Aký ste mali pôrod?

2. dec 2021

Ahojte mamičky poďme sa len tak rozprávať aký ste mali pôrod vy ? Mne už od pôrodu ubehlo 7 mesiacov a včera sme s manželom spomínali na neho úprimne teším sa zase na ďalší aj keď si pamätám že chvíľu boli bolesti ale ja som mala veľmi dobrý pôrod aký ste mali vy? A koľko ste rodili

agacela
2. dec 2021

36h prešlo od začiatku začiatku vyvolávania po pôrod a to som mala neustále bolesti …. Na boxe som bola 2h 😐
Cely čas som mala zakázané jesť tak len potajme čo som so šupka niečo a napila sa … na sale som pomaly strácala vedomie ale dobojovali sme 🙂 druhýkrát budem múdrejšia a nenecham si hovoriť od sestričiek do toho kedy sa najem … stále mi hovorili že čo ak bude musieť byt sekcia čo budú oni so mnou robiť keď budem najedena … no najväčšia chyba rodiť hladná ako vlk

barborka1414
2. dec 2021

Ja na moj druhy pôrod spomínam v najlepšom už skoro 2 roky…úžasný, rýchly, dovolím si povedať bezbolestný…až poslednú pol hodinu začali bolesti ale stále znesiteľné a potom bolo pár kontrakci že už nevydržím a vtedy dorotovala hlavička a bolo….hneď by som si to zopakovala, bez epi, oxytocinu a podobne, vedela som presne už čo nechcem a čo chcem to bola obrovská výhoda oproti prvému…rodila dom na antolskej sama bez muža len s PA, keďže to korona vtedy nedovolila, to že som tam nemala muža je jediná vec ktorú ľutujem z dôvodu že nevidel aké to bolo dokonale oproti tomu prvému..

gvenduska
2. dec 2021

Parádny ani som nemyslela že taký bude
13 minút a nás polročný drobček bol s nami

ingush616
2. dec 2021

Ja som mala asi 12 h bolesti, miernejšie, čo sa v pohode ešte dalo vydržať. Bola som otvorená na 5 cm. Dostala som oxytocin (1h), čo by som už asi v živote nenechala si dat :D išla som sa zblázniť hodinu, za 20 min mala bola na svete, to už bolo v pohode. :D takže samotný pôrod trval asi 1h 20 min. Niekde som vďačná za ten oxytocin, ale boli to hrozne bolesti z toho. Obyčajne prodone bolesti sú nič oproti tomu. Ideš vyliezť na plafon :D keď by sa dalo :D
Inak si myslím ze veľa robí že žena je v akej kondícii. Počas celé tehu som sa veľa hybala, sportovalo, čo som mohla.

kiki68
2. dec 2021

Dobry, zaujimavy zazitok pre oboch. Ties some as k tom bavili, mame na to podobny nazor. Hlavne tie chvile hned po porode, ze ho muz drzal na rukach a nechali nas naozaj par hodin samych prakticky boli krasne. Muz ma so synom neskutocne blizky vztah. Ja tiez samozrejme, ale proste ten porod sa mi pacil. Hned som aj bola dost ok, mala som malinku stratu krvi. Jediny moment , co bol fakt nic moc bolo cakanie na vytiahnutie placenty. Uz ma chceli poslat na operacku, ale nejak som ich ukecala, ze ci to nejako neskusime a dali ladovy obklad a po 10 min ju pekne vytiahli a pred nami rozrezali. To mam pred ocami ako to rozrezali 🙈😂

soul_sister
2. dec 2021

Ja mam 8m po porode a myslim, ze mam traumu.. asi o tom ani nedokazem moc pisat, ale dcerka bude pravdepodobne jedinacik. Vcera som zacala pozerat ten dokument Neviditelna a veru do 10 min som to aj musela vypnut.. slzy v ociach a uzkost. Vazte si tie pekne zazitky, tie co ich mate ❤️ Ja som nenormalne vdacna za zdrave dietatko ale porod uz netuzim zazit.

martina_90
2. dec 2021

@soul_sister a kde si rodila prosim?

soul_sister
2. dec 2021

@martina_90 BA Ruzinov.. ale nechap ma zle. Personal robi co moze, asi bola aj moja chyba vybrat si porodnicu, kde je totalna plnka a jedoducho neostava cas venovat sa pacientovi/rodicke az kym nejde o zivot.

