icon

Bol partner s vami doma, keď ste prišli z pôrodnice?

jaja018
23. aug 2013

Ahojte, zaujímalo by ma či bol partner s vami doma prvých pár dní keď ste prišli s babatkom z pôrodnice? Ten môj nás priniesol a ešte v ten ďen išiel späť do práce. Takže nebol s nami doma vôbec. Teraz čakáme druhé mimi a neviem si predstaviť fungovať sama doma po pôrode s novorodencom a 18 mesačným dieťaťom. Pri malej som to zvládla lebo všetko čo potrebovala bolo prebaliť a nakojiť. Ale naozaj si neviem predstaviť ako ubolená po pôrode keď neviem ani čo zo sebou varím, a behám za malím šidlom čo sekundu neposedí, upratujem hračky a podobne. Ako ste to zvládali vy?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mirka_aa
23. aug 2013

ked budes musiet tak zvladnes,ale moj manzel aj pri prvom babatku vybral na prve dva tyzdne dovolenku..aj sa zisla,lebo som po par dnoch dostala vysoke horucky...

anos18
23. aug 2013

Moj exmanzel si vybral po mojom porode 2 tyzdne dovolenky, ale nevydrzal to doma a po tyzdni zdupkal do prace 🙂

sviezost
23. aug 2013

Moj manzel bol somnov tyzden doma po porode a to bolo pri vsetkych 3 porodov 🙂

suri023
23. aug 2013

Ahoj. Môj partner bol s nami 6 týždňov pred pôrodom, celý týždeň v pôrodnici a potom bol s nami rok doma. Ale nie každý si niečo také môže finančne dovoliť. Ja som mala kvôli zdravotnému stavu sekciu a už v pôrodnici sa o malého príkladne staral. Potom i doma mi také dva týždne takmer nedovolil nič robiť...vždy mi povedal: Ty len koj a rob dobrý dojem. 🙂 Ale ako vravím, všade je to iné.

mimi
23. aug 2013

nebol doma, neumoznili mu dovolenku, tak som pri prvom aj druhom bola sama, nastastie , ked sa nam druhe babo narodilo syn mal 5rokov, bol samostatny, tak som to zvladla, pri obidvoch som bola po cisarskom, ale kvoli predcasnemu porodu som zostala v nemocnini min dva tyzdne, tak som sa ako tak zotavila, inac si to neviem predstavit.

anjelicek26
23. aug 2013

Moj bol zakazdym 3-4 tyzdne doma, kym sme si nasli rezim.

matuskova003
23. aug 2013

Pri prvom chlapčekovi manžel ešte nepracoval a byvali sme u nas takže bol somnou nonstop , teraz už pracuje a byvame sami, bude somnou tak neake 2 tyždne a potom uvidime, ako bude, ak to bude mega hardcore, pride maminka 😀

divosko
23. aug 2013

Určite to zvládneš, ale jasne, že by bolo lepšie keby si mala niekoho doma, kdyby neco...hlavne nech tomu starsiemu robi niekto program....ved nemusi byt mesiac s vami doma, staci dva tri dni....moj manzel bol tyzden na OČR - moja gynda mu ju vypisala....bez problemov....aby si nemusel cerpat dovolenku...skuste to aj vy tak poriesit...🙂 budem drzat palce nech to dobre dopadne🙂

ejuska79
23. aug 2013

tak ja som dosla domov z porodnice z druhym (rozdiel 19 mes) a hned ako nas doviezol, odisiel do prace, ninku strazila moja mama a to som sa musela o den skor pytat domov, lebo hrozne plakavala v noci, cez den ok, takze som dosla na 3-tí den po porode..takze hned som ostala sama, ninka zacala vystrajak ked som ho kojila, no bol to des...pri prvom to iste...takych chlapov je asi viac...moj teda vobec nie je typ co by pomahal v domacnosti, s detmi-nekupe, neprebalil este, nedal jest, horko tazko sem tam vezme na hodinku von (2krat mesacne)...uz som si zvykla..co ine mi ostavalo..len su tak neuveritelna na mna naviazaní..

babulina
23. aug 2013

moj mm pri kazdom ostal tyzden doma, potom dalsi tyzden tahala mama a nasledne par dni svokra, vzhladom na komplikacie v sestonedeli to bolo na nezaplatenie

stanislavao
23. aug 2013

moj manzel bol doma pri oboch synoch tyzden. po prvom porode som to ani nepotrebovala, lebo mne hodinku po porode nebolo absolutne nic. ale pri druhom - sekcia som nevedela ani z postele vstat, cize sama by som to asi nezvladla. pokial mate take male dieta a este aj druhe sa vam narodi, tak to je dost tazke byt sama. a nemoze si zobrat dovolenku aspon na tyzden? alebo nemoze k vam prist mama, svokra, sestra? pokial budete v poriadku, tak to nebude problem, ale ak byste mali problemy, bolesti, tak si to sama neviem predstavit.

