pomôže tak aj ten sex dáte, neboj 😉 a casom si spavis režim taky aby si stihala to co budes potrebovať a chcieť.
Záleží od partnera, od priorit a od zvyku. Za mňa bolo dieťa veľký skok, hlavne môj spoločenský život sa veľmi zmenšil. Manžel je super, pomáha keď sa dá a s čím sa dá, tiež nerobí všetko, keďže v robote toho ma dosť. Ale ja som tá šťastná mamička čo má uzasne babky a dedkov. Pred dieťaťom som bola vkuse niekde a brala som to ako samozrejmosť a neuzivala som si to tak. Dnes keď sme s manželom sami alebo len keď si môžem vypiť kávičku v kľude, tak je to úžasné a konecne si tie chvíle vážim a neberiem ich ako samozrejmosť. Ono deti mam náročné, ale môj život zmenili k lepšiemu, som menší egoista, nemôžem byt už taka lenivá a pohodlná ako kedysi, rodinu spojili a aj vzťahy co boli horšie, tak zlepšili, môj vzťah s manželom je krajší (nie je tam už taka závislosť z mojej strany a je to taký vrucnejší vzťah, aj keď hádky tam sú, ale už ich nejako nerozoberam a chápem ich, asi som dospela) a sex po pôrode je v menšej intenzite, ale teda je oveľa lepší, pôrodom sa to tam asi nejako zmenilo. Za mňa mat deti bolo to najlepšie rozhodnutie, občas si spomeniem na bezstatistnost bezpečného život, ale to sú vždy len také malichernosti.
Ozaj,pri rozbitej suske je presne sex to co nam najviac chyba 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Evidentne tuto temu nezalozila zena ale nezrele decko lebo inak by sa nemohla pisat take kraviny.
Keď to príde,takéto veci ťa v podstate už ani nenapadnu.My budeme mať čoskoro 4 deti a paradoxne stíham viac ako keď som zila sama a bezdetná.Jednoducho sa naučíš si všetko zadelit a vlastne všetko sa dá keď sa chce.Tehotenstva som mala rizikové,musela som ležať no tak som musela zľaviť z poriadku apod.Cvicit som cvičila s deťmi alebo keď spali,pri domácich prácach apod,našťastie mám dobrú genetiku a po deťoch bola postava možno ešte lepšia ako pred.Sex ako u koho,my sa veľa rozpravame a sex je každý deň a deti alebo tehotenstvo,popôrodné zmeny a kilá a kojenie,únava,nie sú predsa životu nebezpečná prekážka.Pokial sa cítim zle tak nič nie je a takisto naopak,treba sa rešpektovať.Tym,že sa cítim pochopena a muž sa rád o všetkom rozpráva,tak aspoň u nás je to pohoda.Aj keď je málinko doma
Pre mňa to boli najťažšie chvíle v živote. Z tej psychickej stránky. Keď som si uvedomila, že sloboda a čas je fuč, dlho som to rozdýchavala. Po fyzickej stránke, bola som po CR, bolelo ale každým dňom bolo lešie. Sex sme mali po dvoch mesiacoch, zozačiatku to bolo také zvláštne ale už je to super.
