icon

Ako rozpoznať začiatok pôrodu?

16. máj 2025

Ahojte som v 36+1 a chcela by som sa opýtať, že ako zistím či ide o pôrod 😅 dnes som mala ráno strašne kŕče (tlačenie) v krížoch a v podbrušku ale neviem či to je zápcha alebo či sa niečo robí ale sú to také bolesti že sa mi nedá ani stať ani chodiť musím si ľahnúť teraz to mám zas tak ale je dosť možné že mi treba na veľkú len aj to bolí... Malého normálne cítim 😅 a v stredu som bola u gyn. a hrdlo mám vraj dlhé a zavreté. Tak neviem či sa to mohlo za 2 dní zmeniť 🤔

balerina2025
16. máj 2025

mozno mas poslickov.

ja som mala slabe menstruacne bolesti, sla na zachod, ruzovy hlien na papieri , prehnalo ma, a ked som sla spat do postele , praskla voda.
takze ja som mala snad vsetky priznaky naraz.

37.5 tt

autor
16. máj 2025
@balerina2025

mozno mas poslickov.

ja som mala slabe menstruacne bolesti, sla na zachod, ruzovy hlien na papieri , prehnalo ma, a ked som sla spat do postele , praskla voda.
takze ja som mala snad vsetky priznaky naraz.

37.5 tt

@balerina2025 posličkov mám snáď už od veľkej noci ale iba také bolesti ako pred menštruáciou teraz to je také úplne divné 😅 ale uvidím ako to bude v noci snáď vydržím ešte chvíľu 😀

michaela329
16. máj 2025

Ja som pár dní predtým pozorovala odchod zátky - taký hnedasty vytok. Na kontrole v stredu hrdlo dlhé a zavreté, v nedeľu praskla voda 😃 Takže to bolo jasné. Ty máš asi poslickov, ak by si mala kŕče pravidelné po 5 minútach, choď do nemocnice.

autor
16. máj 2025
@michaela329

Ja som pár dní predtým pozorovala odchod zátky - taký hnedasty vytok. Na kontrole v stredu hrdlo dlhé a zavreté, v nedeľu praskla voda 😃 Takže to bolo jasné. Ty máš asi poslickov, ak by si mala kŕče pravidelné po 5 minútach, choď do nemocnice.

@michaela329 dobre ďakujem 🤗

ja_mama
16. máj 2025

Ja ti len napisem, ze vobec nemusia byt kontrakcie pravidelne po 5 minutach.....ja som mala kontrakcie hocijako od 3 do 15 minut az do samotneho narodenia malej, striedalo aa to kadejako a ak by som cakala doma na tie echt pravidelne tak asi porodim v kupelni. Nie je to vzdy take jednoznacne, ze sa ten interval skracuje...kazdopadne ak do par hodin prejdu su to poslickovia a ak to trva uz dlho (napr pol dna) sla by som sa dat skontrolovat.

kikusenka1
16. máj 2025

Daj si teplú sprchu. Keď to ustane boli to len poslovia keď sa bolest znásobí je to porod

michaelam2
17. máj 2025

Presne ako sa pise nado mnou, ist do horucej sprchy. Al to prestane tak nic a ak sa to zintenzivni tak je to porod. Ja som to presne takto mala, ze ma bolelo podbrusko ale stale něˇcelu noc. Rano som dala horucu sprchu a jned ako som z nej vysla mi zacali pravidelne kontrakcie po troch minutach.

