Bolí vyvolanie pôrodu? Podeľte sa o svoje skúsenosti.
Prosim o vase skusenosti 🥹
@ema229 aku injekciu ti pichli?
Tak to netuším iba že mi pichli . Aj sa ma počas pýtala či furt účinkuje lebo ak nie dopichne
je to veľmi individuálne. Prvý pôrod vyvolávaný, lekár povedal, že do dvoch hodín porodím. Bolo to prosím pekne 12 hodín neznesiteľnej bolesti bez prestávky, polku pôrodu si ani nepamätám. Mám za sebou aj druhý pôrod, veľmi dlhý, ale je to neporovnateľné. Ale zas, ja som nemala EPI, možno s EPI je to ok..
@asocial uuups, no epi nechcem ani ja no....
Ja ti epi odporucam mat aspon v zalohe. Ta bolest je fakt velka a dopredu si povedat, ze nevyuzijem moznost utlmit ju je podla mna lahkovaznost. Ja som epi mala, velmi pomohla a hlavne urychlila porod. Uvolnila som sa a hned som rodila, ktovie ako dlho by som sa trapila bez epi.
Za mna to bolo peklo ked mi pichli oxytocin
@elli333 ja sa bojim len kvoli tym alergiam mam z Toho od malicka panicky strach.......
@obludamala to je mi luto
Naco mas alergie? Ja som napriklad kedysi dostala anafalyticky sok po peniciline cize tiez som dost alergicka a dokonca mi parkrat az hrozila smrt z alergie, ale napriek tomu epi v pohode.
@elli333 na Paracetamol a citron....Ach to je hrozne ze kvoli blbej alergii niekto moze aj zomriet nemam slov od malicka stym mam problem nevedela som ze nemozem Paracetamol a citron vzdy som bola strasne opuchnuta hrozne sa mi dychalo dlhe roky sa tomu teraz vyhybam ale v nemonici mi nedalo ani tu adrenalinovu injekciu pre pripad ze mat doma preto sa bojim aj ciraskeho ze bolesti a ake lieky proti bolesti brat lebo aj Novalgin mi moc nesedi no....
Bola som hospitalizovana raz tyzden v nemocnici kvoli tlaku... Jednej pani na izbe vedla tam zaviedli tu tabletu... V noci som sa zobudila na to ako vedla na izbe vzdycha, ako keby ju rezali zaziva... Nakoniec ich prosila nech jej spravia cisarak, aj tak bolo. Vravela potom ze si to nemam nechat dat, ze nevladala zit. Bolest taka ze chcela skriabat steny...
Citala som vela podobnych pribehov, samozrejme ak je to v nutnych pripadoch podane v poriadku. Mam vsak pocit ze vacsinou to davaju rutinne, aby to urychlili...
Paci sa pribalovy letak k oxy: https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/oxytoc...
A clanok k epi:
https://jemnezrozeni.cz/2017/09/22/epiduralni-a...
Nazor si uz spravte sami...
Ale to co pisu v tom letaku ako neziaduci ucinok mi presne sedi na tie pribehy co som citala, pocula: po pichnuti kontracie ako svina bez prestávky,tym padom klesanie oziev babatka, nakoniec akutny cisarsky. Nehovoriac o inych zivot ohrozujucich rizikach pre matku co tam pusu - ruptura maternice, embolia plodovou vodou...😡 Ano, je velky rozdiel ked telo si tvori pocas porodu oxytocin orirodzene a prirodzene si to davkuje, prirodzene pride a odide kkontrakcia a mas to cas predychat..
Ako ked ti to tam pichnu a mas neznesitelne kontrakcie skoro neustále, necudujem sa potom ze klesaju ozvy....
Plus este pridavam pribalovy letak k tej tablete co sa zavadza na vyvolanie... Precitajte si to, mam dost 🙄
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/prosti...
