Ako je to so sexuálnym životom ženy po pôrode?
Caute mamicky, rada by som sa od vas dozvedela ako citite milovanie po porode. Od mami som totiz vzdy pocuvala, ze ked raz porodim, tak to uz nikdy nebude ako pred tym. Potvrdite, alebo vyvratite mi toto tvrdenie? Da sa vagina raz do "normalneho" predporodneho stavu, alebo ostane uz na stalo uvolnenejsia? Vopred dakujem za odpovede ;)
podla mna je to rozdiel, u nás k lepšieme, ale je asi zbytočne pýtať sa skôr ako to zažiješ 😉
@mahalo som sa pytala mm ze ako som nato, kedze ja to akosi neviem zhodnotit... a on ze mi doki trochu vyse prisil vchod ( co sa mi aj pri hojeni potvrdilo) 😀 😀 ale inak pohodicka.. vobec to nie je tak u nas ako mi spominali niektore mamicky ze budem vnutry siroka, ved vnutry je to vsetko elasticke...
Damy, sa trosku uvedomte. Tu niekto polozi normalnu otazku a hned si z neho utahujete. Mne to zas az take vtipne nepripada. Hlavne ked si v casopise precitam od pana doktora, ze nastrih je taky veledolezity, aby nam pekne zasili vaginu naspat, aby sa manzel nestazoval. Tak ked si toto mysli doktor, tak preco by si to nemohla mysliet nejaka zena? A nehovoriac o cisarskych na poziadanie, aby "tam dole" zostalo vsetko tak ako predtym.
@mahalo odpoved na tvoju otazku nie je zial jednoznacna... vela zalezi na tom ako budes rodit (a teraz nemam na mysli cisarsky alebo vaginalny porod). Ked zena rodi v polohe na chrbte, riadenym tlacenim, casto dochadza k poraneniam - natrhnutiu, nastrihu, moze mat neskor problemy s inkontinenciou ako vedlajsim efektom prolapsu mocoveho mechura, moze dojst k vytlaceniu hemeroidov a dalsim neprijemnym veciam. Nastastie vagina je uzasny organ, je velmi pruzna a po case sa vela veci da dat do poriadku. Moze sa stat, ze niektore polohy, ktore boli predtym tie naj, uz nebudu naj a budete musiet s manzelom trosku experimentovat, ale rozhodne si nemyslim, ze porodom sa musis rozlucit s kvalitnym sexualnym zivotom. Nie je vsak na skodu urobit aj vsetko preto, aby si "tam dole" zostala co najviac bez poraneni. Cize rodit svojim tempom, v polohe, ktora nenamaha hradzu atd.
Dalsia vec, ktora ovplyvnuje sex po porode je laktacia - pocas dojcenia zena neprodukuje dostatocne mnozstvo hormonov na zvlhnutie posvy a moze sa stat, ze sex bude neprijemny. Riesenim je dlhsia predohra, pripadne pouzitie lubrikacneho gelu. Aj ked z mojich skusenosti ako mamy troch deti, najvacsim problemom pri sexe po porode je unava a nedostatok casu.
@zuzi118 ved dobre to nebolo zle myslene. mne to pride zbytocne sa tym zaoberat a stresovat ze co bude lebo to sa neda vediet. pre mna je dolezitejsie zdravie dietata a ostatne bud bude alebo nebude.
proste sa takymi blbostiami radsej nezaoberam a nestresujem sa tym aku budem mat ehm vaginu 😅
@zuzi118
Z meho hlediska 😉 Otazka nebyla az tak "normalne" polozena. 😉 ..
