icon

Aký máte názor na priateľa - manžela pri pôrode?

misiak1985
1. dec 2013

.Chcela by som sa opytat za par dni idem rodit aky mate nazor na muza pri porode?pocula som ze vraj to dost narusi vztahy ked vas bude vidiet trpiet a ze uz nic nebude ako predtym cize ze to zmeni vas vztah....

Strana
z2
petuskaa
1. dec 2013

Ja lutujem ze moj muz nebol, ani nie kvoli podpore pri bolestiach atd, to som zvladla, ale ked som porodila a malinkeho mi dali do narucia.Tak to lutujem ze nezazil a nevidel ho, lebo to bolo uzasne.A jemu to bolo jedno ci pojde, ja som sa mala rozhodnut.Takze k druhemu ho urcite volam 🙂

marianahlavacova
1. dec 2013

Aj moj manzel bpl pri nas, a neskutocne mi to pomohlo...chodil so mnou aj na cvicenia, takze dychat vedel lepsie ako ja.
Ale mali sme dohodu,ze po prvej porodnej faze odchadza / odpadava pri pohlade na krv/. Bol pri mne ked som ho potrebovala a vedel hlavne co ma robit a ked uz prislo na samotny porod a prisiel lekar, uz by som ho tam ani nechcela. Islo to uz velmi rychlo potom a ani by som ho tam nevnimala...maleho nam doniesli uz umyteho a doniesol mi ho manzel...bolo to super...kracal so slzami v ociach a Jakubkom v náručí...jednoznacne odporucam partnera pri porode....a to najprv nechcel o tom ani pocut....

verronica
1. dec 2013

ja si ani neviem predstavit, ze by som ho tam nemala 🙂 velmi mi pomohol, bol so mnou aj na porodnej priprave, kde sme sa ucili dychat. Bol neskutocne zlaty, fakt ani nerozmyslaj, urobila by si chybu, keby si ho nezobrala so sebou, ved na svet pride srdiecko vas oboch. Ja som nazoru ked bol pri zrode, nech je aj pri porode 🙂

hameeda
1. dec 2013

no keďže ja som rodila cisárskym tak sme také nemuseli riešiť, no ak by som aj rodila normálne určite by som manžela pri pôrode nechcela,viem aká som povaha, takže si myslím že táto otázka je individuálna a určite sa nikto neriadi podľa toho čo robia iný ale podľa toho ako to sám cíti, ja som silná povaha, nechcela by som aby ma manžel videl v takej chvíli, jednoducho je to proti môjej povahe

mirrinka
1. dec 2013

Ja sa pridávam na stranu tých,ktoré manžela pri pôrode mali (ja 2x) .... 😉

veronika7686
1. dec 2013

No ja som mala manžela pri porode a nemožem sa stažovat,bol mi velkou oporou určite odporučam 🙂

mamutka
1. dec 2013

@horana to vystihla perfektne, absolutny suhlas.
moj manzel pri porode bol, cele hodiny mi masiroval krize, pomahal, a na konci samozrejme stal pri hlave, drzal ma za ruku a opakoval, co vraveli sestricky, ja som ich uz nevnimala..... ti co to pre zenu odmietaju urobit, nech si uvedomia ze si slubili v dobrom aj zlom. Tak kam sa to vsetko strati, ked na zaciatku vztahu a noveho zivota sa odpoklonkuju do bezpecia a zena je dobra len ked je navonana a usmiata a stara sa muzovi o zabavu?
a nezabudat, ze zijeme kde zijeme - jeden z dovodov preco som ho chcela mat pri porode bol, ze pani doktori a pod. si na rodicku tolko netrufnu, ked ma chlapa pri sebe. Lebo tych neprijemnych zazitkov som pocula uz vela a zena si v porodnych bolestiach moc nepomoze ak je personal vyslovene drzy a chladny

matricia
1. dec 2013

moj nebol, bol v praci, a asi by to nezvladol, ale je to pekne, ked chlap ma guraz a pride podporit svoju zenu

