icon

Aký je to pocit, keď odteká plodová voda?

chavierka
20. máj 2011

Ahojte baby,
som prvorodička a o niektorých veciach nemám v hlave jasno. Aký je to pocit, keď odteká plodová voda? Čo sa s vami deje?Je to ako nutkanie ísť močiť alebo nie?Nepomýlim sa, že si budem myslieť že som cikala a pritom to bola plodová voda?Al tiež neviem ako odteka zátka a co to vlastne je
ďakujem za rady a skúsenosti

zuzu15
Odpoveď bola odstránená
evittam
17. dec 2016

@zuzu15 Ja neviem, co vyskakujes.....Ja som tiez pridala moje skusenosti -nic viac a ani nic menej. A hysterku si spravila so seba sama-tymi dalsimi prispevkami.

mishicca
17. dec 2016

Ja som sa v noci zobudila len taky divny pocit ako ked mas kramy a ide to tiect z teba ale to je omnoho omnoho hojnesie :D nemala som bolesti len zrazu to vytieklo..postavila som sa a zas ..tiez som sa bala ze to nespoznam ako prvorodicka ale ked som to zazila tak som sa smiala ze to NEMOZNO si pomylit alebo zanedbat..to citis... a hlienova zatka? Velkeee slizy si utieras na wecku... dlheee tahavee s primesou krvy mozno.

marienka1829
26. dec 2016

@evittam nie ze by som sa bala alebo co ale mam strasne pichanie ani chodit sa neda a hlavne pri chvodzi... Ano ospravdlnujem sa ale blbne mi notebook.

sense
26. dec 2016

@marienka1829 neboli to , mala som potrebu ist na zachod a nestihla som vytieklo to zo mna akoby som sa pocikala...

marienka1829
16. jan 2017

Sense a to ti uz tiekla stale alebo iba trocha ? Vim mam blbe otazky ale kazdu chvilku mam rodit tak mam blbe otazky nwm ake to je ked odteka pomalicky.musim sa na to pripravit :(

klaudinka123
21. sep 2017

Ahojte baby. Som v deviatom mesiaci tehotenstva. Termin porodu mam 29.9 🙂 ... dnes rano zomna stale nieco odteka. Je to priesvitna farba. A stale sa citim ako pocikana 🙂 ;)
Je to trosku nepriemny pocit lebo som stale mokra. Moze to but plodova voda ? .... a dnes som bola pri doktorke a ta ma len obiednala na zajtra na pasy.

katyt
21. sep 2017

@klaudinka123 ano, môže to byť aj plodová voda, treba s tým ísť k doktorke, na vložku naleje taký roztok tuším sa volá Temesváryho roztok a keď sa sfarbí do zelena tak je to plodová voda. Môže odtekať aj po troche, ale mne keď praskla voda, tak sa zo mňa lialo a nestačila jedna vložka, keď som išla do pôrodnice, tak som prišla s celými nohavicami mokrými. 😀

nivea777
21. sep 2017

@klaudinka123 ja som to mala tiez par dni..do nemocky som prisla a nezistili nic..este mi povedali,ze naco som prišla 😅 kedze som bola blizko terminu,tak ma ubytovali,poslali na pasy a ked som prisla z pásov uz bola vlozka modrá..odniekadial mi presakovala voda ..spravila mi dr Hamiltona a o 3hodiny praskla voda na komplet..bolo to akokeby praskla plna flasa s vodou

zeytin
21. sep 2017

@klaudinka123 Pri prvej som isla s podobnym pocitom ako ty do porodnice, ale nakoniec to bola iba hlienova zatka. Myslela som si, ze hlienova zatka ma logicky hlienovu konzistenciu, ale lekarka ma vyviedla z omylu, vraj moze byt aj vodova... tak teraz pri tretom porode, ked som mala to iste, uz som vedela... nevola to voda, ale zatka. Po odideni zatky som pri vsetkych troch detoch porodila do 24 hodin 🙂

klaudinka123
21. sep 2017

A potom ked odtececie voda plodova
Tak nastanu bolesti alebo.nie ?

nivea777
21. sep 2017

@klaudinka123 ked odtecie cela tak by mali zacat bolesti,ale moze to trvat aj par hodín..Ked ti odtecie voda,to zistis..aj keby odtekala pomaly,ona sa dopĺňa

janinamojka
21. sep 2017

@klaudinka123 mne pri prvom voda odtiekla riadne ,to ma zalialo...ale bolesti ziadne..porod bol o dva dni vyvolavany..

klaudinka123
21. sep 2017

Je to.mozno blbe ale to sa ako potom vyvolava porod ?

althejka
21. sep 2017

je to uzasne, stojis vo vani a lejes ,ako ja a doteraz vidim mojho muza ako stoji s kefkou na zuby v ustach,kedze nas to prepadlo o jedenastej vecer o mesiac skor.