A kdyz prictu
1.zformulovani a zvoleny "slovnicek"
2. cas napsani - nocni hodina
3.nepritomnost autorky
podskrtnu a sectu a bohuzel mi vyjde: vtip 😉
ale urcite se to vysvetli..nebo uz i mozna vysvetlilo..nesmis cist jen zacatek a konec..je treba reagovat na cely proces a vyvoj otazky a odpovedi..
pokud si prectes zacatek a konec, mas urcite vytvoreny osobni zkresleny vysledek , podle ktereho je pak Tva negat. reakce "zbytecna" 😉
Kdybys to precetla cele, neuslo by Ti, ze se vse vysvetlilo... 😎 (skoro vse)
Myslim to v dobrem, bohuzel je to tu na dennim poradku, nekdo prijde jako posledni, precte zacatek konec a udela si zaver...a mozna tu byl i na zacatku, jen tise vyckaval a bal se UPRIMNE zareagovat podle toho, jak to sam citi..a pak se prida, kam vitr vane 😉 .
Trochu humorismu neuskodi, ale odsuzovat nekoho kvuli uprimnosti neni dobra volba 😉
@cmeliatko mne to zas nepride zbytocne. Ano stresovat sa nie je namieste, ALE preco by som nemohla mat zdrave dieta a sucasne neporanenu vaginu? Vsak to sa predsa nevylucuje. Nemusim obetovat vlastne telo, vlastne zdravie a partnersky vztah, aby som mala zdrave dieta. Mne na mojej vagine zalezi. Zalezi mi na tom, ci mam alebo nemam problemy s mocenim, ci mam alebo nemam potesenie zo sexu. Tym, ze som sa stala matkou, som neprestala byt milenkou svojho muza.
@zuzi118 nemusis ale fakt je ten ze ked sa mas natrhnut sa natrhnes. je ix pripadov zien ktore sa kremovali, olejcekovali a natrhli sa tak ze sa doslova parali. a je ix zien ktoer nerobili nic a bolo to ok. to sa proste neda vediet.
mne tiez na mne zalezi ale iste veci su ako su. ja som v posteli nikdy nemala problemy a vzdy sme vsetko nechali volne plynut a je to uplne v pohode a super tak ako to je. pochybujem ze po porode to bude zrazu ine. no urcite sa nebudem teraz zamyslat tym aku budem mat vaginu po porode lebo de facto to proste nemozem vediet. bude ako bude a ked bdue problem potom budem riesit a nie teraz do predu co preco ako, a co moze byt a co sa moze stat vsetko aby som bola cela zblbnuta z toho. to je moj postoj 🙂 nemusis ho zdielat 🙂 kludne si studuj co sa vsetko zle moze stat.
tiez mi to nepride na smiech, proste chce autorka ostat aj nadalej pritazliva aj pre partnera, ja si myslim ze tym ze sme mamy by sme nemali stracat sex apeal pre partnera, moja skusenost je takato,porod normalny, nastrih,sitie bolo a sex po porode uplna pohoda, nic nebolelo, nic nie je roztahane,dokonca mam pocit ze som este aj uzsia mierne ale to moze byt este tym ze kojim a menej vlhkosti sa produkuje, ono je to aj o tom ci ta zena chce sa milovat, su take ktore to nebavilo ani pred porodom,robili to aby splodili dieta a porod je pre nich ako dobra vyhovorka,ale tiez zalezi aj od doktora ako zenu zasije
@zuzi118 no to ano ale ved to je logicke celkom nie ci? neviem.
ja som vzdy bola nazoru ze zena je okay ak ma pri sebe dobreho muza resp ludi kt ju podporia a pokial je sama so sebou spokojna a nehlada stale nejaky vady na sebe tak aj telo je okay. zbytocne sa niektore stresuju a strachuju. ked som zostala tehu prve dni som si studovala citala veci...momentalne to mam na haku a citim sa uzasne tak mozno preto aj taky postoj k tomu ze bude ako bude. nechcela som nikoho nejako urazit a obcas si hadam mozem dovolit sa aj pousmiat nad veciami ktore mi pridu na sekundu vtipne no. nemyslela som to vobec zle a chapem ze sa nad tym poniektora viac nez ja zamysla no. ja som radsej prestala lebo potom mam v hlave rozne scenare a zbytocne sa len bojim. moj manzel ma vlastne zt oho vytiahol ze som skvela, uzasna a blabla a je a aj bude dobre. dava mi to patricne najavo takze nemam potrebu sa nad tym nejako zamyslat - momentalne.