Po prvom pôrode som bola z malého eufórii,že aký je krásny a dokonalý,ale časom prišlo vyprchanie,síce by som za svoje deti dala život a milujem ich najviac zo všetkých,aj sa im venujem,ale... Ale strasne mi chýba môj osobný priestor. Už keď bol malý už relatívne samostatny,tak som ostala znovu tehotná. Zo začiatku prídeš o všetok svoj čas len pre seba,časom sa to zlepší. Po prvom pôrode som bolesti a únavu a nervozitu dosť prežívala po druhom som rovno z pôrodnice išla na nákupy a skoro som začala pracovať aj na svojej postave a od muža si omnoho viac pýtam svoj voľný čas. Ale keď máš už deti tak svet vnímaš úplne inými ocami
Šestonedelie je náročné. Je dobré mať pomoc, muža alebo svoju mamu. Svokru neodporúčam, jedine že by ste mali fakt top vzťahy. Hormóny lietajú, človek je unavený, ale, bábätko veľa spí a tak sa pomedzi to dá aj oddýchnuť 😊
Všetko sa dá zvládnuť.. My sme čo sa sexu týka ani šestonedelie nedodržali (áno, mne sex naozaj chýbal 🙂 ), čo sa cvičenia týka - začala som dva týždne po pôrode hoci syn bol extrémne náročné dieťa so zdravotnými problémami (dve operácie do 5tich mesiacov, brutálne koliky). Po 8 mesiacoch som bola opäť tehu, opäť syn zdravotné problémy + koliky, no zvládli sme to tak ako aj ostatní 🙂) Ja som mala chuť na sebe pracovať, bola to pre mňa silná motivácia a tak som vždy hneď cvičila, starala sa o seba.. Ale ja sa moc so spánkom nekamarátim, oddych mi nikdy nič nehovoril..
Samozrejme, že narodením dieťaťa sa Ti zmenia priority, dieťa je prvoradé nad všetkým. A to je na tom to krásne.. No netreba zabúdať ani na seba, partnera... 🙂 🙂
Inak rodičov nemám, svokrovci naozaj vôbec nepomáhali
Tehotenstvo bolo pre mňa náročné asi len prvých 5mesiacov kvôli nevolnostiam. Nemala som nejake bolesti ani ku koncu tehotenstva,v pohode som si dokázala aj doma porobiť,jediné má bruško obmedzovalo a kludovy režim kvôli skracujúcemu sa krčku takže som sa šetrila(možno preto má nič nebolelo 🤣🤣) čo sa týka po pôrode,v prvom rade treba zapojiť aj otca dieťaťa..môj malý má 4tyzdne ale chlap je schopný ma zastúpiť na 100% čiže v pohode keď potrebujem ,môžem odísť aj na pol dňa a nemá problém sa o malého postarať. Keď nevstava do práce,kľudne s ním potiahne aj nočnú,nakoľko ja som v noci nespala skoro už 3tyzdne,lebo drobec má otočený režim a dospavam s ním cez deň..bolesti po pôrode okrem šitia neboli skoro žiadne,a tie do týždňa prešli že som si mohla v pohode sadnúť aj do tureckého sedú 🙈 čo sa týka domácnosti,aj tam je chlap schopný ma zastúpiť,nemá problém navarit,upratať,ísť na nákup alebo dať prať. A tie prvé dva týždne doma som stíhala veru všetko,o krpca sa starať,navariť,upratať,užívala som si to,že konečne má v ničom neobmedzuje bruško 🤣🤣 len po tých dvoch týždňoch na mňa doľahol ten nočný deficit spánku,a celkovo prerušovaný spánok každé 2-3hodiny,takže teraz pociťujem ozajstné vyčerpanie a už ani zďaleka nerobím doma toľko čo tie prvé dva týždne ale väčšinou keď drobec spí,spím aj ja..uvidíme ako to bude o pár týždňov 🤣🤣
tak ked sa stale rodia deti a este to (rodenie) zeny hromadne nezabalili, tak asi sa to da... 🙄
Po pôrode máš iné priority, najdôležitejšie je pre teba dieťa. Unavená si a co ved to je len dočasne
PRIORITY!!!!
zalezi akeho si vyberies muza a otca pre svoje dieta. Od kedy sa nam naordil drobec, ma moj muz plne na starosti varenie a aj upratovanie. Ja mam na starosti "len" dieta :D Popri tom pracuje a aj sa synovi venuje. Ja mam cas pre seba a aj na oddych.