Rodila som len raz a rovno s oxytocínom keďže som nemala takmer žiadne kontrakcie. Priamo po pichnutí hneď nastúpili celkom silné kontrakcie, no nič strašné čo by sa nedalo zvládnuť. 🤷Mňa skôr dorazilo napichávanie epidurálky počas kontrakcií, čo sa nepodarilo ani počas 20 minút, takže vadilo mi skôr to že som musela predychavat kontrakcie v sede s ihlou v chrbte...to bolo pre mňa oveľa nepríjemnejšie ako tie kontrakcie. Nakoniec mi dali rajský plyn keďže epi nevedeli napichnúť, no po ňom som bola dosť dlhú dobu ako zdrogovaná. Už by som si nedala pichať ani epidurálku ani rajský plyn, úplne v pohode by som to zvládla bez toho. Zvládneš to určite, neboj nič, každá sme to zvládla, sme silné stvorenia. 😉 Neviem či bol dobrý nápad pýtať sa na toto 2 týždne pred pôrodom a čítať tu tieto hrôzostrašné príbehy, ktoré niektoré baby ešte pre istotu opísali dosť do podrobna. 🤦🏻♀️
@giga29 aaaaaaa🥺 to mi je tak luto kvoli tej Pani......mne chcu vyvolat porod lebo mala nerastie ako ma a strasne to beru ok ze ved to neni nic ked vam budeme zle davame aby lokalnu injekciu alebo epi a ked to hovoria som cela vystrasena.....
@giga29 ďakujem precitam si vsetko ako mam dopomoct aby si ma spustil porod Sam?
@evaachesa ach jaj ja som pripravena na tu bolest viem ze porod je bolestiva vec preto toto som cakala dlhe roky ci Buden mat dieta ci nie bojim sa porodu ze to nedam proste na bolesti niesom moc dobra teda nezvladom ich az tak dobre som aj dost nervak ze ked ma nieco moc boli strasne nervy mam a rozculujem sa kedy to prejde lieky neberiem dost dlho Paracetamol alergiu mam a ked si dam aj nieco bez Paracetamolu nezvykne mi to urobit dobre preto da bojim aj porodu ze co mi vlastne daju alebo ako to bude porod chcu vyvolat ja to nechcem neviem co mam robit aby sa porod sputil Sam......
@autorka Ak chceš mať prirodzený a menej bolestivý pôrod, skvelou metódou je hypnopôrod. Pomáha ženám zvládnuť pôrod pomocou relaxácie, vizualizácie a pozitívneho myslenia. Cieľom je minimalizovať strach a napätie, ktoré zvyšujú bolesť.
Hlavné techniky:
• Dýchacie cvičenia – pomáhajú zvládať kontrakcie a tlačenie.
• Vizualizácia – predstavovanie si plynulého pôrodu, otvárajúceho sa kvetu alebo vĺn.
• Autohypnóza a afirmácie – pozitívne myšlienky typu “Moje telo vie, čo má robiť.”
• Pohodlné prostredie – tlmené svetlo, relaxačná hudba, vôňa.
• Podpora partnera alebo duly – masáže, pripomínanie afirmácií, pomoc s dýchaním.
Výhody: menej bolesti, kratší pôrod, menšia pravdepodobnosť komplikácií a krajší zážitok. Funguje najlepšie, ak sa žena pripravuje už počas tehotenstva.
Su urcite veci ktore mozu prirodzene dopomoct, ale co funguje na 100% neviem, mna caka porod zaciatkom marca este len... Urcite som vas nechcela vystrasit... Ja len ze kazdy to berie ako nieco neskodne a pritom to ma dost velke rizika podla mna... Keby som nebola osobne svedkom pri tej pani, tak sa o to asi ani nezacnem zaujimat...
Cize odpoveď na vašu otázku, samotné vyvolanie bebolí... Bolí to čo príde po gvyvolaní...
@giga29 rozumiem hej ja mam od vcera menstruacne bolesti
@anjelicek26 všetko ide intenzívnejšie, z mojej skúsenosti hovorím- bolestivejšie... Zažila som 3 druhy pôrodu. Vyvolávaný oxitocínom - ukončený akútnou sekciou, prirodzený pôrod bez vyvolávania (top!) aj vyvolávaný pomocou balóniku s prirodzeným koncom pôrodu.
@rebi789 ďakujem za krasnu radu
@kiki68 😁 Fuuu noooo pekne teda
@indianica nechcem sekciuuuuu toho sa bojim moc 😁🥹🥺
Bud odhodlana, sustred sa na seba, do seba, veľmi ti držim palce ...🩷🩷
Keď myslíš tabletku áno mn a osobne zavádzanie bolelo teda dosť ak myslíš prepichnutie plod obalov to som vobes necítila ale každý to vníma inak tak hlavne nesleduje hororové scenare
Ak máš od včera menštruačné bolesti je dosť možné že sa ti spúšťa pôrod...

@sim_mi to je super ze si necitila sitie niekote zeny asi citia 😵