ale kto vie... mozno po porode sa na koniec do tejto temy vratim :D uvidime hihi
@lucy56 vies, tema nemusi byt zla, ak je mozno inak formulovana a nepride ti viacero veci cudnych...Ja som teda nepoznala tehulku, ktora v 6tt riesila ci bude po porode vytahana..., ale ci sa vobec prenesie cez prvy trimester a riesi hlavne zmeny svojho tela...ostatne sa riesi ooooovela neskor, ak vobec...Tie pochybnosti o zakladatelke (ovi) u mna proste su, preto sa ani k takymto temam vyjadrovat nebudem
@sisaha - neviem, aj keby sa chlap takto na to spyta, boze tak by sa bal, ako sa to zmeni, zasa tak nenormalne mi to neprijde, im podla mna toho ked je zena tehotna musi behat hlavou, a ja jaaaaj 😉 Tiez toho na nete citaju, narazia na nieco take, tak sa spyta, ja za tym nic zleho nevidim... aj ked tu sa evidentne pyta fakt buduca mamina 😉
@sisaha no tak je to mozno chlap a riesi to zo svojho hladiska, lebo vela chlapov pocuva ze po porode sa sex zmeni, ja si ale stale myslim ze to zavisi od toho ako je zena nastavena,ci chce partnersky vztah nadalej rozvijat,alebo ostat iba matkou,aj ked je pravda ze casu na sex popri uplne malom babetku je malo, prave sa stym cerstvo potykam
@anjelicek26 no tema sa predtym volala vagina pred porodom, vagina po porode...neviem ci buduca mamina, resp. zena dava taketo nazvy pre nase ustrojenstvo...a btw..ja ako cerstva tehula som o 20 hodine zalahla do postele a spala az do rana a nieto vypisovat hodinu pred polnocou ci sa tam zmestia dvaja, alebo traja potom 😉. Proste tym, ze je to verejne forum a prihlasit sa moze hocikto a takisto si zalozit hocijaky pas, tak tie pochybnosti tu su..
@sisaha - vravim, mne by bolo jedno, keby sa to pyta aj chlap 😅 A zakladatelka vravim, pise vo viacerych tehulkovskych temach... tak bud si jej priatel "pozical" jej nick... alebo dala len hlupy nazov temy...
@cmeliatko pozri pre mna je rovnako dolezite aby rodina fungovala a fungovat nebude pokial milostny zivot nebude ok. Nie som puritanka a co ma zaujima sa opytam. Riesit tu to, cim by som sa mala radsej zaoberat je podla mna uplne od veci. Ja som mohla mat uz vsetko co ma o babatku zaujma precitane az kym neprisli na rad tieto otazky a takuto diskusiu som tu nenasla 😉 co sa tyka mna, ja nemam problem so stresovanim. Som jednoducho zvedava ako to mamicky mali a ci im pomohli cviky. A nakoniec som vlastne aj velmi povzbudena 😉
@sisaha tak uz poznas tehulku ktora to momentalne uz v 7tyzdni riesi, dufam ze nespadnes na zadok teraz 🙂) aj keby toto pisal muz tak stale nevidim dovod na tajnosti. Ved je to normalna otazka a dokonca dost dolezita.
A naformulovana veta? Tak mi porad ako by si ju naformulovala ty, necham si poradit 🙂 nabuduce mozem skusit namiesto vaginy susku, ci muslicku..🙂) medzi dospelymi zenami nevidim na vecne pomenovanie veci nic zle 😉
@lucy56 ano a vela chlapov sa sem chodi odbavovat - nahodia navnadu a cakaju kto sa chyti.., preto som k teme neprispela a neprispejem...
@anjelicek26 mozno je to zena, neriesim..

teraz som sa nasmiala dievcata....... 😀 😀 😀 😀 😀 nechapem, kto toto potrebuje riesit 😝