snopkulka
23. aug 2013

Pri prvom bol s nami doma necelé 2 týždne, bola to veľká opora!!! Teraz bude cca týždeň (nedostatok dovolenkových dní 😀 ), ale mám prípadných pomocníkov zo strany rodiny -hlavne kvôli staršiemu prckovi, ktorý je "závislák" na vychádzkach, doma mi neobsedí 🙂

zuzanockamt
23. aug 2013

nie, nebol ... prisli sme z porodnice v sobotu na obed, kedze bol vikend, tak bol doma, v pondelok isiel normalne do prace ... treba si asi zavolat pomoc - svokru, mamu alebo dobre premysliet vekovy rozdiel medzi detmi 🙂 😉

anny1984
23. aug 2013

Doviezol domov a išiel do práce. Deň nato bol doma, lebo bol sviatok. Ale prišla mi mamka pomôcť. Pri druhom ostane a bude pomáhať, ešte o tom nevie 😀

miku1
23. aug 2013

Bol so mnou aj po prvom aj po druhom pôrode. Čo sa týka tých prvých dní, tak tam ten muž vlastne až taký dôležitý nie je, lebo to bábo takmer nonstop spinká. Skôr sa zíde muž doma vtedy, keď už je bábätko dlhšie hore. To mi pomohlo viac. Len škoda, že toľko dovoleniek sa čerpať nedá. 🙂

bambibam
23. aug 2013

môj nemal možnosť byť doma hned ( sú profesie, kde sa to proste, nedá dopredu zariadiť) ,ale až na 3 deň ostal doma a cca 5 dní ,takže behal po úradoch,obchodoch.Pomáhala mi super susedka,mám ju už ako sestru. Bola som po CS s horúčkami a dotoho som dostala virózu a tak som 3 dni vracala a preháňalo ma. Bolo to zlé obdobie ,ale dalo sa prežiť. Teraz už na to spomíname s úsmevom . Prvé dni cca 1 mesiac ani nieje taký hrozný ,ale po 3 mesiaci do 6-7 mesiaca to bolo u nás doslova o držku , nuž boli aj 2 dni ked sa neupratovalo - proste nedalo sa ,nestíhalo sa. Zato od začiatku tohoto roka si MM vychutnáva deti ako žena na materskej. 😀

m_ij_ka
23. aug 2013

náš tato bol s nami doma celé dva týždne

voskovaeva
23. aug 2013

so mnou nebol lebo som tu mala maminu 😉 ale keby som ju nemala tak trvam na tom aby bol doma ono niekedy neni na skodu nechat chlapovi zkusit starostlivost o deti domacnost a pod. oni si to totiz sami neuvedomia 🙂

kris557
23. aug 2013

Môj muž bol doma 2 týždne. Zvykali sme si, že sme traja, kúpali sme spolu, prebaľovali. ..deň chodila k nám moja mama navariť a požehliť, nakoľko som ja nič nestíhala, keďže malá bola od rána do večera na prsníku a hladná. Akonáhle sme jej dali fľašu, Najedla sa, zaspinkala a vytvroril sa nám pravidelný režim.

sante81
23. aug 2013

prisla som z pôrodnice a bol doma pár dni, končila mu dovolenka, začali prázdniny a ja som mala doma tyzdnového kojenca a 2 a pol ročného syna. muz robil 12tky v práci a bola som na všetko sama. zvládla som, práve to ma nakoplo byt viac samostatnejsia a spoliehat sa iba sama na seba. nájdes si svoj rezim, zvládli sme to ostatné, zvládnes to aj ty.

bibi33
23. aug 2013

ano,tyzden bol s nami doma🙂som po cisarskom,tak som bola vtedy dost ubolavena,tak mi strasne pomohlo,ze mi bol poruke🙂

iza123
23. aug 2013

Pri staršom synovi nás pustili z pôrodnice v piatok,tak bol pre nás a bol s nami celý víkend,v pondelok už šiel do práce.Ale to sme bývali u svokrovcoch a tam bolo vždy kopec ľudí 😖 a pri mladšom synovi nás pustili domov v sobotu,to už sme bývali samy a bol s nami len cez víkend,v pondelok už do roboty tiež išiel.Ale nemala som problém byť sama s deťmi...Určite to zvládneš,my ženy sme šikovnice 😀