Ja som mala sekcie.... rodičov už nemám..pamätam sa ,ako mi moja kolegyňa hovorila,že po pôrode k nej prišla mama na 3 týždne a komplet sa starala o malú, aj v noci ,len na kojenie jej ju nosila....ja že ...no.. ja taký luxus mať nebudem.svokre som bola vďačná že na 2 dní doniesla navarené 😉 a ostatné veľa pomohol manžel...pri prvom si vybavil voľno sa mu dalo aj 2 týždne..pri druhom sa mu už toľko nedalo...v stredu som prišla z pôrodnice a pondelok už musel do práce...sa pamätám;že som sa zobudila s deťmi a manžel už nebol doma a ja som si pomyslela "pane bože čo budem s nimi robiť?"...no čo.. starať sa......režim sme si zaviedli a v pohode.,našťastie aj zdravotne som bola ok a nemala nijaké komplikácie po sekcii takže zotavovanie v pohode
v pohode som zvládala všetko sama, žiadnu pomoc som nepotrebovala, po druhom pôrode ešte lepšie ako pri prvom a to už nie som najmladšia...týždeň po pôrode som normálne fungovala
Neda sa to vobec zvladnut😅 zato zeny radsej nerodia diti😅 zastavuje sa mi rozum🙈
Pre mňa bol najhorší v prvých mesiacoch nedostatok spánku. Nejaký čas pre seba som v tom období vôbec neriešila.
Aké to je po pôrode? Najkrajšie a najúžasnejšie obdobie♥️Keď naňho spomínam, vždy ma zahreje pri srdci. Len teda ľutujem, že som nemala ešte jedno... Ta únava, bolesť je nič oproti tej eufórii, ktorú som prežívala
To ako sa zmeni zivot po narodeni dietata sa neda opisat. Clovek o tom pocuje od rodiny, kamaratok, z clankov casopisov, knih ale ked to naozaj pride je to nieco tak silne a velke ze to clovek skutocne pochopi az ked to sam zazije.
Aj ta unava, nedostatok spanku, aj tie partnerske vztahy a sex po nrodeni dietata ale aj ta materska laska a pocit stastia sa neda slovami dostatocne opisat aby si clovek urobil pravy obraz.
Tak ja neviem no,🤔 vies,ja som tak velmi tuzila po dietatku ze na nejake "obmedzenia" som nemyslela..tehu premna znamenalo bodku vtom ze som zena (vzdy som sa citila neuplna,ze ak nebudem aspon raz v zivote tehu a neporodim dieta)...tehotenstva boli uzasne no kratke obdobia (ani v tretom trimestri som nefnukala,nech uz sa to skonci).. a po porode? Tazke,krasne,ine...co ti poviem...ale nelutujem. Starost omna - tak ako vzdy akurat ze peniaze neminam len seba tak ako predtym ked som bola bezdetna a single, odpocinok - ano,,toho jeenej a nie vzdy vtedy kedy potrebujem, a sex ? bud zaspi ked uspava syna (ved chodi do prace je unaveny) a inak ked to vyjde neviem sa tak uvolnit lebo striehnem kedy kto zaplace z izby ci sa zjavi vo dverach..ale rastu,a rychlo,, a my mame vzdy nove a nove skusenosti a zazitky :+)
drvivá väčšina predsa na to nie je sama, má partnera. Obdobie po pôrode bolo jedným z najkrajších, ak nie úplne najkrajšie v mojom živote. Po príchode z pôrodnice som žila možno aj pod vplyvom hormónov v takej eufórii, že postava bola asi to posledné, čo ma zaujímalo. Prečo by som nemala čas na sebe makať? Manžel kočíkoval, ja som plávala, každý deň dlhé prechádzky o dva mesiace som obliekla to, čo pred otehotnením. Samozrejme, že zopár kg tam ešte bolo, tie zišli až po skončení kojenia, ale keďže boli asi viac menej v prsiach a pozadí a keďže postava nikdy nebola u mňa absolútnou prioritou, tak som to do konca dojčenia prežila. S únavou sa akosi počíta, ale že by bola nejaká enormná, to nie. Veď zase nechodíš do práce a z tej je človek niekedy vyfľusnutý oveľa viac. Ešte by ma zaujímalo, ako si prišla na málo sexu. V šestonedelí samozrejme nič a potom ešte lepší, ako pred dieťaťom.