bobi3
1. dec 2013

my sme mali v pláne, že pri pôrode bude, aj sme zaplatili, prišiel dokonca so mnou, no na bráne mu sestrička povedala, že nech ide kľudne ešte domov, že oni ho zavolajú... že prvorodičky nerodia hneď... a už prísť nestihol ☹ ale nakoniec ani neviem čo by tam robil, zomlelo sa to veľmi rýchlo, dcérka sa na svet ponáhľala... ale nie je mi to ľúto, prišiel hneď ako som mu zavolala, že už sme traja 🙂

jaja28
1. dec 2013

moj manzel nebol pri porode nasej malej, lebo by to nestihol, nakolko pracoval v zahranici a velmi lutujem, bola by som rada, keby tam bol a keby mame 2 dieta urcite by som chcela, aby bol pri mne. myslim, ze to je neuveritelny zazitok nielen pre mamicku, ale aj pre tu nasu 2 polovicku 😉

janage
1. dec 2013

Ahoj, tak pri prvom bol na konci pôrodu - bola som rada, že je tam, ale bolo mi ľúto, že nebol počas 1.doby - pri druhom sa vyjadril, že zas chce až druhú dobu a až úplne nakoniec - Tak sme sa dohodli, že bude pôrodná asistentka, ktorá je zároveň kamoška - ja som proste chcela spriaznenú dušu aj počas prvej doby tým som si bola istá - a nakoniec sme mali extra rýchly pôrod a tak si môj drahý odrodil svoju druhú dcéru doma kým prišla sanitka 😀 Ja odporúčam predpôrodný kurz spolu - aby prípadne vedel čo robiť a nepobehoval splašene po byte ako u nás 😉 ale nakoniec to zvládol aj šnúru odtočil a videl teda všetko - nie len tak diskrétne ako v nemocnici, keď Ti stojí pri hlave a vidí až bábätko...A tu sme 😀 ALE ak sa partner necíti tak Ti bude lepšie s kamoškou, mamou, pôrodnou asistentkou, sestrou... To sa ešte vyvŕbi a občas sú veci úplne iné ako sme si naplánovali 😉

luciferkax
1. dec 2013

Ahoj - ja sommanžela pri pôrode nemala, necítila som potrebu, aby tam bol so mnou, ja ked trpím, radšej "zaleziem do kúta" a nech mi všetci dajú pokoj 🙂 a manžel bol rád, že som sa takto rozhodla, ani on tam byť nechcel 🙂 🙂
Neľutujem, aj ked okolie sa čudovalo, že prčo v dnešnejd obe som rodila sama, šak teraz takmer každý chlap ku pôrode chodí z nášho okolia.. neriešila som, bola som rada, že som mohla by ť sama :D

567silvinka
1. dec 2013

tak to zalezi na tom aky je chlap... Ja som mala muza pri porode a bolo to super aj pre mna aj pre neho.Aspon si uvedomil co si musi zena prejst. Je to hlavne velka podpora pre teba aspon vies ze si v tom neni sama. Hlavne sa opytaj ci chce ist nenut ho ked nechce. Drzim palce nech mas dobry porod :D ci s muzom alebo bez neho :D

lopieta
1. dec 2013

Aj ja som mala pri porode a tiez som velmi rada, ze bol pri mne a drzal ma za ruku a behal za porodnymi asistentkami ked to bolo potrebne 🙂 ja som myslela, ze to nezvladne, ale potom co vsetko tam videl tak povedal, ze pri druhom tiez nemoze chybat 🙂 tak som rada, lebo najskor tam nechcel byt, ale ho kamarati presvedcili, ze je to ten najkrajsi zazitok v zivote a on bol prvy kto mal maleho na rukach 🙂 takze velke stastie a lasku citil 🙂

lusina
1. dec 2013

Ja som mala tiež muža pri porode a bolo to super. Velmi mi to psychicky pomohlo a krásne bolo, ked videl toho maleho hned ako sa narodil, bol to aj pre neho silny zážitok. A naše vztahy sa vobec tym neoslabili, príve naopak, mala som pocit, že je pozornejši, ked videl čim si žena prejde.... 🙂

barcelonka
1. dec 2013

mam taky isty nazor ako lusina, pre mna velka podpora a doteraz to stale v dobrom spomina.