evcagabi
17. máj 2025

To zistis 😅

liliblacky
17. máj 2025

prvý pôrod som mala poslickov asi 2 dni.. miernejšie bolesti, ja by som to prirovnala k bolesťami ako pri hnačke, take kŕče…u mna boli nepravidelne, po prebdenej noci som prišla na 4 cm otvorená, dostala som epi a už som necítila ani jednu kontrakciu (zastavený pôrod). Pri druhom pôrode som mala poslickov týždeň, aj pravidelne bolesti ale max hodinu a prestali (vždy v noci). V deň porodu som mala krvavý hlienovy vytok, išla som do nemocnice a na 4 cm otvorená, v podstate do 6 cm som necítila a potom to boli opäť bolesti (kŕče) ale už pravidelne a zosilňovali sa. Si prvorodička, je tam vyššia šanca že to chvíľu potrva, takze ak máš bezproblémové tehotenstvo buď čo najdlhšie doma. Ak máš kŕče, chod do teplej (nie horúcej) sprchy a ak prestanú - poslickovia, ak zosilneju a neprejdú ani keď sa prejdes, zmeníš polohu atd bude to už pôrod 🙂 Držím obom palce nech je všetko v poriadku 🙂

lenkakravcova
17. máj 2025

Závisí od toho ktorý je to pôrod v poradí, atď atď
Tak ako ti ženy písali, pri prvom to býva trochu dlhšie, takže máš čas to aj popozorovať.
Pri každom ďalšom sa to zrýchľuje poväčšine. Pri prvom si poslickov nepamätám, ale chrbát má bolela snáď mesiac tak že som nemohla niekedy sa odlepiť z postele. Pri štvrtom poslickovia dva týždne a potom po prvej ozajstnej kontrakcií za 2hod už bolo dieťa na svete - čiže potom už riadne ponahlanie sa do nemocnice.

adka3321
17. máj 2025
@ja_mama

Ja ti len napisem, ze vobec nemusia byt kontrakcie pravidelne po 5 minutach.....ja som mala kontrakcie hocijako od 3 do 15 minut az do samotneho narodenia malej, striedalo aa to kadejako a ak by som cakala doma na tie echt pravidelne tak asi porodim v kupelni. Nie je to vzdy take jednoznacne, ze sa ten interval skracuje...kazdopadne ak do par hodin prejdu su to poslickovia a ak to trva uz dlho (napr pol dna) sla by som sa dat skontrolovat.

@ja_mama Ja som mala kontrakcie kazde 2-3 minuty, dojdem do nemocnice a povedali mi, ze som otvorena na prst 🙈 rodila som este dalsich 18 hodin, takze mas pravdu, naozaj tie kontrakcie nemusi byt v 5 minutoch intervaloch 🙈🙈.
@autor daj si teply kupel, ak to prejde su to poslickovia, ak to neprejde zbehni do nemocnice nech ta pozru.

kiki68
17. máj 2025
@michaelam2

Presne ako sa pise nado mnou, ist do horucej sprchy. Al to prestane tak nic a ak sa to zintenzivni tak je to porod. Ja som to presne takto mala, ze ma bolelo podbrusko ale stale něˇcelu noc. Rano som dala horucu sprchu a jned ako som z nej vysla mi zacali pravidelne kontrakcie po troch minutach.

@michaelam2 Ta sprcha je bud brzda, alebo je to ako liat olej do ohna 😂 Aspon to je moja skusenost 😀 mne od sprchy bolo dieta za 4 hod na svete, isla som z nej po styroch, grcajuca 😂😂

michaelam2
17. máj 2025
@kiki68

@michaelam2 Ta sprcha je bud brzda, alebo je to ako liat olej do ohna 😂 Aspon to je moja skusenost 😀 mne od sprchy bolo dieta za 4 hod na svete, isla som z nej po styroch, grcajuca 😂😂

@kiki68 😂 no u mna to tiez bolo ze dovtedy len mierna suvisla bolest podbruska a okamzite po sprche kontrakcie a hned po troch minutach 😀 a to ma vsetci presviedcali ze u mna ako prvorodicky to zacne velmi pomaly 😂

ivinkapink
23. máj 2025

Mne sprchy brutalne urychlili porody, takze opatrne...pri prvej do hodiny a pri druhej sme ledva stihli prist do porodnice, ktoru mame z domu 10minut...pri tretom porode som si ziadnu sprchu radsej nedavala 🙈😆