icon

Bolia viac kontrakcie alebo pôrod?

27. aug 2021

Ahojte, som prvorodička a o pár týždňov ma čaká pôrod. Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré rodili prirodzene. Čo boli viac? Kontrakcie alebo to samotné vytlačenie bábätka? Alebo respektíve všade sa dočítate ako zvládať kontrakcie, aké sú bolestivé. Ale zaujíma ma, ako veľmi boli ta 2. fáza, keď tlačíte male von. Ďakujem

Strana
z6
tatisna
29. aug 2021

Kontrakcie su najhoršie. Ja som pri tlačení necítila žiadnu bolesť, ani tlaky na konečník predtým, asi tým tlakom hlavičky sa to celee doolu nejako znecitlivie.

tetaandulkova
29. aug 2021

Kontrakcie jednoznačne, rodila som teraz v máji mne zaberalo postaviť sa na špičky a predkloniť sa na posteľ a nejak vydržať. Ale dalo sa to, ja som sa pôrodu celý život bála, vôbec to nie je taká strašná bolesť ako som si predstavovala, aj keď bolí to no špecificky. Mňa Dr. chválila že na prvorodičku to predýchavam potichu , až tie posledné kontrakcie som kričala... ani nie kričala ale to ti je taký tlak že to musíš zo seba vypustiť až cez ústa, ja som ho cítila až na pľúcach . Pôrod ako vytlačenie bábätka ma nebolelo, a to ma roztrhala malá na všetky svetové strany, cítila som len taký puk a uvoľnenie keď vyšla... až potom na Dr. som zbadala že jej pri zašívaní nebolo všetko jedno 🙂 ale aj tak som mala krásny pôrod. Ja som rodila dokonca vymaľovaná jak ruské vajce, išla som do pôrodnice s tým že to sú isto falošné kontrakcie, že to je slabá bolesť, určite ma pošlú domov... a trt makový. Ale na zasmiatie kus... na vzdychárni bola moja jediná obava, aby som sa im tam nepos**la, taký to je tlak tam dole, aj keď som bola po klistíre, to bola moja najväčšia obava z tej hanby 😀

lenkarem
29. aug 2021

Ja som rodila teraz v Maji bez epiduralky a najbolestivejsie boli kontrakcie. Nástrih som vôbec necítila a dokonca ani keď mali išiel už vonku...

mimina_h
29. aug 2021

Kontrakcie, asi posledných 6 pred tlačením bol masaker… pôrod bol uplna úľava 🙂

slovakboy
29. aug 2021

Obdivujem vás všetky. Aj sa mi niektoré príspevky zle čítajú ako mi je vás ľúto no aj ako vás obdivujem aké ste hrdinky. Bol som pri pôrode ale už som zabudol aké to máte náročné. Prajem autorke a všetkým zvládnuteľný pôrod bez komplikácií. To dýchanie a kontrakcie v stoji pomáhajú. Epidurálka by mal byť štandard.

kubkopatko
29. aug 2021

Určite kontrakcie pri tých bolestiach z nich pôrod tlačenie ani nemáte čas vnímať poriadne a je po všetkom no u mňa 2 pôrod katastrofa 7h ma nechali v bolestiach na cakacej izbe od bolesti som myslela že posteľ rozkusem 🙈🙈🙈

mimkao
29. aug 2021

určite kontrakcie.
Ale samotné vytláčanie bolí tiež. Hlavne keď idú pliecka. Úplne pálivá bolesť.
Ale zároveň je to ako vykúpenie, lebo za kratučkú chvíľku je po všetkom.

zuzanaete
29. aug 2021

@vanda323 Drzim palce. Ten uzlicek stoji za to. To uz ale vies. 🙂

vanda323
29. aug 2021

@zuzanaete Ďakujem si zlatučká ♥️ Anooo stojí to za to keď porodiš dieťatko milovanému mužovi

siska1217
30. aug 2021

Ja som mala dobre pôrody kontrakcie uplne v pohode ja som prisla do pôrodnice uz na 8 cm otvorena pri tretej dcerke mala 2 roky. A od 36 tyzdna som bola na 5cm otvorena. Ledva sa stihol doktor obliect tak rychlo vyšla malá von pôrod bol dobry len to šitie bolo neprijemne doktor ma dlho zašíval lebo ako mala vyšla von tak som sa od spodu roztrhla. Ale inak dobre. Drž sa zvladneš to len musíš dýchat ked dostaneš kontrakciu a ked ti povedia tlač tak budeš tlačit.

basska_b
30. aug 2021

Za mňa určite kontrakcie. Keď sa už išlo tlačiť, to prišiel taký adrenalín, že som nevnímala skoro žiadnu bolesť. A to som tlačila hodinu!
A ako si uľaviť? Hľadať polohu, kde to najmenej bolí. Mne poradili ležať na ľavom boku. Striedala som to s polohou na štyroch a masáž krízov. Telo nám radí, akú polohu zaujať, aby bábätko dobre rotovalo. Polohy v prvej dobe sú veľmi dôležité. Keď príde k zlej rotácii bábätka, pôrod môže skončiť sekciou.

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
veronikastrickova
31. aug 2021

@lunademonica to nieje pravda. Mala som epi a necitila som nic, riadila som sa doktorom, ked povedal tlacila som.

vandana
4. sep 2021

@julish a kde si rodila ak sa mozem opytat? Aj tebe nefungovali epiduralky? Boze ja som myslela ze tiez pojde von tak nejako :(

Strana
z6