lubina
1. dec 2013

MOj manzel bol pri oboch pôrodoch lebo chcel. Velmi mi pomohol, a velmi si ma vazi. Ovplyvnilo to aj nase vztahy, smerom k lepsiemu. Bol mi velkou oporou pri pôrodoch a aj obe dcerky mal hned na rukach. Myslim, ze k nim ma velmi super otcovsky vztah. Podla mna to zavisi aj od partnere, ci chce byt pri tom porode on sam. Ale ak chce, tak by som to kazdemu odporucala, je to len pomoc, aj pre tu zenu co rodi, l ebo tam nie je sama a aj ten partner vidi, ze porodit dieta, je nieco uzasne a urcite to aj jemu zmeni pohlad na partnerku, na to dieta .... ja muza pri porode mozem len odporucit 🙂 . Moj sa hned aj o dcerky staral, aby som si ja mohla oddychnut, kupal ich a prebaloval, hned ako sme boli doma....aj doteraz obcas o tom spomenie, ze ako sme rodili 😉

nikusa9
1. dec 2013

ja jednoznacne odporucam 😉 😉 😉 pocas tehotenstva som ho prehovarala nech bude somnou....on sa tvaril, ze radsej nie a tak sme to aj nechali..posledny mesiac som to uz neriesila, prisiel namna pocit, ze ho tam nechcem, ze budem z neho nervozna... 🤐 😀 no a ked prislo na lamanie chleba a mna sestricka zavolala dnu, som sa citila zrazu taka sama, ale nic som nepovedala, len sme si dali pusu a sla som..ked som uz lezala a odfukovala som si, zrazu prisiel moj muz ako velka voda- tadáááááá....a bol pri mne...bolo to SUPER!! hladkal ma, ked presli kontrakcie tak trieskal vtipky ako vzdy..ked ma nakoniec zosival doktor drzal ma silno za ruku a povzbudzoval...takze pre mna jednoznacne velka podpora 🙂 🙂 🙂 🙂

schira
2. dec 2013

Ahoj ja tiez odporucam. Moje prve dieta som rodila bez muza mala som strch, nevedela som co ma caka. Moj ex tam nechcel byt. No druhy porod bol uzasny, bol tam aj moj muz a tvrdi o tom len jedno " ze ten pocit sa neda ziadnymi slovami opisat a odporuca si to len prejist a uzit si to". Muz totiz odrodil dcerku sam s porodnou asistentkou, tak to bolo rychle ze doktor nestihol este stastie ze tam bol manzel🙂. Cakate dietatko obaja tak je dobre ked si to uziju spolu. Mne to moc pomohlo ked bol somnou manzel necitila som sa sama. Nenarusilo nam to vstah skor naopak obaja vieme ze spolu prekoname vsetko.

anjelik2509
2. dec 2013

ja som mala manžela pri prvom pôrode, chcel tam byť, ja som ho nenútila, aj na kurze prepôrodnom so mnou bol, aby vedel, čo má na mieste činu robiť a ako nezavadzať...Pomáhal mi, masíroval chrbát, sprchoval ma, ale pôrod mi nepostupoval, tak sme rýchlo brali na cisársky a tam už nemohol byť...Ale aspoň bol pri malej, keď ju umývali a pofotil si ju 🙂 Teraz pri druhom tiež nebol, mala som opať cisrásky, ale čakal na chodbe a keď sa malá narodila, tiež ho zavolali, popestoval si malinkú..A mne to pomohlo, keď som vedela, že nás čaká vonku, psychicky ma to držalo nad vodou 🙂

denuss
2. dec 2013

Ahoj. Ja som mala tiez manzela pri porode a nas tento spolocny zazitok este viac zblizil. Po porode mi povedal, ze ma miluje este viac ako predtym.. A obstal v tejto skuske perfektne, nepohol sa odo mna na krok, drzal ma, chodil po sestricku ked som potrebovala...chvilami som si vravela, ze chudak musi na mna pozerat, musi mu to byt neprijemne (vselico zo mna tieklo, stale som musela vlozky vymienat, podlozky..)..neskor som sa ho na to pytala, vraj s tym vobec nemal problem...a ked som vytlacila nasu malu, on mal skor slzy stastia ako ja,do dcerky sa v momente zamiloval, urobil nam fotky, bol so mnou dve hodiny po porode a bol nadseny z toho ako som to zvladla🙂...bol to krasny porod aj kvoli mojmu muzovi a urcite si to zopakujeme ak sa bude dat