chavierka
23. aug 2013

aj s nami bol cca 3 dni, ale to len vďaka tomu, že sme išli domov z pôrodnice v sobotu, tak bol víkend.....v pondelok s nami išiel k doktorovi a potom už do práce.bola som po sekcií, tak som potrebovala trocha pomoc, malý mi bol vtedy doslova ťažký. veľmi ma bolela rana. nikto iný mi nemal kto pomôcť, mama mi nežije, v tom čase ani svokra nebola nápomocná, lebo ešte aj tú sme museli chodiť prebalovať....kamarátky v práci a svoje rodiny, proste trocha pomoci od muža nezaškodilo.ak sa mu dá, nech ti určite pomôže aspon na tri dni, druhého syna máš maličkého ešte. s nami chodil muž do pol roka aj na poradne.pomohlo to....

marylis
23. aug 2013

Moj je so mnou doma od porodu az doteraz, Maleho si chcel vychutnat a tak dal vypoved. Teraz od septembra zase pokracuje 🙂 Maly bude mat uz 6mesiacov a treba uz aj bubaciky zacat zase zarabat trosku 😎

emilia25
23. aug 2013

pri druhom synovi manzel dosiel z prace a bol aj pri porode a bol domka ale pri tretom synovi som mu uz stonala do telefonu pocas porodu tak aspon takto bol trosku primne.ale pri stvrtom babetku chcem aby bol zas pri porode ved to bude uz posledny porod v mojom zivote.

vroni
23. aug 2013

Nebol, bol na telefone a bol by byval dorazil, keby bolo treba. Ale ze bol plateny od hodiny a my sme na tom boli financne blede, bol by si vzal volno len v pripade, ze by to bolo treba. Nebolo treba, krpata bola kludne a spokojne dieta, rychlo sme nasli spolocny rytmus a ja som si ju doslova vychutnavala (moja mama mi dodnes neodpustila, ze som jej pomoc odmietla). S cislom dva to bude vesele, dceru bude vozit do skoly tatko, aby som sa ja mohla sustredit na juniora, ale inak sa doma zostat nechysta (aj ked v pripade nudze to bude mozne), tak dufam, ze sa mi cislo 2 nebude snazit dokazat, ze novorodenci vedia byt aj ini ako kludni a spokojni 😀 Pomoc od mamy nechcem, moja mama je rodeny general a ja s nou nemienim denno-denne bojovat, aby mi nanovo neorganizovala zivot i domacnost 🙄

hajajanka
23. aug 2013

Pri prvom bol doma tyzden a ako novopeceni rodicia sme zacali fungovat spolu. Pri druhom musel ist do prace, povinnosti nepustili. Ale zvladli sme to bez najmensich problemov. Ale je pravda, ze ja som mala doma uz viac ako 3-rocneho chlapca, ktory bol v mnohych veciach samostatny, takze to bolo o to lahsie. Pri tak malom dietatku, ako mas ty, by som pomoc uvitala (nemusi to byt manzel, ak sa nebude dat, pomoze aj mama, kamoska a pod.). Prave mam doma take sidlo, ako budes mat ty, ked sa ti narodi babatko a je to o drzku 🙂

argyro
23. aug 2013

No, tak ja si myslim, ze obdobie po porode + sestonedelie nie je naozaj obdobím na nejaké prejavy ženského hrdinstva a samostatnosti ale naopak, sú to dni a snáď jediné obdobie v živote ženy keď potrebuje plnú podporu od niekoho - ak to nemôže byť manžel, tak iná žena, mama, kamoška, sestra, ktokoľvek, kto bude po ruke, postará sa o staršieho, navarí ti, pomôže so všetkým čo treba, aby si ty mohla odpočívať s novorodeniatkom. Nechápem ako môže mať príspevok v duchu "čoby si to nezvládla" najviac lajkov, pôrod je veľmi náročná udalosť a vyžaduje si aby sa telo dostatočne fyzicky aj psychicky zotavilo, ak sa to zanedbá, potom sa nečudujme všetkým tým baby blues a pod. Takže ja by som to v žiadnom prípade neodporúčala ani neriskovala - buď nech si manžel vezme dovolenku alebo skús poprosiť mamu, kamošku apod. Škoda že u nás nie je zaužívany systém opatery o rodičku, niečo ako sestričky, ktoré chodia v iných štátoch pomáhať ženám s novorodeniatkom, s varením apod.

lubina
23. aug 2013

ano, manzel bol so mnou doma aj po prvom porode aj po druhom, po prvom dokonca 3 tyzdne, aj on si chcel uzit miminko. Pri druhom bol doma tiez viac ako 2 tyzdne a bola to neocenitelna pomoc........