Chceme bábo, ale mám iba 46 kg. Budem môcť rodiť prirodzene?
Zdravím mile žienky. Mám takú otázku ohladom tehotenstva. Momentálne nie som ešte tehotná, ale s partnerom sa pomaly chceme snažiť o mimčo. 🙂 No mám take mierne obavy. Bavila som sa o tom aj s kamoškami, ktoré dieťa už majú, no nevedeli mi na toto nič povedať ani poradiť. Ide o to, že mám pomerne útlu postavu. Mám od 15tich rovnakú váhu a to 46kg, celkovo mám takú dievčenskú postavu, nie som ani moc vysoká. Som štíhla po ocinovi, mamina bola vždy takej ženskej postavy typu krv a mlieko.😁 No a idem k veci, ak už budem v “tom”, chcela by som rodiť prirodzene. Ale keďže nemám ani žiadne boky, naozaj postava ako 13 ročne dievčatko, je tu nejaká šanca že to nebude na cisársky? Ste tu nejaké útle maminy, ktoré ste odrodili prirodzene aj pri takej dievčenskej postave? Mám z toho celkom stres, z cisárskeho ako takého. Či vám rovno skonštatovali cisarak bez možnosti voľby? Dakujem vám pekne za vaše skúsenosti a možno aj ukľudnenie a usmernenie 🙂
Ja som mala prvého syna v 17 rokoch 47 kg, mal 4,50 kg a narodil sa prirodzene úplne v pohode
Ja som iba raz v živote vyšla s váhou na 50 kg, moja váha je cca 42-46 kg stále, rodila som 6 detí, všetky sa narodili s vysokou pôrodnou hmotnosťou no rodila som cisárskym všetky
@veronika1754 6 detí cisárskym? určite? Mojej kamoške povedali pri druhom, že tretie dieťa cisárskym je mega riziko, lebo každým cisárskym sa viac a viac narúša stena maternice. Išla do toho. Má tri deti, ale už nemá maternicu.
Tiež som mala 46kil, rodila som s váhou 52kg, X-krát merali panvu a obvod hlavičky, takže cisársky mi spomenuli už skôr. Nakoniec to nechali na prírodu, drobec nezišiel do pôrodných ciest, nejak sa zasekol a nezrotoval tak ako mal, takže nasledoval akútny cisársky. Ale poznám aj utlejšie baby ktoré porodili normálne.
Myslim si, že je zbytočné niečo také dopredu riešiť. Dôležité je vynosit zdravé dieťa a nelipnut na prirodzenom pôrode. Tiež som chcela rodiť prirodzene a bol cisársky kvôli polohe, ale skrátka bolo to bezpečnejšie pre mňa a bábätko. Nebolo to nič hrozné. Takže ako už bolo napísané, treba nechať niekdy veci plynúť prirodzene, častokrát to nedokážeme ovplyvniť 😊
No a? Ja man ties postavu Tupi dievcatko, porodila som prirodzene bez nastrihu 3,7kg dieta a 53cm. To ako vyzeras nezalezi nejak , tam ide iba o to, ci dieta prejde panvou. Moja svokra ma taky skoro az trpaslici typ postavy a dve deti prirodzene. Cize tohto sa neboj. Ja napr mam boky iba 85cm. Co je na zenu podla mna malo. Rodia ak utle zeny bez problemov.
@elementissa áno 6 cisárskych, no staršie som mala v zahraničí len poslednú tu, tam kde som žila to nebolo nič nezvyčajné, ono záleží od každej ženy, ja som bola vždy v dobrom stave, žiadne veľké bolesti, žiadne komplikácie, pekne zahojené
este pre ukludnenie..pozri sa na japonky alebo aziatky celkovo. su to male utle zeny. japonsko a aj azijske krajiny maju male % cisarskych rezov. uz len to ze zenske telo dokaze "vyrobit" noveho cloveka je zazrak a bolo by velmi nepravdepodobne keby to priroda nezariadila tak aby zena dokazala porodit dieta. a druha dolezita vec je aby bolo co najmennej rutinnych zasahov pri porodoch, a taktiez slobodna volba polohy kde je neprisadnuta kostrc🙂 mas este kopec casu si nastudovat vela veci a ist do hlbky. kazda z nas ti tu piseme len nase osobne skusenosti. niektora mala porod cisarskym ina nie.
2x som otehotnela ako 49kg...išla som rodit 60 kg ...
Dcér mali cez 3 kg,no dr ,že mám siroku panvu a sj 4 kg by dom vytlačila,čomu neverím 🤣
Ďakujem zienky že ste take aktívne tu pod príspevkom 🙂 no máte rozne skúsenosti, ďakujem vám za všetky odpovede ste zlaté že sa má snažíte ukľudniť 😇 Trošku to pomohlo. Áno a ešte posledný krát zopakujem, že nelipnem na prirodzenom za každú cenu , len som si vzdy predstavovala prirodzený, že je to take emotívnejšie, bližšie, skratka je mi to take bližšie keďže aj v rodine mali všetky ženy prirodzený a aj blízke okolie, no v sebe to tak cítim. Ale ak tam bude nejaké riziko tak určite budem za cisársky, človek to neovplyvní pravda.