vinifred
2. dec 2013

..bola tu tá možnosť a využili sme ju...a miluje ma ešte viac..a ja jeho tiež.. 🙂

leus10
2. dec 2013

Tiez som nieco take pocula åle z osobnej skusenoati mozem len doporucit.Zo zaciatku o tom nechcel ani pocut åle situacia så vyvinula tak,ze moja mama nemohla å on må tam nechcel nechat samu ked prestrihol pupocnu snuru spytam så ci tam este nemaju nejake mimnko ze by si to zopakoval .Od vtedy kazdemu chlapovi v okoli dohovara aby sjel do Arnøy ze je to zazitok na nezaplatenie å Okrem toho kto bude davat pozor na sestricky ci su k jeho manzelke mile Co så tyks intimity skaden problem. Vela stastia.

lenka1993
2. dec 2013

Necitala som vsetky komenty ale moj muz tam chce byt a samozrejme chcem aj ja aby bol pri mne. Podla mna je to velka opora ked mam pri sebe niekoho koho poznam a kto pozna mna 🙂

magic08
2. dec 2013

toto by som si radsej odkonzultovala s priatelom... ci pri porode byt chce... nutit v ziadnom pripade netreba... ak cche on, a ty tiez, tak mu to umoznit...
za seba, nas vztah to upevnilo, manzel si ma viac vazi (nie zeby si ma predtym nevazil) ale kazdopadne nas vztah je pevnejsi... manzela porod nijake nepoznacil, je rad ze tam bol... ma 2 uzasne zazitky na cely zivot, ako on sam tvrdi...
pri obocho porodoch, ked sa drobci narodili, mi dakoval za nase krasne deti... a dodnes to spomina... pre neho to bol silny, emotivny zazitok, tak ako pre mna... takze ja som za to aby bol chlap pri porode... 🙂

jurcaga
2. dec 2013

Pre mojho manzela boli oba porody zazitkom, na ktore rad spomina. Pri prvom mu dovolili prestrihnut aj pupocnu snuru, tak je na seba asi aj hrdy 🙂
Treba respektovat obe strany - maminu aj tatina: ci tam chcu mat partnera, resp. ci tam chce byt pritomny, nenutit....

betuska22
2. dec 2013

veľmi to je dobrá vec ked otecko môže byť pri pôrode ja by som bez neho ani nešla 😀

kachniatko17
11. dec 2013

ahoj ja som chcela aby bol pri prvom porode ale bal sa tak som to respektovala,pri druhom uz bol a neskutocne mi pomohol a sam mi povedal ze bol hlupy ze nebol aj pri prvom.ked som sa ho pytala ako sa citil,povedal mi ze taku bolest v ociach mi nikdy nevidel a ze mi chcel strasne pomoct a bol pre neho neopisatelny zazitok vidiet malu hned po porode a drzat v naruci🙂tak ti odporucam nechaj to nanho porozpravaj sa s nim o tom 🙂

aadulik2110
11. dec 2013

manžel bol pri pôrode, obrovská pomoc a opora - nakoľko som bola 9 hodín na pôrodnej sále - nasmiali sme sa a keď išlo do tuhého, tak mi pomáhal ako sa len dalo. Keďže som mala dlhý a náročný pôrod, tak každý malý krôčik k pôrodu bol veľký úspech a dokonca pôrodná asistentka zavolala manžela, aby sa pozrel, že je už vidno hlavičku... A žeby to narušilo nejako náš vzťah - vôbec nie, skôr upevnilo

cmulinko
11. dec 2013

slubil mi stat pri mne v dobrom i v zlom...pri porode som zazila aj dobre aj zle a moj muz si svoj slub splnil 😵

Strana
z2