basska_b
2. dec 2021

Ja som v Ružinove rodila, bola práve prázdna pôrodnica a neskutočne zlatý personál, s láskou spomínam každý deň na ten pôrod, ktorý prebiehal úplne perfektne. Prvý pôrod bol na kramároch, skončil sekciou a tam sa to na ten film Neviditeľna dosť podobalo. Otrasný personál. Je to dosť o tom, akí ľudia sú okolo vás... veľmi je to o tom a aj o vašom nastaveni. Ja som si ten druhý pôrod vybojovala, že to už neskončí sekciou, hoci to nemá človek nikdy iste

evaachesa
2. dec 2021

Rodila som 6,5 hodiny s vyvolávačkou bez epidurálu. Ako prvorodička som mala veľmi dobrý a rýchly pôrod s príjemnými zdravotnými sestrami, doktorom a skvelým personálom na šestonedelí. Mne chutilo ešte aj jedlo 😁 Vychytala som nadštandardný pôrodný box aj nadštandardnú izbu, čiže za mňa fakt spokojnosť so všetkým.🙂 Rodila som na Antolskej.

floren
2. dec 2021

Hrozný. Malý má dva roky a bude jedináčik. Nikdy viac

stanulienkat
2. dec 2021

@soul_sister Pred pár rokmi som aj ja rodila v Ružinove, polroka som mala nočné mory. Skoro sme tam obidve zomreli niečo strašné. Prístup lekárov strašný, možno aj preto že sa mi nič nedala do vrecka.

zenazaba
2. dec 2021

Taky rychly, ze manzel isiel v obci 90-kou, aby sme to stihli 😅 nastastie bolo pred polnocou a cesty boli prazdne. Stihli sme to len tak-tak.

martina_90
2. dec 2021

@soul_sister tam ma onedlho caka porod 😕

martina_90
2. dec 2021

@stanulienkat ja tam idem o chvilu rodit, a tiez nemam nikoho zazmluvneneho.. ach jaj.. tesim sa...

stanulienkat
2. dec 2021

@martina_90 možno budeš mať šťastie. Boli tam aj také baby, čo nezaplatili a boli spokojné, ale ja som mala zdravotné komplikácie a ani pes po mne neštekol. Som rada že sme to prežili.

00ivi00
2. dec 2021

Ja som práve dnes týždeň po druhom pôrode.. Prvý pôrod prirodzene, voda začala sama odtekať, všetko to pomaly postupovalo, od začatia bolestí, nejakých 8 hodín a malý bol na svete.. No a ten čo som zažila teraz s vyvolávačkou a praskaním vody doktorkou.. Čistá hrôza. Od vyvolania som porodila za 4 hodiny ale také bolesti som mala,že na to nikdy nezabudnem. Ja nie som typ ktorý panikari alebo má strach z bolesti,ale pri tomto pôrode som bola niekoľko sekúnd už v takej bolestivej agónií, že som čakala kedy odpadnem alebo proste umriem. Tiež mi chýbal pri mne muž, v tých najväčších bolestiach pri konci nikto pri mne nebol.. Tento pôrod ma určite odrádza od toho mať tretie dieťa 😏

marianna_peskova
2. dec 2021

Ja som mala pri prvom synovi obrovské šťastie, ktoré prajem každej rodičke: bolestivé kontrakcie som necítila, ani keď som bola otvorená na desať centimetrov. Cítiť som ich začala po prepichnutí plodovej vody. Do hodiny bol syn na svete.

lienka.7
2. dec 2021

@marianna_peskova
@marianna_peskova ja som mala podobne, otvorena na 7 cm a nic... vodu mi pichali, potom oxy na 1x nic, 2x mi to stieklo ako by som ho vypila 😁 vyhnali ma do sprchy a tam uz isli kontrakcie.