Moja sestra mala pred tehotenstvami a ma aj po nich 48 kg. Vynosila 2 zdravé deti a aj ich prirodzene porodila bez komplikácií. Myslím, že 2 kg rozdiel medzi vami a ňou nieje až taký velky, aby spôsobil nejaké problémi.
Ja som mala 48kg keď som otehotnela. Vôbec som neuvažovala nad týmto čo ty. Akurát ku koncu som myslela že moja panva je úzka a prirodzený pôrod nebude. A bol prirodzený bez komplikácií. Dnes po 2 pôrodoch uz ani tá váha nieje to čo byvalo
@miskamicha moja svagrina pred tehotenstvom 43 . pred porodom 50 . jej mala mala bez par gramov 4 kila .. cez den sotva daco zjedla, ze aby nepribrala. socialka ju tiez riesila, riesi... a vlastne urcite aj bude riesit.
ja nechapem ako mohla pri jej zivote porodit krasnu, zdravu dcerku
@m14m Jej tak to má teší práve toho sa obavám aby má nerozthlo😁😁
@breznica dobre ziveny😁
@zafir01 obcas to tak byva. Chvalabohu ze je zdravucka 🙂 babo si zrejme od mamy zobralo vsetko co potrebovalo
Mala som 38kg keď som otehotnela s prvým synom a môj pôrod bol rýchly a krásny. Tak isto aj moje ďalšie dva pôrody. Všetky moje deti mali cez 3000g.😊
@miskamicha áno. Fyzicky je zatiaľ ok v rámci možností.
No len toľko k tomu, že asi to príroda nejako vymyslela. Raz som počúvala jedného Dr.. A ten povedal, že čím sa mame lepšie (evolučne), tým sa horšie reprodukujeme.
A asi ma tom niečo bude. Myslím, že kedysi dávno ženy nemali 100kíl každá tretia a ani nemali cisársky moc na výber..
Ja som mala 37kg keď som otehotnela a všetko v úplnom poriadku. Porod prirodzený a bez komplikácií. Malý mal rozmery ako z učebnice. A to mal malý veľkú hlavu teda stále ma velku hlavu ako starosta 🙂 , v septembri pojde do školu. Neboj sa toho
Aj mne bol prirodzený bližší a tiež všetci okolo mňa rodili prirodzene, a čo už, zle som to znášala, prežila som. Tiež útla postava, úzka panva, avšak mne sa tehotenstvom boky trochu rozšírili, čiže v pohode by to šlo, keby sa tá malá krpaňa neotočila zo správnej polohy na opačnú 😂 Takže všetko v pohode, netreba stresovať dopredu, bude ako bude. 😊
Mam 160 cm a vahu cely zivot 46 kg (aj teraz, po tehotenstve). Som naozaj celkovo velmi stihla, zozadu vyzeram ako 12-rocne dievca. Nik v nemocnici moju utlu postavu, ci boky nepovazoval za problem a dovod, preco by som nemohla rodit prirodzene. Aj utla zena moze mat siroky panvovy otvor a naopak, silnejsia zena uzky. Dalsia vec je, ze vazivove spojiva medzi kostami sa pocas porodu roztiahnu volyvom hormonov (je to ako tie koralkove zvieratka na gumickach😊) a hlavicka dietata je makka. Cize bud sa porod v pohode rozbehne, alebo to bude cisarsky. Robit si starosti este predtym, ako vobec tehotna si, je uplne zbytocne. Ja som skoncila s planovanou sekcou, no rozhodne nie kvoli utlym bokom, ale preto, ze dieta bolo velke, nemalo optimalne miesto v brusku a otocilo sa teda priecne. Kedze sa z takejto polohy rodit neda, musela som pod noz😊. Avsak aj sekcia bola pre mna pohodova, tiez z nej nemam traumu, ani ziadne nasledky-fungovala som prakticky hned po.
No ja ket som ostala tehotna som mala iba 44kg a ket som sla rodit mala som 58kg a ked uz bola mala na svete tak o tyzden ked sme prisli domov ja ze idem na vahu tak som mala 45 kg a to mam uz 4 deti a stale tu istu vahu cize 44kg takze bat sa urcite nemusis lebo ket ostanes tehotna tak v bokoch budes trochu sirsia a moje deti boli vsetky narodene prirodzene
@miskamicha To nie je pravda,moja mama mala pod 50kg a ja 4kg. Rodila ma prirodzene.

Ja som mávala roky 45kg keď som ostala tehotna ,schudla som na 42kg🙈 ale to som nevedela dôvod, prečo som schudla....rodila som normálne pribrala som necelých 20kg ale aj tak som mala dcérku maličkú 2310g 🙃
Ale tak nemala som mať pokom veľké dieťa....mam tri deti a ani jedno nemalo pri narodení nad 3kg 🙃