janinamojka
21. sep 2017

@klaudinka123 najprv zvycajne daju cipok ..a potom ti daju infuzku s oxytocinom myslim a ten ti umelo vyvola kontrakcie..byvaju silnejsie nez prirodzene ale ucinne,zvycajne to ide potom rychlo.Mala som take oba porody,moja maternica asi nechce prirodzene dobrovolne rodit😝ale druhy porod bol fakt rychly ani nie hodku a pol bolesti a babo bolo.na svete😀

janinamojka
21. sep 2017

@althejka ja som rano.vstala akoze nic,idem si na wc a zrazu baac..cela predizba mokra,tieklo to dole nohami...😉

klaudinka123
21. sep 2017

🙂 boze ja.uz chcem.tak porpdit 🙂 🙂
Kedy si myslite ze porodim 🙂 ;)
Ked mam termin 29 .9 ? 🙂
A uz mi asi pomalicky odteka voda plodova.

klaudinka123
21. sep 2017

A treba do porpdnici aj podlozka na postel ? Ci.nie

jankaga
21. sep 2017

@klaudinka123 v porodnici ti daju, netreba. Ked ti pomaly odteka, hned chod do nemocnice uz radsej, s tym, ze mas podozrenue, ze ti odteka

janinamojka
21. sep 2017

@klaudinka123 ak ti odteka voda,myslim ze ta nenechaju cakat do.dvoch dni to pojde von..nesmu ta nechat tak,kvoli moznej infekcii...tes sa,bude babika😉aj mne zacala tiect skor,ja som porodila v 36 tt..takze je to ok.

janinamojka
21. sep 2017

@klaudinka123 a sup sup.pekne do nemocnice aj s pobalenou taskou 🙂

maaaria3
21. sep 2017

Presne, je to pocit, ako ked máš silný menzes, ten pocit, ked to nevieš zadržať a leje sa to... nemusí veľmi rýchlo ani veľa. ja som bola s podozrením na pohotovosti... ak odteká, treba hned ist a myslím, že do 24 hodín porodit

ebi88
21. sep 2017

No mne praskla naraz v noci, a veru ten pocit nebol prijemny, ja som to citila, akoby ma prepichli zvnutra a potom sa vylialo, a hned kontrakcie. Vlastne som sa zobudila na to ze rodim.

zuzuzuzka
21. sep 2017

Neviem to ani opisat,zobudila som sa v noci a proste to prasklo a zrazu som citila teplo (ako moc) a sladku vonu (plodovej vody).

katyt
21. sep 2017

@klaudinka123 mne odtiekla voda v sobotu o 11 hod. večer a kontrakcie som dostala až na druhý deň v nedeľu okolo 15.00, porodila som o 18.00, takže hneď kontrakcie po odtečení nemusia byť, je to individuálne, niekto dostane kontrakcie hneď.

bmata082
21. sep 2017

Mne odtiekla voda vo štvrtok o 17-tej a porodila som až v pondelok o 11,49 hod. Tiež som si myslela že do 24 hod. musím porodiť a nakoniec som porodila až na štvrtý deň. Dávali mi infúzie kvôli vode, 3 vyvolavačky, oxytocin a nič nezaberalo, ja som mala strašný pôrod, teda pôrod už bol vykúpenie, ale tie kontrakcie, ktoré začali v sobotu, to bolo strašné, až som prosila Boha aby ma zobral k sebe, ale teraz viem, že to stalo za to, teraz moje vytúžené dievčatko leží vedľa mňa na postieľke a spokojne spinká. Nezabrala mi ani Epiduralka, primár mi vravel, že som bola zvláštny prípad, že bývajú také, ale veľmi málo.

momi86
21. sep 2017

@bmata082 presne takyto porod som mala aj ja...az ma striaslo ked som toto citala,som si nato spomenula 😨

bmata082
21. sep 2017

@momi86 ja som si myslela, že som sama bola taká 🙂 Vravela som si, že už nikdy viac, že jedno bábo stačí, ale teraz už časom by som ešte jedno chcela, len keby to už bolo ľahšie,keby som tak dopredu vedela 🙂

aduska121
21. sep 2017

Ahoj ja som mala tesne pred tym strasne bolesti do krizov a ako som sa postavila bum ....vsetka plodova voda ako gejzir ja som necitila pocit na cikanie alebo nieco podobne...necitila som nic len ako mi stek voda po stehnach..neboj sa nepomylis si to s cikanim to vies ovladat ale toto nie ..a este pred odtecenim plodovej vody sa zvykne uvolnit hlienova zatka hnedkasty vytok...mne to aj vyslo aja som nevedela co to je az potom mi doktori povedali😀 ja akurat nechapem ze preco mi po odteceni plodovh vody isla aj krv teda vela krvi koho som sa na to pytala nikomu nezvykla ist a somna liala...asi preto ma isli aj rychlo rodit lebo viem ze vrceli dr ze do 15 minut musi byt bbo vonku... A tu citam ze nechaju zeny aj pol dna tak tomu jednemu nerozumiem😕