soul_sister
2. dec 2021

@martina_90 este mas cas, ja by som si druhykrat uz lekara zazmluvnila.
Ale opakujem, nemozem nadavat na personal, maju toho strasne vela.. nestihaju sa venovat,mna nikto nevypocul, boli komplikacie, narkoza, transfuzie a nikto sa so mnou nebavil. Potom som si musela dat vysvetlit svojou gyneko ze co sa vlastne stalo- na zaklade prepustacej spravy. Som nesmierne stastna ze sme z toho obe vyviazli zive ale rana na dusi ostala.
Myslim ze si tu precitas dobre aj zle zazitky na uplne vsetky nemocnice. Plus skusenost je to neprenosna, kazda sme ina. Tak ked si sa rozhodla pre ruzinov tak chod do toho smelo a s vierou ze vsetko bude super. Drzim palce 💪🏻

martina_90
2. dec 2021

@soul_sister dakujem za tvoj nazor, mrzi ma ze to u teba tak dopadlo, no je pravda ze su velmi pretazeni,.. ja sa skusim teda na poradni opytat na zazmluvnenie.. ci vobec sa to este bude dat, ci uz nie je neskoro. No nic ine mi uz neostava, len dufat ze to dobre dopadne. Dakujem 🙂

ailiba
2. dec 2021

Od polnoci mi začali slabé a nepravidelne kontrakcie a neprestávali... Manžela som teda prebrala ráno o siedmej (bola nedeľa) a išli sme taxíkom na pohotovosť. Tam ma stihli vyšetriť 2 lekári, ktorí si vymieňali smenu. Bola som na 2cm, ten druhý má roztlacil na 4cm. Bolelo, ale všetko to urýchlilo. Chvíľku oddych, klystyr a porodný box. Tam už bol môj muž. Moja lekárka prišla o 11tej a vypustila mi plodovu vodu. Bolesti som mala, ale dalo sa to vydržať. Horšie bolo, keď k tomu prišli aj tlaky, to už boli fakt bolesti... Ale našťastie to netrvalo dlho a 13:30 som porodila. Najhoršom zážitkom pre mňa bolo 40 minútové šitie (najmä vnútri). Inak to nebolo také strašné....a potom môj malý skreklun. Krásne, uvrestane bábo 😁. Najnáročnejšie to bolo až potom.

domkad
2. dec 2021

Prvá dcéra - týždeň po termíne mi začali prirodzene kontrakcie a od prvej po samotný pôrod 7h. Samozrejme už tá posledná fáza je nepredstaviteľné bolestivá ale dalo sa😀
Druhá dcéra- tej sa nechcelo vôbec von,tak ma hospitalizovali. O 7.00 nástup do pôrodnice , okolo 9,30 dali vyvolávačku ,10.15 prvá kontrakcia a 12,30 bola von. Toto bolo rýchle ale horšie bolestivejsie.
Celkovo sa na pôrody nemôžem sťažovať ale za mňa bolo horšie po pôrode keď sa telo regeneruje. Pri druhej som bola skôr fit ale aj tak 🙂

dmk_1
2. dec 2021

26 hodin od vyvolavania. Nebol to z tych najhorsich porodov, ale roztrhana, epidural nezabral,bolesti ake som nikdy nezazila, pre mna horor, ktory si nemienim zopakovat. Dakujem Bohu, malej i sebe,ze ju mame a ze sme to obidve zvladli, ale surodenca uz nedostane. Na jednom dietati sme sa aj tak s manzelom zhodli (vobec ze je to jedno).

ailiba
2. dec 2021

@soul_sister chápem ta, ale ja som mala zazmluvnenu lekárku... A nič lepšie som ani nemohla urobiť. Stále ma chodila kontrolovať, už ma poznala, aj ja ju. Bola tam pre mňa. Perfektne ma odrodila a hoci som sa dosť roztrhala... Tak všetci chválili, ako dobre ma zasila... A je to pravda, vôbec nie je vidieť, ani cítiť to miesto... A to pritom ma šila 40 minút.
Na druhej strane je pravda, že keď som rodila, tak tam nebola žiadna iná mamička, takže mali na starosti len mňa. Ale to je aj o šťastí, nedá sa to naplánovať.

dmk_1
2. dec 2021

@soul_sister kde si to prosim ta pozerala?

soul_sister
2. dec 2021

@ailiba verim, keby sa da vratit cas tak by som si isto zazmluvnila lekara aj ja.. mne ani neslo o peniaze, len vsade som citala ze lekari su tam vsetci super a ze je to jedno- no nie je to jedno.

soul_sister
2. dec 2021

@dmk_1 na dvojke to bolo vcera vecer

ailiba
2. dec 2021

@soul_sister však to, všetci sú super, keď sú zazmluvneni🤷‍♀️. Bohužiaľ, keby človek všetko vedel.... Možno nabuduce😉.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre